Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

De eerste CareKit apps nu in de iOS App Store

000

Tijdens de recente keynote maakte Apple bekend dat ze na het eerder gepresenteerde HeathKit nu ook CareKit voor ontwikkelaars klaar hadden staan. Met dit open source framework zou het veel makkelijker worden voor ontwikkelaars om HeathKit apps te maken.

Dat is mooi, maar het heeft allemaal natuurlijk pas alleen maar waarde als ontwikkelaars het ook echt gaan gebruiken. Gelukkig is dat zo, want recent zijn er een aantal apps die update hebben gekregen waardoor ze nu allemaal van dit open source framework van Apple gebruik maken.

De vier apps die nu dus allemaal CareKit gebruiken zijn de volgende, waarbij de namen eigenlijk meteen al duidelijk maken wat deze apps doen:


Glow Nurture - Pregnancy Tracker, Due Date Calculator, Baby Bump app

Glow Baby - Breastfeeding Timer, Diaper Change, Sleep Log, Milestones & Growth Tracker

Start - depression test, pill reminder, mood tracker, side effect & medication manager

One Drop for Diabetes Management


Al deze apps zijn gratis, waarbij alleen Glow Nurture een in-app aankoop heeft. Dat is ook meteen een stevige, want Glow Premium kost maar liefst € 47,99.

Is dit de schematische tekening van de 5,5-inch iPhone 7?

005

Er is een schematische tekening opgedoken die mogelijk van de 5,5-inch iPhone 7 is. Die komt van de Japanse site Mac Otakara (die hem op zijn beurt weer van het Japanse magazine MacFan heeft). Deze bronnen hebben in het verleden ook al laten zien dat als ze dit soort dingen naar buiten brengen dat die nog wel eens willen kloppen.

Daarbij zien we in deze tekening een aantal dingen die overeen komen met eerdere geruchten. Bijvoorbeeld de dubbele camera, die nog wel uit zou steken, de drie aansluitpunten voor een Smart Connector en het ontbreken van de 3,5 millimeter aansluiting voor een koptelefoon of oortjes.

Dat Apple mogelijk de 3,5 millimeter aansluiting voor een koptelefoon of oortjes zou gaan laten vallen in de iPhone 7 kwam al in veel geruchten naar voren. Apple zou kiezen voor het gebruiken van de Bluetooth en de Lightning-aansluiting voor koptelefoons of oortjes. Als je dan de Lightning-aansluiting willen gebruiken voor een koptelefoons of oortjes, en tegelijkertijd je iPhone op zou willen laden, dan zou dat mogelijk kunnen via die Smart Connector.

Al deze details bij elkaar komen ook exact overeen met een 'spy pic', die eerder de ronde deed. Die foto kan je hieronder zien, waarbij de camera hetzelfde er uit ziet, en ook de drie puntjes voor de Smart Connector te zien zijn.

Twee nieuwe commercials voor de iPhone 6s

000

App heeft weer twee nieuwe commercials uitgebracht: "Onions" en "Fingerprint". Die laatste ligt in de lijn van eerder commercials van Apple, je ziet in hoog tempo een heleboel voorbeelden voorbij komen van manieren waarop je jouw vingerafdruk op de nieuwe iPhones kan gebruiken, en hoe handig dat kan zijn.

De eerste is een 'klassieke' reclame, waarbij voor enorme overdrijving gekozen wordt. Dat kan werken, of juist irritatie opwekken, maar of dat hier wel of niet werkt is natuurlijk erg persoonlijk. Er wordt in ieder geval erg duidelijk gemaakt dat de nieuwe iPhones in 4K kunnen filmen.


Onions:

4K video on iPhone 6s makes whatever you shoot look amazing. Even onions.Fingerprint:

With Touch ID on iPhone 6s, your fingerprint does way more than just unlock your phone.Geruchten over iPhone 7 spreken elkaar tegen

004

Ming-Chi Kuo, de analist bij KGI Securities heeft een goede reputatie wat betreft voorspellingen wat Apple gaat doen. Maar ook die reputatie is niet vlekkeloos, iedere analist zit er wel eens helemaal naast.

Of dat dit keer het geval is is nog niet duidelijk, maar hij voorspelt dat de nieuwe iPhone, die in de herfst van dit jaar verwacht word, niet veel dingen heeft waardoor die aantrekkelijk zou zijn ("doesn't believe it will have many attractive selling points").

Maar bijna tegelijkertijd komen er geruchten uit China dat Apple juist voor de iPhone 7 met veel nieuwe dingen zou komen. Volgens I4U News, die dat nieuws weer haalde van DigiTimes en Storm.mg, zou de komende iPhone helemaal water- en dust-proof zijn, en zou de Home-knop een tip-toets worden.Zo'n aanraakgevoelige Home-knop zou er meteen voor zorgen dat de voorkant helemaal vlak zou worden, en een klik-mechanisme weghalen dat in oudere iPhones nog wel eens de geest wil geven. Verder zou het Apple gelukt zijn om de camera aan de achterkant niet meer uit te laten steken, iets waar sommige mensen zich aan ergeren (maar waar mensen met een hoesje om hun iPhone waarschijnlijk geen last van hebben).

Het is lang geleden dat het Apple gelukt is om de plannen voor hun nieuwe iPhone geheim te houden, maar het lijkt er op dat dit tot nu toe wel zo is. Want verschillende bronnen laten dus compleet verschillende geruchten over de nieuwe iPhone horen.

Dat water- en dust-proof maken zou trouwens ook wel eens te maken kunnen hebben met het weglaten van de koptelefoonaansluiting, en de audio via de Lightning-aansluiting te laten lopen. Dat is trouwens iets dat al wel in meerdere geruchten voorbij is gekomen.

De huidige iPhone 6s en iPhone 6s Plus modellen en de Apple Watch kunnen trouwens allemaal al erg goed tegen water. Kennelijk is Apple al hard aan het werk om de devices steeds beter bestand tegen water te maken, en een verder verbetering daarvan in de iPhone 7 lijkt dan ook voor de hand te liggen.

Picta, een Kickstarter camera-behuizing voor de iPhone

015

Er zijn nogal wat manieren om een foto te maken met een iPhone. De eerste is natuurlijk de bekendste, gewoon op de witte ontspanknop drukken in de Camera-app. Maar er zijn nog meer manieren, je kan bijvoorbeeld ook op één van de volumeknoppen drukken of op de volumeknoppen als er oortjes of een koptelefoon aan hangen dat zulke knoppen heeft.

Maar kennelijk zijn er ook mensen die graag toch liever iets in handen hebben dat er uit ziet en voelt als een 'klassieke' compactcamera. Want het Kickstarter-project Pictar wil precies daarvoor zorgen met een behuizing die van je iPhone een compactcamera maakt, en met nog 34 dagen te gaan is er bijna 84.000 dollar binnen van de 100.000 die ze op willen halen.

Of de Picta wat voor jou is kan je waarschijnlijk zien in de foto en de video hieronder, en anders kan je natuurlijk meer lezen op de Kickstarter-pagina van dit project.Update: iMovie voor iOS versie 2.2.2

001

Als je iMovie voor iOS gebruikt, dan heeft Apple nu een update voor deze app voor je klaarstaan. Die is voor iedereen, want er wordt niet alleen een probleem bij het inzoomen op de iPad Pro verholpen (daarbij kon iMovie zelfs crashen), maar er zijn ook andere probleempjes die ervoor konden zorgen dat iMovie er de brui aan gaf verholpen.

De beschrijving van Apple, die je hieronder kan zien, is kort maar krachtig. Maar onder het woord "stabiliteitsverbeteringen" kan natuurlijk net de oplossing zitten van het probleem waarom iMovie bij jou niet goed werkte.


Wat is er nieuw in versie 2.2.2

• Er is een stabiliteitsprobleem verholpen bij het gebruik van de weergavezoom op de iPad Pro

• Stabiliteitsverbeteringen


Deze update is, zoals altijd, natuurlijk gratis naar binnen te halen in de iOS App Store. Let wel op dat je voor deze versie van iMovie voor iOS minimaal iOS 9.0 op je iDevice moet hebben staan. Heb je iMovie voor iOS nog niet en wil je het aanschaffen, je kan het vinden in de iOS App Store voor maar € 4,99, eigenlijk geen geld voor zo'n goede app.

Heb je iMovie voor iOS nog niet, denk je er over om het te kopen maar wil je graag eerst weten wat er allemaal mogelijk is met deze app? In de video hieronder kan je veel van de belangrijke basisdingen van deze app zien.Krijgt de iPhone in 2017 weer een glazen achterkant?

000

Ming-Chi Kuo, de analist van KGI Securities, doet regelmatig uitspraken over de plannen van Apple, waarbij hij het ook nogal vaak aan het rechte eind heeft. Kennelijk heeft hij veel contacten in de kanalen die Apple voor de productie gebruikt, en krijgt hij seintjes als daar door Apple dingen gevraagd of besteld worden.

Dit keer komt hij met de voorspelling dat Apple bij het nieuwe model van de iPhone in 2017 niet maar voor aluminium zal gaan kiezen. Apple zou dan voor de iPhone weer aan zowel de voor- als de achterkant glas gaan gebruiken. Dat heeft het bedrijf al eerder gedaan, de iPhone 4 en 4s hadden zowel glas aan de voor- als de achterkant.

In de tussentijd is het Gorilla-glas waarschijnlijk ook weer sterker geworden, wat het gebruik ervan wat aannemelijker maakt. Daarbij zou Apple op zoek zijn om zichzelf te onderscheiden van de rest, vooral nu de meeste van de concurrenten modellen hebben uitgebracht die op zijn minst behoorlijk geïnspireerd zijn door het design wat eerder uit Cupertino kwam.

Waarbij het lekken van dit gerucht trouwens mogelijk alweer ervoor zou kunnen zorgen dat diezelfde fabrikanten die Apple graag imiteren nu ook al gaan kijken wat voor hen de mogelijkheden met glas zijn. Volgens Ming-Chi Kuo zal Apple voor die iPhone ook kiezen voor een AMOLED scherm, dat zou de gewichtstoename die door het extra glas zou komen weer op kunnen heffen.

Als dit allemaal klopt dan zou Apple in 2017 voor het eerst ervoor kiezen om dan al met een nieuw design te komen, iets wat in de afgelopen tijd eigenlijk altijd om de twee jaar gebeurde. Mogelijk dat het in 2017 dan ook helemaal niet om een iPhone 7s zal gaan, maar dat we dan meteen de iPhone 8 al zullen krijgen.

Corrigeert iOS 9.3.2 eindelijk de bug in Game Center?

000

Sommige gamers hebben er al een hele tijd last van: Game Center werkt bij hen niet goed en is ook niet aan de praat te krijgen. Een grote bron van ergernis voor iedereen die daar last van heeft, want je kan niet zien of een ander online is en dan ook niet tegen elkaar spelen.

In dit draadje op het forum van TouchArcade is nu te lezen dat voor meerdere mensen de beta-versie van iOS 9.3.2 ervoor zorgt dat het allemaal weer goed werkt. Dat is trouwens wel eens eerder gebeurd bij beta-versies, waarna het toch weer in de soep liep.

Maar dit keer is het kennelijk bij Apple doorgedrongen dat dit probleem bestaat, want forumlid 'Hippieman' schrijft dat het volgende:


Hi everyone,

One of my contacts at Apple has asked me if anyone is still having the GameCenter issue while running iOS 9.3.2 beta that was released April 6th.

If you are seeing the bug still and you have iOS 9.3.2 beta, please let me know. A simple reply to this thread is enough.


Het is te hopen dat dit waar is en dat Apple er actief mee bezig is om dit nu echt voor iedereen op te lossen. In ieder geval is dat zo voor iedereen in het draadje op TouchArcade die de beta-versie van iOS 9.3.2 nu al gebruikt.

iOS 9.3.1 zorgt ook voor oplossing serieuze datum-bug

000

Een tijd geleden ontdekte Zach Straley dat als je de datum van een iDevice op 1 januari 1970 of eerder zet dat dit voor een boel ellende kan zorgen, en mogelijk je iDevice helemaal onbruikbaar kan maken ('bricken'). Meer daarover is te lezen in dit eerdere bericht hierover op MacFreak, en dit probleem werd opgelost in een update van iOS 9.

Maar daarna vroegen veel onderzoekers zich af of dit ook op afstand gedaan zou kunnen worden. Specialisten Patrick Kelley en Matt Harrigan hebben precies dat uitgeprobeerd, en dat bleek te werken. Dat deden ze door een server de naam te geven van een server waar veel amerikanen contact mee maken (bijvoorbeeld "attwifi"), als een iDevice daar eerder contact mee heeft gemaakt dan zal het dat automatisch weer doen.

Dat is trouwens ook iets waar Apple wel eens wat extra aandacht aan mag besteden. Want het zou natuurlijk een stuk veiliger zijn als een device bij het opnieuw contact maken met een 'vertrouwde' server naar meer zou kijken dan alleen de naam daarvan.

Patrick Kelley en Matt Harrigan maakten daarbij ook een nep-timeserver, die ervoor zorgde dat de datum op het iDevice achteruit werd gezet. Het resultaat was een iPad die erg heet werd, en die daarna niet meer aan de praat te krijgen was. Bij Apple hebben ze het ook getest, maar daar werd dezelfde iPad niet heter dan 45,8 graden en konden ze hem in iTunes terugzetten naar iOS 9.3

Meer over de methode van deze onderzoekers kan je lezen in dit artikel, en in de video laat zien hoe ze het gedaan hebben.

Het goede nieuws is dat Apple dit allemaal al heeft opgelost, maar daarvoor moet je wel iOS 9.3.1 op je iDevice hebben staan. Als je die update nog niet gedaan hebt, dan lijkt dit een prima moment om deze update niet langer uit te stellen.

Bez, een nieuwe en veelbelovende vector-app voor iOS

001

Er is een veelbelovende nieuwe app waarmee je met vectoren kan tekenen, en het resultaat dus eindeloos kan vergroten. Want waar pixels bij vergroten hun kwaliteit verliezen, zijn vectoren en Bézier-curves te vergroten zonder kwaliteitsverlies.

Die Bézier-curves (vernoemd naar Pierre Bézier) zijn ook meteen de inspiratie geweest voor de naam van deze app, want de app heet Bez. Als je deze app wilt uitproberen dan kan dat heel erg makkelijk, want de apps zelf is helemaal gratis te vinden in de iOS App Store.

Als je deze app professioneel wilt gebruiken, dan kan je met een in-app aankoop (voor 8 euro) de volgende functies erbij krijgen:


• Hoge kwaliteit output naar PNG en SVG
• Importeer en exporteer documenten naar bijvoorbeeld iCloud en Dropbox
• Importeer SVG, OTF, TTF en ASE bestanden
• Kopieer alpha afbeeldingen naar het klembord


In de preview-video hieronder kan je waarschijnlijk al snel zien of Bez 1.0 wat voor jou is, anders vind je ook nog meer informatie op de site van de makers van deze app.