Het MacFreak® Forum - Voor online ondersteuning in het Nederlands!

    Het MacFreak® Forum
     Feedback op de MacFreak Website
         Welke forumsoftware het beste voor MacFreak?
                
Welkom bij Feedback op de MacFreak Website 

      Forum gemodereerd door: Moderator, Administrator  
  Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »  
Onderwerp met meerdere pagina's:
   [ 1 2 3 4 5 6 7 ]    Volgende »

    

       
Robert
Niet Aanwezig
Redactielid
Aantal berichten: 27886 | Lid sinds: 11-11-2003 | Geplaatst om: 13:05 - 03-12-2016
De titel verwoordt waarschijnlijk zo'n beetje waar het hier om gaat.

We weten dat er veel kennis op dit forum is over wat mogelijk de beste forumsoftware voor MacFreak zal zijn als we overstappen naar een nieuw forum. Daarom dit draadje voor iedereen met kennis daarover om die kennis te delen.

Het is dus nadrukkelijk geen draadje voor meningen over de overstap zelf (die zullen verwijderd worden), maar puur een plek waar de specialisten in discussie kunnen gaan.

Een paar eisen: het moet responsive zijn, het liefst met een aparte app. Dat laatste is één van de redenen waarom we in een eerder stadium vBulletin zagen als de beste optie.

Eventuele argumenten daarvoor of -tegen zijn dan ook welkom. En als er een goede optie is die minder kost (of zelfs gratis is) dan horen we natuurlijk ook graag.
Robert is van beroep fotograaf.
Kijk hier voor zijn website in beweging.

Paul Sondervan
Niet Aanwezig
Een ware MacFreak!
MacFreak Donateur
Aantal berichten: 4099 | Lid sinds: 11-06-2001 | Geplaatst om: 13:23 - 03-12-2016
Misschien is Flarum een optie.
Van o.a. de maker van FluxBB.
Responsive en touch optimized.

(Bewerkt door Paul Sondervan om 16:24, 3-12-2016)
Sondervan Automatisering
MacBook Pro Retina 15" (Late 2013), Mac Mini (2012), Mac Pro (2008), iPhone 5s

FanBoy
Niet AanwezigEen ware MacFreak!
Aantal berichten: 1476 | Lid sinds: 15-03-2010 | Geplaatst om: 17:43 - 03-12-2016
Ik zou zelf kiezen voos SMF of https://www.phpbb.com/
SMF heb ik zelf een forum meegedraaid, alleen mee gestopt. Ontwikkeling stond toen een beetje stil maar is weer opgepakt. Erg flexibel en aanpasbaar.

PHPBB is veel gebruikt, veel mogelijkheden. veel opties en plugins en dergelijke. En ook gratis.\

vBulletin heeft als nadeel dat het betaald is, lijkt me voor deze site niet verstandig gezien de stand van zaken.

Een optie om via een app het forum te benanderen is er voor te zorgen dat het samenwerkt met tapatalk, meeste grote fora doen dat. Kun je vanuit die app posten en dergelijke.
-= If you ain't got nothing nice to say, then don't say nothing at all =-

joram
Niet Aanwezig
Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 8054 | Lid sinds: 19-02-2004 | Geplaatst om: 19:13 - 03-12-2016
vBulletin ziet er wel erg alomvattend uit, met apps, responsive opties e.d... niet verkeerd eigenlijk! Zou het in dat geval een idee zijn, afhankelijk van de kosten natuurlijk, om daar een template voor te kopen, maken of laten maken? Dan ben je in één klap klaar met 't eigen MacFreak-sausje, en de kosten voor vBulletin valt denk ik best nog mee als ik dat zo zie  

En ze hebben er best veel al ingebakken zitten qua mogelijkheden voor een blog (voor een nieuws pagina, eventueel in de toekomst), advertenties e.d.
Hallo.

DomP
Niet Aanwezig
MacFreak Verslaafde
Aantal berichten: 623 | Lid sinds: 18-12-2003 | Geplaatst om: 20:22 - 03-12-2016
Hoe zit de huidige database in elkaar en is hij makkelijk te converteren... Dat zou voor mij de eerste vraag zijn, qua software zou ik kiezen voor IPBoard of vBulletin
Blow your mind, smoke gunpowder

Robert
Niet Aanwezig
Redactielid
Aantal berichten: 27886 | Lid sinds: 11-11-2003 | Geplaatst om: 11:26 - 05-12-2016
De huidige forumsoftware is een verouderde ramp, alles wordt in aparte bestandjes weggeschreven.

Die migreren is geen optie, daar hebben Léon en vorige Admin al hun tanden op stuk gebeten (schijnt één jaar weer voor één persoon te zijn).

Wat wel belangrijk is voor ons is dat de donateurs meer rechten gaan krijgen dan de andere leden. Iemand die weet welk forum ons die optie kan geven?
Robert is van beroep fotograaf.
Kijk hier voor zijn website in beweging.

Spooter
Niet Aanwezig
Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 4461 | Lid sinds: 21-02-2006 | Geplaatst om: 12:01 - 05-12-2016

 
Citaat: DomP om 20:22, 3-12-2016
Hoe zit de huidige database in elkaar en is hij makkelijk te converteren... Dat zou voor mij de eerste vraag zijn, qua software zou ik kiezen voor IPBoard of vBulletin


Hele goede vragen, goed alternatief (open source) is MyBB, afbeeldingen en reviews te vinden via

http://www.forum-software.org/gallery/mybb-forum-screenshots

Shmoo
Niet Aanwezig
Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 3417 | Lid sinds: 11-11-2011 | Geplaatst om: 14:45 - 05-12-2016
Ik zou eerst eens op een rijtje zetten wat jullie willen gaan doen qua concept met MacFreak voordat je tools en software gaat uitzoeken en bestellen dat mogelijk voor geen meter bij elkaar past.

Het is extreem moeilijk adviseren wanneer je geen idee hebt wat er aan de achterkant allemaal gaat plaatsvinden en of er wel iets gaat veranderen bij MacFreak.

Ik lees in de berichten over de toekomst van MacFreak op de voorpagina alleen maar over ... ideeën, ideeën, mogelijkheden onderzoeken, er speelt wel iets dat mogelijk op niets kan uitdraaien en daarom houden we het nog even geheim .. en vooral heel veel praat over donaties en hoe deze tot stand zouden moeten komen maar geen plan van aanpak of zoiets. Donaties lossen het probleem van MacFreak niet op. Met alle respect maar het enige dat donaties doen is er voor zorgen dat de MacFreak-guys weer zin en passie krijgen in MacFreak, natuurlijk ook heel belangrijk maar het lost het probleem en de reden waarom er naar donaties gevraagd wordt niet op.

Je kunt ook 10,- in je vijver gooien en hopen dat de koi karper een kunstje doet maar de kans dat het iets oplevert is zeer klein wanneer de karper nog nooit een dolfijn gezien heeft. Niemand die failliet gaat aan 10,- in doelloos water gooien maar het rendement of de verwachting is zo laag. Terwijl er zijn ook plaatsen waar je een kaartje kunt kopen en dan ben je er 100% zeker van dat je een kunstje gaat zien.


Totaal niet lullig bedoeld of zo maar wat ik wil zeggen is, je kunt niet adviseren op enkel deze basis.

 
Citaat:
Een paar eisen: het moet responsive zijn, het liefst met een aparte app. Dat laatste is één van de redenen waarom we in een eerder stadium vBulletin zagen als de beste optie.


Dat zijn twee dingen die in feite hetzelfde bewerkstelligen en iedereen met een web development achtergrond, of die daar dagelijks mee bezig is zou daar zijn vraagtekens bij moeten zetten.


Wat je nu vooral gaat krijgen is een topic waar mensen hun eigen voorkeuren gaan adviseren, omdat zij het gebruiken. Ik persoonlijk werk veel met WordPress dus bbPress is mijn voorkeur maar als ik nu bbPress zou adviseren op bovenstaande informatie dan is dit toch veel meer gebaseerd op mijn persoonlijke voorkeur dan op wat er mogelijk nodig is en het beste voor MacFreak is.

IPBoard en vBulletin zijn idd. complex en robuust ingerichte systemen met veel toeters en bellen. Los daarvan zijn het ook complete vliegdekschepen van systemen waarvan als de motor draait, dan draait het, en gaan we volle kracht vooruit. Echter, wanneer je ergens onderweg koers moet maken en een alternatieve richting op moet sturen omdat dingen niet lopen zoals vooraf bedacht dan kom je er pas achter dat het keren van een vliegdekschip in de Maas niet de makkelijkste oplossing is en dat er maar heel erg weinig mensen verstand hebben van schepen, laat staan vliegdekschepen.
Dus als er niets tot zo weinig mogelijk bij MacFreak aan de achtergrond kan/mag veranderen dan zijn bovenstaande keuzes wel je beste opties. Je begint opnieuw, installeert deze producten, stelt wat opties in zoals jij ze wilt hebben en je bent up-and-running.
Deze systemen hebben een blog-functie zodat elk 'nieuwsbericht' meteen een forum topic wordt, ideaal dus als je precies hetzelfde wilt bereiken en het forum prioriteit nummer 1 heeft voor MacFreak.

Wil je het compleet anders gaan aanpakken en ligt de focus veel meer op content creëren, nieuws, blog posts, app en product reviews en allemaal dat soort content en wil je naast dit soort zaken ook een support forum houden omdat dit altijd onderdeel van MacFreak is geweest dan zou ik niet voor bovenstaande complete producten kiezen want die zijn daar nooit voor gemaakt. Ik zou dan kiezen voor iets dat veel meer ingericht is op het creëren en publiceren van content en de interactie met deze content. Het forumgedeelte is dan een belangrijke bijzaak van MacFreak.Robert
Niet Aanwezig
Redactielid
Aantal berichten: 27886 | Lid sinds: 11-11-2003 | Geplaatst om: 18:49 - 05-12-2016
@ Shmoo: faire vraag,

De belangrijkste dingen op dit moment zijn voor ons het forum en de blog (= het nieuws), waarbij het inderdaad prettig is als dat ook via het forum te lezen is.

Verder vind ik het erg belangrijk dat het stabiel en betrouwbaar is, ik heb bijvoorbeeld naar Flarum gekeken en dat zit nog in beta, en is dus automatisch geen optie.

Daarbij komen nog de mogelijkheden om uiterlijk makkelijk aan te kunnen passen, en de optie om bepaalde leden (de donateurs) meer mogelijkheden te geven ten opzichte van de andere leden.

Als laatste is het erg belangrijk dat het responsive is met het oog op mobiel gebruik en de klassering door Google. Op mobiel mag via een app, maar hoeft niet persé.

Ik hoop dat dit helpt bij het duidelijker krijgen wat de vraag is.
Robert is van beroep fotograaf.
Kijk hier voor zijn website in beweging.

Pieterr
Niet Aanwezig
Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 15112 | Lid sinds: 26-08-2009 | Geplaatst om: 19:37 - 05-12-2016
 
Citaat: Robert om 13:05, 3-12-2016
En als er een goede optie is die minder kost (of zelfs gratis is) dan horen we natuurlijk ook graag.

De kosten zitten (denk ik) niet zozeer in de eventuele licentiekosten van de software, als wel in de kosten (in geld en tijd) die je moet maken om het bestaande forum om te zetten naar de nieuwe software, plus de terugkerende kosten (vooral in tijd) om alles te blijven onderhouden.

Wat betreft opties voor de software:
http://www.discourse.org/faq/

Voor iedere optie geldt natuurlijk ook dat je (minstens één) iemand ("beheerder") nodig hebt die zich de gekozen oplossing eigen maakt, en bereid is om dat een aantal jaren te willen blijven onderhouden.
"One experiment is worth a thousand expert opinions."

       

Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »
Onderwerp met meerdere pagina's:
   [ 1 2 3 4 5 6 7 ]    Volgende »

MF-Forum v6.0.0 © 2001/2013 - MacFreak® Interactive Media