Het MacFreak® Forum - Voor online ondersteuning in het Nederlands!

    Het MacFreak® Forum
     Vragen: Software (OS X 10.0 en hoger)
         Apparaten zien elkaar niet [...mail-account opgelost]
                
Welkom bij Vragen: Software (OS X 10.0 en hoger) 

      Forum gemodereerd door: Moderator  
  Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »  
Onderwerp met 1 pagina
    

       
Paulus
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
MacFreak Donateur
Aantal berichten: 3270 | Lid sinds: 05-02-2004 | Geplaatst om: 23:30 - 16-02-2017
Leuk hoor, kom ik thuis met met nieuwe iMac, lekker alles overzetten - denk ik.

Nee dus. Terwijl de oude en de nieuwe iMac met een ethernet-kabel aan dezelfde router hangen willen ze elkaar niet kennen.

Maar dit is nog irritanter: ik probeer gewoon even een Mail-account op te zetten. Je hoeft maar een paar dingen in te vullen. Ja ja, maar wat betekent:
- beschrijving
- volledige naam
- gebruikersnaam
- naam
- mail adres
- account-id
- account
- etc. ?
Je hoeft maar één ding verkeerd in te vullen en je account wordt niet herkend.

En zeg dan niet: kijk even wat je op je oude computer, of op je tablet, hebt ingevuld. Want elke versie van Mail en van Entourage heeft zijn eigen invulschermen met steeds weer andere terminologie.
Met als gevolg dat ik al uren lang van alles zit uit te proberen, maar nog steeds geen contact met de server heb.

Wat je dan ook niet moet doen is de Help-functie inschakelen, want die komt nergens verder dan een uitleg als: Naam - vul hier de naam in. Account: vul hier de account in.

Bestaat er ergens een begrijpelijke beschrijving van hoe je een Mail-account opzet, die rekening houdt met alle verschillende versies die er in omloop zijn?

(Bewerkt door Paulus om 11:39, 17-02-2017)

HEXDIY
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 2921 | Lid sinds: 19-04-2013 | Geplaatst om: 00:23 - 17-02-2017
Heb je een Time Machine backup? Zoja kan je wellicht je oude Mail account van daaruit probleemloos terugzetten.

https://discussions.apple.com/thread/5387069?tstart=0

Succes.




If it ain't broke, don't fix it!

HEXDIY
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 2921 | Lid sinds: 19-04-2013 | Geplaatst om: 00:31 - 17-02-2017

 
Citaat: Paulus om 23:30, 16-02-2017
Leuk hoor, kom ik thuis met met nieuwe iMac, lekker alles overzetten - denk ik.

Nee dus. Terwijl de oude en de nieuwe iMac met een ethernet-kabel aan dezelfde router hangen willen ze elkaar niet kennen. (knip)


Heb je op beide Macs wel naar behoren "bestandsdeling" aangezet in Systeemvoorkeuren > delen?

Hoever lopen de OS(X) versies uiteen op beide Macs?




If it ain't broke, don't fix it!

Pieterr
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 14988 | Lid sinds: 26-08-2009 | Geplaatst om: 06:33 - 17-02-2017
 
Citaat: Paulus om 23:30, 16-02-2017
Bestaat er ergens een begrijpelijke beschrijving van hoe je een Mail-account opzet, die rekening houdt met alle verschillende versies die er in omloop zijn?

Die kun je meestal vinden op de website van je (email) provider.
Hieronder een voorbeeld voor Ziggo:
https://www.ziggo.nl/klantenservice/internet/e-mail/imap/




"One experiment is worth a thousand expert opinions."

Paulus
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
MacFreak Donateur
Aantal berichten: 3270 | Lid sinds: 05-02-2004 | Geplaatst om: 08:06 - 17-02-2017
@HEXDIY: Ja, op beide computers staat Bestandsdeling ingeschakeld.

Zouden de versies te zeer uiteenlopen? De oude iMac is 10.7.5, de nieuwe 10.12.3.
En als die twee niet compatibel zijn, hoe zet ik dan mijn bestanden over?

Ik herinner me dat ik dat vroeger via Firewire deed, maar ik weet niet meer hoe en de Help-functie zwijgt in alle talen.

-------

Nu ik erover nadenk: het kan niet alleen aan die oude/nieuwe versies liggen, want mijn oude iMac en mijn Macbook willen elkaar ineens ook niet meer kennen. Op mijn Macbook verschijnt dan weer wel mijn nieuwe iMac, maar hij weigert een verbinding te maken.
Kan het hieraan liggen: ik ben noodzakelijkerwijs aan het reorganiseren geweest met de diverse kabels van en naar de router en de daarachter gehangen splitter. Kan het zijn dat mijn lokale netwerk die nieuwe structuur niet begrijpt?

(Bewerkt door Paulus om 9:01, 17-02-2017)

ardie
Niet Aanwezig




MacFreak Verslaafde
Aantal berichten: 358 | Lid sinds: 22-11-2011 | Geplaatst om: 09:01 - 17-02-2017
Google is your friend.

MacFrankie
Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 10212 | Lid sinds: 09-02-2004 | Geplaatst om: 10:37 - 17-02-2017

 
Citaat: Paulus om 23:30, 16-02-2017

Maar dit is nog irritanter: ik probeer gewoon even een Mail-account op te zetten. Je hoeft maar een paar dingen in te vullen.

Wat bedoel je hiermee? Echt een helemaal nieuw account opzetten? Dus een helemaal nieuw mailadres? Dat doe je bij een mailprovider.

Wat ik denk dat je bedoelt, is het gebruiken van een account dat je al hebt op je iMac. En dat is echt heel erg simpel!

Het enige dat je in 99% van de gevallen op moet voeren, is je mailadres en je wachtwoord. De rest is om het op te leuken.




Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!

Paulus
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
MacFreak Donateur
Aantal berichten: 3270 | Lid sinds: 05-02-2004 | Geplaatst om: 11:03 - 17-02-2017
Zojuist schreef ik hier nog dat het nog steeds niet lukte om Mail aan de praat te krijgen, welke specificaties ik ook invoerde.
En zoals in het verleden al vaker gebeurde: na een tijdje merk je dat het ineens wél gelukt is. Geen idee wat er in die tussentijd is gebeurd.

--------------

Sorry voor de verwarring, maar nu resteert de andere vraag: waarom willen mijn MacBook, mijn oude iMac en mijn nieuwe iMac niet elkaar zien, hoewel ze toch allemaal met hun eigen netwerk-kabel aan de router resp. de splitter hangen?
Soms verschijnt er wél eentje in de Finder van een ander, maar die wil dan nog geen gegevens uitwisselen.

Ook heb ik overdracht geprobeerd via een FireWire kabel naar de doelschijf - maar ook dan willen ze elkaar niet zien.

Ik ben nu maar met een USB-stickie bezig - al gaat dat wel érg langzaam!

(Bewerkt door Paulus om 13:23, 17-02-2017)

macqintosh
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 1256 | Lid sinds: 29-12-2006 | Geplaatst om: 12:55 - 17-02-2017
Misschien meot je geen HDMI maar UTP gebruiken   




iPhone 6+ 64GB / Apple TV 4 64GB / iMac 27" (Late 2013) / MacBook Pro 13" Retina (early 2015)

Paulus
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
MacFreak Donateur
Aantal berichten: 3270 | Lid sinds: 05-02-2004 | Geplaatst om: 13:18 - 17-02-2017
Dank je, Macqintosh. Je ziet dat ik geen techneut ben.

       

Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »
Onderwerp met 1 pagina

MF-Forum v6.0.0 © 2001/2013 - MacFreak® Interactive Media