Het MacFreak® Forum - Voor online ondersteuning in het Nederlands!

    Het MacFreak® Forum
     Vragen: Software (OS X 10.0 en hoger)
         Problemen met IPv4, niet met IPv6
                
Welkom bij Vragen: Software (OS X 10.0 en hoger) 

      Forum gemodereerd door: Moderator  
  Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »  
Onderwerp met meerdere pagina's:
« Vorige    [ 1 2 ]   

    

       
MacFrankie
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 10249 | Lid sinds: 09-02-2004 | Geplaatst om: 20:19 - 09-04-2017
In een huisnetwerk mag er altijd slechts één router zijn... Wel meerdere access points, maar twee of meer routers zijn funest.

Zet je modem/router in de modem-only stand!




Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!

fred44nl
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 2688 | Lid sinds: 13-09-2009 | Geplaatst om: 20:21 - 09-04-2017

 
Citaat: MacFrankie om 20:19, 9-04-2017
In een huisnetwerk mag er altijd slechts één router zijn... Wel meerdere access points


dat heb ik toch  
een modem als router.
een TC in bridge en een AE in bridge.




 MacBook Air 4.2 - i7 - 256 GB SSD - 10.11.2

fred44nl
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 2688 | Lid sinds: 13-09-2009 | Geplaatst om: 22:09 - 09-04-2017

 
Citaat: Backspin om 19:08, 9-04-2017Daar is meestal geen oplossing voor in het modem zelf, behalve om het wifi-gedeelte niet te gebruiken en dit te laten doen door Apple airports.


maar moet je vandaag de dag nog wel een nieuwe Airport Extreme kopen ??
of is een D-LINK DIR-868L ook goed genoeg ??




 MacBook Air 4.2 - i7 - 256 GB SSD - 10.11.2

MacFrankie
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 10249 | Lid sinds: 09-02-2004 | Geplaatst om: 22:27 - 09-04-2017

 
Citaat: fred44nl om 20:21, 9-04-2017

 
Citaat: MacFrankie om 20:19, 9-04-2017
In een huisnetwerk mag er altijd slechts één router zijn... Wel meerdere access points


dat heb ik toch  
een modem als router.
een TC in bridge en een AE in bridge.


Nee, dat heb je niet:

 
Citaat: fred44nl om 18:57, 9-04-2017

...
als m'n MBA een draadloze verbinding heeft via de modem/router, dan kan ik m'n RPi NIET pingen via IPv4.
wordt de verbinding gemaakt via m'n Airport Extreme, dan kan ik WEL pingen.
...


Je hebt blijkbaar 2 netwerken in huis!




Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!

jaco123
Niet Aanwezig



MacFreak Verslaafde
Aantal berichten: 780 | Lid sinds: 20-09-2006 | Geplaatst om: 22:32 - 09-04-2017

 
Citaat: fred44nl om 18:57, 9-04-2017
vanmiddag in de tuin werkte ping raspberrypi.local wèl.
maar later terug in de woonkamer niet.
dus ben ik e.e.a. gaan onderzoeken en wat blijkt:


Waar dat mooie weer al niet goed voor is !   

Zoals Backspin al aangeeft lijkt het er inderdaad op dat je modem/router niet goed met bonjour/zero-conf broadcast overweg kan (en dat komt helaas wel vaker voor).
Als het even kan zou ik het wifi-deel van dat ding uitzetten en kijken of je met alleen je airport express en timecapsule uit de voeten kunt.

fred44nl
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 2688 | Lid sinds: 13-09-2009 | Geplaatst om: 10:50 - 10-04-2017
nadat ik gisteren draadloos had getest, heb ik vandaag even over gedaan met een utp-kabel.
en het resultaat is hetzelfde: via het modem werkt ping raspberrypi.local NIET en aangesloten op de TC gaat het wel.
het probleem zit em dus niet alleen in het niet goed doorgeven van informatie van wifi naar bekabeld.
maar het gehele IPv4 deel van het modem gaat niet goed met Bonjour om, tenminste als het om de RPi gaat.
Bonjour m.b.t. m'n Time Capsule gaat altijd goed. m'n TC verschijnt ook altijd braaf in de linker kolom van Finder. de RPi doet dat alleen als ie er zin in heeft.

ik ga nu es effe in discussie met Zeelandnet.
tevens ga ik op zoek naar een zo goed als nieuwe AE van het laatste model.
want het zal er wel op uitdraaien, dat het gehele modem in bridge gezet gaat worden en ik zelf zorg voor een goeie routering.




 MacBook Air 4.2 - i7 - 256 GB SSD - 10.11.2

fred44nl
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 2688 | Lid sinds: 13-09-2009 | Geplaatst om: 18:01 - 13-04-2017
vandaag heb ik een bijna nieuwe AE (laatste model) toegevoegd aan m'n netwerk.
ook heb ik het draadloze netwerk van het modem uitgeschakeld.
hierdoor moet alle communicatie vanaf m'n MBA via de AE's gaan.
ondanks dat werkt Bonjour/Zeroconf niet goed.
m.a.w. "ping raspberrypi.local werkt alleen kort nadat het modem opnieuw is opgestart.
na enige tijd werkt dit niet meer.




 MacBook Air 4.2 - i7 - 256 GB SSD - 10.11.2

fred44nl
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 2688 | Lid sinds: 13-09-2009 | Geplaatst om: 19:21 - 14-04-2017
het nieuwe modem heeft nog een probleem:
enkele malen per uur wordt de verbinding met internet verbroken.
dat gebeurt niet alleen op m'n MBA, maar ook op andere devices.
daarom heb ik nu het modem in bridge-mode gezet en de Airport Extreme AC als router ingesteld.
en nu werkt alles goed en naar behoren.
op dit moment heb ik IPv6 ingesteld op "alleen link-local"

omdat de Airport Extreme AC nu niet op de meest gunstige plaats moet staan, overweeg ik een Ubiquiti EdgeRouter X te gaan gebruiken.
is dat een goed plan ??





 MacBook Air 4.2 - i7 - 256 GB SSD - 10.11.2

fred44nl
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 2688 | Lid sinds: 13-09-2009 | Geplaatst om: 11:36 - 20-04-2017
de Ubiquiti router hangt er nu ook aan en de Airport Extreme AC staat uiteraard in bridge-mode.
het instellen van de router was niet zo eenvoudig, maar is wel gelukt.

wat nu opvalt is, dat de Airport Extreme in het Airport configuratieprogramma niet meer de naam, maar het ip-adres of het mac-adres laat zien, van de apparaten die draadloos gebruik maken van de AE.
Bonjour/Zeroconf werkt wèl, want ik kan succesvol pingen naar bijv. raspberrypi.local

op de router is een firewall ingesteld, maar die is alleen actief op WAN.
iemand een idee ??




 MacBook Air 4.2 - i7 - 256 GB SSD - 10.11.2

       

Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »
Onderwerp met meerdere pagina's:
« Vorige    [ 1 2 ]   

MF-Forum v6.0.0 © 2001/2013 - MacFreak® Interactive Media