Het MacFreak® Forum - Voor online ondersteuning in het Nederlands!

    Het MacFreak® Forum
     Vragen: Software (OS X 10.0 en hoger)
         QuickTime hdv probleem
                
Welkom bij Vragen: Software (OS X 10.0 en hoger) 

      Forum gemodereerd door: Moderator  
  Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »  
Onderwerp met meerdere pagina's:
   [ 1 2 ]    Volgende »

    

       
Pudding
Niet Aanwezig




MacFreak Verslaafde
Aantal berichten: 253 | Lid sinds: 14-04-2004 | Geplaatst om: 11:20 - 11-10-2017
hallo allen,
ik neem regelmatig filmpjes op door mn hd camera via firewire aan mn macbook te hangen (i7-8g ram) en dan met quicktime op te nemen. Gaat al jaren erg goed. Nu ben ik van laptop gewisseld (van i5 13" naar i7 15") en n u wil het niet meer. Wel op sd resolutie maar niet op hd. Dat wil ik wel graag. Quicktime is versie 10.4
De i7 heeft nieuwste os en de i5 ook. Heb geprobeerd om de quicktime versie de copieren maar dat wil niet. Het is me wel gelukt om de drivers/codecs (?) bij systeem over zetten, daar zat ietswat verschil in maar dat bied geen soelaas. Iemand tips ?
Ik hoor t graag, bedankt alvast.

GeorgeM
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 1846 | Lid sinds: 09-07-2014 | Geplaatst om: 18:06 - 11-10-2017
Je schrijft zelf dat je hebt geprobeerd om QuickTime te kopiëren, betekent dat misschien dat je hier vroeger QuickTime 7 voor gebruikte en nu de latere QuickTime?

Hildo
Niet Aanwezig




MacFreak Verslaafde
MacFreak Donateur
Aantal berichten: 961 | Lid sinds: 09-01-2003 | Geplaatst om: 18:34 - 11-10-2017
@Pudding: Ik heb helaas geen oplossing voor je probleem, behalve de eerder gemaakte opmerking van GeorgeM: Quicktime 7 Pro biedt, ondanks dat het een oud product is, inderdaad soms meer functionaliteit dan de huidige QT.

Wat mij intrigeerde in jou vraag, echter, was dat je een Firewire verbinding met je Macbook i5/i7 gebruikt.
Hoe doe je dat ? welk stekkertje of verloopkabeltje gebruik je daarvoor ?
Reden voor mijn vraag: Ik heb ook een oudere video camera met een FW-aansluiting, maar moet alles via mijn antieke MacMini downloaden omdat dat de enige Mac met een FW-aansluiting is die ik (nog) heb en aangezien niets het eeuwige leven heeft.. .




Show me a man who loves football and nine times out of ten you'll be pointing at a really bad shag. (Julie Burchill)

Sypie
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 4515 | Lid sinds: 29-07-2008 | Geplaatst om: 19:31 - 11-10-2017
@Hildo: Apple heeft ook daar aan gedacht: https://www.apple.com/shop/product/MD464LL/A/apple-thunderbolt-to-firewire-adapter

Hildo
Niet Aanwezig




MacFreak Verslaafde
MacFreak Donateur
Aantal berichten: 961 | Lid sinds: 09-01-2003 | Geplaatst om: 22:18 - 11-10-2017
@Sypie: Dankjewel    , die had ik over het hoofd gezien !




Show me a man who loves football and nine times out of ten you'll be pointing at a really bad shag. (Julie Burchill)

Pudding
Niet Aanwezig




MacFreak Verslaafde
Aantal berichten: 253 | Lid sinds: 14-04-2004 | Geplaatst om: 23:26 - 11-10-2017
@georgem: ik heb inderdaad qt7 van de apple site gedownlaod en die eens geprobeerd. Werkte niet.....😳
Qt10 zit hard ingebakken in os en laat zich niet verwijderen of zich downlaoden. Best irritant.
Ik gebruik geen verloop, ga rechtstreeks firewire in. Kan natuurlijk wel het eens proberen middels een verloopje want ik heb er wel een voor gasten die nieuwe macbooks hebbben. Maar het zit m niet in de verbinding maar echt in de codec, daar ben ik van overtuigd. Ik overweeg nu om dan maar high sierra te installeren en te hopen dat ze quicktime nog een schop hebben gegeven de goeie kant op...☺️

Pudding
Niet Aanwezig




MacFreak Verslaafde
Aantal berichten: 253 | Lid sinds: 14-04-2004 | Geplaatst om: 00:34 - 14-10-2017
inmiddels ben ik er achter dat het probleem 'm zit in de audio. Selecteer ik een andere audiobron in QT dan gaat alles goed. Ook weet ik dat de camera die ik aansluit een andere codec voert voor HD dan voor SD. Dus denk ik dat het probleem 'm daar in zit. Iemand nog tips daarover ? Ik hoor t graag want t probleem is nog niet opgelost. DAnk alvast

HEXDIY
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 3264 | Lid sinds: 19-04-2013 | Geplaatst om: 04:11 - 14-10-2017
Welke codec gebruiken je filmpjes? Wellicht ligt daar je probleem.

Spelen je filmpjes wél over VLC soms? Die heeft een érg uitgebreide codec bibliotheek.

Een andere steengoeie codec bibliotheek is FFMPEG, maar die dien je voor Mac OS te compileren via Home Brew:

http://www.oodlestechnologies.com/blogs/Easiest-Way-To-Install-FFmpeg-On-Mac-OS-X

Succes!




If it ain't broke, don't fix it!

HEXDIY
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 3264 | Lid sinds: 19-04-2013 | Geplaatst om: 04:14 - 14-10-2017
Oh, nog iets:
heb je iMovie HD? Mogelijk importeert die je filmpjes wél correct.




If it ain't broke, don't fix it!

Pudding
Niet Aanwezig




MacFreak Verslaafde
Aantal berichten: 253 | Lid sinds: 14-04-2004 | Geplaatst om: 21:16 - 14-10-2017
nog even voor de duidelijkheid, het gaat om het OPNEMEN....afspelen gaat altijd wel.
ik gebruik QT omdat het zo retesnel is. imovie is een ramp, FCP ook traag en ik heb ook blackmagic maar da's ook traag.
QT is nou eenmaal geniaal voor wat ik wil (en wat de klant wil) dus ik baal erg dat m'n "nieuwe" laptop t niet goed doet....
Dus: quicktime, nieuwe fimopname, start-stop en dat heel vaak snel achter elkaar. Bestandjes maken van steeds een paar gig per stuk.
XH_A1 canon camera of panasonic dvx-100 via firewire aan de laptop en dan in QT die ingang selecteren, ook geluid, kwaliteit maximaal en opnemen maar. Bij lagere resolutie werkt het wel goed, danwel de camera wat lager instellen danwel QT op hoog ipv maximaal (h264 versus apple pro res) dan werkt het wel....maar jah, ik (en de klant) wil HD natuurlijk......   

       

Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »
Onderwerp met meerdere pagina's:
   [ 1 2 ]    Volgende »

MF-Forum v6.0.0 © 2001/2013 - MacFreak® Interactive Media