Het MacFreak® Forum - Voor online ondersteuning in het Nederlands!

    Het MacFreak® Forum
     Vragen: Desktop Video
         QuickTime filmpje op internet plaatsen
                Hoe doe ik dat goed?
Welkom bij Vragen: Desktop Video 

      Forum gemodereerd door: Moderator  
  Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »  
Onderwerp met 1 pagina
    

       
kernheimer
Niet Aanwezig



MacFreak Verslaafde
Aantal berichten: 635 | Lid sinds: 13-10-2003 | Geplaatst om: 02:17 - 14-06-2005
jammer dat de titels soms niet weergeven waar iets over gaat. mijn vraag zal beslist niet voor het eerst gesteld zijn. excuus hiervoor!
ik heb in imovie een hartstikke leuke film gecreerd voor mijn zwager zijn site!
hij blij, ik minder!
het filmpje kan ik schijnbaar alleen in een soort 2 x 2 cm formaat exporteren. ik snap niets van al die codecs die er tevoor schijn komen en als ik bvb 400 x 400 ingeef als afmeting, komt het filmpje van 6 minuten gezellig als bestand van 14 gb te voorschijn.

kan iemand me helpen het goede formaat te vinden, liefst via imovie ander qtime?
ik heb imovie5, op een G5 imekje!
het filmpje is hooguit 6,5 minuut en ik ben er zo trots op!!! nu zou het alleen leuk zijn, als ik het ook met goed fatsoen kon publiceren.
ik gebruik freeway voor de homepage!

alvast weer mijn dank voor jullie raad en advies




Vista = Virus inside, switch to apple

oogappel
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 9225 | Lid sinds: 09-01-2003 | Geplaatst om: 06:50 - 14-06-2005

# Moderator Modus

Video codecs -> Desktop video
Onderwerp verplaatst.




» www.oogappel.tv
» www.silentube.com
» www.notelly.tv

BMAN
Niet Aanwezig




MacFreak Verslaafde
Aantal berichten: 242 | Lid sinds: 13-05-2005 | Geplaatst om: 09:33 - 14-06-2005
als je je filmpje exporteert dan kies je quicktime>>bij structuren kies je geavanceerd>>exporteer>>en hier kun je dan een aantal instellingen en compressies maken (probeer het zo licht mogelijk).
Sorensen 3 compressie dat heeft me altijd goed bekoort maar ik maak filmpjes van max 30 sec a 1min (=30mb) ,Hou er rekening mee dat je filmpje van 6 min toch een behoorlijk gewicht zal hebben.




GRAPHIC DESIGN & MULTIMEDIA
http://www.b-studio.be
http://www.b-man.be

zwijnz
Niet Aanwezig




MacFreak Verslaafde
Aantal berichten: 291 | Lid sinds: 09-01-2004 | Geplaatst om: 14:07 - 14-06-2005
in Imovie kies je voor File > Share > dan de optie Quicktime.
Daaronder heb je dan nog een menutjes met verschillende mogelijkheden...
De (verwachtte) grootte en afmetingen worden telkens netjes weergegeven..

Succes

Grtz

Vitruvius
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 1604 | Lid sinds: 15-01-2004 | Geplaatst om: 14:18 - 14-06-2005
Je kan ook gewoon kiezen voor een export voor het internet (imovie -> deel -> quick time -> comprimeer voor web) gemakkelijk zat. is het resultaat niet goed, dan zal je zelf moeten sleutelen aan de instellingen en compresie, en dat vraagt wat meer tijd.




Archaeology is fun, opgraven is afzien! MacBook 10.7
Ergens in de evolutie is er iets gigantisch fout gegaan.

kernheimer
Niet Aanwezig



MacFreak Verslaafde
Aantal berichten: 635 | Lid sinds: 13-10-2003 | Geplaatst om: 14:50 - 14-06-2005
lieve vitruvius en zwijnz, wat jullie nu net zeggen, is nu net mijn probleem.
aardige bman, dat heb ik ook gedaan, en daar ga ik dus de mist in.

      

Het probleem is dat het filmpje er geweldig uit ziet. voor een leek op het gebied van website-jes en zo, heb ik best een leuk produktje gemaakt.
het is alleen dat het fiimpje waar ik bloed zweet en tranen ( letterlijk geloof me ) over verbruikt hebt, ongeveer   4 vierkante centimeter groot is. dus mijn tekstjes zie je niet.
ik zou blij zijn, met de dubbele hoeveelheid.
maar welke codes moet ik dan gebruiken.

zonder als een domoor te willen overkomen, ik spreek behoorlijk engels. door echte woordblindheid, zoals dat vroeger heette en niet het modeverschijnsel dislexy, kan ik geschreven Engels erg moeilijk volgen.
ik kom er dus gewoon niet uit.

dank jullie allemaal voor het meedenken. het wordt enorm op prijs gesteld.   




Vista = Virus inside, switch to apple

kernheimer
Niet Aanwezig



MacFreak Verslaafde
Aantal berichten: 635 | Lid sinds: 13-10-2003 | Geplaatst om: 14:52 - 14-06-2005
http://www.dehoefsmid.nl/filmdehoefsmidin.html

is het linkje met het filmpje! misschien dat dat verduidelijking geeft :-)




Vista = Virus inside, switch to apple

       

Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »
Onderwerp met 1 pagina

MF-Forum v6.0.0 © 2001/2013 - MacFreak® Interactive Media