Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Nintendo games komen mogelijk naar iOS

001

Ben je een fan van Nintendo-games en zou je die graag op bijvoorbeeld je iPhone, iPod touch of iPad willen kunnen spelen, dan is er goed nieuws. Hoewel het allemaal nog niet zover is, weten we in ieder geval zeker dat hier bij Nintendo over nagedacht wordt.

Want het bedrijf heeft een patent hiervoor aangevraagd, de tekst hieronder uit die aanvraag maakt duidelijk waar ze mee bezig zijn. Dat is natuurlijk nog geen garantie dat ze echt zullen besluiten om hiermee door te gaan, patenten worden vaak genoeg aangevraagd om daarna niet gebruikt te worden, maar het geeft in ieder geval hoop.


A software emulator for emulating a handheld video game platform such as GAME BOY.RTM., GAME BOY COLOR.RTM. and/or GAME BOY ADVANCE.RTM. on a low-capability target platform (e.g., a seat-back display for airline or train use, a personal digital assistant, a cell phone) uses a number of features and optimizations to provide high quality graphics and sound that nearly duplicates the game playing experience on the native platform. Some exemplary features include use of bit BLITing, graphics character reformatting, modeling of a native platform liquid crystal display controller using a sequential state machine, and selective skipping of frame display updates if the game play falls behind what would occur on the native platform


De tekst van deze patentaanvraag maakt wel meteen duidelijk dat we onze adem niet hoeven in te houden voor games van bijvoorbeeld de 3DS. Het gaat hier duidelijk om oudere games, bijvoorbeeld van de GameBoy, de Color en Advance.

Nieuwe iPhone commercial gaat over Voice Text

000

Apple heeft alweer een nieuwe commercial uitgebracht met talk show host/stand up Jimmy Fallon en zanger/acteur Justin Timberlake. Hetzelfde recept, dus ook nu weer alleen de iPhone 6 en 6 Plus in beeld met een grappige dialoog.

Het onderwerp is dit keer Voice Text, de mogelijkheid om heel erg makkelijk ingesproken berichten te versturen in iOS 8. Hoe makkelijk dat is, is goed te zien in de commercial die je hier op YouTube kan zien.

Waarschijnlijk wil Apple in de aanloop voor de feestdagen de kijker veel van de verschillende nieuwe mogelijkheden in iOS 8 laten zien. Want deze nieuwe commercial komt erg kort na de vorige twee, die waren twee dagen geleden ook al op MacFreak te zien, in dit nieuwsbericht.

iOS 8 nu op 60 procent van alle iDevices

004

Bij het uitkomen van iOS 8 leek het er even op dat de acceptatie daarvan bij iOS 7 achter zou blijven. Wij vroegen ons toen nog af of dat misschien kwam doordat veel mensen de update nu over Wi-Fi installeren, want dan kan ruimtegebrek ervoor zorgen dat je een systeemupdate niet eens kunt installeren.

Maar het lijkt erop dat de achterstand nu ingehaald wordt, want op dit moment zien we op Apple's developer-pagina dat iOS nu al op 60 procent van alle iDevices staat, dus lijkt de acceptatie van iOS 8 nu wel goed te zitten. De groei van iOS 8 gaat ten koste van iOS 7, het percentage daarvan ging exact evenveel omlaag als dat iOS 8 groeide.

Mocht je je afvragen waarom Apple het zo belangrijk vindt dat zoveel mogelijk iDevices dezelfde versie van het besturingssysteem draaien en waarom ze dit op hun pagina voor ontwikkelaars bijhouden, juist voor ontwikkelaars is het interessant als een zo groot mogelijk percentage dezelfde versie van een besturingssysteem gebruikt.

Want hoe groter die groep,des te makkelijker wordt het om je keuzes te maken als je software ontwikkelt. En als het besturingssysteem dat door een grote groep gebruikt wordt recent is, dan zal er ook meer software uitkomen die gebruik maakt van de nieuwe technieken die Apple daarin verwerkt heeft. Een voorbeeld daarvan is de Metal software-interface, die zorgt voor games op iOS die er grafisch nog beter uitzien.

Thomas Was Alone voor iOS nu in de aanbieding

000

Thomas Was Alone is een game dat al een tijdje bestaat, het is ook bekend van onder andere de PlayStation, PC of PSP. Maar dat maakt het geen gedateerd spel, in tegendeel. Deze game is eigenlijk moeilijk te duiden, want het is een platformspel, maar ook een waarbij je na moet denken.

Als we het in één woord zouden moeten omschrijven dan zouden we waarschijnlijk voor "creatief" kiezen, want alles klopt aan dit spel wat ons betreft. Zowel de grafische uitvoering, de voice-overs, en hoe je in ieder niveau weer op een andere manier slim moet zijn om het tot een goed einde te brengen.

Toen Thomas Was Alone uitkwam in mei van dit jaar kostte het € 7,99, later werd de prijs verlaagd naar € 5,49. Vind je ook dat nog teveel dan heb je nu mazzel, want op dit moment is het in de aanbieding voor maar € 2,69.

Wil je liever eerste zien wat je gaat kopen? Kijk dan even naar de trailer hieronder.Google volgend jaar niet meer standaard-zoekoptie in iOS?

006

Bij het uitkomen van de eerste iPhone was de deal tussen Apple en Google dat de laatste de standaard zoekmachine zou zijn in iOS. Belangrijk, want de meeste mensen passen dat nooit aan, en dus een deal die Google veel geld heeft opgeleverd.

Maar die overeenkomst loopt begin 2015 af, en Eddy Cue zou op dit moment bezig zijn om te kijken of een andere standaard-zoekoptie een goede optie is. Het is al een tijdje mogelijk om een andere zoekmachine in Safari te kiezen, Microsoft's Bing en Yahoo waren dat in de afgelopen jaren, sinds iOS 8 is daar DuckDuckGo bijgekomen. Die laatste is vooral interessant voor iedereen die zich zorgen maakt over het verzamelen van data door de concurrenten, want DuckDuckGo doet dat niet.

Verder gebruikt Apple voor Siri Microsoft's Bing, als je wilt dat Siri Google gebruikt moet je haar gericht vragen om met Google te zoeken ("search Google").

Yahoo is het de afgelopen tijd gelukt om de standaard-zoekoptie in Firefox te worden, mogelijk een teken dat ze bij Mozilla ook niet echt blij zijn met de hegemonie van Google. Omdat die standaard-zoekmachine voor Mozilla de belangrijkste bron van inkomen is denken we dat dit ook een teken is dat Yahoo bereid is om hier stevig voor te betalen.

Eddy Cue zou zowel interesse hebben in de kwaliteit van de zoekmachine als hoeveel centjes een nieuwe deal op zou kunnen brengen, dus lijkt het ook belangrijk hoeveel geld er op tafel komt. Wij zijn benieuwd, ondergetekende gebruikt zelf sinds het uitkomen van iOS 8 DuckDuckGo, en daar ben ik erg tevreden mee.

Apple's nieuwe iPhone reclame focust op Continuity

000

Apple heeft weer twee nieuwe commercials uitgebracht in de serie met The Tonight Show host Jimmy Fallon en popster/acteur Justin Timberlake. Ook hier weer hetzelfde 'format', dus een iPhone 6 en 6 Plus in beeld terwijl we allen hun stemmen horen met een grappige dialoog.

De eerste laat zien dat je met Continuity een telefoontje dat op een iPhone binnenkomt met een MacBook Air kan beantwoorden, en daarna met een iPad door kan gaan.

http://youtu.be/SrxtbB-z2Sc

De tweede gaat over gaming en laat een game zien dat gebruik maakt van Apple's nieuwe software interface waarmee games een nog veel hoger niveau kunnen bereiken: Metal. De game die hier gespeeld wordt is Vain Glory, wat ook tijdens de keynote van de iPhone 6 en 6 Plus gedemonstreerd werd.

http://youtu.be/3CEa9fL9nS0

Dragon Quest IV iOS voor het eerst in de aanbieding

000

Dragon Quest IV, Chapters of the Chosen, is een game dat niet alleen op iOS bekend is, het bestaat ook voor de Nintendo DS en is op dat platform ook populair. Het nieuws is dat deze game nu voor het eerst in de aanbieding is sinds het in augustus uitkwam, je hoeft er nu maar € 8,99 voor te betalen (normaal gesproken kost het € 13,99 in de iOS App Store).

Het spel zelf bestaat uit vijf hoofdstukken, waarbij in ieder hoofdstuk een ander personage de hoofdrol speelt. In totaal is deze game zeker goed voor veertig uur speelplezier. Daarbij is het handig dat je in de game ook kunt chatten, als je mensen kent die het ook aan het spelen zijn dan kan je elkaar dus vragen hoe iets werkt of hints geven.

Wil je van deze aanbieding gebruik maken? Via deze link kan je het in de iOS App Store vinden. Wil je graag eerst weten wat voor een game dit is, kijk dan even naar deze video


Handleidingen om je iPhone 6 of 6 Plus te repareren

005

Als je een iPhone 6 en iPhone 6 Plus hebt en er is iets mis mee dan neem je natuurlijk gewoon contact op met Apple of ga je even langs de Apple Store. Maar als er iets kapot gaat dat niet onder de garantie valt, of als over een jaar de garantie verlopen is en er gaat toch iets kapot, dan is het handig als je ergens kan vinden hoe je dat zelf kunt repareren.

Daarom vinden wij het goed nieuws dat iFixit bij zijn collectie van heldere handleidingen hoe je iets moet repareren nu ook een handleidingen heeft voor de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. En dat is niet mis, want voor de iPhone 6 zijn het maar liefst 21 handleidingen, en voor de iPhone 6 Plus zijn het er 14.Mocht je geen iPhone 6 of 6 Plus hebben dan laat iFixit je natuurlijk ook niet in de kou staan, voor Macs, Gaming Consoles of andere telefoons kan je daar natuurlijk ook terecht.

Krijgt iOS een standaard Beats Music app?

000

In mei van dit jaar nam Apple Beats Beats Music & Beats Electronics over, waarbij hun streaming service waarschijnlijk de belangrijkste reden was voor deze overname. Want streaming muziek groeit nog steeds, terwijl het kopen van muziek in iTunes op zijn retour is.

Maar tot nu toe hebben we nog niet veel daarvan gemerkt, hoewel de net vernieuwde online Apple Store (klik hier voor de Belgische Apple Store) Beats by Dr. Dre wel op de voorpagina heeft staan, je moet er alleen even voor naar beneden scrollen.

Maar daar zou verandering in kunnen komen, er doet nu een gerucht de ronde dat Apple in het voorjaar van 2015 met een update voor iOS zal komen waarmee Beats Music standaard op je iPhone, iPod touch of iPad geïnstalleerd zal worden.

Er is op dit moment een beta versie van iOS 8.2 die al bij ontwikkelaars is, die beta is waarschijnlijk bedoeld om uit te komen als de Apple Watch in de verkoop gaat. Op dit moment zit Beats Music nog niet in die beta-versie van iOS 8.2, maar dat kan natuurlijk nog veranderen.

Op dit moment kost een abonnement op Beats Music $ 9,99 per maand of $ 99,99 per jaar. Er zijn ook geruchten dat Apple die prijs naar beneden wil brengen naar $ 5,- per maand en daarover in overleg is met de muzieklabels. Het argument zou zijn dat Apple een veel grotere doelgroep zou kunnen bereiken, waar de muziekindustrie uiteindelijk weer zijn voordeel mee zou kunnen doen.

Alle Final Fantasy games voor iOS halve prijs

000

De maker van de Final Fantasy games, Square Enix, heeft op dit moment alle games uit deze serie voor iOS in de aanbieding. Een aanbieding die ons de moeite lijkt, want ze hebben bij allemaal maar liefst vijftig procent van de prijs afgehaald. Heb je interesse in één (of meer) van deze games, dan lijkt dit een goed moment om ze te kopen.

Hieronder de links naar alle games die nu in de aanbieding zijn.

FINAL FANTASY (universeel)

FINAL FANTASY II (universeel)

FINAL FANTASY III (iPhone en iPod touch)

FINAL FANTASY III (iPad)

FINAL FANTASY IV (universeel)

FINAL FANTASY IV: THE AFTER YEARS (universeel)

FINAL FANTASY V (universeel)