Het MacFreak® Forum - Voor online ondersteuning in het Nederlands!

    Het MacFreak® Forum
     Vragen: Software (OS X 10.0 en hoger)
         Applicatie op 2e Windows scherm
                
Welkom bij Vragen: Software (OS X 10.0 en hoger) 

      Forum gemodereerd door: Moderator  
  Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »  
Onderwerp met 1 pagina
    

       
sjoef
Niet Aanwezig



MacFreak Veteraan
Aantal berichten: 180 | Lid sinds: 18-12-2011 | Geplaatst om: 12:11 - 20-03-2017
Hallo, ik heb op kantoor windows en een applicatie geopend op het 2e scherm. Als ik thuis werk op de iMac heb ik maar 1 scherm, dus ik zie de applicatie niet. Ik weet dat er een trucje is om die naar het 1e scherm te krijgen. Alleen weet ik het trucje niet meer. Wie kan mij helpen?

peterdh
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 2041 | Lid sinds: 27-11-2003 | Geplaatst om: 13:05 - 20-03-2017
rechter muisknop op het bewuste icoon in je dock en kies onder opties desktop op display 1 (vrij vertaald)
en eventueel onder sys prefs- displays - arrangement - knopje "gather windows" (engels systeem)




Groet,
Peter

sjoef
Niet Aanwezig



MacFreak Veteraan
Aantal berichten: 180 | Lid sinds: 18-12-2011 | Geplaatst om: 13:21 - 20-03-2017
Peter, dank voor je reactie. Maar ik bedoel iets anders. Ik neem met de iMac (1 scherm) een windows pc (2 schermen) over. En op de windows pc staat de app op het 2e scherm. En die moet ik naar het 1e windows scherm zien te krijgen. Met een windows toetsenbord is het iets van Windows toets+shift+ pijl naar links. Maar ik heb geen windows toetsenbord.

Paul Sondervan
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
MacFreak Donateur
Aantal berichten: 4072 | Lid sinds: 11-06-2001 | Geplaatst om: 14:50 - 20-03-2017
Met welke programma neem je de PC over?
Bijvoorbeeld, bij TeamViewer staat rechtsboven in de balk een icoontje met twee schermen.
Als je daar op klikt, dan switch je tussen de 2 schermen.

Het is dus afhankelijk met welk programma je de PC overneemt.




Sondervan Automatisering
MacBook Pro Retina 15" (Late 2013), Mac Mini (2012), Mac Pro (2008), iPhone 5s

macqintosh
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 1293 | Lid sinds: 29-12-2006 | Geplaatst om: 15:06 - 20-03-2017
Misschien voortaan ff je app naar je hoofdscherm trekken voordat je naar huis gaat?

Hoewel, bij de meeste Remote Apps heb je wel de optie om meerdere schermen over te nemen. Ik gebruik zelf Teamviewer en daar gaat dat vrij eenvoudig bij.

Als je even, zoals Paul ook vraagt, aangeeft welke applicatie je gebruikt om de computer van je werk over te nemen dan kunnen we je ongetwijfeld op weg helpen.

(Bewerkt door macqintosh om 15:07, 20-03-2017)




iPhone 6+ 64GB / Apple TV 4 64GB / iMac 27" (Late 2013) / MacBook Pro 13" Retina (early 2015)

sjoef
Niet Aanwezig



MacFreak Veteraan
Aantal berichten: 180 | Lid sinds: 18-12-2011 | Geplaatst om: 15:34 - 20-03-2017
ik maak gebruik van de citrix receiver......

macqintosh
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 1293 | Lid sinds: 29-12-2006 | Geplaatst om: 15:43 - 20-03-2017
Apple changed the behavior of multiple displays in Mavericks. They introduced new functionality that allows each display to have it's own set of spaces. This is now the default behavior. When this is enabled, no window can span multiple monitors nor can a window straddle multiple displays. This is not specific to Receiver, try it with any application and you will see the same behavior.

You can restore the previous multi-monitor behavior by opening System Preferences, going to the Mission Control pane and unchecking the "Displays have separate Spaces" option. You will need to reboot after changing this setting. With this new behavior disabled, Receiver will be able to use all monitors in full screen.

NOTE: Even after making this change you may notice some quirks. We will be releasing an update to Receiver very soon to improve compatibility with Mavericks.


Dus sinds Mavericks zijn er issues met dubbel schermen overnemen, probeer even wat er hierboven geadviseerd wordt.

Hier nog een linkje met recentere datum: http://discussions.citrix.com/topic/376549-os-x-10114-breaks-use-all-displays-in-full-screen-multi-monitor-support/

Het lijkt me dus een compatibiliteitsprobleem. Toch maar even je apps naar je eerste scherm trekken voor je naar huis gaat.




iPhone 6+ 64GB / Apple TV 4 64GB / iMac 27" (Late 2013) / MacBook Pro 13" Retina (early 2015)

peterdh
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 2041 | Lid sinds: 27-11-2003 | Geplaatst om: 16:59 - 20-03-2017
dan was, voor mij, je vraag niet zo duidelijk  




Groet,
Peter

sjoef
Niet Aanwezig



MacFreak Veteraan
Aantal berichten: 180 | Lid sinds: 18-12-2011 | Geplaatst om: 18:49 - 20-03-2017
geen probleem.....ga morgen maar even naar kantoor om de boel naar het juiste scherm te slepen.....   

MacFrankie
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 10552 | Lid sinds: 09-02-2004 | Geplaatst om: 20:19 - 20-03-2017
Heb je wel de taakbalk? Rechts klikken en verplaatsen!




Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!

       

Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »
Onderwerp met 1 pagina

MF-Forum v6.0.0 © 2001/2013 - MacFreak® Interactive Media