Het MacFreak® Forum - Voor online ondersteuning in het Nederlands!

    Het MacFreak® Forum
     Vragen: Netwerken & (Data)communicatie
         [Opgelost] Help met media player op netwerk te krijgen?
                
Welkom bij Vragen: Netwerken & (Data)communicatie 

      Forum gemodereerd door: Moderator  
  Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »  
Onderwerp met meerdere pagina's:
   [ 1 2 ]    Volgende »

    

       
Krisveldhuizen
Niet Aanwezig




MacFreak Verslaafde
Aantal berichten: 266 | Lid sinds: 13-12-2004 | Geplaatst om: 17:48 - 26-11-2012
Hallo mensen,

Ik heb pas een iconbitxds1003d mediaspeler aangeschaft en wilde deze via een kabel op mijn Tele2 router aansluiten, zodat ik ook de internetfuncties op de mediaspeler kan gebruiken.

Nou dacht ik dat dat zo gepiept zou zijn, maar ik ben hier blijkbaar toch nogal een analfabeet in.

Wat ik tot nu heb geprobeerd is het volgende;

In het menu (op de TV) van de mediaspeler, ben ik gegaan naar 'Network'. Daar had ik onder anderen de opties

"Wired Lan Setup"
"Wireless Setup"
"PPPoE Setup"

Het leek me logisch om op "Wired Lan Setup" te klikken. Daarmee krijg ik in het volgende menu 2 opties:

"DHCP IP (Auto)"
"FIX IP (Manual"

Als ik op "DHCP IP (Auto)" klik, kan ik kiezen voor "DHCP (Auto)", maar dan krijg ik na een tijdje "connection failed". De tweede optie is "DNS Manual", waar ik vervolgens "DNS server IP address" moet invullen. In het menu van de router, op mijn iMac, kan ik de WAN IP address, de LAN IP address, de Primary DNS Server en de Secondary DNS Server adressen vinden...maar geen van allen, als ik deze invul in het "DNS Server IP address" heeft resultaat; allemaal 'connection failed'.

Als ik bij "Fix IP (Manual) kijk, moet ik 4 dingen invullen:

IP Address
Subnet Mask
Default Gateway
DNS Server IP Address

De 1e twee heb ik kunnen vinden in het router menu, maar waar vind ik de info voor default gateway en DNS Server IP Address? Of is deze laatste hetzelfde als het IP Address?

Hoofdpijn! Is het echt zo moeilijk om via een kabeltje internet te krijgen op mijn mediaplayer? Help!

Alvast bedankt,


Kris





(Bewerkt door Krisveldhuizen om 11:24, 29-11-2012)

ardie
Niet Aanwezig




Gevorderd Lid
Aantal berichten: 98 | Lid sinds: 22-11-2011 | Geplaatst om: 19:15 - 26-11-2012
Bij Tele2 zit er vaak default MAC-adres beveiliging op. Die moet je uitschakelen. Hoe weet ik niet precies. Daarna gewoon verbinden met DHCP auto.

Krisveldhuizen
Niet Aanwezig




MacFreak Verslaafde
Aantal berichten: 266 | Lid sinds: 13-12-2004 | Geplaatst om: 10:47 - 27-11-2012
Bedankt...alleen, weet iemand hoe dat dan moet?

MacFrankie
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 8211 | Lid sinds: 09-02-2004 | Geplaatst om: 11:23 - 27-11-2012
Dat gaat ongeveer zo!




Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!

Krisveldhuizen
Niet Aanwezig




MacFreak Verslaafde
Aantal berichten: 266 | Lid sinds: 13-12-2004 | Geplaatst om: 16:10 - 27-11-2012
Haha, leuk   Had ik echter al lang gedaan, maar een direct antwoord op de vraag krijg je niet. Bovendien kom ik in het router menu inderdaad de mac filter tegen...echter onder de kop 'wireless'. Heb ik dus niks aan; zoals ik al vermeldde, wil ik het wired doen omdat ik geen dongel heb voor wireless, voor de media box.

Overigens is de MAC restricted mode al op 'disabled' gezet, en werkt het dus niet.

Het blijft dus gedoe.

ardie
Niet Aanwezig




Gevorderd Lid
Aantal berichten: 98 | Lid sinds: 22-11-2011 | Geplaatst om: 23:23 - 27-11-2012
Was laatst bij een vriendin van mij dat de MAC-beveiliging door Tele2 aan hun kant moest worden opgeheven... Ze heeft een iMac. Die deed het gewoon. Een later aangschafte iPod Touch was met geen mogelijkheid op internet te krijgen. Nadat Tele2 de MAC-beveiliging eraf had gehaald werkte alles gewoon.

marcelkoedijk
Niet Aanwezig




Gevorderd Lid
Aantal berichten: 55 | Lid sinds: 20-08-2009 | Geplaatst om: 23:43 - 27-11-2012
Deze is voor mij...

Het tele2 modem heeft 4 utp poorten, twee daarvan zijn gereserveerd voor je eventuele tv decoder.
poort 1X en poort 2X zijn voor de tv decoder
poort 3X en poort 4X moet je gebruiken voor je randapparatuur, als je poorten te kort hebt zou je achter poort X3 en X4 een netwerkswitchje kunnen aansluiten.

Je mediaspeler zou je gewoon op DHCP kunnen laten staan (auto).
Op FIX IP moet je zelf een en ander instellen.

IP: xxx.xxx.xxx.xxx
Dit is het adres waar je mediaspeler op zal gaan werken, echter moet deze uniek zijn in het netwerk en tot dezelfde klasse als de rest van je netwerk behoren.

Subnet: xxx.xxx.xxx.xxx
Dit is het netwerksegment waarin je ipadres zal rondhangen

Gateway: xxx.xxx.xxx.xxx
Dit is het apparaat, de hangbrug naar het internet toe, de naam zegt het eigenlijk al. Je gateway adres is vermoedelijk het adres van je tele2 modem.

DNS: xxx.xxx.xxx.xxx
Deze is in jouw geval waarschijnlijk gelijk aan je gateway/tele2 modem ipadres. Deze zorgt ervoor dat adressen op internet met een logische naam op te vragen zijn...zoals de naam www.google.nl

Oftewel bij een fix ip (statisch/handmatig adres)
IP: 192.168.1.x waarbij x een vrijadres is in je gehele netwerk
SUB: 255.255.255.0 deze moet gelijk zijn aan de subnet zoals hij word aangegeven in je tele2 modem
Gateway: 192.168.1.1 interne ipadres van je tele2 modem
DNS: 192.168.1.1 interne ipadres van je tele2 modem fugeert als dns


Letop dat je IP in deze zelfde range zit. Het subnet bepaald dat.
Subnet 255.255.255.0 betekend dat alleen het laatste server cijfers van je ipadres anders mag zijn 192.168.1.x dus.

Subnet 255.255.0.0 betekend dat alleen de laatste twee cijfers van je ipadres anders mag zijn, 192.168.x.x dus.

and so on  

Al met al zou op DHCP automatisch voor jouw het handigste zijn denk ik, let wel dat je op je tele2 modem alleen poort X3 en of X4 gebruikt.

groetjes marcel




Appeltje voor de dorst

marcelkoedijk
Niet Aanwezig




Gevorderd Lid
Aantal berichten: 55 | Lid sinds: 20-08-2009 | Geplaatst om: 23:44 - 27-11-2012

 
Citaat: ardie om 20:15, 26-11-2012
Bij Tele2 zit er vaak default MAC-adres beveiliging op. Die moet je uitschakelen. Hoe weet ik niet precies. Daarna gewoon verbinden met DHCP auto.


Dit is bij tele2 niet het geval..... bij ziggo wel.




Appeltje voor de dorst

marcelkoedijk
Niet Aanwezig




Gevorderd Lid
Aantal berichten: 55 | Lid sinds: 20-08-2009 | Geplaatst om: 23:57 - 27-11-2012
MAC Filter is niet perse noodzakelijk en Tele2 doet niet aan MAC Cloning. Elk apparaat zou verbinding moeten kunnen maken op pport X3 en X4.

Zie in mijn configuratie...Mac filter staat uit..... Deze zou je later aan kunnen zetten als je dat echt nodig acht.... Voor mij niet nodig.

Je ziet ook dat mijn modem ipadres 192.168.100.1 is met subnet 255.255.255.0. Dit subnet is dus op elk apparaat hetzelfde ingesteld. En voor je mediaspeler zou je dan Gateway en DNS moeten instellen op 192.168.100.1

Je ziet ook dat mijn DHCP scope 192.168.100.51 tot 192.168.100.70 is.... Deze adressen worden dus automatisch uitgedeeld op apparaten die op automatische DHCP ingesteld staan. Dit betekend dat ik deze range adressen moet vermijden als ik statische adressen (handmatig/fix ip) gebruikt.

Je mediaspeler zou dan kunnen zijn (als je hem handmatig wilt instellen)

IP: 192.168.100.x (waarbij .51 tm 70 en .1 vermeden moeten worden)
Subnet: 255.255.255.0 (deze hebben we in het modem uitgelezen)
Gateway: 192.168.100.1 (Adres van het modem)
DNS: 192.168.100.1 (Adres van het modem

dus alleen het ipadres moet dan uniek zijn.

Succes

Zie plaatje in url

http://www.dropbox.com/s/piz6d0llbgs0mic/Screen%20Shot%202012-11-27%20at%2011.48.14%20PM.png


(Bewerkt door marcelkoedijk om 1:02, 28-11-2012)




Appeltje voor de dorst

Krisveldhuizen
Niet Aanwezig




MacFreak Verslaafde
Aantal berichten: 266 | Lid sinds: 13-12-2004 | Geplaatst om: 17:40 - 28-11-2012

 
Citaat: marcelkoedijk om 23:43, 27-11-2012

Al met al zou op DHCP automatisch voor jouw het handigste zijn denk ik, let wel dat je op je tele2 modem alleen poort X3 en of X4 gebruikt.


Zo simpel was het uiteindelijk! Je moet inderdaad maar NET weten dat je poort 3 of 4 moet gebruiken. Ik had 'm in 2 zitten, en dus deed hij het niet. Nu werkt alles gewoon in 1 keer. Ontzettend bedankt, Marcel, en ook de anderen die de moeite hebben genomen mij hiermee te helpen  

Kris

       

Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »
Onderwerp met meerdere pagina's:
   [ 1 2 ]    Volgende »

MF-Forum v6.0.0 © 2001/2013 - MacFreak® Interactive Media