Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Apple geparodieerd met Also Shot on iPhone 6

001

Begin deze maand kon je in dit nieuwsbericht op MacFreak lezen over de Apple-campagne Shot on iPhone 6. Een campagne die niet alleen uit een webpagina bestaat, maar ook uit enorme billboards en posters die overal ter wereld te zien zijn.

Apple trekt aandacht, en dus ook van mensen die graag parodieën maken, en dus zijn mensen alternatieve posters gaan ophangen, een paar voorbeelden daarvan kan je hieronder zien.Meer voorbeelden van dit soort parodieën zijn te vinden op de Tumblr-pagina Also Shot on iPhone 6, en die is hier te vinden.

Gratis apps zonder wachtwoord in iOS 8.3

002

Terwijl Apple hard bezig is aan iOS 8.3, en sommigen van ons de beta-versie daarvan aan het uittesten zijn, komen er ook steeds meer details naar buiten van deze nieuwe versie van iOS. Eén daarvan lijkt goed nieuws voor iedereen die het niet echt prettig vindt om steeds weer het wachtwoord van je Apple ID in te moeten vullen als je een app uit de App Store op jouw iPhone, iPod touch of iPad zet.

Want in iOS 8.3 is een instelling te vinden waarmee je zelf kan kiezen of je dat voortaan voor gratis apps wilt uitzetten. In dit artikel van 9to5mac is te lezen dat je in iOS 8.3 alleen maar even naar Instellingen > iTunes & App Store hoeft te gaan als je ervoor wilt zorgen dat je daar voortaan je wachtwoord niet meer in hoeft te vullen als je een gratis app wilt installeren.

Op dit moment werkt het trouwens nog niet, ook niet als je iOS 8.3 beta op je iDevice hebt staan, maar Apple zal ongetwijfeld ervoor zorgen dat dat wel zo is als de definitieve versie van iOS 8.3 uit zal komen.Je Mac nu gratis ontgrendelen met MacID for iOS

002

Ben je voorzichtig met de data op je Mac, en is die dus beveiligd met een wachtwoord en moet je als je Mac in slaap is gevallen ook altijd een wachtwoord invullen? Dat houdt nieuwsgierige ogen weg, maar het is wel onhandig dat je steeds je wachtwoord weer moet invullen als jij zelf weer met je Mac wilt werken.

Als je altijd je iPhone bij de hand hebt dan is MacID for iOS waarschijnlijk de ideale oplossing voor jou, want met deze app kan je met de Touch ID van je iPhone je Mac ontgrendelen. Normaal gesproken moet je betalen voor deze app, maar op dit moment is die gratis in de App Store, dus als je interesse hebt wacht dan niet te lang.

Om het allemaal aan het werk te krijgen moet je ook een app op je Mac zetten, die bijbehorende app is hier te vinden.

Verder heb je natuurlijk een iPhone nodig met Touch ID, en moet je Mac Bluetooth LE hebben. Dat is het geval bij de MacBook Air vanaf 2011, de MacBook Pro vanaf 2012, de iMac vanaf 2012, de Mac Mini vanaf 2011 en de Mac Pro vanaf 2013.

In het filmpje hieronder kan je zien hoe je makkelijk en snel MacID for iOS aan het werk kan krijgen.iOS 8.2 is beschikbaar (Upd.)

007

Tijdens het Special Event kondigde Apple het al aan, iOS 8.2 zou meteen beschikbaar zijn, en dat is dus inderdaad het geval. Het belangrijkste in deze nieuwe versie van iOS 8 is trouwens ondersteuning voor de Apple Watch. Omdat die pas in april uitkomt, en dan nog niet eens bij ons beschikbaar zal zijn, lijkt er voorlopig voor de meesten van ons waarschijnlijk nog geen reden om dit met grote haast op je iPhone, iPod touch of iPad te zetten.

Maar in iOS 8.2 zitten ook verbeteringen voor de Health-app, en hij zou stabieler zijn en er zijn bugs gecorrigeerd. Kortom, uiteindelijk wel de moeite voor iedereen. Maar omdat de servers van Apple nu niet erg snel zijn vanwege de grote belangstelling waarschijnlijk een goed idee om er even mee te wachten. Bijvoorbeeld tot morgenochtend, want als de VS op één oor ligt die snelheid meestal een stuk hoger.

Update: Inmiddels is bekend welke veiligheidsverbeteringen is in deze updates zitten, dat maakt deze update een aanrader voor iedereen.

met dank aan forumlid 'VwVanFan', die als eerste dit op ons forum meldde

iPhone 5 Battery Replacement Program verlengd

000

Eind augustus vorig jaar kon je hier op MacFreak al lezen dat Apple voor het kleine percentage van de iPhone 5 waarvan de batterij niet goed functioneerde een Replacement Program had opgestart. Als je dat eerdere nieuwsbericht wilt lezen, dan kan dat hier.

Op de pagina die Apple voor dit programma heeft stond eerst dat deze actie liep tot 1 maart 2015. Maar kennelijk was die periode niet lang genoeg, want Apple heeft de tekst op die pagina nu aangepast en er staat nu het volgende onderaan:


Het programma biedt dekking voor de betreffende iPhone 5-batterijen gedurende drie jaar na de eerste detailhandelverkoop van het apparaat.


Dit lijkt ons zeer welkom nieuws, goed om te zien dat Apple hier niet al te strak mee omgaat. Als je wilt weten of jouw iPhone 5 onder dit programma valt, dat kan je ook vinden op de support-pagina waar we eerder in dit berichtje al naar linkten.

Nieuwe pagina van Apple: Shot on iPhone 6 (Upd.)

013

Apple heeft een nieuwe pagina online gezet waarop we heel erg veel voorbeelden kunnen zien van hoe volwassen de camera in de iPhone 6 en iPhone 6 Plus inmiddels geworden is. Want de tijd dat je op zijn best redelijke foto's uit je smartphone kon halen ligt inmiddels definitief achter ons.

Hieronder een paar voorbeelden, als je ze allemaal wilt zien, dan kan je op deze nieuwe pagina van Apple terecht.

(klik op de plaatjes voor een grotere versie)

Het viel ons trouwens wel op dat alle foto's bij daglicht zijn geschoten. Want hoewel de iPhone steeds meer een volwassen camera aan het worden is, lopen de prestaties in situaties met weinig licht nog wel achter, hoewel Apple daar ook een inhaalslag aan het maken is.

Daarbij weten we niet of deze foto's allemaal zo uit de camera zijn gekomen, wij gokken dat er na het schieten een app is gebruikt om het allemaal mooi en 'af' te maken, bij voorbeeld het gratis VSCO Cam. Tijdens het schieten is in ieder geval Apple's eigen Camera-app gebruikt, dat is ook onder de foto's te zien.

Update: de foto's van deze serie zijn inmiddels een wereldwijde campagne van Apple, hieronder een aantal tweets waarin je kan zien dat ze op allerlei plekken op enorm formaat te zien zijn.

they replaced my iPhone 6 billboard this morning with this wonderful picture of a mountain. still an Apple ad too pic.twitter.com/tXyHrb25Ca— Deej (@deejdesign) March 2, 2015

Have you seen #Apple's new billboard in Bangsar? It showcases #iPhone6 photography. http://t.co/bJXUVIFv8j pic.twitter.com/ScPANpwx6H— vernieman #MWC2015 (@vernieman) March 2, 2015

Hello Tokyo Apple billboard pic.twitter.com/R4t8yyAT76— Cory Staudacher (@withhearts) March 2, 2015

I'm thrilled to be featured in Apple's World Gallery that launched today around the world. http://t.co/YXJCFKGuLn pic.twitter.com/zv8ZhmsQaV— Julian Bialowas (@julianbialowas) March 2, 2015