Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

iPhone X staat in de top 25 van Time Magazine

001

Apple maakt keer op keer duidelijk dat de iPhone X voor het bedrijf de visie voor de toekomst vertegenwoordigt. Dat doet Jonathan Ive bijvoorbeeld in dit interview met Time.

Datzelfde Time heeft in het eigen Time Magazine nu de 25 beste uitvindingen van 2017 bij elkaar gezet. Die lijst is niet geordend, er is dus geen nummer één, twee, etc. De iPhone X staat daarin onder de titel "A Smarter Smartphone", die meteen glashelder maakt waarom Time Magazine ervoor gekozen heeft om deze in hun lijst op te nemen.Hieronder de volledige tekst van Lisa Eadicicco voor Time Magazine:


A Smarter Smartphone

To Dan Riccio, Apple's senior vice president of hardware engineering, the iPhone X is quite literally a dream come true. "I look at the design as something we really wanted to do since day one," he says. It's easy to see why: the X is arguably the world's most sophisticated smartphone, with a screen that stretches from edge to edge, a processor optimized for augmented reality and a camera smart enough to allow users to unlock the phone with their face. (Though some of these features first arrived on devices from Samsung and LG.)

But in order to make it all possible, Apple had to kill the home button, a popular all-purpose navigation tool. Much like the company's move to nix the 3.5-mm headphone jack on the iPhone 7, this decision was driven by "looking to the future," says Jonathan Ive, Apple's chief design officer. "I actually think the path of holding onto features that have been effective, whatever the cost, is a path that leads to failure." At $999, the X is also the most expensive iPhone yet. "As you would expect," Ive says, "there's a financial consequence to integrating the sheer amount of processing power into such a small device."

It's easy to imagine a future iteration with a screen that wraps around the entire device, or a camera that can detect gestures. But for now, Ive and Riccio won't divulge specific plans. "We have a clear vision" for the next generation of iPhones, says Ive. The X is "in some sense a completion of a chapter.

iOS 11.1.2: update voor bugs voor iPhone X en veiligheid alle iDevices

000

Vier dagen geleden kon je hier op de site al lezen dat nu de iPhone X op grote schaal uitgeleverd wordt er ook een aantal kinderziektes gemeld worden, en welke dat zijn.

In datzelfde nieuwsbericht was ook al te lezen dat Apple zelf al had laten weten dat er in Cupertino hard aan oplossingen gewerkt werd voor deze kinderziektes. Inmiddels is er een nieuwe update voor iOS uit, en deze 11.1.2 update is vooral gericht op het oplossen van twee bugs waar je met de iPhone X last van zou kunnen hebben, maar dient ook voor het verhogen van de veiligheid van alle andere iDevices.(klik op de afbeelding voor een grotere versie)

Van de tweede bug die je hierboven ziet hadden wij nog geen signalen opgevangen, mogelijk dat dit een bug is die binnen Apple zelf gesignaleerd is. De eerste was al wel een bekende bug, en was kennelijk door een software update op te lossen.

Mogelijk zijn problemen met hardware de oorzaak van de andere kinderziektes van de iPhone X, zoals groene strepen op het scherm en brommen of enigszins vervormd geluid tijdens telefoongesprekken bij sommige gebruikers. Mocht je van zoiets last hebben, dan altijd meteen contact met Apple opnemen, en dan kijken of jouw iPhone X snel mogelijk vervangen kan worden door een model dat daar geen last van heeft.

De update

Wij raden altijd aan om voor een systeemupdate er zeker van te zijn dat je een goede backup hebt. de verschillende manieren waarop je dat kan doen vind je op deze support-pagina van Apple zelf. iOS updaten kan zowel direct op je iDevice als via iTunes met je iDevice verbonden aan je computer. Hoe je dat doet vind je op deze support-pagina.

De oplossingen voor bugs in deze update zijn specifiek voor de iPhone X, maar er zitten ook oplossingen in voor de veiligheid voor alle andere iDevices waar iOS 11 op staat. Deze update raden wij dan ook in al die gevallen aan. De pagina over het beveiligingsgedeelte van deze update, die je ook in de schermafbeelding hierboven kan zien, is hier te vinden.

"Volgend jaar 6,5-inch iPhone X Plus en goedkope 6,1-inch iPhone"

009

Ming-Chi Kuo, de analist van het Taiwanese KGI Securities, halen we vaker aan op deze site. Simpelweg omdat hij keer op keer de enige analist blijkt te zijn met korte lijntjes bij veel van de toeleveranciers van Apple, waardoor hij er niet heel erg vaak naast blijkt te zitten.

Hardware maken is moeilijk, zeker als dat in de enorme oplages gaat als bij Apple het geval is. De plannen voor de iPhones die in het komend jaar uit zullen gaan worden gebracht worden dan ook altijd al rond deze tijd vastgezet. Daarna kunnen er alleen nog relatief kleine dingen worden aangepast, de grote lijnen alleen als er onderweg grote problemen blijken te zijn.

Daarom is het nieuws over iPhones die komen jaar uit gaan komen dat Ming-Chi Kuo nu naar buiten heeft gebracht extra interessant, de timing klopt in ieder geval. Volgens hem gaat Apple in 2018 een iPhone X Plus uitbrengen met een scherm met een beelddiagonaal van 6,5-inch. Dat lijkt een erg logische stap, en een model waarvan waarschijnlijk ook erg veel van verkocht zullen gaan worden.

Het tweede gedeelte van zijn voorspelling is opvallender: Apple zou daarnaast een 6,1-inch full-screen iPhone met een LCD-scherm willen gaan uitbrengen. Die zou dan tussen de 649 en 749 dollar moeten gaan kosten, en waarschijnlijk de opvolger zijn van de huidige iPhone 8 modellen.


Two new OLED models target high-end market; new TFT-LCD model aims at low-end & midrange markets: We believe the major hardware difference in the two new OLED models is size, in a bid to satisfy various needs of the high-end market. The new TFT-LCD model will differ significantly from the OLED models in hardware and design specs (for instance, the PPI will be lower). The primary selling points of the TFT-LCD model may be the innovative user experience of an integrated full-screen design and 3D sensing with a lower price tag (we expect it will likely be US$649-749).


Uit marketing-oogpunt lijkt dit een vreemd gerucht. De iPhone X ligt wat betreft de afmetingen tussen de iPhone 8 en 8 Plus, en dat is één van de vele redenen waarom dit model wel aantrekkelijk is. Het toevoegen van een goedkopere 6,1-inch iPhone tussen de iPhone X modellen met een 5,8-inch en 6,5-inch maakt mogelijk juist dat goedkopere model aantrekkelijker.

Kortom, het kan allemaal waar zijn, maar op het eerste gezicht lijkt het niet zo goed te passen in de aanpak die we van Apple gewend zijn.

Waarschuwingen in iOS 11.2 bij Wi-Fi en Bluetooth

011

In het Bedieningspaneel (Control Center) van iOS 11 heeft Apple ons veel meer mogelijkheden gegeven om dingen snel aan- en natuurlijk ook weer uit te zetten. Maar sommige knoppen werken daar anders dan in de Instellingen-app, en dat heeft bij sommige mensen voor verwarring gezorgd.

Een voorbeeld daarvan zijn de knoppen voor Wi-Fi en Bluetooth, in het Bedieningspaneel kan je die alleen tijdelijk aan- en uitzetten, om ze voor langere tijd aan- of uit wilt zetten moet je dus in de Instellingen-app zijn. Meer daarover kan je lezen in dit eerdere nieuwsbericht.

Zoals je hierboven kan zien gaat Apple die verwarring oplossen door in iOS 11.2 waarschuwingen te laten zien als je in Bedieningspaneel Wi-Fi of Bluetooth aan- of uitzet. De afbeeldingen hierboven zijn gemaakt in iOS 11.2 beta 3, dat Apple gisteren heeft uitgebracht.

Deze waarschuwingen krijg je alleen de eerste keer dat je deze knoppen gebruikt te zien, daarna komt er een melding bovenaan in het scherm te zien die vertelt dat Wi-Fi of Bluetooth tot morgen uit staat.

Kinderziektes iPhone X: groene lijntjes en geluids-problemen

014

Nu dat Apple bezig is om op ontzettend grote schaal de iPhone X bij alle klanten af te leveren komen er ook steeds meer in gebruik, en komen natuurlijk ook de eerste kinderziektes naar boven.

De eerste daarvan is het verschijnen van een groen lijntje in het beeld. Zo'n lijntje kan snel te zien zijn, maar bij sommige mensen heeft het juist wat langer geduurd voordat ze er last van hebben gekregen. Klachten hierover zijn de vinden op onder andere Reddit, Apple's eigen Support Communities en op Twitter, waarvan je hieronder een voorbeeld kan zien.


@AppleSupport my iPhone X already has an issue.There is a green bar along the right hand side of the phone.Restart doesn’t fix. Known issue? pic.twitter.com/Hp3HKhVMfs— mix0mat0sis (@mix0mat0sis) November 7, 2017


Herstarten van de iPhone X helpt niet, zoals je hierboven ook kan lezen. Op het eerste gezicht lijkt het een probleem met de hardware, als jij dit hebt dan moet je natuurlijk meteen contact met Apple opnemen.

Vreemde geluiden

Het tweede probleem dat op meerdere plekken wordt gesignaleerd is zijn vreemde geluiden, zoals kraken en brommen. De klachten daarover zijn te vinden op het forum van MacRumors, op Reddit en ook dit keer weer op Twitter, hier vind je een heleboel tweets over dit onderwerp bij elkaar.

In de video hieronder kan je het kraken horen, ironisch genoeg tijdens een telefoontje naar Apple zelf. Apple heeft trouwens al laten weten dat ze van dit laatste probleem op de hoogte zijn, en dat er gewerkt wordt aan een oplossing.

Het laatste probleem dat naar boven is gekomen is dat als de iPhone X heel erg snel afkoelt dat het dan kan gebeuren dat het scherm even helemaal niet meer reageert. Doordat het bij ons nog nauwelijks koud is geweest zullen weinigen van ons dit al hebben meegemaakt, maar misschien zitten sommigen van ons met een iPhone X in de sneeuw?

Apple is ook op de hoogte hiervan, en heeft al laten weten dat ook hiervoor een update gaat komen.


We are aware of instances where the iPhone X screen will become temporarily unresponsive to touch after a rapid change to a cold environment. After several seconds the screen will become fully responsive again. This will be addressed in an upcoming software update.

met dank aan forumlid 'Spooter', die het laatste probleem op ons forum meldde

Steven Sinofsky: iPhone X is simply joyful to use

001

Steven Sinofsky heeft twee decennia bij Microsoft gewerkt, onder andere aan Office en hij had de leiding over de ontwikkeling van Windows 7 en 8, voordat hij in 2012 bij het bedrijf vertrok.

De afgelopen tijd laat hij duidelijk zien dat hij een onafhankelijke geest heeft. Onder andere door erg duidelijk stelling te nemen in de discussie tussen reclamemakers en Apple, waarbij die eersten in de aanval gingen omdat ze het niet eens zijn met de manier waarop Apple hun het brood uit de mond stoot. Daarbij gaat het met name om de betere beveiliging tegen mee-gluren in de nieuwe versies van Safari.


Stand strong Apple [rhetorical]. Had these groups come after us trying to offer browsing safety. MS backed down. https://t.co/L4saQpdE7l— 🙏 Steven Sinofsky ॐ (@stevesi) September 14, 2017


In die discussie nam Steven Sinofsky duidelijk stelling, zoals je in zijn tweet hierboven kan zien, waarbij hij ook geen blad voor de mond neemt over wat hij denkt van het het feit dat ze bij Microsoft wel overstag zijn gegaan onder deze druk.

Diezelfde Steven Sinofsky heeft nu op Twitter heel erg duidelijk stelling genomen tegen de storm van kritiek die in sommige publicaties in de tech-wereld is opgestoken tegen de iPhone X, met name dit artikel. Daarbij moet vooral het ontbreken van de Home-knop het ontgelden, iets wat Steven Sinofsky makkelijk weerlegt.

Zijn hele verhaal is hier te lezen, waarbij we zijn eindconclusie vooral met jullie wilden delen, met daaronder een quote die hier waarschijnlijk erg van toepassing is.


PS/ iPhone X is simply joyful to use. Apple deserves massive credit for inventing a new paradigm on top of the most successful one ever.— 🙏 Steven Sinofsky ॐ (@stevesi) November 7, 2017
PPS/ Reminder of just how well the mouse was received in 1984 (after the Mac!). Can show same about Start menu. Toolbars. Ribbon. etc. pic.twitter.com/3CpWMVYwEZ— 🙏 Steven Sinofsky ॐ (@stevesi) November 7, 2017

Update van Clips is vooral spectacular op iPhone X

000

Apple heeft een aantal apps waar in Cupertino niet zo heel erg veel aandacht aan geschonken wordt. Een voorbeeld daarvan is de app Muziekmemo's (gratis), die heeft na het uitkomen alleen maar een paar kleine updates gekregen.

Dat is beslist niet het geval bij Clips, maar die app is dan ook enorm populair onder tieners in de VS. Met het enorme marktaandeel van de iPhone daar heeft Apple dan ook redenen genoeg om veel aandacht aan deze app te besteden, wat onder andere gebeurt op deze pagina van Apple zelf.

Die aandacht is duidelijk te zien in de nieuwe 2.0 update van Clips (gratis). Die heeft naast een compleet nieuwe interface een indrukwekkende lijst aan nieuwe dingen, die je hieronder allemaal kan zien. Daarbij valt ook op dat deze update niet alleen speciale dingen heeft voor de iPhone X, maar daarop echt schittert, zoals je in de video hierboven kan zien.


Wat is er nieuw in versie 2.0


Nieuw ontworpen interface

• Eenvoudig door filters, labels, stickers en emoji's navigeren in de nieuwe effectenkiezer
• Fotoknop wordt weergegeven op het hoofdscherm voor het vastleggen van beelden zodat je altijd snel een foto kunt maken
• Door te tikken op een filter kun je zien wat voor effect dit heeft op je video's en foto's voordat je het toepast
• Dankzij de schermvullende kiezers zie je meer van je fotobibliotheek en posters
• Knoppen met bijschriften zodat je eenvoudig livetitels kunt bewerken, filters kunt toevoegen of wijzigen, fragmenten kunt inkorten, het geluid kunt uitschakelen en materiaal kunt verwijderen
• Bijgewerkt voor Super Retina-scherm van de iPhone X

Selfiescènes op de iPhone X
• Hierbij wordt gebruikgemaakt van de TrueDepth-camera van de iPhone X om je achtergrond te verwijderen en je in bewegende scènes van 360 graden te plaatsen
• Je hebt de keuze uit meer dan tien scènes, waaronder fraaie landschappen, abstracte kunst en het heelal
• Plaats jezelf aan boord van de Millennium Falcon of Mega-Destroyer uit Star Wars: The Last Jedi
• Elke scène beschikt over een bijbehorend selfiefilter dat je verschijning zodanig transformeert dat je deel gaat uitmaken van de scène

Nieuwe stickers en posters
• Star Wars-figuren aan je video's toevoegen met stickers met onder andere Darth Vader en R2-D2
• Leuke titels aanmaken met 20 nieuwe bewegende posters, waaronder ruim tien met beelden uit Star Wars of met Mickey en verwante personages
• Maak een keuze uit 16 door Apple ontworpen levendige stickers en retrostickers

Nieuwe effecten en filters
• Maak een keuze uit vier nieuwe artistieke effecten (Aquarel, Houtskool, Sienna en Indigo), waarvoor geavanceerde stijloverdrachtstechnologie wordt gebruikt om beelden tijdens de opname in realtime te transformeren*
• Warmte, nadruk of drama aan video's en foto's toevoegen met diverse nieuwe filters uit de app Camera
• Effecten en filters gebruiken bij de opname of deze toepassen op foto's en video's uit je bibliotheek

iCloud-ondersteuning
• iCloud gebruiken om al je Clips-video's te bekijken en te bewerken op al je iOS-apparaten
• Beginnen met een video op je iPhone en deze afmaken op je iPad
• Ondersteuning voor gedeelde iPads in klaslokalen

Extra functies
• Een foto maken en vervolgens stickers, filters en emoji's toevoegen, waarna je je foto deelt zonder dat je een video hoeft aan te maken
• Livetitels aanmaken in tientallen verschillende talen zonder dat je de taal van je apparaat hoeft te wijzigen
• Omhoog schuiven op de opnameknop voor continue handsfree opnamen
• Bestaande fragmenten kopiëren en plakken voor hergebruik binnen een video
• Maak een keuze uit de volledige reeks emoji's in de nieuwe effectenkiezer
• Stickers, labels en emoji's uit de effectenkiezer slepen om ze snel op je foto's en video's te plaatsen
• Posters zijn nu gegroepeerd in categorieën zodat je snel de gewenste poster vindt
• Kiezen uit 21 nieuwe royaltyvrije soundtracks van indie-artists als DIIV, Elohim, Cherry Glazerr en Mark Mothersbaugh
• 3D Touch gebruiken op het symbool van de app Clips om snel een nieuwe video aan te maken vanuit het beginscherm op de iPhone


*iPhone 7 of later of iPad Pro uit 2017 vereist voor sommige filters

iOS 11.1.1 corrigeert problemen met autocorrectie en Hé Siri

004

Apple heeft een update voor iOS 11 uitgebracht met versienummer 11.1.1 waarin twee bugs worden opgelost. De eerste is dat als je tot nu toe alleen de letter i typte die vervangen werd door een hoofdletter A met een vraagteken tussen vierkante haakjes. De tweede is dat Hé Siri niet meer bij iedereen goed werkte.

Die eerste bug is waarschijnlijk niet iets waar wij hier last van hadden. Maar voor iedereen die Berichten in het Engels verstuurde en die last had van deze bug was die wel erg vervelend, in die taal wordt de losse letter i nu eenmaal erg vaak gebruikt. De tweede bug was dat bij sommige mensen Siri niet werkte als die via Hé Siri werd geactiveerd, als Siri werd geactiveerd door de Home-knop wat langer vast te houden dan werkte Siri wel bij iedereen.Wij raden altijd aan om voor een systeemupdate er zeker van te zijn dat je een goede backup hebt. de verschillende manieren waarop je dat kan doen vind je op deze support-pagina van Apple zelf.

Hieronder vind je het citaat van wat Apple ons vertelt over deze update, ook dat er verbeteringen in zitten voor de veiligheid. iOS updaten kan zowel direct op je iDevice als via iTunes met je iDevice verbonden aan je computer. Hoe je dat doet vind je op deze support pagina.


iOS 11.1.1 bevat probleemoplossingen voor je iPhone of iPad. Deze update bevat:

• Oplossing voor een probleem met de autocorrectie van het toetsenbord
• Oplossing voor een probleem waarbij ‘Hé, Siri’ niet meer functioneerde
• Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze webpagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

met dank aan forumlid 'MackeyV40', die dit nieuws als eerste meldde op ons forum

Video met iPhone X geschoten ligt dicht bij een professionele camera

008

Een week geleden kon je hier, in dit nieuwsbericht, al lezen en zien dat de iPhone 8 heel goed uit een vergelijkende test met een professionele camera kwam voor de kwaliteit van de 4K 60fps video.

Dit keer hebben we een vergelijk waarin het dezelfde professionele camera is die als referentie gebruikt wordt, de Panasonic Lumix DC-GH5. Maar nu is het niet de iPhone 8 die het daar tegen op moet nemen, maar de spiksplinternieuwe iPhone X.

Dit keer gaat het niet alleen om 4K 60fps video, er komen meerdere opties voorbij, bijvoorbeeld ook 1080p 120 fps. De conclusie lijkt dat de iPhone X het nog wat beter doet dan de iPhone 8, en in veel gevallen erg dicht bij het resultaat van de Panasonic Lumix DC-GH5 komt.

Die laatste blijft nog wel de keuze voor professionele projecten waarbij de hoogst mogelijke kwaliteit belangrijk is, maar in veel andere gevallen zullen de resultaten van de iPhone X ruim voldoende zijn.

Denk je terug aan de allereerste iPhone, die iets meer tien jaar geleden uitkwam, dan is het verschil dat in die periode bereikt is zonder meer indrukwekkend te noemen. Maar die allereerste iPhone moest het dan ook met een sensor van maar 2 megapixels doen, en de camera had bij de allereerste generaties duidelijk nog geen prioriteit bij Apple.

DisplayMate: scherm iPhone X is het beste wat we ooit getest hebben

000

Jarenlang scoorde de LCD-schermen van de iPhones altijd erg hoog in de testen van DisplayMate, Apple haalde vaak het onderste uit de kan. Maar in de afgelopen tijd zagen we OLED-schermpjes van Samsung ook steeds hoger scoren, en zelfs Apple voorbij streven. Waarschijnlijk één van de redenen voor Apple om zo'n scherm in de iPhone X te gebruiken.

Want de iPhone X is de allereerste keer dat Apple een OLED-scherm in een smartphone gebruikt, tot nu toe kreeg alleen de Apple Watch deze eer. En Apple's eerste OLED-scherm op een iPhone blijkt ook meteen een schot in de roos, want het rapport van DisplayMate gebruikt bijvoorbeeld de omschrijving visueel "niet te onderscheiden van perfect" voor de kleurweergave. Opvallend, want dit scherm is door Samsung voor Apple gemaakt. Kennelijk gaat Apple hier echt voor het maximale, zowel wat hard- als software betreft.The iPhone X matches or sets new Smartphone display performance records for:

• Highest Absolute Color Accuracy for any display (0.9 JNCD) which is Visually Indistinguishable From Perfect.

• Highest Full Screen Brightness for OLED Smartphones (634 nits).

• Highest Full Screen Contrast Rating in Ambient Light (141).

• Highest Contrast Ratio (Infinite).

• Lowest Screen Reflectance (4.5 percent).

• Smallest Brightness Variation with Viewing Angle (22 percent).


Wil je het hele rapport van DisplayMate lezen, dat kan op deze pagina. Die website ziet er trouwens uit alsof die uit het jaar nul stamt, maar DisplayMate heeft een uitstekende reputatie als het aankomt op het technisch testen van beeldschermen.