Het MacFreak® Forum - Voor online ondersteuning in het Nederlands!

    Het MacFreak® Forum
     Vragen: Software (OS X 10.0 en hoger)
         iMac OS niet te installeren ("This disk is locked") Help.
                
Welkom bij Vragen: Software (OS X 10.0 en hoger) 

      Forum gemodereerd door: Moderator  
  Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »  
Onderwerp met 1 pagina
    

       
Krisveldhuizen
Niet Aanwezig
MacFreak Verslaafde
Aantal berichten: 317 | Lid sinds: 13-12-2004 | Geplaatst om: 17:16 - 11-01-2018
Beste Mackers. Ik heb een behoorlijk probleem met de iMac van mijn zus, welke ik niet meer lijkt te kunnen set-uppen. Het probleem in het kort is dat ik macOS Sierra niet kan installeren vanwege de melding "This disk is locked', en ik lijk ook niet de disk te kunnen partitioneren/formatteren.

Ik zal hieronder precies omschrijven wat er is gebeurd en wat tot nu toe mijn stappen zijn geweest.

Het initiele probleem was dat mijn zus het password van haar iMac wilde resetten, en uiteindelijk per ongeluk haar harddisc lijkt te hebben gewist. Erg naar (geen backup, ook geen Time Machine) maar tot daar aan toe. We willen nu haar computer dan maar gewoon opnieuw de iOS laten installeren, maar dan stuiten we op twee problemen. Ik zal de stappen uitleggen;

Als we de iMac aanzetten, krijgen we dit scherm;De eerste optie hebben we dus niks aan, want we hebben geen Time Machine backup.
De tweede optie, stuiten we op dit probleem;Dus blijft alleen de 4e optie over; Disk Utility. Als ik daarop klik, kom ik in dit scherm;Mijn idee was om de disk dan maar te partitioneren/formatteren, maar zoals hier te zien is, zijn alle opties behalve 'First Aid' grijs. Als ik de disk APPLE HD aanklik zijn alleen de opties 'First Aid' en 'Partition' beschikbaar. Als ik dan naar 'Partition ga, heb ik de naam van de disk en ook de grootte veranderd, daarna enter gedrukt, waardoor de optie 'apply' rechts onderin nu beschikbaar wordt. Echter, wanneer ik apply, krijg ik dit scherm;Ik lijk dus niet Sierra te kunnen installeren vanwege de melding "This disk is locked', en ik lijk ook niet de disk te kunnen partitioneren/formatteren. Ik zie verder absoluut geen opties, en zou het heel erg waarderen als iemand hiermee zou kunnen helpen. Nogmaals, dat ze al haar data op de computer kwijt is is naar, maar daar hebben we ons bij neergelegd; we willen simpelweg de computer weer aan de praat krijgen.

Alvast ontzettend bedankt voor jullie tijd,

Kris


(Bewerkt door Krisveldhuizen om 17:43, 11-01-2018)

Heintje
Niet AanwezigMacFreak Verslaafde
Aantal berichten: 370 | Lid sinds: 19-12-2013 | Geplaatst om: 21:35 - 11-01-2018
Waarom een dubbeltopic?
In het andere topic heb je al antwoorden ...

Krisveldhuizen
Niet Aanwezig
MacFreak Verslaafde
Aantal berichten: 317 | Lid sinds: 13-12-2004 | Geplaatst om: 22:44 - 11-01-2018
Sorry, ik had deze eerst geplaatst maar omdat er geen reacties kwamen dacht ik dat ik in het verkeerde forum ervoor zat. Ik delete deze graag, zie alleen niet hoe.

       

Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »
Onderwerp met 1 pagina

MF-Forum v6.0.0 © 2001/2013 - MacFreak® Interactive Media