Het MacFreak® Forum - Voor online ondersteuning in het Nederlands!

    Het MacFreak® Forum
     Vragen: Netwerken & (Data)communicatie
         MBP maakt geen contact in netwerk
                
Welkom bij Vragen: Netwerken & (Data)communicatie 

      Forum gemodereerd door: Moderator  
  Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »  
Onderwerp met meerdere pagina's:
   [ 1 2 3 ]    Volgende »

    

       
oranjemarcel
Niet Aanwezig



MacFreak Veteraan
Aantal berichten: 127 | Lid sinds: 17-11-2005 | Geplaatst om: 20:33 - 05-08-2017
Hallo,

Ik heb inmiddels een schone installatie gedaan op m'n MBP(2012) en ze loopt als een zonnetje.

Echter..... het blijkt onmogelijk om contact te maken met andere apparaten in het netwerk (externe schijf aan Extreme, MBA, Mini). Vreemd genoeg werkt beeldschermdeling wel, van MBP naar MBA en vice versa. Bestandsdeling aan. Alles draait op Sierra.

Alle apparaten (incusief Extreme) meerdere keren herstart en instellingen gecheckt. Iemand suggesties?

Mvrgr. Marcel

Shmoo
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 3379 | Lid sinds: 11-11-2011 | Geplaatst om: 21:08 - 05-08-2017
Is alles verbonden met hetzelfde netwerk?

Ik heb mij hier ooit mee in mijn been geschoten door een iMac in te pluggen met de netwerkkabel. Alleen zat deze kabel niet in de Time Capsule maar stiekem direct in het kastje van Ziggo.


oranjemarcel
Niet Aanwezig



MacFreak Veteraan
Aantal berichten: 127 | Lid sinds: 17-11-2005 | Geplaatst om: 21:27 - 05-08-2017
Alles op hetzelfde netwerk. Vandaar ook dat de schermdeling kan werken. Ik ging er ook van uit dat ik ergens iets kleins over het hoofd had gezien. Maar volgens mij heb ik alle stappen meerdere keren zorgvuldig doorlopen.

oranjemarcel
Niet Aanwezig



MacFreak Veteraan
Aantal berichten: 127 | Lid sinds: 17-11-2005 | Geplaatst om: 21:28 - 05-08-2017
En alles via wifi.

MacFrankie
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 10502 | Lid sinds: 09-02-2004 | Geplaatst om: 00:18 - 06-08-2017
Heb je 2 routers / wifi access points in je netwerk? Of heeft je modem ook wifi?




Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!

oranjemarcel
Niet Aanwezig



MacFreak Veteraan
Aantal berichten: 127 | Lid sinds: 17-11-2005 | Geplaatst om: 09:51 - 06-08-2017
Experia van de provider, netwerkkabel naar Airport Extreme. Aan de Extreme hangt een externe schijf voor TM. Wifi van de Experia staat wel aan, maar wordt alleen gebruikt voor gasten. Eigen apparatuur op het netwerk van de extreme.

oranjemarcel
Niet Aanwezig



MacFreak Veteraan
Aantal berichten: 127 | Lid sinds: 17-11-2005 | Geplaatst om: 13:12 - 09-08-2017
Schopje. Is geen komkommertijdvulling. Ik wil dit graag oplossen.  

Korte samenvatting ; MPB (2012 , met schone installatie Sierra) kan geen contact maken met andere apparaten in netwerk (MBA, Mini, Back up schijf aan Airport Extreme). Bestandsdeling staat aan, schermdeling werkt wel!

Iemand enig idee waar ik moet zoeken, of hoe ik de verbinding evt kan forceren? Hij ziet ze nl wel!

fred44nl
Niet Aanwezig




Een ware MacFreak!
Aantal berichten: 2719 | Lid sinds: 13-09-2009 | Geplaatst om: 13:16 - 09-08-2017
wat is het ip-adres van de MBP ??
en van één van de andere Mac's ??




 MacBook Air 4.2 - i7 - 256 GB SSD - 10.11.2

cyrano
Niet Aanwezig




MacFreak Verslaafde
Aantal berichten: 657 | Lid sinds: 31-08-2005 | Geplaatst om: 13:33 - 09-08-2017
Wat zie je in Systeemvoorkeuren->Netwerk->Airport?

En wat gebeurt er als je op "Vernieuw DHCP lease" klikt?

oranjemarcel
Niet Aanwezig



MacFreak Veteraan
Aantal berichten: 127 | Lid sinds: 17-11-2005 | Geplaatst om: 18:18 - 12-08-2017
@fred. MPB is 192.168.2.36 en MBA 192.168.2.26

@cyrano. Netwerk>Airport vind ik niet maar als je in TCP/IP de IP van de router bedoelt 192.168.2.254

DCHP lease vernieuwen helpt ook niet. Het is echt bizar.

       

Spring naar onderwerp
« Ouder - Nieuwer »
Onderwerp met meerdere pagina's:
   [ 1 2 3 ]    Volgende »

MF-Forum v6.0.0 © 2001/2013 - MacFreak® Interactive Media