Het MacFreak® Forum - Voor online ondersteuning in het Nederlands!

    Het MacFreak® Forum
     Vragen: iPhone - Applicaties
         Wijzigen POP settings in iOS mail app zonder verliezen mail
                
Welkom bij Vragen: iPhone - Applicaties  

      Forum gemodereerd door: Moderator  
  Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »  
Onderwerp met 1 pagina
    

       
tba
Niet AanwezigNieuw Lid
Aantal berichten: 15 | Lid sinds: 11-11-2014 | Geplaatst om: 21:47 - 28-05-2017
Hoi,

Ik hoop dat iemand op deze warme zondagavond mijn volgende, nogal prangende, vraag kan beantwoorden:

Hoe kan ik de mailserver instellingen van een bestaand POP account wijzigen op een iPhone (met iOS 10.3.1), zónder dat de mail die eerder van de oude server is gedownload, verdwijnt!?


Ik ben (met mijn eigen domein) geswitcht van hosting provider, dus ik moet op al mijn devices de mailserver settings aanpassen. Op macOS op de Macbook en Mac Mini levert dat geen problemen op, oude mail blijft gewoon staan en hij haalt de nieuwe mail van de nieuwe server af. Op de iPhone van mijzelf en van mijn vrouw, en op onze iPad, werkt dit blijkbaar anders: ik krijg óf de mail te zien van de oude server óf de mail van de nieuwe server   

Het gaat om een POP account, niet om een IMAP account. De mail zou dus lokaal gedownload moeten zijn, dus ik begrijp werkelijk niet waarom deze dan niet meer getoond wordt!?
Ik wil graag kunnen blijven zoeken in mijn "mail archief", dus wil die mailtjes niet kwijt raken op mijn mobiele devices.
Het vervelende is dat mijn account bij mijn oude web host morgen verloopt, dus ik heb alleen vanavond nog de kans om het goed in te stellen.

Heeft iemand raad?

Alvast dank!


P.S. uiteraard heb ik op dit forum gezocht én via Google, maar hoewel ik dezelfde vraag vaker tegen kom, zie ik nérgens een werkend antwoord staan (althans, niet voor iOS, wel voor macOS / OS X terwijl dat daar geen problemen veroorzaakt...).


Edit: op de iPhone van mijn vrouw is het ineens gelukt om het account van ons dochtertje om te zetten. Ik had een nieuw POP account aangemaakt met de nieuwe mailserver instellingen en plots stond in Mail alle mail in dat nieuwe account!? Het oude account was leeg, dat heb ik dus verwijderd.
Dit lukt mij op mijn eigen iPhone niet en ook niet met de overige, veel belangrijker (want veel meer mails), accounts helaas niet  

(Bewerkt door tba om 23:01, 28-05-2017)

GeorgeM
Niet Aanwezig
Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 1910 | Lid sinds: 09-07-2014 | Geplaatst om: 00:53 - 29-05-2017
Ik zou beginnen met een backup te maken van je mail met bijvoorbeeld iExplorer:

https://macroplant.com/iexplorer

tba
Niet AanwezigNieuw Lid
Aantal berichten: 15 | Lid sinds: 11-11-2014 | Geplaatst om: 01:28 - 29-05-2017
Ik heb de demo versie van iExplorer even geďnstalleerd, maar zie geen optie om specifiek de mail te backuppen...zie ik iets over het hoofd?


Denk dat ik het volgende eens ga proberen:
- nieuwe mailbox aanmaken bij web host
- op macbook/mac mini deze nieuwe mailbox als IMAP account toevoegen in Mail app
- mailtjes uit bestaande POP account kopiëren (dus niet knippen) naar nieuwe IMAP account
- checken via Webmail of mail op mailserver wordt geplaatst
- IMAP account op iPhone toevoegen
- checken op iPhone of gekopieerde mail binnen komt

Als bovenstaande werkt, dan kan ik op die manier alle mail alsnog terug naar de iPhones syncen. Zoals gezegd staat de mail nl. op de macbook/mac mini wel nog.
Eigenlijk wilde ik liever POP accounts blijven gebruiken i.p.v. IMAP, juist vanwege het feit dat de mail dan lokaal staat (al lijk ik daar op de iPhone in elk geval geen voordeel mee te behalen), maar het is dan maar niet anders.

(Bewerkt door tba om 1:28, 29-05-2017)

(Bewerkt door tba om 1:29, 29-05-2017)

GeorgeM
Niet Aanwezig
Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 1910 | Lid sinds: 09-07-2014 | Geplaatst om: 08:36 - 29-05-2017
In mijn herinnering kon dat met iExplorer, maar misschien vergis ik me.

Als je geen backup maakt met iExplorer, doe het dan even (lokaal) met iTunes, mocht er wat mis gaan dan heb je jezelf in ieder geval ingedekt.

pjottervmr
Niet AanwezigMacFreak Verslaafde
Aantal berichten: 916 | Lid sinds: 24-01-2009 | Geplaatst om: 09:13 - 29-05-2017
Waarom niet alle mail even local zetten. (kopiëren naar lokale mappen) ALs je daarna naar Imap gaat heb je die oude mail apart staan

(Bewerkt door pjottervmr om 9:54, 29-05-2017)

tba
Niet AanwezigNieuw Lid
Aantal berichten: 15 | Lid sinds: 11-11-2014 | Geplaatst om: 12:56 - 29-05-2017
Allebei bedankt voor het meedenken. Een backup van de iPhones heb ik gemaakt.

Maar daarmee is de eigenlijke vraag nog niet beantwoord. Ik ben neem ik aan niet de enige die hier tegenaan loopt, aangezien ik het ervaar op twee iPhones (met iOS 10.x) en een iPad (met iOS 9.x)!?

Zo'n beetje het enige topic dat ik vind met exact dezelfde vraag, is dit: https://forums.macrumors.com/threads/pop-emails-lost-after-changing-server-settings.1631929/
Daarin staat die suggestie om het via IMAP terug te syncen, zoals hierboven beschreven. Dat heb ik kort getest en werkt. Maar dat is nogal een klus om dat voor alle accounts te moeten doen, dus ik hoop nog steeds dat er een simpele truc is om e.e.a. op basis van (bestaande) POP accounts te kunnen fixen.

(Bewerkt door tba om 12:58, 29-05-2017)

cyrano
Niet Aanwezig
MacFreak Verslaafde
Aantal berichten: 963 | Lid sinds: 31-08-2005 | Geplaatst om: 15:50 - 30-05-2017
Ik vrees dat dat een beetje met de eigenheid van pop en imap te maken heeft.

Als je een volledige email client kan gebruiken, is 't heel simpel. Bij sommige moet je even exporteren en importeren. Andere vragen bij 't wissen van de account of de mail moet bewaard blijven.

Bij Apple's email clients gaat dat niet, vziw. Op OSX kan je nog exporteren, maar in iOS niet.

In de praktijk maak ik voor Apple Mail gebruikers een gmail account aan, laat die alle mail ophalen en haal in de Apple clients de gmail binnen. Naar wens pop of imap.

Je zou ook de mail uit de backup kunnen vissen. Maar niet op iOS.
I'd tell you a UDP joke but you might not get it.

tba
Niet AanwezigNieuw Lid
Aantal berichten: 15 | Lid sinds: 11-11-2014 | Geplaatst om: 20:36 - 17-06-2017
Ik heb het uiteindelijk opgelost door elk account op de Mac Mini en/of Macbook nogmaals aan te maken als IMAP account en vervolgens de inhoud van het POP account te verplaatsen naar het IMAP account. Daardoor werden alle mails geupload naar de server.

Vervolgens heb ik op de iPhones de POP accounts verwijderd en als IMAP aangemaakt. Omdat ik vanaf de Mac alles had geupload, kreeg ik hier alle mail binnen.

Het werkt nu volledig naar behoren, maar het was wel een omslachtige en tijdrovende klus, enkel en alleen omdat iOS kennelijk je oude / bestaande mail weg flikkert als je de mailserver wijzigt!

Flix
Niet Aanwezig
Een ware MacFreak!
MacFreak Donateur
Aantal berichten: 12206 | Lid sinds: 07-04-2001 | Geplaatst om: 01:45 - 18-06-2017
Dat heeft niks met iOS te maken; je kunt niet zomaar van protocol wisselen.

Voor wie deze klus ook moet doen: als je het op een Mac doet is het idd makkelijk. Je kunt alle post gewoon slepen naar een 'lokale map' (linkerkolom onder 'Op mijn Mac'), de oude POP account weggooien en een nieuw IMAP aanmaken en de post weer terug slepen in Inkomend en andere IMAP mappen.

tba
Niet AanwezigNieuw Lid
Aantal berichten: 15 | Lid sinds: 11-11-2014 | Geplaatst om: 01:49 - 18-06-2017

 
Citaat: Flix om 1:45, 18-06-2017
Dat heeft niks met iOS te maken; je kunt niet zomaar van protocol wisselen.


Je hebt mijn openingspost dan niet goed gelezen, want dan had je gelezen dat ik in eerste instantie helemaal geen IMAP wilde gebruiken, maar enkel de mailserver en credentials wilde wijzigen van een bestaand POP account in iOS, vanwege een verhuizing naar een andere web hoster.

Dat werkt dus niet, want dan ben je alle eerder opgehaalde mail kwijt, ondanks dat je bij een POP account zou verwachten dat die mail lokaal staat en blijft staan ongeacht de mailserver settings. Zo werkt het overal, ook op macOS, maar dus blijkbaar niet op iOS.

       

Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »
Onderwerp met 1 pagina

MF-Forum v6.0.0 © 2001/2013 - MacFreak® Interactive Media