Het MacFreak® Forum - Voor online ondersteuning in het Nederlands!

    Het MacFreak® Forum
     Vragen: Netwerken & (Data)communicatie
         IP Camera (bedraad) aansluiten op AirPort Extreme
                
Welkom bij Vragen: Netwerken & (Data)communicatie 

      Forum gemodereerd door: Moderator  
  Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »  
Onderwerp met 1 pagina
    

       
lennywelbers
Niet Aanwezig




Nieuw Lid
Aantal berichten: 5 | Lid sinds: 06-11-2012 | Geplaatst om: 18:46 - 06-11-2012
Ik heb een iMac, mijn router is de Airport Extreme 802.11n en ik wil mijn bedrade IP Camera gaan gebruiken. Bij mijn oude Windows PC kon ik in de router zien welk IP adres de camera kreeg. Hoe kan ik in de Airport Extreme zien welk IP adres mijn IP camera u heeft en hoe kan ik ervoor zorgen dat ik de beelden kan bekijken vanaf een andere pc op een andere plek en eventueel via mijn iPhone/iPad ?

Ik hoop dat iemand mij kan helpen hoe ik in de configuratie van de Extreme de gegevens kan bekijken en eventueel de gegevens kan invoeren om gebruik te maken van mijn ip camera.

GrTz

fred44nl
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 2241 | Lid sinds: 13-09-2009 | Geplaatst om: 18:57 - 06-11-2012
welke apparatuur, met welkip-adres kun je bijv. zien met het programma IPscanner.
maar wellicht handig om bij de dhcp-server in de Airport Extreme een ip-adres te reserveren op basis van het mac-adres van de ip-camera.
je vind die mogelijkheid onder Netwerk (van het Airport configuratie programma).




 MacBook Air 4.2 - i7 - 256 GB SSD - 10.9.2

lennywelbers
Niet Aanwezig




Nieuw Lid
Aantal berichten: 5 | Lid sinds: 06-11-2012 | Geplaatst om: 13:37 - 07-11-2012
ipscanner op iMac gezet... nu krijg ik, na alle devices 1 voor 1 aangesloten te hebben 6 devices te zien.
- local user (iMac) 10.0.1.4
- Apple device/computer 10.0.1.5
- iPad2 ( zelf naam gegeven na aanzetten wifi ) 10.0.1.6
- iPhone 4s ( zelf naam gegeven na aanzetten wifi ) 10.0.1.7
- local user ( iMac ) 10.0.1.8
- iPhone 3g ( zelf naam gegeven na aanzetten wifi ) 10.0.1.10

De ip camera nog niet aangesloten op Airport

Nu zie ik af en toe op de lijst staan 10.0.1.1 ( router ) maar da verandert iedere x, heel vaag

Waarom staat de iMac er 2x op ( 10.0.1.4 en 10.0.1.8 ) en wat is de 10.0.1.5 ?

De enige utp kabels die in de router gaan is die van de kabelmodem en de iMac.
Verder de 3 draadloze devices ( 2x iPhone en 1 Ipad )

bartvanderveer
Niet Aanwezig




Gevorderd Lid
Aantal berichten: 79 | Lid sinds: 13-12-2005 | Geplaatst om: 22:43 - 07-11-2012
Je loopt het risico dat je ip camera een volledig afwijkend ipadres heeft en niet wordt gezien door ipscanners.
Je zit nu in de 10.0.x.y 'range' en het is zeer aannemelijk dat de camera een ipadres heeft in de 192.168.a.b 'range'
Ik zou een 'reset' aanbevelen op de ipcamera en documentatie van de camera doorlezen om te kijken wat het standaard adres is van de camera.
Je zult Router, ipcamera en tenminste 1 PC in een zelfde ip range moeten zetten om de camera in te stellen.




There is nothing standard in this world. even the word can be written in more than one way...

fred44nl
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 2241 | Lid sinds: 13-09-2009 | Geplaatst om: 23:00 - 07-11-2012

 
Citaat: lennywelbers om 13:37, 7-11-2012

Waarom staat de iMac er 2x op ( 10.0.1.4 en 10.0.1.8 )


dan kan zijn omdat de iMac bekabeld is aangesloten, maar óók wifi aan heeft staan.




 MacBook Air 4.2 - i7 - 256 GB SSD - 10.9.2

lennywelbers
Niet Aanwezig




Nieuw Lid
Aantal berichten: 5 | Lid sinds: 06-11-2012 | Geplaatst om: 23:05 - 07-11-2012
@ bartvanderveer : Klinkt allemaal heel logisch, met mijn 'oude' router/modem kon ik er makkelijker inkomen en het ip adres achterhalen van de ipcam. Nu met de Airport Express is het wat moeilijker. Probleem is ook dat ik geen documentatie meer heb van de ipcam..... Ik herinner me idd een ip adres van 192.168.x.x toe de cam was aangesloten op de 'oude' router/modem. Ik kan de ipcam niet extern resetten, wordt moeilijk als ik er in niet via iMac in kan komen.....

Nogmaals mijn eerdere vraag : hoe kan het dat ik 2x een 'local user (iMac)' zie in de ipscanner ?

grtZ

lennywelbers
Niet Aanwezig




Nieuw Lid
Aantal berichten: 5 | Lid sinds: 06-11-2012 | Geplaatst om: 23:17 - 07-11-2012
@fred44nl : Idd... de 10.0.1.8 was de Wifi Thnx

fred44nl
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 2241 | Lid sinds: 13-09-2009 | Geplaatst om: 23:21 - 07-11-2012
de Airport Extreme heeft nu het adres 10.0.1.1
dat behoort een vast ingesteld adres te zijn.
dus kun je dat adres veranderen in 192.168.1.1
misschien zit je dan in het netwerk, waar ook de ip-camera een adres heeft.
lukt dit niet, dan doe je 192.168.0.1

welk merk, type, etc. is de ip-camera ??




 MacBook Air 4.2 - i7 - 256 GB SSD - 10.9.2

lennywelbers
Niet Aanwezig




Nieuw Lid
Aantal berichten: 5 | Lid sinds: 06-11-2012 | Geplaatst om: 00:59 - 11-11-2012
OK en hoe verander ik de 10.0.0.1 in 192.168.0.1 ?

Via het Airport Configuratie programma ? Ik ben bang om daar iets in te veranderen, strax heb ik geen internetverbinding meer.

Als ik dat programma open op mijn iMac en dan op de router sta met muis en kies voor 'wijzig' , kan ik kiezen uit : Basisstation, Internet, Draadloos, Netwerk en Schijven
Moet ik bij 'internet' iets veranderen of bij 'netwerk' ?


fred44nl
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 2241 | Lid sinds: 13-09-2009 | Geplaatst om: 12:26 - 11-11-2012
als je het Airportconfiguratie-programma hebt geopend en je ziet Basisstation, Internet, etc.etc., dan kun je in de bovenbalk Archief kiezen en de huidige configuratie opslaan.
daarna kun je het ip-adres van de AE wijzigen onder Internet.
daar vul je in dat het ip-adres statisch moet zijn.
en vul je ook het gewenste ip-adres in.
vergeet niet subnet, router en dns ook in te vullen.




 MacBook Air 4.2 - i7 - 256 GB SSD - 10.9.2

       

Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »
Onderwerp met 1 pagina

MF-Forum v6.0.0 © 2001/2013 - MacFreak® Interactive Media