Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Het uitstekende "Over" nu tijdelijk gratis in de iOS App Store

000

De app "Over" is een aanrader als je op zoek bent naar een app voor je iDevice waar je veel met jouw foto's en tekeningen kan doen. Want met deze app kan je bijvoorbeeld niet alleen je foto's aanpassen, maar er zitten bijvoorbeeld ook veel opties in om met typografie te werken.

De ondertitel van de app maakt ook duidelijk dat er veel met deze app mogelijk is: "Creative Typography, Graphic Design & Photo Editing."

Normaal gesproken kost deze app in de iOS App Store € 3,99, maar het goede nieuws is dat op dit moment deze app tijdelijk helemaal gratis te krijgen is.

In de video hieronder kan je zien of deze app wat voor jou is.

Let wel op, op dit moment kan je jezelf dus die € 3,99 besparen, maar veel van de opties in de app zijn betaald. Hieronder de top tien van in-app aankopen van deze app.


1. Filters € 0,99
2. Cropping € 0,99
3. Blur € 0,99
4. Funky Pack € 0,99
5. Compliments € 0,99
6. Replay € 0,99
7. Tint € 0,99
8. Standard Pack € 1,99
9. Gratitude € 0,99
10. Am I Collective € 0,99


De app Over werkt op ieder iDevice, zolang daar maar tenminste iOS 8.0 op staat.

iPhone 6 van 16 GB naar 128 GB voor maar 60 dollar

007

Als je een iPhone koopt moet je altijd één belangrijke beslissing nemen door antwoord te geven op de volgende vraag : hoeveel opslagruimte heb ik nodig? Want die is niet later uit te breiden, en meer opslagruimte is niet echt goedkoop te noemen.

In de online Apple Store kost een iPhone 6 met 16 GB op dit moment 639 euro, met 64 GB moet je er 749 voor betalen. Van de iPhone 6s is er ook nog een model met 128 GB te koop. Daarvan kost de 16 GB 749 euro, de 64 GB 859 euro en voor het model met 128 GB aan opslagruimte 969 euro betalen.

Het verschil tussen het model met 128 GB en het instapmodel met 16 GB is dus maar liefst 220 euro, terwijl het prijsverschil van het flashgeheugen wat daar in zit echt niet zo groot is.

Maar waar je dat soort prijsverschillen groot maakt creëer je ook al snel een markt. In China zijn ze daar erg creatief in, en dus kan je tegenwoordig op de markt in Shenzhen (China) voor 60 dollar (op dit moment een kleine 54 euro) jouw iPhone op laten waarderen naar 128 GB. Met behoud van je data en zelfs je serienummer.

Let wel op, eventuele garantie bij Apple ben je wel kwijt, maar deze optie is voor de iPhone 6 en eerder, en de meesten daarvan zijn waarschijnlijk al buiten de garantieperiode. De garantie op deze upgrade zelf gaat waarschijnlijk ook niet veel verder dan de deur.

Maar voor deze prijs is er natuurlijk wel veel interesse, volgens de mensen van het winkeltje hebben ze ongeveer 50 klanten per dag, en dit filmpje zal waarschijnlijk alleen maar voor meer interesse zorgen.

iPhone 7 lijkt op iPhone 6, zonder lijnen achterop en vlakke camera?

000

Het duurt nog wel even voordat de iPhone 7 uit zal komen. Die wordt, net zoals de meeste iPhone's die hem voorgingen, pas aan het begin van de herfst verwacht. Maar Apple zet al jaren de toon bij de smartphones, en er is dan ook geen gebrek aan geruchten rond de opvolger van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus.

Volgens de meest recente geruchten zou de iPhone 7 geen antenne strepen meer over de achterkant hebben, zou de lens niet meer uitsteken, maar zou het geheel nog veel lijken op de iPhone 6 en 6s modellen.

Dat de lens niet meer uit zal steken is nu mogelijk omdat de camera-module dunner geworden is. Over die camera is nog wat te melden, het is bekend dat er bij Apple al een tijd gewerkt wordt aan geavanceerde technieken daarvoor, en daar is een dual-lens camera voor nodig.

Volgende de geruchten zou alleen het grotere Plus-model die camera met twee lenzen nu gaan krijgen. Als dat inderdaad zo is dan wordt het een lastige keuze voor mensen die wel graag die betere camera in hun iPhone willen, maar een telefoon met een scherm met een beelddiagonaal van 5,5 inch echt te groot en onhandig vinden.

Of de iPhone 7 ook dunner zal zijn dan zijn voorgangers is nog niet bekend, maar als dat zo is dan zal het waarschijnlijk maar om een erg klein verschil gaan.

Shot on iPhone campagne nu ook voor de iPhone 6s en 6s Plus

000

De campagne Shot on iPhone was waarschijnlijk een doorslaand succes, vooral het ophangen van de enorme afdrukken heeft in de media veel aandacht voor Apple gezorgd.

In dit artikel van Time Magazine is nu te lezen dat Apple ook nu weer bezig is met het zoeken van foto's van 'normale' mensen, dit keer voor het tweede gedeelte van de Shot on iPhone campagne. Of er ook dit keer weer grote afdrukken buiten opgehangen gaan worden is nog niet zeker, maar dat lijkt wel voor de hand te liggen.

De eerste was voor de iPhone 6 en 6 Plus, omdat de camera in de iPhone 6s en iPhone 6s Plus weer verder verbeterd is lijkt zo'n vervolg ook wel voor de hand te liggen.

Hieronder kan je twaalf van de foto's uit deze nieuwe campagne zien, natuurlijk zit er dit keer ook weer erg mooi werk bij.

(klik op de foto's voor een grotere versie)

iPad Pro kan met iOS 9.3 verbonden accessoires updaten

001

Er is iets interessants ontdekt in de tweede beta-versie van iOS 9.3 voor iedereen met een iPad Pro. Want toen Twitter-gebruiker Stefan Wolfrum zijn Logitech Create toetsenbord verbond met zijn iPad Pro, met daarop die beta-versie van iOS 9.3, kreeg hij op zijn scherm de vraag te zien of hij wilde dat zijn toetsenbord een update kreeg.

Toen hij op "Update" klikte bleek dat het allemaal al prima werkt, de update kwam binnen en zijn toetsenbord kreeg keurig de update geïnstalleerd. Dat betekent dus dat de Smart Connector van de iPad Pro ook gebruikt kan worden om data vanaf de iPad naar accessoires over te zetten.

Zijn tweet is hier te zien, hieronder kan je de drie meldingen zien die op het scherm van zijn iPad Pro voorbij kwamen.

Opvallend genoeg was dit dus niet eens met het toetsenbord van Apple, kennelijk heeft Logitech al updates klaarstaan die ook op deze manier geïnstalleerd kunnen worden. Maar misschien hoeven die updates helemaal niet in een speciaal formaat te zijn, en regelen iOS en de iPad Pro 'gewoon' dat dit allemaal werkt.Gaat Apple een 4 inch iPhone 5se uitbrengen?

006

De geruchten dat Apple de komende maanden een 4 inch iPhone uit zal brengen slaan ons inmiddels om de oren, ook onze favoriete analist Ming-Chi Kuo is er inmiddels van overtuigd. Maar ondertussen spreken de geruchten, zoals je natuurlijk kan verwachten bij geruchten, elkaar wel behoorlijk tegen.

Zo ging het eerst om een iPhone 6c, maar volgens deze recente geruchten zou Apple bezig zijn met een iPhone met code naam N69, en zou uiteindelijk de iPhone 5se gaan heten (dat se zou mogelijk voor Special Edition staan). Dit model zou dan, zoals de naam al duidelijk maakt, gebaseerd zijn op de iPhone 5, maar dan wel met een aantal grote verbetering aan de binnenkant.


• The chamfered, shiny edges have been replaced with curved glass like on the iPhone 6 and 6s lines
• The same 8 megapixel rear camera and 1.2 megapixel front camera systems from the iPhone 6
• Grotere panorama's en autofocus tijdens video opnames
• Barometer zodat de Gezondheid-app weet hoe hoog je zit
• Een NFC chip voor Apple Pay
• The A8 en M8 van de iPhone 6
• Bluetooth 4.2, VoLTE, en 802.11ac WiFi chips van de iPhone 6s
• Live Photos, zoals de iPhone 6s
• Dezelfde kleuren als de iPhone 6s


Op het forum bij de buren is een spy-pic van dit model opgedoken, maar bij spy-pics is het natuurlijk ook altijd de vraag of die echt of nep zijn.


(klik op het plaatje voor een grotere versie)

Maar hoewel de geruchten rond een iPhone 5se toenemen, zijn er ook geruchten die zeggen dat Apple met een 4 inch versie zal komen die er aan de buitenkant hetzelfde uitziet als de iPhone 6s. Deze kleinere versie van de iPhone 6s kan je in de video hieronder zien.

Als Apple voor de iPhone 5se gaat dan zal het waarschijnlijk de prijs zijn die doorslaggevend moet gaan worden. Want als de prijs te hoog ligt, dan zullen waarschijnlijk niet zoveel mensen gaan voor een inmiddels verouderd uiterlijk. Een kleinere iPhone 6s zou mogelijk meer mensen over de streep trekken, maar daar zal Apple waarschijnlijk een hogere prijs voor rekenen.

En wie weet, misschien houdt Apple de komende tijd twee modellen met een 4 inch scherm in het programma.

iOS 9.2.1 maakt oude iPhones weer sneller

005

Heb je een iPhone 4s of iPhone 5 en heb je daar iOS 9 op staan, dan is de kans groot dat je hebt gemerkt dat je iPhone daarmee wat trager is dan op iOS 7 en 8. Hoewel Apple iOS 9 heeft ontwikkeld met juist die iets oudere telefoons in gedachten, en zelf sommige dingen die te 'zwaar' zijn heeft weggelaten, is het nieuwe iOS soms toch nogal pittig voor de A5 en A6 processor.

Maar kennelijk wordt er bij Apple achter de schermen nog steeds hard gewerkt aan het steeds verder optimaliseren van iOS 9, want de nieuwe iOS 9.2.1 update blijkt deze oudere iPhones nieuw leven te geven.

In de video hieronder kan je het vergelijk zien tussen een iPhone 4s met iOS 8.4.1 daarop, en daarnaast exact hetzelfde model, maar dan met iOS 9.2.1 als besturingssysteem. Het goede nieuws is dat ze nu vaak niet alleen even snel zijn, maar dat in veel gevallen het model met 9.2.1 erop het model met iOS 8.4.1 verslaat.

Het lijkt voor de hand te liggen dat de iPad 2 ook sneller zal draaien op iOS 9.2.1, want die heeft tenslotte dezelfde processor als de iPhone 4s (een Apple A5 processor). Als daar een test van te vinden is dan wordt die nog aan dit nieuwsbericht toegevoegd.

Update: iOS 9.2.1 is uit

000

Vanavond heeft Apple de iOS 9.2.1 update uitgebracht, en ook hier (net zoals bij de update voor El Capitan) gaat het om een release MET bugfixes en verbeteringen in de veiligheid, er zijn dus geen nieuwe dingen bijgekomen. Die nieuwe dingen komen er trouwens binnenkort wel aan, maar daarvoor moeten we wachten tot iOS 9.3 uit de beta-fase is.

Ook van deze update zijn er nog geen release notes uit, zodra Apple die publiceert zullen die aan dit nieuwsbericht toegevoegd worden. Maar veel zal het niet zijn, want bij dit soort bugfix releases houdt Apple het eigenlijk altijd heel kort.

Voor mensen die apps van hun bedrijf in iOS installeren is er trouwens goed nieuws, want de bug die dit sinds 9.2 voor sommige mensen onmogelijk maakte zou nu helemaal opgelost moeten zijn.

Om deze update te installeren ga je op je iPhone, iPod touch of iPad naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Omdat deze update net uit is verschijnt die mogelijk nog niet bij jou, als dat zo is dan komt die vanzelf later beschikbaar.

Het downloaden van updates is trouwens net nadat ze uitkomen, en zeker als dat 's avonds is, meestal vrij traag. Logisch, want er zijn dan altijd heel erg veel mensen die deze update allemaal tegelijkertijd binnenhalen. Maar als je tot de volgende morgen wacht gaat het veel sneller, want dan liggen ze in de VS nog allemaal op één oor.

Code in iOS laat zien dat Apple met Li-Fi bezig is

004

In juli 2011 stond Harald Haas op het podium van TED Talks en hij gaf daar een fascinerende demonstratie van een techniek waarbij niet meer radiogolven gebruikt werden voor draadloze communicatie, maar licht. Omdat deze techniek een doorontwikkeling is van het bestaande Wi-Fi werd deze nieuwe techniek Li-Fi genoemd.

Inmiddels zijn we een paar jaar verder en lijkt het er op dat Li-Fi langzaamaan een serieuze optie aan het worden is. In ieder geval is Apple bezig met hiermee te experimenteren, want dat is te zien in code die gevonden is in iOS en er al sinds versie 9.1 in blijkt te zitten.

Die code werd gevonden door Chase Fromm, en hij maakte dat bekend via deze tweet. Hieronder kan je de afbeelding zien die hij daarbij naar buiten bracht.

Li-Fi is een techniek waarbij het hele zichtbare lichtspectrum gebruikt wordt om data te versturen, een techniek die veel efficiënter is dan de radiogolven die we nu gebruiken. Daarbij zou iedere LED-lamp met de benodigde chip daarin gebruikt kunnen worden.

De overdracht van data van de lampen die voor Li-Fi gebruikt worden is voor ons niet zichtbaar, 's nachts zouden we de lampen kunnen dimmen tot een niveau dat wij er geen last van hebben terwijl er wel data verzonden wordt en er zijn nog meer voordelen op te noemen.

Wil je meer weten over Li-Fi, dan is het de moeite om de video van de TED-talk van Harald Haas hieronder te bekijken. Misschien dat zijn toekomstvisie al een stuk dichterbij aan het komen is, er is in ieder geval al één bedrijf (in India) waar Li-Fi al in de praktijk gebruikt wordt.Apple stopt met radiostations met commercials

014

Apple heeft een mail gestuurd aan klanten in Australië en de VS dat vanaf eind deze maand de radiostations in Apple Music met commercials niet langer gratis te beluisteren zijn. Die zouden we voortaan alleen nog maar met een abonnement kunnen horen, maar dan wel helemaal vrij van wat voor reclame dan ook.

Het is nog niet duidelijk waar het hier precies om gaat, maar waarschijnlijk alleen om de radiostations die je ziet als je in iTunes (op de Mac) klikt op Muziek (linksboven) en dan op Radio (midden boven). Deze stations met commercials waren in de lage landen sowieso al niet gratis te beluisteren, dus voor ons verandert er eigenlik helemaal niets.

Hieronder zie je de mail die Apple op dit moment verstuurt.

Het is nog niet duidelijk wat er gaat gebeuren met de Internetradio-stations die ook in iTunes te beluisteren zijn. Die vind je als je op de drie puntjes linksboven klikt, en dan op de onderste optie: Internetradio. Mocht je geen idee hebben waar dit over gaat, hieronder zijn al deze opties rood omlijnd te zien in iTunes.


(klik op het plaatje voor een grotere versie)

Het gaat dus waarschijnlijk alleen om de kanalen die we op het plaatje hierboven onderaan zien. Dus Charting Now, Sound System, The Mixtape, On The Floor, Pop Hits en All-City.

met dank aan forumlid 'Mr X', die dit nieuws als eerste op ons forum meldde