Het MacFreak® Forum - Voor online ondersteuning in het Nederlands!

    Het MacFreak® Forum
     Nieuwsflitsen (archief) en reacties
         Apple controleert werkomstandigheden het best
                
Welkom bij Nieuwsflitsen (archief) en reacties 

      Forum gemodereerd door: de Redactie, Moderator, Robert, Administrator, karel apple, iTom, JPZ, Ger Nijkamp, Plexyglazz, SteefJoops, Ibor Gork, Nicodemus, Advertorial  
  Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »  
Onderwerp met 1 pagina
    

       
Robert
Aanwezig
Redactielid
Aantal berichten: 27801 | Lid sinds: 11-11-2003 | Geplaatst om: 07:59 - 08-02-2012
Hoge bomen vangen veel wind, en Apple's succes zorgt er dan ook voor dat het al snel de wind van voren krijgt als er iets niet in orde is. Zo was Apple een tijd lang de kop-van-jut voor Greenpeace, omdat het volgens deze groep niet genoeg opening van zaken gaf wat betreft het milieubeleid. En de afgelopen tijd ligt Apple vaak onder vuur wat betreft de werkomstandigheden bij de toeleveranciers.

Daarom lijkt het de moeite om te vermelden dat hoewel Apple beslist geen heilig bedrijf is, het wel het bedrijf is dat het meest zijn best doet om de omstandigheden daar te verbeteren. En die informatie komt niet van Apple zelf, maar van Li Qiang van het onafhankelijke China Labor Watch (CLW).

Dat betekent trouwens niet dat het allemaal koek en ei is, diezelfde Li Qiang vertelt ook dat Apple weliswaar betere inspecties uitvoert dan de concurrentie, maar dat het allemaal beslist nog niet genoeg is en dat het allemaal nog een stuk beter zal moeten. Maar hij heeft wel een iPhone 4 op zak, omdat hij het de minst 'besmette' telefoon vindt.

We hopen dan ook dat de brief van Tim Cook aan de werknemers een indicatie is dat Apple niet op zijn lauweren rust, maar serieus werk maakt van het verbeteren van de werkomstandigheden van de mensen die onze gadgets maken.


bron: Laptopmag.com
Robert is van beroep fotograaf.
Kijk hier voor zijn website in beweging.

pisseblom
Niet AanwezigMacFreak Veteraan
Aantal berichten: 106 | Lid sinds: 25-03-2008 | Geplaatst om: 16:38 - 08-02-2012
Werkomstandigheden zijn goed of niet goed. China grossiert in een beetje goed, minst besmet, minder slecht, kan beter. Wie wil er meer betalen voor betere werkomstandigheden, met het keurmerk van de tevreden arbeider, een lachende Chinees op de verpakking? Of de sticker 'ik heb het overleefd".

       

Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »
Onderwerp met 1 pagina

MF-Forum v6.0.0 © 2001/2013 - MacFreak® Interactive Media