Het MacFreak® Forum - Voor online ondersteuning in het Nederlands!

    Het MacFreak® Forum
     Vragen: Hardware - Macintosh
         Firmwarewachtwoord !!!
                
Welkom bij Vragen: Hardware - Macintosh 

      Forum gemodereerd door: Moderator  
  Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »  
Onderwerp met meerdere pagina's:
« Vorige    [ 1 2 3 4 ]    Volgende »

    

       
GeorgeM
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 1874 | Lid sinds: 09-07-2014 | Geplaatst om: 11:28 - 18-04-2017

 
Citaat: Flix om 10:37, 18-04-2017
Zo'n FW ww kun je al heel lang op je Mac zetten; ook in de tijd van de PPC bestond het al lange tijd. Toen heette het 'Open Firmware Password'.


Je hebt helemaal gelijk. Ik snapte het al niet, maar het stond er zo stellig bij Apple.   

Maar nu ik dit van jou lees komt het bij mij ook weer naar boven, en wat je schrijft klopt als een bus.

@ crimax: de laatste bijdrage van Bryan vat volgens mij goed samen wat je beste optie is.

mayo
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 1208 | Lid sinds: 07-06-2007 | Geplaatst om: 12:31 - 18-04-2017
climax:hoe weet ik dat en waar kan ik dat dan aan zien
weet alleen dat het een macbook pro 15-inch,medio 2009 is

hahahahahahahahahahahaha zelf nieuw gekocht!!!!!!!!!

SLOT ER OP!!!!!!!




It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so - Mark Twain

crimax
Niet Aanwezig




Nieuw Lid
Aantal berichten: 9 | Lid sinds: 16-04-2017 | Geplaatst om: 12:49 - 18-04-2017
die hadden dat nog niet in die tijd.

cyrano
Niet Aanwezig




MacFreak Verslaafde
Aantal berichten: 734 | Lid sinds: 31-08-2005 | Geplaatst om: 02:23 - 20-04-2017
Zoals Flix al opmerkte, het firmware paswoord is er al van voor de G4 powerbooks.

Voor enkele modellen is er een gekende reset procedure. Maar dan moeten we wel weten welk model het precies is. Dat kan je aflezen achteraan de scharnier, in hele, hele kleine lettertjes...

En anders wil ik deze best overnemen...   

Anders kan je alleen bij een Apple partner terecht. Volgens Apple zelf is deze laptop obsolete.

crimax
Niet Aanwezig




Nieuw Lid
Aantal berichten: 9 | Lid sinds: 16-04-2017 | Geplaatst om: 07:09 - 21-04-2017
beste,
heb je een pm gestuurd

cyrano
Niet Aanwezig




MacFreak Verslaafde
Aantal berichten: 734 | Lid sinds: 31-08-2005 | Geplaatst om: 14:12 - 10-05-2017
Ondertussen draait de Mac weer zoals het hoort.

Er was helemaal geen firmware paswoord. Dat is trouwens heel simpel te resetten.

Het was een PRAM reset die misgelopen was. Resultaat: geen target mode, boot van niks. geen DVD, geen firewire, geen harddisk, geen recovery partitie... En ook geen PRAM reset meer...

Ik heb me wel eerst zot zitten zoeken naar SMC fouten, die er niet waren, want er was geen sprake van een firmware reset.

Naar de oorzaak heb ik het raden. Waarschijnlijk is de ene condensator die zoveel 15" MB Pro's om zeep helpt, de oorzaak. Die is 20% te klein. En als die de spanning dropt op 't verkeerde moment, zou je zo iets kunnen krijgen. Bad design gekoppeld met bad luck?

(Bewerkt door cyrano om 14:23, 10-05-2017)

cyrano
Niet Aanwezig




MacFreak Verslaafde
Aantal berichten: 734 | Lid sinds: 31-08-2005 | Geplaatst om: 14:24 - 10-05-2017

 
Citaat: mayo om 12:31, 18-04-2017
climax:hoe weet ik dat en waar kan ik dat dan aan zien
weet alleen dat het een macbook pro 15-inch,medio 2009 is

hahahahahahahahahahahaha zelf nieuw gekocht!!!!!!!!!

SLOT ER OP!!!!!!!


En bij dezen is dus aangetoond dat je geen helderziende bent.

Wat je wel bent, laat ik maar in 't midden...   

Moderator
Niet Aanwezig



Moderator
Aantal berichten: 2309 | Lid sinds: Niet Beschikbaar | Geplaatst om: 14:42 - 10-05-2017
Het ModeratorTeam heeft vanaf het begin dit draadje goed in de gaten gehouden (wij zagen ook dat het hier mogelijk om niet legale handeling ging) en zijn blij dat we de Topic Starter het voordeel van de twijfel hebben gegeven.

Eind goed, al goed!   




met vriendelijke groet,
het moderatorteam

crimax
Niet Aanwezig




Nieuw Lid
Aantal berichten: 9 | Lid sinds: 16-04-2017 | Geplaatst om: 16:51 - 10-05-2017
beste,

dus opgelost de hele heisa die de ronden deed

zoals je zegt zegt " eind goed al goed"

we kunnen weer verder.

thanks aan iedereen die heeft mee gewerkt.

Mvg crimax.

Flix
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
MacFreak Donateur
Aantal berichten: 12037 | Lid sinds: 07-04-2001 | Geplaatst om: 00:25 - 11-05-2017
@Cyrano: hoe heb je 'm nou aan de praat gekregen? Want je schrijft dat niks lukte.

Ook raar Cyrano: jij laat af en toe weten dat je in de security zit (meen ik me te herinneren). Dan weet je ook dat een belangrijk onderdeel van security is dat er niet te veel info over de genomen beveiliging wordt gegeven, omdat je 'de andere kant' niet wijzer dan nodig moet maken. DUs jouw opmerking over het FP vind ik kwalijk, en bovendien -bij de modernere Mac's- benevens de waarheid.

       

Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »
Onderwerp met meerdere pagina's:
« Vorige    [ 1 2 3 4 ]    Volgende »

MF-Forum v6.0.0 © 2001/2013 - MacFreak® Interactive Media