Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

iPhone 5 Battery Replacement Program verlengd

000

Eind augustus vorig jaar kon je hier op MacFreak al lezen dat Apple voor het kleine percentage van de iPhone 5 waarvan de batterij niet goed functioneerde een Replacement Program had opgestart. Als je dat eerdere nieuwsbericht wilt lezen, dan kan dat hier.

Op de pagina die Apple voor dit programma heeft stond eerst dat deze actie liep tot 1 maart 2015. Maar kennelijk was die periode niet lang genoeg, want Apple heeft de tekst op die pagina nu aangepast en er staat nu het volgende onderaan:


Het programma biedt dekking voor de betreffende iPhone 5-batterijen gedurende drie jaar na de eerste detailhandelverkoop van het apparaat.


Dit lijkt ons zeer welkom nieuws, goed om te zien dat Apple hier niet al te strak mee omgaat. Als je wilt weten of jouw iPhone 5 onder dit programma valt, dat kan je ook vinden op de support-pagina waar we eerder in dit berichtje al naar linkten.

Nieuwe pagina van Apple: Shot on iPhone 6 (Upd.)

013

Apple heeft een nieuwe pagina online gezet waarop we heel erg veel voorbeelden kunnen zien van hoe volwassen de camera in de iPhone 6 en iPhone 6 Plus inmiddels geworden is. Want de tijd dat je op zijn best redelijke foto's uit je smartphone kon halen ligt inmiddels definitief achter ons.

Hieronder een paar voorbeelden, als je ze allemaal wilt zien, dan kan je op deze nieuwe pagina van Apple terecht.

(klik op de plaatjes voor een grotere versie)

Het viel ons trouwens wel op dat alle foto's bij daglicht zijn geschoten. Want hoewel de iPhone steeds meer een volwassen camera aan het worden is, lopen de prestaties in situaties met weinig licht nog wel achter, hoewel Apple daar ook een inhaalslag aan het maken is.

Daarbij weten we niet of deze foto's allemaal zo uit de camera zijn gekomen, wij gokken dat er na het schieten een app is gebruikt om het allemaal mooi en 'af' te maken, bij voorbeeld het gratis VSCO Cam. Tijdens het schieten is in ieder geval Apple's eigen Camera-app gebruikt, dat is ook onder de foto's te zien.

Update: de foto's van deze serie zijn inmiddels een wereldwijde campagne van Apple, hieronder een aantal tweets waarin je kan zien dat ze op allerlei plekken op enorm formaat te zien zijn.

they replaced my iPhone 6 billboard this morning with this wonderful picture of a mountain. still an Apple ad too pic.twitter.com/tXyHrb25Ca— Deej (@deejdesign) March 2, 2015

Have you seen #Apple's new billboard in Bangsar? It showcases #iPhone6 photography. http://t.co/bJXUVIFv8j pic.twitter.com/ScPANpwx6H— vernieman #MWC2015 (@vernieman) March 2, 2015

Hello Tokyo Apple billboard pic.twitter.com/R4t8yyAT76— Cory Staudacher (@withhearts) March 2, 2015

I'm thrilled to be featured in Apple's World Gallery that launched today around the world. http://t.co/YXJCFKGuLn pic.twitter.com/zv8ZhmsQaV— Julian Bialowas (@julianbialowas) March 2, 2015

iOS blijft groeien in zakelijke markt

004

Je hebt de afgelopen maanden hier op MacFreak regelmatig kunnen lezen over de samenwerking van Apple en IBM, en ook dat Google inmiddels Android ook probeert te promoten voor de zakelijke markt met Android for Work. Maar hoe doen Android en iOS het eigenlijk in die zakelijke markt, wie groeit er het hardst?

Het antwoord vinden we in dit onderzoek (PDF, 5,8 MB) van Good Technology, en bij Apple zullen ze vast blij worden van wat ze daar zien.

Want in het afgelopen kwartaal groeide het aandeel in deze markt voor iOS van 69 naar 73 procent. Voor Google is het nieuws niet best, want die groei van iOS kwam helemaal voor rekening van Android, dat van 29 naar 25 procent daalde. Windows Phone en de rest-categorie bleven onveranderd allebei op een magere één procent steken.

Good Technology denkt trouwens dat de iPhone 6 en iPhone 6 Plus vooral verantwoordelijk zijn voor deze groei voor iOS. De samenwerking met IBM heeft hier dus mogelijk niet eens mee te maken.

Eén kanttekening bij dit onderzoek; omdat BlackBerry zijn eigen Enterprise Servers gebruikt heeft Good Technology geen inzicht in het marktaandeel van dit platform. We weten dat BlackBerry in een vrije val geraakt is, maar juist het zakelijke segment is op dit moment waarschijnlijk de markt waar dit merk nog de meeste omzet behaalt.

Omdat we vrij vaak zien dat grote bedrijven overstappen van BlackBerry naar iOS, denken we niet dat het aandeel van BlackBerry groeit, in tegendeel. Maar exacte cijfers zijn er niet, en BlackBerry zelf geeft die ook niet.

iOS 8.3 weer verder geoptimaliseerd, en dus sneller

003

Apple voegt vaak nieuwe dingen aan iOS toe in updates voor dit besturingssysteem voor de iPhone, iPod touch en iPad. Maar vooral voor gebruikers met de oudste modellen die ondersteund worden is het vooral interessant of er ook geoptimaliseerd wordt. Want iOS 8 draait op een iPhone 4s en een iPad 2 best goed, maar sneller is het er allemaal niet op geworden.

Gelukkig is Apple inderdaad achter de schermen nog steeds bezig met het optimaliseren van iOS 8, zoals we in de video hieronder kunnen zien. Links zie je een iPhone 4s met iOS 8.1.3, recht dezelfde iPhone, maar dan met iOS 8.3 beta versie 2.

Het zijn geen ongelofelijke stappen die hier gezet worden, maar alle beetjes helpen, en juist op die oudere iDevices zal dit waarschijnlijk toch merkbaar zijn. En natuurlijk hopen we dat Apple nog verder gaat met het optimaliseren.

Er zijn in ieder geval geruchten dat Apple ervoor wil zorgen dat iOS 9 ook vooral 'lean and mean' zal zijn, we zijn benieuwd. Het lijkt voor de hand te liggen dat er in de volgende versie van IOS niet zulke enorme stappen zullen genomen worden als in iOS 8 het geval is geweest. Want iOS staat er volgens ons op dit moment goed bij en lijkt weer even klaar voor de toekomst, dat lijkt ons een ideaal moment voor verdere optimalisatie.

Nieuwe emoticons in iOS 8.3 en OS X 10.10.3 beta

004

Apple heeft nieuwe beta-versie van iOS 8.3 en OS X 10.10.3 naar ontwikkelaars gestuurd, en natuurlijk worden die meteen nageplozen om te zien of Apple er ondertussen nieuwe dingen heeft ingebouwd. En dat is zo, zo werd er bijvoorbeeld in iOS 8.3 beta al gevonden dat Siri daarin nieuwe talen heeft bij geleerd, waaronder Nederlands! Meer daarover is te lezen in dit eerdere nieuwsbericht van MacFreak.

Maar dat is niet het enige wat er nieuw is in deze beta, want zowel in de beta-versie van iOS 8.3 en OS X 10.10.3 heeft Apple nu ook de nieuwe emoticons toegevoegd. Daarbij zijn er veel meer variaties in de huidskleuren bij gekomen, zodat ze voortaan waarschijnlijk veel meer mensen zullen aanspreken.

Vaak zijn de nieuwe variaties op een iDevice ook te vinden op dezelfde manier als we in iOS kiezen voor letters met accenten.

En ook wat betreft de vlaggen zien we een een hele serie nieuwkomers voorbij komen.

En als laatste heeft Apple natuurlijk ook zijn eigen Apple Watch erbij gezet, want die mag natuurlijk niet ontbreken.


Tip: bescherm je iPhone snel met een ballon

002

Gebruik jij jouw iPhone normaal gesproken zonder bescherming, maar moet je ergens zijn of iets doen waarbij tijdelijke bescherming erg goed uit zou komen? Dan heb je alleen maar een ballon nodig, en binnen een paar seconden zijn de achter- en zijkanten van jouw kostbare bezit prima beschermd.

In de video hieronder kan je zien hoe makkelijk dat gaat. Let wel op dat de knoppen aan de zijkant (dus aan/uit, volume en mute) niet meer zullen werken tot je de ballon er weer af haalt, want de ballon zit er waarschijnlijk zo strak omheen dat je die niet meer in zal kunnen drukken.

Natuurlijk ook een leuk succesnummer voor feesten en partijen, want waarschijnlijk zijn er niet veel mensen die weten dat je met een ballon zo in één keer een iPhone in kan pakken.