Het MacFreak® Forum - Voor online ondersteuning in het Nederlands!

    Het MacFreak® Forum
     Vragen: Hardware - Macintosh
         OPGELOST iMac OS niet te installeren ("This disk is locked") Help.
                
Welkom bij Vragen: Hardware - Macintosh 

      Forum gemodereerd door: Moderator  
  Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »  
Onderwerp met meerdere pagina's:
« Vorige    [ 1 2 ]   

    

       
Krisveldhuizen
Niet Aanwezig




MacFreak Verslaafde
Aantal berichten: 317 | Lid sinds: 13-12-2004 | Geplaatst om: 11:32 - 12-01-2018
@pjottervmr
Wissen lukt niet omdat alle opties, inclusief 'erase' grijs zijn (zie derde foto in mijn originele post).

@felix (Hoi Felix!)
We hebben hem net opgestart met t ingedrukt, maar dan krijgen we gewoon weer het scherm met de 4 opties (eerste foto in mijn originele post). Maar ik had 'Target Disc Mode' even gegoogled, en ze hebben het er over dat je twee computers via usb/firewire moet koppelen en dan in die modus opstarten. Was dat wat je bedoelde?

Flix
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
MacFreak Donateur
Aantal berichten: 12227 | Lid sinds: 07-04-2001 | Geplaatst om: 12:08 - 12-01-2018
Ik hoopte dat de T-mode je misschien wel in de HD kon brengen, maar dit werkt dus ook niet.
Probeer eens opstarten van internet: cmd+optie+R; wie weet dat je dan wel iets voor elkaar krijgt...
https://support.apple.com/nl-nl/HT204904

Heb ook geen USB HD liggen waar een OS op staat, of gezet kan worden, zodat je daar van kan opstarten?

Krisveldhuizen
Niet Aanwezig




MacFreak Verslaafde
Aantal berichten: 317 | Lid sinds: 13-12-2004 | Geplaatst om: 12:22 - 12-01-2018
Hoi Felix,

Nou, ik denk dat er mogelijk een doorbraak is. Na cmd+optie+R met opstarted ingedrukt te hebben, verscheen een slot symbooltje met een password optie. Dat was initieel even schrikken want die heeft ze natuurlijk niet, maar... we hebben TOCH maar wat aangerommeld en op het goede password gestuit!

Er is nu op een zwart scherm een wereldbol aan het draaien met een laadbalk er onder. Duurt denk ik nog even. Zodra ik meer weet en het laden klaar is, laat ik het jullie weten.

Krisveldhuizen
Niet Aanwezig




MacFreak Verslaafde
Aantal berichten: 317 | Lid sinds: 13-12-2004 | Geplaatst om: 13:12 - 12-01-2018
Het begint er goed uit te zien! Na het laden kwam ik weer op op het scherm met de 4 opties, maar nadat ik op Disc Utility had gedrukt, zag het er beter uit. Nl, als ik op OS X Base System klik, zijn alle opties bovenaan weer beschikbaar, inclusief 'erase'. Zo ziet het er uit;



Als ik de OS X Base System er onder aanklik (die van maar 2GB) zie ik dit;



Overigens, als ik nu terug ga naar het beginscherm met de 4 opties en Sierra zou willen installeren, krijg ik weer nu wel dit;



Ik wacht wel even af op jullie advies voor ik verder iets die   Bedankt alvast!

(Bewerkt door Krisveldhuizen om 13:22, 12-01-2018)

macossie
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
MacFreak Donateur
Aantal berichten: 2168 | Lid sinds: 26-01-2002 | Geplaatst om: 13:40 - 12-01-2018
in Disk Utility selecteer 'OS X Base System' (onder intern zoals op je eerste screenshot)
klik daarna op Partition
maak de partitie 'OS X Base System' 2GB groot en maak een 2e partitie met de rest van de schijfruimte
geef hem een naam bv 'Systeem HD'
Mac Os Uitgebreid (journaled)
klik op pas toe
daarna kan je op de nieuwe partitie je systeem weer instaleren.




studioleo.nl

Krisveldhuizen
Niet Aanwezig




MacFreak Verslaafde
Aantal berichten: 317 | Lid sinds: 13-12-2004 | Geplaatst om: 14:05 - 12-01-2018

 
Citaat: macossie om 13:40, 12-01-2018
in Disk Utility selecteer 'OS X Base System' (onder intern zoals op je eerste screenshot)
klik daarna op Partition
maak de partitie 'OS X Base System' 2GB groot en maak een 2e partitie met de rest van de schijfruimte
geef hem een naam bv 'Systeem HD'
Mac Os Uitgebreid (journaled)
klik op pas toe
daarna kan je op de nieuwe partitie je systeem weer instaleren.


Allemaal gedaan, en hij is nu Sierra helemaal opnieuw aan het installeren! Ook namens mijn zus, allemaal heel erg dank.

Nog een ding; ik kan me uit het verleden herinneren dat ook al HEB je je harde schijf gewist, het soms nog steeds mogelijk is data terug te vinden. Zou dit nu in deze situatie ook zo kunnen zijn, of is dat te veel gedoe en te riskant? Mijn zus is allang blij en zegt laat het maar, maar als het redelijk eenvoudig is zou het mooi zijn als ik ook nog al haar foto's, video's etc terug kon krijgen.

In ieder geval, nogmaals, hartstikke bedankt allemaal!

Kris

macossie
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
MacFreak Donateur
Aantal berichten: 2168 | Lid sinds: 26-01-2002 | Geplaatst om: 15:46 - 12-01-2018
Data terug vinden is een lastige en tijdrovend klus.
en wordt moelijker wanner je schrijf acties uitvoerd op de schijf
je zegt sierra al geinstalleerd te hebben, en dat maakt de kans om wat bruikbaars terug te halen heel erg klein.
ik zou er mijn tijd niet aan besteden.




studioleo.nl

Krisveldhuizen
Niet Aanwezig




MacFreak Verslaafde
Aantal berichten: 317 | Lid sinds: 13-12-2004 | Geplaatst om: 16:10 - 12-01-2018
Duidelijk. Nou, we zijn allang blij dat hij het weer doet iig!

Thanks  


       

Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »
Onderwerp met meerdere pagina's:
« Vorige    [ 1 2 ]   

MF-Forum v6.0.0 © 2001/2013 - MacFreak® Interactive Media