Het MacFreak® Forum - Voor online ondersteuning in het Nederlands!

    Het MacFreak® Forum
     Vragen: Hardware - Macintosh
         Systeeminfo van mijn iMac
                
Welkom bij Vragen: Hardware - Macintosh 

      Forum gemodereerd door: Moderator  
  Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »  
Onderwerp met meerdere pagina's:
   [ 1 2 ]    Volgende »

    

       
Razayel
Niet Aanwezig



Nieuw Lid
Aantal berichten: 2 | Lid sinds: 10-11-2012 | Geplaatst om: 22:59 - 10-11-2012
Hallo macfreaks,

Recent kwam ik tot mijn verbazing dat mijn imac's systeeminfo anders is, dan het zou moeten zijn, volgens mij. In de hardwareoverzicht zie ik, dat ik 1 processor heb, terwijl ik quad core heb.

Weet iemand hoe dit kan?

Alvast bedankt!


Esquare
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 7041 | Lid sinds: 01-04-2007 | Geplaatst om: 23:05 - 10-11-2012
Dus je hebt niet deze iMac?

Welke zou het dan wιl moeten zijn?




Probleem? Check eerst de opstartschijf met Schijfhulpprogramma ιn SMART Utility (tinyurl.com/SMARTUtility).
En kijk ook eens op: discussions.apple.com • macosxhints.com • thexlab.com • osxdaily.com • mac.tutsplus.com • apple.stackexchange.com. (Vermijd 'handige tooltjes' als CleanMyMac, Onyx, MacKeeper of Monolingual.)

Razayel
Niet Aanwezig



Nieuw Lid
Aantal berichten: 2 | Lid sinds: 10-11-2012 | Geplaatst om: 23:11 - 10-11-2012
Mijn excuses, blijkbaar heb ik deze mac toch wel. Ik dacht dat ik een mac kocht met quad core processor, en ik weet bijna zeker dat het ook werd aangegeven op de apple website.

Esquare
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 7041 | Lid sinds: 01-04-2007 | Geplaatst om: 23:23 - 10-11-2012
Tja... In het persbericht dat Apple bij de introductie van die modellen uitbracht, is toch echt sprake van een dual-core...




Probleem? Check eerst de opstartschijf met Schijfhulpprogramma ιn SMART Utility (tinyurl.com/SMARTUtility).
En kijk ook eens op: discussions.apple.com • macosxhints.com • thexlab.com • osxdaily.com • mac.tutsplus.com • apple.stackexchange.com. (Vermijd 'handige tooltjes' als CleanMyMac, Onyx, MacKeeper of Monolingual.)

Robert
Niet Aanwezig




Redactielid
Aantal berichten: 24282 | Lid sinds: 11-11-2003 | Geplaatst om: 10:24 - 11-11-2012
Esquare heeft gelijk, jouw iMac is een dual-core en wat je ziet in de systeeminfo is dan ook correct: 1 processor, maar met twee 'cores'.




Robert is van beroep fotograaf.
Kijk hier voor zijn website in beweging.

davidem
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
MacFreak Donateur
Aantal berichten: 2082 | Lid sinds: 31-01-2003 | Geplaatst om: 10:57 - 11-11-2012
Het zou nog steeds kunnen dat je een quad-core gekocht hebt, maar een dual-core hebt meegekregen. Kans is nihil, maar niet onmogelijk. Wat staat er op je bon en wanneer heb je 'm gekocht?




• iMac 27" • MacBook Pro • Macbook • Blackbook • iMac G5 • MacMini G4 • iMac G3 • Mac LC II • Mac SE • iPods, iPhones, iPad... Oh, and I've never switched...

Pieterr
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 11899 | Lid sinds: 26-08-2009 | Geplaatst om: 11:20 - 11-11-2012
De i3-540 in de iMac van de TS heeft wel HyperThreading. Maar er zitten inderdaad maar twee cores in.




"One experiment is worth a thousand expert opinions."

aha
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 1078 | Lid sinds: 02-02-2006 | Geplaatst om: 14:35 - 11-11-2012
volgens onderstaand schema heeft een i3 niet meer dan 2 cores

http://en.wikipedia.org/wiki/Intel_Core





TI-MSX-C64-Amiga-1/2 jaar Win95 -
dan : Mac-van LC-Q950-Centris(online 95)
4400-G3-G4-G5-MacBook-Macmini 2012

McShamus
Niet Aanwezig




Gevorderd Lid
Aantal berichten: 100 | Lid sinds: 12-10-2007 | Geplaatst om: 16:51 - 11-11-2012
Juist, en met 2 threads per core zie je dus 4 virtual processors. Bij een Quad-core zijn dat er 8.

(i5)
root# sysctl -a|grep machdep.cpu.thread_count
machdep.cpu.thread_count: 4


davidem
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
MacFreak Donateur
Aantal berichten: 2082 | Lid sinds: 31-01-2003 | Geplaatst om: 17:17 - 11-11-2012
Ik bedoelde te zeggen dat als hij 'm in 2011 gekocht heeft, dat het volgens hem een Quad Core i5 zou moeten zijn, maar nu een Dual Core i3 blijkt te zijn. Vandaar de vraag naar de bon en aankoopdatum...   




• iMac 27" • MacBook Pro • Macbook • Blackbook • iMac G5 • MacMini G4 • iMac G3 • Mac LC II • Mac SE • iPods, iPhones, iPad... Oh, and I've never switched...

       

Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »
Onderwerp met meerdere pagina's:
   [ 1 2 ]    Volgende »

MF-Forum v6.0.0 © 2001/2013 - MacFreak® Interactive Media