Het MacFreak® Forum - Voor online ondersteuning in het Nederlands!

    Het MacFreak® Forum
     Nieuwsflitsen (archief) en reacties
         Uitlezen data lukt alleen bij oudere iDevices
                
Welkom bij Nieuwsflitsen (archief) en reacties 

      Forum gemodereerd door: de Redactie, Moderator, Robert, Administrator, karel apple, iTom, JPZ, Ger Nijkamp, Plexyglazz, SteefJoops, Ibor Gork, Nicodemus, Advertorial  
  Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »  
Onderwerp met 1 pagina
    

       
Robert
Niet Aanwezig
Redactielid
Aantal berichten: 27798 | Lid sinds: 11-11-2003 | Geplaatst om: 08:44 - 03-04-2012
Een kleine week geleden hadden we een nieuwsbericht over het feit dat als de politie (of iemand anders) jouw smartphone en de software van XRY in handen heeft zij al je data kunnen uitlezen.

In de commentaren werd toen al opgemerkt dat in het voorbeeldfilmpje (dat inmiddels trouwens van YouTube verdwenen is) het wachtwoord 0000 was en dat dat natuurlijk wel erg eenvoudig te kraken is. Op zich is dat een waarheid als een koe, maar dat betekent nog niet dat een moeilijker of langer wachtwoord niet te kraken zouden zijn, alleen maar dat het dan langer zou duren.

Maar belangrijker is waarschijnlijk dat deze manier van kraken alleen maar werkt op oudere iDevices. Op zijn blog legt Will Strafach (beter bekend als de hacker chronic) uit dat als je een iPhone 4S, een iPad 2 of een iPad 3 hebt deze manier helemaal niet werkt.

Heb je een ouder iDevice en wil je weten hoe je een langer wachtwoord op je iPhone, je iPad of je iPod touch kunt aanmaken, dan kan je natuurlijk terecht bij deze tip van MacFreak.
Robert is van beroep fotograaf.
Kijk hier voor zijn website in beweging.

       

Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »
Onderwerp met 1 pagina

MF-Forum v6.0.0 © 2001/2013 - MacFreak® Interactive Media