Het MacFreak® Forum - Voor online ondersteuning in het Nederlands!

    Het MacFreak® Forum
     Vragen: Hardware - Macintosh
         Intern Geheugen Upgraden iMac
                
Welkom bij Vragen: Hardware - Macintosh 

      Forum gemodereerd door: Moderator  
  Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »  
Onderwerp met meerdere pagina's:
   [ 1 2 ]    Volgende »

    

       
Noteboom
Niet Aanwezig



Nieuw Lid
Aantal berichten: 6 | Lid sinds: 29-11-2017 | Geplaatst om: 12:28 - 29-11-2017
Goedemiddag,

Ik heb een probleem met installeren van 2x8 gb kingston pc3 10600 cl9 204-pin sodimm in mijn imac 21,5 inch mid 2011. Ik heb nu 3x2gb erin zitten (1 was er stuk gegaan) Ik wil 2x8 en 2x2 erin hebben.

Een vriend van mij heeft dezelfde computer met 2x8 gb van crucial erin inzitten samen met nog 2x2 gb geheugen erinzitten. Bij elkaar dus 20 gb.

Nu had ik het programma mactracker op mn imac gezet en die geeft aan:
maximum memory 32gb actual en 16 gb apple

Mactracker geeft dus aan dat mijn computer dat ook zou moeten kunnen. Waarom start mijn computer dan niet op als ze erin zitten? Ik krijg beep bij opstarten.

groet Guido


macossie
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
MacFreak Donateur
Aantal berichten: 2150 | Lid sinds: 26-01-2002 | Geplaatst om: 16:20 - 29-11-2017
Beep bij opstarten = problemen met RAM

waarschijnlijk maakt je ram geen goed contact,
of een van de latjes is defect.

https://support.apple.com/nl-nl/HT202768

haal 1 van de 8GB modules eruit, en test of hij opstart.
wanneer hij niet opstart wissel de 8GB module om met de andere.
test totdat je de foute RAM gevonden hebt (kan ook meerdere modules zijn.)


(Bewerkt door macossie om 16:25, 29-11-2017)




studioleo.nl

puk
Niet Aanwezig




Account inactief
Aantal berichten: 85 | Lid sinds: 08-10-2017 | Geplaatst om: 18:29 - 29-11-2017
 
Citaat: Noteboom om 12:28, 29-11-2017
Ik heb een probleem met installeren van 2x8 gb kingston pc3 10600 cl9 204-pin sodimm in mijn imac 21,5 inch mid 2011.

Heb je wel de KTA versie van Kingston gekocht? (Maw wat is het typenummer)

Dit setje doet het in ieder geval in jouw Mac:
https://tweakers.net/pricewatch/299915/corsair-cmsa16gx3m2a1333c9.html

MacThijss
Niet Aanwezig




Gevorderd Lid
Aantal berichten: 78 | Lid sinds: 18-01-2006 | Geplaatst om: 21:33 - 29-11-2017
Is inderdaad een probleem met je RAM. Twee weken terug hetzelfde gehad.
Crucial geheugen (het speciale Mac geheugen dat ze hebben) werkte niet.
Kingston wel.

Noteboom
Niet Aanwezig



Nieuw Lid
Aantal berichten: 6 | Lid sinds: 29-11-2017 | Geplaatst om: 13:18 - 06-12-2017
Bedankt voor jullie reacties en excuus voor mijn late reactie.

maccossie: ik heb dat geprobeerd zonder resultaat helaas

puk: dit zijn de gegevens: kvr1333d3s9/8g, ktc pm0172m, 99u5428-065.A00LF, ID:00309051708, de verkoper wil ze niet terugnemen en mijn geld teruggeven, ik had aangegeven dat het voor mijn iMac is. Heb ik verkeerde latjes gekregen?

MacThijss: hoe heb je dit opgelost met de verkoper?



(Bewerkt door Noteboom om 13:38, 6-12-2017)

(Bewerkt door Noteboom om 13:39, 6-12-2017)

puk
Niet Aanwezig




Account inactief
Aantal berichten: 85 | Lid sinds: 08-10-2017 | Geplaatst om: 16:36 - 06-12-2017
 
Citaat: Noteboom om 13:18, 6-12-2017
puk: dit zijn de gegevens: kvr1333d3s9/8g, ktc pm0172m, 99u5428-065.A00LF, ID:00309051708,

de verkoper wil ze niet terugnemen en mijn geld teruggeven, ik had aangegeven dat het voor mijn iMac is.

Heb ik verkeerde latjes gekregen?

Ja. Dit is Kingston "ValueRAM". Die moet je NIET hebben.

Je moet de KTA ("Kinston Tested for Apple") hebben, als je Kingston geheugen kiest.

Of de eerder genoemde reepjes van Corsair bv.
https://tweakers.net/pricewatch/299915/corsair-cmsa16gx3m2a1333c9.html

Noteboom
Niet Aanwezig



Nieuw Lid
Aantal berichten: 6 | Lid sinds: 29-11-2017 | Geplaatst om: 16:42 - 06-12-2017
Dank je puk ik ga met deze info terug naar de verkoper

Noteboom
Niet Aanwezig



Nieuw Lid
Aantal berichten: 6 | Lid sinds: 29-11-2017 | Geplaatst om: 17:02 - 06-12-2017
Ik heb die verkoper net gebeld ondanks dat ik had aangegeven dat ze voor mn imac zijn heeft hij dus de verkeerde aan me gegeven en nu wil hij ze niet meer terugnemen omdat de verpakkingen open zijn. Wat moet ikhier nou mee het heeft me 160 euro gekost

Noteboom
Niet Aanwezig



Nieuw Lid
Aantal berichten: 6 | Lid sinds: 29-11-2017 | Geplaatst om: 11:47 - 09-12-2017
Na veel aandringen heb ik het geregeld met de verkoper. De aanhouder wint ;-)

puk
Niet Aanwezig




Account inactief
Aantal berichten: 85 | Lid sinds: 08-10-2017 | Geplaatst om: 11:59 - 09-12-2017
En voortaan zelf ook even opletten voor je iets bestelt.   

       

Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »
Onderwerp met meerdere pagina's:
   [ 1 2 ]    Volgende »

MF-Forum v6.0.0 © 2001/2013 - MacFreak® Interactive Media