Het MacFreak® Forum - Voor online ondersteuning in het Nederlands!

    Het MacFreak® Forum
     Vragen: Netwerken & (Data)communicatie
         Ziggo Ubee modem gooit AirPort Express eruit
                
Welkom bij Vragen: Netwerken & (Data)communicatie 

      Forum gemodereerd door: Moderator  
  Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »  
Onderwerp met meerdere pagina's:
« Vorige    [ 1 2 ]   

    

       
Janroen
Niet Aanwezig




Junior Lid
Aantal berichten: 28 | Lid sinds: 21-06-2012 | Geplaatst om: 02:44 - 09-11-2012

 
Citaat: maceagel om 20:07, 8-11-2012
Hoi Jan,

Helaas zijn er soms wel vage problemen met de Apple routers.
Dit kan zijn van niet kunnen verbinden met wifi, dan weer wel, dan weer niet etc.
Wat je voorstelt om je eigen TC er even tussen hangen lijkt me uitstekend plan.
Denk persoonlijk dat het een hardware verhaal is.. Misschien nog de firmware downgraden een optie?

Succes, ik weet hoe lastig het kan zijn.



Downgraden van firmware kan ik inderdaad nog wel even uittesten, ik hou jullie op de hoogte...




 iMac 2,93 GHz i7 10.8.1 iPhone 4s   TV3
 iPad 64 GB   Timecapsule 2TB
 AirPort express

Janroen
Niet Aanwezig




Junior Lid
Aantal berichten: 28 | Lid sinds: 21-06-2012 | Geplaatst om: 02:46 - 09-11-2012

 
Citaat: Esquare om 20:16, 8-11-2012
Al aan andersoortige storingsbronnen gedacht? Dect-telefoons, magnetrons, draadloze weerstations, draadloze kamerthermostaten, enz.?

(Bewerkt door Esquare om 20:16, 8-11-2012)


Wel aan gedacht, nog niet uitgetest. Als dit de oorzaak zou zijn schiet ik er niet veel mee op. Dat zou me wel een bijzonder kwetsbare verbinding opleveren...




 iMac 2,93 GHz i7 10.8.1 iPhone 4s   TV3
 iPad 64 GB   Timecapsule 2TB
 AirPort express

Janroen
Niet Aanwezig




Junior Lid
Aantal berichten: 28 | Lid sinds: 21-06-2012 | Geplaatst om: 02:54 - 09-11-2012

 
Citaat: Powerbooky om 21:47, 8-11-2012
Als in de Ziggo modem echt de routerfunctie is uitgeschakeld, kun je vanzelfsprekend de direct aangesloten Airport Express NIET in "bridge mode" gebruiken. De AE moet dan op "share a public IP" staan en er verder ook geen enkel ander apparaat aan de Ziggo modem gekoppeld zijn.

Het is sowieso al aan te raden om de wifi in te stellen op het 5GHz bereik, als je de omgeving heel druk is met wifi stations. Ik ben al een tijd overgestapt, omdat ik hetzelfde probleem had. Zodra de buurman zat te bellen met z'n DECT telefoon, viel bij mij direct de AirTunes uit omdat de ontvangende AEx vlak naast de muur hing waar achter de zitbank van de buren staat waar ze meestal zaten te bellen. Sinds dat alles 5GHz only is, waren alle problemen verdwenen en kon ik ook dubbele kanaalbreedte gebruiken (snelheid in huis is nu 120 tot 300Mbps over wifi).

Wat ook voorkomt, met name bij Experiaboxen van KPN, is dat op de netwerkverbinding van de internetaanbieder meerdere diensten via VLAN worden aangeleverd. In geval van de Experiabox worden VLAN tags niet gefilterd en dat vinden sommige apparaten, waaronder Airport Express, Airport Extreme, TimeCapsule en iPhone niet fijn. Het gevolg is een haperende of weigerende verbinding. De oplossing daar is het uitschakelen van de wifi in de Experiabox, de DHCP range tot minimum reduceren, alle Mac's en PC's koppelen via de AE/AEx/TC en bij deze de DHCP functie aanzetten (distribute a range addresses) binnen hetzelfde subnet als de Experiabox maar wel buiten de gereduceerde reeks in de Experiabox. In deze mode zorgt de AE/AEx/TC voor een filtering van ongewenste DHCP en VLAN pakketjes vanaf de WAN poort en blijft het nodige Bonjour verkeer aan de LAN kant in orde (waar AirPlay gebruik van maakt).
Of dit ook de oplossing is bij de Ubee, weet ik niet. Maar je kunt het altijd proberen natuurlijk.

(Bewerkt door Powerbooky om 21:53, 8-11-2012)


Dank voor je uitgebreide reactie, uiteraard heb ik de Airport een "eigen" netwerk laten opzetten. Ik zal nog even kijken of 5 GHz betere resultaten biedt, alleen maken er ook een iPhone en twee iPod's gebruik van de verbinding. Die werken toch niet op 5 GHz?




 iMac 2,93 GHz i7 10.8.1 iPhone 4s   TV3
 iPad 64 GB   Timecapsule 2TB
 AirPort express

Powerbooky
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 2062 | Lid sinds: 28-04-2003 | Geplaatst om: 04:31 - 09-11-2012
Dat klopt... de iPod Touch 5 en iPhone 5 functioneren ook met 5GHz wifi, maar alle modellen ervoor helaas niet. Maar als je Airport Extreme een dual band model is, kun je alsnog kiezen om tegelijk de 2,4GHz band erbij te houden. Een ontvangende Airport Express voor AirPlay / AirTunes kun je altijd forceren naar alleen de 5GHz band.

En als je toch persé op 2,4GHz wifi moet werken, probeer dan een kanaal te kiezen uit de reeks 1,5,9,13. En vraag aan de buren of ze hun wifi naar 1 van de andere 3 kanalen willen schakelen. Als iedereen binnen 50 meter van elkaar op een ander kanaal zit, scheelt dat direct voor allemaal een hele hoop storing en traag wifi.
De reden is dat wifi op het 2,4GHz bereik een kanaalindeling heeft die elkaar overlappen. Alleen 1,5,9 en 13 zitten ver genoeg van elkaar om bij 802.11G en 802.11N geen onderlinge storing te veroorzaken.





Smart people usually do their things on a Mac!  PowerMac dual G4 1GHz | Powerbook Ti G4 1GHz | MacPro 8 cpu 3GHz | 16 TB Drobo
NPO | NOS | Ericsson Broadcast NL | DutchView

Janroen
Niet Aanwezig




Junior Lid
Aantal berichten: 28 | Lid sinds: 21-06-2012 | Geplaatst om: 01:24 - 11-11-2012
Vanavond weer van alles uitgetest, het blijft me bezighouden... 5 GHz netwerk geprobeerd ook geen succes. Het vreemde aan de situatie is dat alles perfect werkt tot het moment dat ik muziek afspeel en tegelijk internet ga gebruiken. Op het moment dat ik een wat "zwaardere" webpagina open (filmpje op YouTube afspeel bijv.) vliegt de boel eruit.

Uiteindelijk mijn eigen TC van huis gehaald, klik klik kabeltjes erin en draaien maar. Airport Express gereset, uitbreiden netwerk en ook vlekkeloos draaien.
Blijkbaar zitten er toch kleine verschillen in het opzetten van een netwerk via de TC in vergelijking met de Airport Express...

Mijn maat maar even naar iCentre sturen en een Airport Extreme laten halen (hij is wat zuinig en wil geen TC halen) Voor zover ik weet is het router gedeelte van de Extreme exact het zelfde als de TC. Vaag allemaal maar volgens mij is dit de enige oplossing. Bedankt allemaal voor het meedenken en ik laat weten wat de Extreme doet...

(Bewerkt door Janroen om 1:25, 11-11-2012)




 iMac 2,93 GHz i7 10.8.1 iPhone 4s   TV3
 iPad 64 GB   Timecapsule 2TB
 AirPort express

Janroen
Niet Aanwezig




Junior Lid
Aantal berichten: 28 | Lid sinds: 21-06-2012 | Geplaatst om: 15:00 - 17-11-2012
Zo even het laatste nieuws: Airport Extreme gehaald, geïnstalleerd, Airport Express eraan en draaien maar. Voor 5 minuten en pats weer eruit. Een hartgrondige vloek en praktisch geen opties meer... óf... ja toch voor de zekerheid mijn eigen AE er maar even tussen gehangen: perfect! Ook de AE van mijn kameraad aangesloten en pats die AE gelijk er weer uit. Conclusie: heel veel zoekwerk en uiteindelijk bleek gewoon de nieuw aangeschafte Airport Express defect te zijn. Een heel irritant defect, hij werkte half. Allemaal bedankt voor het meedenken. Ik kreeg overigens de complimenten van de Technische afdeling van iCentre, zij zouden dezelfde aanpak hebben gekozen wisten ze mij te vertellen. Nu nog even 5 werkdagen wachten tot de nieuwe Airport arriveert, gewoon omruilen was geen optie. Het moet via Apple lopen... Zucht, eind goed- al goed.




 iMac 2,93 GHz i7 10.8.1 iPhone 4s   TV3
 iPad 64 GB   Timecapsule 2TB
 AirPort express

       

Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »
Onderwerp met meerdere pagina's:
« Vorige    [ 1 2 ]   

MF-Forum v6.0.0 © 2001/2013 - MacFreak® Interactive Media