Het MacFreak® Forum - Voor online ondersteuning in het Nederlands!

    Het MacFreak® Forum
     Vragen: Software (OS X 10.0 en hoger)
         Files staan 6dubbel in Al mijn bestanden
                
Welkom bij Vragen: Software (OS X 10.0 en hoger) 

      Forum gemodereerd door: Moderator  
  Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »  
Onderwerp met 1 pagina
    

       
Chippen
Niet Aanwezig




Gevorderd Lid
Aantal berichten: 76 | Lid sinds: 08-11-2010 | Geplaatst om: 11:51 - 19-04-2017
Ik heb al een tijdje het probleem dat in "al mijn bestanden" alle files 6dubbel staan. Bij vele bestanden kan ik deze niet verwijderen. Bij andere verwijderd hij alle files als ik er maar ééntje van wil wissen.

Ik heb reeds geprobeerd Gemini2 om files te verwijderen maar dit lukt niet omdat je dan een map moet selecteren en deze files zitten niet in een map.

Ik werk met OS Sierra 10.12.4


Bedankt,

lander

ardie
Niet Aanwezig




MacFreak Verslaafde
Aantal berichten: 412 | Lid sinds: 22-11-2011 | Geplaatst om: 12:35 - 19-04-2017
Je kunt gewoon heel je HD scannen met Gemini.

Chippen
Niet Aanwezig




Gevorderd Lid
Aantal berichten: 76 | Lid sinds: 08-11-2010 | Geplaatst om: 12:39 - 19-04-2017

 
Citaat: ardie om 12:35, 19-04-2017
Je kunt gewoon heel je HD scannen met Gemini.


Net gedaan maar geen resultaat.

Flix
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
MacFreak Donateur
Aantal berichten: 11937 | Lid sinds: 07-04-2001 | Geplaatst om: 13:12 - 19-04-2017
Pas maar op met dat verwijderen, want misschien interpreteer je eea wel verkeerd. Is het bv niet de backup die je ook ziet? En bv iPhoto maakt duplicaten tbv de thumbnails, etc.

Dat 'Al mijn bestanden' vind ik ook daarom een hele rare feature.

paulusch
Niet Aanwezig



Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 2125 | Lid sinds: 19-02-2010 | Geplaatst om: 13:13 - 19-04-2017
Een keer herstarten lost sommige problemen ook op.

boiing
Niet Aanwezig




MacFreak Verslaafde
Aantal berichten: 455 | Lid sinds: 11-11-2007 | Geplaatst om: 13:29 - 19-04-2017
Als je in Finder de optie 'Weergave' -> 'Toon padbalk' kiest dan zie je onderin de exacte lokatie van je bestanden op je schijf. Selecteer dan eens wat van die dubbele bestanden en kijk of ze echt op exact dezelfde plek staan. Afhankelijk van om welke bestanden het gaat en waar ze staan moet je je dan afvragen hoe ze (zes)dubbel op je schijf terecht zijn gekomen. Maar ik vermoed ook wat Flix zegt, of een kopie in iCloud drive, DropBox etc.. Ik heb die 'feature' destijds ook onmiddellijk uitgezet.

Je zegt '..en deze files zitten niet in een map', maar alle bestanden op je schijf (of iCloud Drive) staan toch ergens in een map? Met de pad-weergave moet je dat dus kunnen zien.


(Bewerkt door boiing om 13:41, 19-04-2017)

GeorgeM
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 1785 | Lid sinds: 09-07-2014 | Geplaatst om: 16:25 - 19-04-2017
Ik gebruik zelf Al mijn bestanden zelden of nooit, maar neem aan dat de data daarvoor komt uit dezelfde database als die van Spotlight. Als dat klopt dan zou een nieuwe Spotlight database opbouwen de oplossing kunnen zijn.

Dat doe je door in Systeemvoorkeuren > Spotlight > Privacy de harde schijf (of SSD) waar je van opstart toe te voegen. Dat allemaal even sluiten, opnieuw openen, en dan je harde schijf weer verwijderen.

Er worst dan een nieuwe database aangemaakt, waardoor je Mac een tijd trager zal zijn, Dus als je dit voor het slapen gaan doet dan heb je er geen last van.

MacFrankie
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 10417 | Lid sinds: 09-02-2004 | Geplaatst om: 16:33 - 19-04-2017
Tip: zet Al mijn bestanden uit in je navigatiekolom, en zet bv Documenten als je standaard map voor de Finder.




Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!

GeorgeM
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 1785 | Lid sinds: 09-07-2014 | Geplaatst om: 17:00 - 19-04-2017

 
Citaat: MacFrankie om 16:33, 19-04-2017
zet bv Documenten als je standaard map voor de Finder.


+1, ik heb altijd mijn Home-folder als standaard ingesteld staan.

Al mijn bestanden iedere standaard openen vind ik een vreemde keuze van Apple, ik heb dat maar zelden nodig en waarschijnlijk maakt het je Mac op het moment van openen ook niet sneller, eerder het tegendeel.

       

Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »
Onderwerp met 1 pagina

MF-Forum v6.0.0 © 2001/2013 - MacFreak® Interactive Media