Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Run Sackboy! Run! nu voor iOS en gratis

000

Sackboy is voor veel gamers een bekende, want die gehaakte superheld bestaat al veel langer in LittleBigPlanet-reeks op de PlayStation. Van deze gehaakte superheld is nu een platformspel gemaakt, wat gratis te vinden is in de iOS App Store en werkt op de iPhone, iPod touch en iPad.

De game is goed geslaagd en wat ons betreft een aanrader voor iedereen die van dit soort platform-games houdt. De game is trouwens gratis, maar er zitten wel in-app aankopen in:


Je kan Run SackBoy! Run! gratis downloaden en spelen zonder aankopen te doen in de app. Het is echter ook mogelijk om een aantal in-game artikelen zoals red-mij-harten aan te kopen in de app. Je kan de betaalfunctie uitschakelen door in-app aankopen uit te zetten op je toestel.

Je kan bubbels aankopen of gratis verzamelen in het spel. Bubbels kan je gebruiken om speciale kostuums te kopen die je vermenigvuldiger verhogen of je meer upgrades naar power-ups, red-mij-harten of gelukskisten geven.


Hieronder de trailer van deze game:

Als je deze game ook wilt spelen, die is dus gratis te vinden in de iOS App Store via deze link.

iPhone ook populair bij apen!

006

In Japan kan je in Jigokudani Monkey Park van dichtbij makaak-apen fotograferen die daar lekker warmpjes in het water zitten, verwarmd door de warme bronnen die daar naar boven komen. Maar te dichtbij is niet altijd een goed idee.

Een toeriste had dat kennelijk niet begrepen en ging steeds dichterbij met haar iPhone om zo de best mogelijke foto te maken. Maar toen ze te dichtbij kwam pakte de aap haar iPhone af, en ging er meteen mee in het midden van het water zitten.

Een uitgelezen kans voor Marsel van Oosten, een fotograaf uit Nederland, die daar net was met een groep fotografen waar hij leiding aan gaf. Hij pakte meteen zijn camera en probeerde zo dicht mogelijk over het water een foto van de aap met iPhone te maken. Niet makkelijk, want de koude lens besloeg steeds door de waterdamp die van het warme water omhoog kwam.

Maar het eindresultaat mag er zijn, en Marsel van Oosten won er dan ook de People's Choice Award voor Widlife Photographer of the Year mee.Voorintekening iPhone 6 in Korea hoger dan Samsung

001

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn allebei vanaf 31 oktober in Zuid Korea te koop, en veel mensen (inclusief wijzelf) waren benieuwd hoeveel Apple van deze modellen in Samsung's 'eigen' markt zou gaan verkopen. Want de grootte van het scherm was waar Samsung zich tot nu toe vooral mee onderscheidde, en dat onderscheid is nu weggevallen.

Het nieuws tot nu toe is erg goed voor Apple: bij provider KT Corp. waren er na de eerste minuut al 10.000 besteld, na een half uur stond de teller al op ruim 50.000 en bij provider LG Uplus Corp. (die de iPhone voor het eerst verkoopt) waren er na 20 minuten al 20.000 iPhones besteld.

De grootste provider van Korea is SK Telecom Co. Die wilde geen exacte cijfers van de voorintekening geven, maar vertelde wel dat de eerste twee rondes helemaal uitverkocht waren en dat ze vanochtend een derde ronde opgestart zijn.

Daarbij zijn er nog twee providers in Zuid Korea die de iPhone in de voorverkoop hebben, maar daar zijn nog geen cijfers van bekend.

Een voorzichtige schatting zou dan zijn dat er inmiddels 100.000 stuks van de iPhone 6 en 6 Plus verkocht zijn. Van de Galaxy Note 4 werden er bij de voorintekening in totaal 30.000 verkocht, op dit moment staat Apple dus al ruim drie keer zo hoog. En de intekeningsperiode is nog niet afgelopen.

Geomaster Plus voor iPhone nu gratis

000

Heb je zin om je topografische kennis eens 'af te stoffen' of ben je gewoon op zoek naar een leuke game om de tijd mee te doden? Dan is Geomaster Plus volgens ons een aanrader. Sommige quizjes die je in deze game vindt zijn relatief makkelijk (bijvoorbeeld de hoofdsteden), terwijl andere voor de meesten van ons behoorlijk pittig zullen zijn (bijvoorbeeld de Chinese provincies).

Het goede nieuws is dat Geomaster Plus op dit moment gratis is in de iOS App Store, en dat dit zo blijft tot 3 november.

Als je eerst wilt weten of Geomaster Plus wat voor jou is, in het filmpje hieronder krijg je volgens ons een prima indruk.

De versie van Geomaster Plus die nu gratis is is trouwens voor de iPhone, er is voor een versie voor de iPad maar die is niet in de aanbieding.

Als je die versie voor de iPad zoekt, die is hier te vinden en kost € 3,59.

GTA-games in de Aanbieding in de iOS App Store

002

Het is bijna op de dag af tien jaar geleden dat Grand Theft Auto : San Andreas voor het eerst op de PlayStation 2 uitkwam. Ter ere hiervan heeft de maker Rockstar Games nu drie GTA games in de iOS App Store in de aanbieding gezet, dat zijn Grand Theft Auto: San Andreas, Grand Theft Auto: Vice City en Grand Theft Auto III.

Van al deze games heeft Rockstar Games ter ere van dit jubileum ongeveer twee euro van de prijs afgehaald.

De links naar deze games vind je hieronder, met daarbij video's waardoor je al een goede indruk kunt krijgen of dit games voor jou zijn:

Grand Theft Auto: San AndreasGrand Theft Auto: Vice CityGrand Theft Auto III

Vanaf februari moeten iOS apps 64 bits ondersteunen

000

Dat Apple graag de blik vooruit heeft gericht zal iedereen die MacFreak regelmatig leest allang duidelijk zijn. Ook bij de regels voor de apps voor iOS maakt Apple dat nog eens duidelijk, want in dit nieuwsbericht voor ontwikkelaars kunnen we het volgende lezen:


Starting February 1, 2015, new iOS apps uploaded to the App Store must include 64-bit support and be built with the iOS 8 SDK, included in Xcode 6 or later. To enable 64-bit in your project, we recommend using the default Xcode build setting of “Standard architectures” to build a single binary with both 32-bit and 64-bit code.


Kortom, Apple wil de iOS App Store up to date houden en ervoor zorgen dat zoveel mogelijk apps klaar zijn voor de nieuwe processors. Gelukkig worden daarbij oudere processors niet vergeten, want zoals we hierboven kunnen zien raadt Apple ontwikkelaars aan om voor de instelling te kiezen die apps genereert in zowel 32 als 64-bits.

Het feit dat Apple zolang oudere iDevcices blijft ondersteunen zit trouwens niet iedereen lekker. De goedkope originele iPad mini blijft nog steeds in de verkoop en dat betekent dat apps nog steeds compatibel zullen moeten zijn met de inmiddels toch behoorlijk verouderde A5-processor. Meer over het nadeel daarvan in dit artikel.

Met andere woorden, Apple probeert op dit moment snel vooruit te gaan, terwijl het ook de oudere processors nog blijft ondersteunen. Dat betekent voor ons vooral dat je goed moet opletten als je een app koopt of die wel op jouw iDevice draait. En dat geldt natuurlijk vooral bij games, die vragen nu eenmaal veel van een systeem.


Update: iOS 8.1 is uit

081

Apple heeft iOS 8.1 op de servers gezet, de update die vooral ervoor zorgt dat Apple Pay en iCloud Photo Library erbij komen terwijl de Camera Roll zijn opwachting weer maakt.

Voordat je zo'n systeemupdate doet raden we altijd aan om eerst een back-up te maken. Bij iOS heeft dat via iTunes onze voorkeur, mochten de servers van Apple overbelast raken (niet onmogelijk bij updates die door zo ongelofelijk veel mensen tegelijkertijd naar binnen gehaald worden) of je eigen internet uitvallen dan sta je niet met lege handen.

Verder heeft Apple nu al een tijdje de mogelijkheid om updates direct op je iDevice via Wi-Fi uit te voeren, maar ook daar raden we toch aan om het via iTunes te doen. Want als je te weinig ruimte hebt op je iPhone, iPod touch of iPad zal je het niet eens 'over the air' lukken. Maar ook zien we vaker op het forum problemen met updates die zo gedaan zijn.

Mocht je na een iOS update problemen hebben dan raden we een Herstel (Restore) via iTunes aan, vaak blijkt met een 'kale' installatie op een iDevice de problemen als sneeuw voor de zon te verdwijnen.

Mocht je geen zin hebben om op de servers van Apple te wachten dan kan je iOS 8.1 ook via onderstaande links downloaden:

iOS 8.1 voor iPhone

iOS 8.1 voor iPad

iOS 8.1 voor iPod touch

Later vandaag iOS 8.1, nu al iCloud Photos Beta Client

009

Apple kondigde vorige week tijdens de keynote van het Special Event het al aan, vandaag komt iOS 8.1 uit. Als dat zover is dan heeft Apple iets gedaan wat volgens ons uniek is: twee besturingssystemen kort na elkaar uitbrengen die verregaand met elkaar samenwerken.

Verder konden we in die aankondiging ook meteen zien dat Apple onder Tim Cook nog steeds aan het veranderen is, en steeds meer openstaat voor de feedback die vanuit de gebruikers komt. Want na het uitkomen van iOS 8 werd al snel duidelijk dat veel mensen niet zo gelukkig waren met het verdwijnen van de Camera Roll, en nu, ruim een maand later, is er al een update die die functie weer terug zal brengen.

Als we dat vergelijken met het verdwijnen van het Start-menu in Windows 8, het duurde maar liefst 2,5 jaar voordat Microsoft met een update kwam die dat menu weer terugbracht.

Voor het uitkomen van iOS 8.1 heeft Apple alvast de web-versie van hun nieuwe Photos-app op iCloud gezet, die kan je alvast hier bekijken.

Als je daar nog niets ziet dan moet je op je iDevice met iOS 8.1 eerst even de iCloud Foto's Fotobibliotheek aanzetten. Dat doe je in Instellingen > iCloud > Foto's.Let wel op, als je voor deze optie kiest krijg je een melding dat alle foto's die tot nu toe via iTunes werden gesynchroniseerd zullen verdwijnen, dus denk eerst na voordat je hiervoor kiest. Verder is de Foto's-app voor Yosemite er ook nog niet, dus als je deze optie kiest zit je een paar maanden vast aan de Beta Client op het web.

Ons advies is dan ook om er nog even mee te wachten, deze Beta Client heeft tenslotte niet voor niets de kwalificatie beta meegekregen.

Updates voor Pages, Numers en Keynote voor iOS

000

Apple heeft updates voor Pages, Numbers en Keynote voor iOS uitgebracht, waarbij die allemaal ondersteuning hebben gekregen voor iCloud Drive , Handoff, opslagvoorzieningen van voor apps van andere ontwikkelaars en een eenvoudiger bestandsstructuur om documenten te versturen via voorzieningen als Gmail en Dropbox.

Maar dat is niet het enige, ook hebben al deze apps meteen een hoop verbeteringen meegekregen. Hieronder de links naar de apps en ook de complete informatie van Apple bij deze updates waarin je alle verbeteringen op een rij kunt zien:

Pages


Wat is nieuw in versie 2.5

• Ondersteuning voor iCloud Drive
• Ondersteuning voor opslagvoorzieningen van derden
• Bijgewerkte bestandsstructuur maakt het eenvoudiger om documenten te versturen via voorzieningen als Gmail en Dropbox
• Direct schakelen tussen iPad, Mac en iPhone met Handoff
• Meer opties voor kleuren waaronder een nieuwe kleurenmenger op iPad
• Kleurenkiezer om elke beschikbare kleur in een document uit te proberen en toe te passen
• Direct vanuit de app foto's en video's maken
• Regelgebonden afbeeldingen invoegen in tabellen en kop- en voetteksten
• Hulplijnen voor de uitlijning van tabellen
• Kolom- en rijlabels in tabellen
• Bruikbaarheidsverbeteringen bij het vergroten of verkleinen en positioneren van diagrammen
• Verbeterde toegankelijkheid
• Verbeterde ondersteuning voor bidirectionele talen
• ePub-bestanden met video exporteren
Numbers


Wat is nieuw in versie 2.5

• Ondersteuning voor iCloud Drive
• Ondersteuning voor opslagvoorzieningen van derden
• Bijgewerkte bestandsstructuur maakt het eenvoudiger om spreadsheets te versturen via voorzieningen als Gmail en Dropbox
• Direct schakelen tussen iPad, Mac en iPhone met Handoff
• Kolom- en rijlabels in tabellen
• Gegevens in tabellen direct rangschikken met de nieuwe transponeerfunctie
• Meer opties voor kleuren waaronder een nieuwe kleurenmenger op iPad
• Kleurenkiezer om elke beschikbare kleur in een spreadsheet uit te proberen en toe te passen
• Direct vanuit de app foto's en video's maken
• Hulplijnen voor de uitlijning van tabellen
• Zwevende opmerkingen afdrukken
• Bruikbaarheidsverbeteringen bij het vergroten of verkleinen en positioneren van diagrammen
• Verbeterde toegankelijkheid
• Verbeterde ondersteuning voor bidirectionele talen
Keynote


Wat is nieuw in versie 2.5

• Ondersteuning voor iCloud Drive
• Ondersteuning voor opslagvoorzieningen van derden
• Bijgewerkte bestandsstructuur maakt het eenvoudiger om presentaties te versturen via voorzieningen als Gmail en Dropbox
• Direct schakelen tussen iPad, Mac en iPhone met Handoff
• Meer opties voor kleuren waaronder een nieuwe kleurenmenger op iPad
• Kleurenkiezer om elke beschikbare kleur in een presentatie uit te proberen en toe te passen
• Nieuwe animatie 'Traceroute'
• Nieuwe lay-outs voor het presentatorscherm
• Keynote koppelen met iOS-apparaten in de buurt met Multipeer Connectivity
• Direct vanuit de app foto's en video's maken
• Hulplijnen voor de uitlijning van tabellen
• Zwevende opmerkingen afdrukken
• Kolom- en rijlabels in tabellen
• Bruikbaarheidsverbeteringen bij het vergroten of verkleinen en positioneren van diagrammen
• Verbeterde toegankelijkheid
• Verbeterde ondersteuning voor bidirectionele talen
Hoe ontzettend veel iPhone 6 en 6 Plus er al verkocht zijn

004

Er zijn drie weken verstreken sinds de iPhone 6 en iPhone 6 Plus uit zijn gekomen en de lancering in de grootste markten ter wereld, India en China, moet nog op gang komen. En toch is deze lancering alweer een gigantisch succes, want de teller staat op maar liefst 21.000.000 stuks.

Bij Typhone.nl hebben ze daar een infographic van gemaakt, waarin je kan zien wat een ongelofelijk aantal dat is. Bijvoorbeeld door te kijken hoe ver je komt als je die 21 miljoen iPhones achter elkaar legt, of hoe hoog je uitkomt als je ze allemaal op elkaar zou stapelen.

Kijk en geniet!