Het MacFreak® Forum - Voor online ondersteuning in het Nederlands!

    Het MacFreak® Forum
     Mededelingen: Tips, nieuwtjes en mededelingen
         Vloeken in de kerk: Windows 8 preview beschikbaar
                
Welkom bij Mededelingen: Tips, nieuwtjes en mededelingen 

      Forum gemodereerd door: Moderator  
  Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »  
Onderwerp met meerdere pagina's:
« Vorige    [ 1 2 3 4 5 ]    Volgende »

    

       
marg
Niet Aanwezig
MacFreak Verslaafde
Aantal berichten: 749 | Lid sinds: 01-02-2005 | Geplaatst om: 19:14 - 29-02-2012
@Pieterr

Erg bedankt voor de link.
Ga het even proberen.

groet

ettepet
Niet Aanwezig
Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 1136 | Lid sinds: 29-07-2002 | Geplaatst om: 20:10 - 29-02-2012
Heb W8-CustPrev binnen VMWare Fusion (4.1.1 - laatste versie) geďnstalleerd.
Verrassend mooi hoor!

Wat ik echter niet aan de praat krijg is een netwerkverbinding - dus geen internet.
Wat me met W7 probleemloos lukt in VMWare - weliswaar op een Bootcamp-partitie, maar dat lijkt me niet uit te hoeven maken, toch!?.

Iemand de verlossende woorden om dit ook nog aan de praat te krijgen?

winterpaleis
Niet Aanwezig
Account inactief
Aantal berichten: 27 | Lid sinds: 26-02-2012 | Geplaatst om: 21:13 - 29-02-2012
Ik denk dat je dan eerst even moet wachten op een update van VMWare. Dat moet immers de verbinding tussen de mac hardware en de W8 drivertjes verzorgen. Ander vraagje, hoe heb je het in Fusinn gekregen? Over W7 heen?

ettepet
Niet Aanwezig
Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 1136 | Lid sinds: 29-07-2002 | Geplaatst om: 21:40 - 29-02-2012
@winterpaleis:
Ja, ik verwacht inderdaad een update van VMWare nodig te hebben - die geeft niet hoger dan W7 als Windows-versie.
Hier staat een handige step-by-step. Wel even de juiste versie bij Microsoft ophalen. Die ISO heb ik via W7/WMWare opgehaald en naar mijn Mac-omgeving overgezet.
Zodoende kun je dus W7 en W8 onafhankelijk van elkaar in VMWare draaien.


Spooter
Niet Aanwezig
Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 4452 | Lid sinds: 21-02-2006 | Geplaatst om: 21:45 - 29-02-2012

 
Citaat: Jules om 18:44, 29-02-2012

 
Citaat: Spooter om 16:40, 29-02-2012
Voor diegene die het eens willen bekijken:

http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/consumer-preview


Dat ding op 1:01 in het filmpje lijkt verdacht veel op een MacBook Pro. Het verbaast me trouwens dat ze niet voor de typische, modernere en meer elegante vorm van de 'ultrabook' (MabBook Air) hebben gekozen.


En de computer (getekend) vlak voor het einde van het filmpje lijkt verdacht veel op een Imac danwel Apple Monitor van de huidige generatie

  

winterpaleis
Niet Aanwezig
Account inactief
Aantal berichten: 27 | Lid sinds: 26-02-2012 | Geplaatst om: 22:06 - 29-02-2012
@ettepet, bedankt voor de link. Ik ga dat ook eens proberen. Ik wil het ook wel eens zien. Ziet er heel anders en verfrissend uit.

@spooter, jules, Ik denk dat jullie spoken zien alleen lijkt dat ding links erg veel op een  (oude) ipad.   

Doctor Apple
Niet Aanwezig
MacFreak Verslaafde
Aantal berichten: 693 | Lid sinds: 27-12-2003 | Geplaatst om: 22:24 - 29-02-2012
Windows 8, tja ... moet bekennen dat ik eigenlijk een lange tijd helemaal geen acht op heb geslagen. Was veel te druk met mijn werk en ... MacOS X.

Voor de verandering werkt MacOS 10.7 gewoon prima. Goed, er zitten wat bugs in, maar verwaarloosbaar met hetgeen we in het verleden zijn geconfronteerd. Over Windows 8 later meer ...

Als "Apple Professional" maar eens de MacOS X developer preview van MacOS 10.8 gedownload en doorlopen. Wat ik meestal doe, noem me een ras-nerd, maar is het OS meerdere keren doorlopen met verschillende "brillen". Als "gewone gebruiker", als "beginnende gebruiker", als "gevorderde gebruiker" en als "IT Expert" ...

Als "beginnende gebruiker" viel me op dat MacOS 10.8 veel intiutiever werkt, let wel: als je iOS gewend bent. Als MacOS 10.8 je eerste MacOS X ervaring gaat worden, sorry: OS X... Dan is het een vertrouwde binnenkomer, mits je iOS nog niet eerder hebt gezien ...

Voor de "gewone gebruiker", vond ik het ietwat verwarrend: alles wijst erop dat Apple zoekende is. We hadden iChat, toen Facetime én iChat en nu ? iMessage! Per OS-versie lijkt Apple een ander beleid te voeren. Getuige niet van consistentie. Iets waar Microsoft uiteindelijk een hoge prijs voor heeft moeten betalen, daar heeft Apple nu last van. Dan heb je het notification-center: een leuke, praktische aanvulling. Airplay-mirroring is gewoon praktisch en Gatekeeper voor de gewone gebruiker haast een must.

Voor de "gevorderde gebruiker", lees: Poweruser/MacFreak, is het een ander verhaal. Ook met "deze bril op" had ik het gevoel dat Apple zoekende is: iCal was volledig onder handen genomen in 10.7, nu hebben we weer een nieuwe toepassing: Reminders, iMessage en meer. Notifications is mooi, maar als power-user wil ik het ook uit kunnen zetten. Om verschillende redenen, maar het zit - net als in iOS - diep in het systeem verweven ... Gatekeeper is eigenlijk lastiger dan handig. Goed, goed we hebben airplay en we kunnen nu (gratis) berichten sturen naar iPhones. Maar, voor een poweruser zijn dat niet bepaald "de features". Tweaken, tunen en ervoor zorgen dat mijn PowerApps erop draaien weer wel. Ik wil als PowerUser niet betutteld worden. Ik ben in staat mijn eigen kernel te compileren, schrijf mijn eigen code, weet het nodige van beveiliging en IT om behoorlijk diep in het systeem te kunnen graven, tweaken, enz. zonder schade aan te richten. De prompt is daarbij mijn grootste vriend.

Maar ... MacOS 10.8 brengt die prompt weer een stap verder weg. Jammer, een gemiste kans. Wat ik wel storend vind is dat OS X per evolutionaire stap toch redelijk wat compatibiliteitsproblemen met zich meebrengt. MacOS 10.5 -> 10.6 -> 10.7 -> 10.8: de meeste toepassingen werken niet zomaar op alle versies.

Als "IT Expert" weet ik de oorzaak van het net genoemde probleem makkelijk te vinden: de verschillen tussen de versies zijn ook behoorlijk groot. Waar je de administrator-rechter in 10.4 en 10.5 op een redelijk eenvoudige wijze kon verkrijgen, moet je nu een proces klaarstomen om middels launchd het OS te verzoeken om deze rechten. Met 10.8 gaat de wijze waarop dit geregeld is hoogstwaarschijnlijk weer enigszins anders uitzien, daar we nu gatekeeper gaan krijgen. Verder stoor ik me aan de wijze waarop iCloud in het systeem is geďntegreerd. Het wordt meer en meer een verkoopplatform. Ik snap het eco-systeem rondom OS X en iOS, maar toch ... Het brengt ook de nodige overhead in het systeem met zich mee. "Maar, doctor Apple, wat merk je daarvan als je op een octa-core werkt?"

Niet veel, maar vele kleine services, hebben toch een significante impact op performance. Daarnaast spreken we ook nog eens van onderlinge afhankelijkheid. Waarbij het probleem bestaat dat als één service eruit klapt, de rest van de keten hangt en onberekenbaar wordt. Windows Vista-achtige problemen, maar dan op OS X.

Ik was enthousiast over MacOS 10.7 en voorspelde al de fundamentele andere manier waarop wij met computers zouden gaan werken, maar voor een "oude rot in het vlak" blijft het wennen :-) ...

Er komt een dag dat iOS en OS X sprekend op elkaar zullen lijken. OS 10.8 is al een stap in die richting. Met het huidige tempo KAN 2015/2016 nog een interessant jaar worden: OS XI ... Hoewel dat natuurlijk nog moet blijken of dat allemaal gaat lukken want ...

Vandaag heb ik kennis gemaakt met Windows 8. En ... Ja, wat en ... ?

Ik ben een beetje sprakeloos. Waar Microsoft zich jaren heeft gericht op evolutionaire stappen is met Windows 8 duidelijk een andere weg ingeslagen. Windows 8 is net als OS 10.8 een interim-oplossing: je hebt de nieuw metro-interface en je kunt nog terug naar de oude vertrouwde explorer-omgeving. Maar, waar LaunchPad in MacOS X een stel mooi gerangschikte icoontjes moet voorstellen is Metro een volledig nieuwe GUI voor Windows.

En dat mogen we weten ook. Het leuke aan Metro is dat voor het eerst in de geschiedenis mij een Windows besturingssysteem intuďtief aanvoelt. Natuurlijk is dat persoonlijk, maar ik had geen enkele moeite om mijn weg te vinden in Metro. Heel soms heeft het nog wat "Las Vegas"-trekken, maar over het algemeen is het een strak vormgegeven OS.

Goed, het is wennen: gebruik van lettertypen is volstrekt anders, grafische elementen zijn anders en zelfs de logica achter bepaalde User Interaction is anders dan bij MacOS X. Maar ... dat mag natuurlijk: het is een ander besturingssysteem.

Maar, bij het begin beginnen: het installatieproces is sterk verbeterd. Men heeft goed gekeken naar MacOS X en Ubuntu: het proces is een stuk eenvoudiger. Kort daarop krijgen we de metro-interface ... Op het eerste oog wat overweldigend. Ik moet er zeker aan wennen, maar al snel zie ik de logica in de interface. En: het is handig!

Wat mij verder opvalt: de animaties door het gehele OS heen. Consistenter dan voorheen, functioneler dan voorheen en soms verassend. Zoals "snap", een functie om het scherm op te delen in frames. Share is eenvoudig en heel mooi vormgegeven. Je kunt zien dat ze hard hebben gewerkt aan dit product ...

Ik vind het vervelend om te moeten zeggen, maar hiermee zit Microsoft Apple dichter op de hielen dan ooit! Komende twee jaar worden bijzonder spannend voor Apple. Kunnen ze de belofte blijven waarmaken, of vervallen ze weer tot "underdog" van de industrie? Vergeet niet dat het moeilijk is om een koppositie te verwerven, maar dat het nog vele malen moeilijker is om deze te behouden.

En ik ben sinds het overlijden van onze grote roerganger "Steve Jobs" niet geheel overtuigd. OS 10.8 is niet overtuigend, Apple's beleid ten aanzien van developers vind ik dubieus (Apps, apps, apps, maar échte toepassingen in de vorm van Photoshop, Systeem-uitbreidingen of andere zware programmatuur ... daarvoor is de App store veels te beperkt). Beperkingen die MS in haar webwinkel niet, of anders in mindere mate kent.

Het is vloeken in de kerk, maar probeer eens Windows 8 en oordeel zelf. De statische foto's van de Metro-interface doen het geen recht. De interface moet veel meer dan MacOS/OS X het hebben van dynamische (bewegende) componenten, waardoor een foto er erg saai uitziet.

Maar doctor Apple, ben je nu dan overgestapt? Nee hoor     ... Maar ik blijf andere OS'en bestuderen. Moet ik sowieso doen om mijn kennisniveau bij te houden en daarnaast vind ik het gewoon leuk.

MacOS X blijft genoeg vernieuwende componenten bevatten, maar het is wel een saai OS aan het worden. Er gebeurt niet zo heel veel spannends met het OS. Alle vernieuwingen van 10.8 ten spijt: het blijven kleine evolutionaire stapjes.

Sinds 10.5 vind ik de stappen kleiner en kleiner worden. Storend vind ik wel dat men iOS als uitgangspunt neemt voor de desktop. Een treurig voorbeeld hiervan is de Airport Configuration Utility. Versie 5.x was een stuk uitgebreider dan de nieuwe versie 6.0. Goed, laatstgenoemde leek sprekend op de iOS-variant, maar qua functionaliteit blijft deze achter.

Soortgelijke trajecten hebben we eerder gezien bij Final Cut Pro ... Op sommige fronten radicaal modern, maar soms wel ten koste van de functionaliteit. Daarnaast snap ik Apple niet: als ik de computer ZAKELIJK gebruik, wil ik bepaalde zaken helemaal uit kunnen schakelen. Notification-center zou een voorbeeld kunnen zijn, of Gamecenter ... Soms vraag ik me af of Apple nu werkelijk denkt dat iedereen op dit soort Gimmicks staat te wachten? Geef gebruikers ten minste een optie om al dan niet gebruik te maken van dergelijke functionaliteiten.

In MacOS 10.7 verdween al de optie om tijdens de installatie de talen te installeren die je wilt gebruiken, nu worden we opgescheept met een pallet aan software en opties die leuk zijn voor een tablet of telefoon. Maar minder van toepassing op een zakelijke machine.

Mogelijk ben ik een uitzondering om een Mac niet voor creatieve doeleinden te gebruiken (goed, goed, ik heb er ook een thuis voor de creatieve zaken), maar voor zeer saaie taken op kantoor ... Werkt prettig, maar niet foutloos.

Denk maar aan de combinatie Office 2011 en 10.7 ... Niet bepaald stabiel. Nu ligt het voor de hand om Microsoft de schuld te geven, maar probeer van me aan te nemen dat met de nieuwe XCode en 10.7 de nodige fundamentele veranderingen zijn doorgevoerd. Zoiets tackelen kost tijd. In geval Microsoft met honderdduizenden regels aan code: mogelijk maanden ...

Nee, ik ben erg blij met Windows 8. Mogelijk de schop die Apple nodig heeft om weer wakker te worden. Het succes stijgt soms ietwat naar hun hoofd.

Ben benieuwd hoe de iPad 3 wordt ontvangen, want ik heb ergens een vermoeden dat het iPad-wauw effect minder en minder wordt ... Een retina scherm alleen is niet voldoende.

Just my 9683 bytes aan tekst

Fijne avond!


Doctor   
Durf te denken!

Spooter
Niet Aanwezig
Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 4452 | Lid sinds: 21-02-2006 | Geplaatst om: 09:19 - 01-03-2012
Sjonge jonge wat een uitgebreid 'rapport'.

mijn dank daarvoor.

Ben het in grote lijnen eens met wat je zegt over de 'te grote' aandacht die Apple schenkt aan Ios voor haar desktop systeem.

Ik wacht al jaren op een goede software manager (om maar wat te noemen), een keer de stap naar geen gescheiden filemapping meer dmv resourceforks, een betere ondersteuning van terminal commando's om je systeem beter te kunnen tweaken (of dmv een gui voor gevorderden), het beter kunnen instellen van de overall fontgrootte van Apple eigen programma's of programma's die goed luisteren naar de Apple specifieke api hiervoor, et cetera.

en W8 klinkt als een grote verandering. Ben benieuwd hoe de uiteindelijke gebruiker die voorgangers gewend is daarop zal reageren. 'Gelukkig' kan je ook de oude view gebruiken.

winterpaleis
Niet Aanwezig
Account inactief
Aantal berichten: 27 | Lid sinds: 26-02-2012 | Geplaatst om: 17:08 - 01-03-2012
Wat mij betreft mag dit enorme stuk best als column opgenomen worden in de nieuwsflitsen. Het laat op zijn minst zien dat er ook kritische Apple freaks bestaan. Doctor Apple mag wat mij betreft (kritisch) ere-freak als kwalificatie krijgen.

3042XL
Niet Aanwezig
Account inactief
Aantal berichten: 44 | Lid sinds: 26-01-2012 | Geplaatst om: 17:12 - 01-03-2012
Het zou inderdaad heel jammer zijn wanneer dit epistel snel in de annalen van deze site zou verdwijnen. Kan het niet in de plaats gezet worden van de zwaar gedateerde review van de iPad (1) op de voorpagina?

       

Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »
Onderwerp met meerdere pagina's:
« Vorige    [ 1 2 3 4 5 ]    Volgende »

MF-Forum v6.0.0 © 2001/2013 - MacFreak® Interactive Media