Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Tip: langer werken met je iPhone met Energiebesparingsmodus

004

Als je een recente iPhone hebt, bijvoorbeeld een iPhone 6, 6 Plus, iPhone 6s en iPhone 6s Plus of een iPhone SE, dan zal het je waarschijnlijk niet vaak gebeuren dat die al binnen een dag helemaal leeg is.

Dat komt onder andere omdat deze iPhones het lang volhouden. Volgens Apple kan de 6s bijvoorbeeld 11 uur non-stop HD-video afspelen, houdt de 6s Plus dat maar liefst 14 uur vol en kan de iPhone SE 13 uur lang zonder problemen video afspelen. Waarbij de ervaring leert dat Apple eigenlijk nooit overdrijft met dit soort cijfers, eerder het tegendeel.

Maar er is nog iets waardoor iPhones het tegenwoordig langer volhouden, en dat heeft weinig met de hardware te maken. Want sinds iOS 9 uitkwam hebben we de Energiebesparingsmodus (Low Power Mode), en als je iPhone nog maar 20 procent van zijn batterijlading over heeft zal je worden gevraagd of je die aan wilt zetten.

Maar deze Energiebesparingsmodus kan je ook gebruiken als je van te voren er zeker van wilt zijn dat jouw iPhone het eind van de dag gaat halen, ook al moet je die constant gebruiken terwijl er bijvoorbeeld niet zo'n goed bereik is etc.

Het enige wat je daarvoor moet doen is zelf de Energiebesparingsmodus aanzetten. Dat doe je in Instellingen > Batterij, zoals je hieronder kan zien. Daar zie je ook meteen de uitleg van Apple bij deze modus, en welke dingen er niet werken als je deze modus gebruikt.

Als de modus eenmaal aanstaan wordt het batterij-icoontje rechtsboven op je scherm in het geel weergegeven.

Deze modus is waarschijnlijk ook handig als je een wat oudere iPhone hebt, bijvoorbeeld een iPhone 4s. Want daarvan is waarschijnlijk de batterij inmiddels ook niet meer zo goed als toen je hem net gekocht had.

Eén ding waar je op moet letten: als je Energiebesparingsmodus aanzet dan blijft dat aanstaan tot je jouw iPhone weer oplaadt en en de boven de 80 procent uitkomt. Want dan zet iOS 9 de Energiebesparingsmodus weer automatisch uit. Maar de volgende dag kan je het natuurlijk weer gewoon aanzetten, en dat kan ook met behulp van Siri, want die kan de Energiebesparingsmodus zowel voor je aan- als weer uitzetten.

Bij deze gebruiker gaf dat een heleboel extra batterijtijd, in de grafiek hieronder kan je zien dat hij met de Energiebesparingsmodus aan nog maar net onder de 50 procent uitkwam bij normaal gebruik, waarbij er ook nog de hele dag er een verbinding met een Apple Watch was.(klik op de grafiek voor een grotere versie)

Tim Cook vindt een iPhone uit 1670

004

Apple's CEO Tim Cook was afgelopen week in Amsterdam, hij sprak op 24 mei in de Beurs van Berlage op het Startup Fest, op deze pagina van Startup Fest vind je er meer over, en ook hier op ons forum. Maar er zullen niet veel van ons daar zijn geweest, want een toegangskaartje voor dat evenement kostte maar liefst 1.240,07 euro (incl. BTW).

Daarna bracht Tim Cook samen met Neelie Kroes een bezoek aan het Rijksmuseum, en volgens Neelie kwam Tim op een gegeven moment enthousiast naar haar toe en vertelde hij haar dat hij de eerste iPhone ooit had ontdekt.


At one point Tim rushes over and tells me 'Come take a look, I found a painting with an iPhone on it!'

So he takes my arm and shows me a Rembrandt with a person seemingly holding an iPhone…

Tim Cook finished the story, saying "I always thought I knew when the iPhone was invented, but now I'm not so sure anymore."


Neelie heeft een foto gemaakt van 'de Rembrandt met iPhone' en liet die daarna aan de pers zien. Eén klein 'probleem', het blijkt helemaal geen schilderij van Rembrandt, maar van Pieter de Hooch en de titel van dat schilderij maakt goed duidelijk wat die jongen echt in zijn hand heef.

Hieronder kan je het zien, het heet: "Het aanreiken van een brief in een voorhuis" en eigenlijk lijkt het meer op een iPod wat hij in zijn hand heeft.(klik op het schilderij voor een grotere versie)


olieverf op doek, h 68cm × b 59cm.

Het voorhuis van een Amsterdams grachtenpand. Alle ramen en deuren staan wagenwijd open. Het daglicht valt op een jonge vrouw die juist een brief ontvangt. Pieter de Hooch verbond de wereld binnen slim met die van buiten: we volgen de hond de gracht op, waar aan de overkant enkele mannen staan en een vrouw voor het raam onze blik ontmoet. Rechts kun je door een poortje nog verder weg kijken.

De eerste echte foto van de iPhone 7 en een onderdeel daarvan?

002

Er komen de afgelopen tijd erg veel foto's voorbij waarin we de nieuwe iPhone zouden zien, veel redelijk aannemelijk, sommige duidelijk niet kloppend. De Franse site nowhereelse.fr die altijd erg hard zijn best doet om nieuwe devices van Apple zo vroeg mogelijk naar boven te krijgen.

Twee maanden geleden was het dezelfde site die ons al de eerste afbeeldingen leverde van schematische tekeningen van de behuizing van de iPhone 7, als geheugensteuntje kan je die hieronder nog een keer zien.

Dit keer hebben ze geen schematische tekeningen, maar foto's binnengekregen vanuit China, en die kloppen op hun beurt weer héél erg goed met die eerdere schematische tekeningen. Daarop zien we eigenlijk niets wereldschokkends, maar de bevestiging die eerdere geruchten en spypics ook lieten zien. Dus een achterkant die lijkt op die van de huidige modellen, zonder Smart Connector of dubbele camera, maar dan met de lijnen voor de antennes aan de boven- en onderkant.

Het Weibo-account uit China stuurde trouwens ook nog twee foto's van een onderdeel mee, als bewijs dat hij echt een prototype van de iPhone 7 in handen had. Het probleem daarmee is natuurlijk dat als die uit één bron komen het eigenlijk onmogelijk is om weer zeker van te kunnen zijn dat dit inderdaad een onderdeel van de iPhone 7 is.

Als laatste stuurde Steve Hemmerstoffer via Twitter ook nog twee foto's de wereld in. Daar zien we wat mogelijk de dubbele camera van de iPhone 7 Plus zou zijn, met daarbij Flash Geheugen (NAND) in 16 GB, 64 GB en 256 GB. Over dar laatste zijn ook al meer geruchten voorbij gekomen, de iPhone 7 Plus zou de eerste zijn waar ook een 256 GB versie van te koop zal zijn.


#iPhone7 Pro/Plus Dual Camera + 16GB/64GB/256GB NAND flash memory chip?... https://t.co/l2D8OHlaWk pic.twitter.com/eLEDK1ic4d— Steve Hemmerstoffer (@stagueve) May 21, 2016

Helemaal glazen iPhone in 2017 met Touch ID in het hele scherm?

004

De geruchten doen al een tijdje de ronde over de iPhone die Apple in 2017 uit zou gaan brengen. Dit jaar zou er wat betreft het design niet zo heel erg veel spectaculairs gebeuren, terwijl dat in 2017 juist wel het geval zal zijn.

Opvallend genoeg zijn daar nu details over naar buiten gekomen uit de mond van de CEO van Catcher, Allen Horng. Opvallend, want dat is één van de toeleveringsbedrijven van Apple en die houden meestel hun lippen stijf op elkaar. Volgens hem zou Apple in 2017 een iPhone met een metalen frame met van buiten vooral glas uit gaan brengen. Die iPhone zou niet goedkoop zijn om te produceren, omdat om deze te maken er geavanceerde procestechnologie nodig is.

Hij zegt er ook bij dat het waarschijnlijk maar één model zal zijn dat met dit design uit zal komen, kennelijk is het een mogelijkheid dat er daarnaast ook andere modellen blijven die dit duurdere design (waarschijnlijk met bijbehorend prijskaartje) niet zullen krijgen. Als dat waar is dan zou Apple drie verschillende iPhone lijnen krijgen, de iPhone SE is op dit moment de tweede lijn.

Wat Allen Horng hier zegt komt overeen met wat Ming-Chi Kuo, de analist van KGI Securities, al in maart zei. Want ook hij had het toen over een compleet nieuw design in 2017. Volgens hem zou het AMOLED-scherm ook compenseren voor het toegenomen gewicht van het glas, want AMOLED-schermpjes zijn dunner en lichter dan LCD-schermen.

Met dat nieuwe design gaat Apple waarschijnlijk ook voor het eerst OLED-schermpjes gebruiken, sinds de lancering van de iPhone in 2007 zijn dat altijd LCD-schermen geweest. Daarbij zou het hele voorscherm gebruikt gaan worden voor Touch ID, daar heeft Apple recent ook dit patent voor toegewezen gekregen. Als Apple inderdaad Touch ID in het hele scherm gaat inbouwen dan zijn ze de eerste niet, LG heeft ook al zoiets ontwikkeld.

Ming-Chi Kuo was trouwens niet de enige die hier eerder over speculeerde, de bekende Apple-kenner John Gruber speculeerde daar al eerder over in zijn podcast The Talk Show.

Als deze geruchten waar zijn, dan zou Apple voor het eerst in jaren het tik-tak-schema doorbreken. Daarmee wordt bedoeld het voorspelbare van Apple's upgrade-cyclus bij de iPhone. Om de twee jaar een nieuw model, met daartussen het s-model.

Wat een iPhone 6 kost in 27 verschillende landen

011

Ben je ergens op reis, verlies je jouw iPhone en moet je snel een andere kopen, dan maakt het nogal uit in welk land je zit als je een vervangende moet kopen. Want per land kunnen er enorme verschillen zitten in de prijs die je daar voor een iPhone betaalt.

De Deutsche Bank stelt ieder jaar een Mapping the World's Prices-rapport samen, en daarin komen ook de gemiddelde prijzen voor iPhones per land voorbij. Die kunnen natuurlijk ook handig zijn als je graag een iPhone zo goedkoop mogelijk wilt kopen, want ook daarvoor kan je jouw voordeel doen bij het vergelijk van de Deutsche Bank.

Hieronder die lijst van de Deutsche Bank, let wel op dat de prijzen in de VS (die als referentie genomen worden) zonder belasting zijn. Om een iPhone voor die prijs te krijgen zal je die in de meeste staten op moeten laten sturen naar een huisadres, want als je die daar in een fysieke winkel koopt zal je in de meeste staten belasting erbij moeten betalen.

Apple reageert op probleem iPad Pro 9,7-inch met iOS 9.3.2 (Upd.)

009

Eergisteren kwam de iOS 9.3.2 update uit, en in het nieuwsbericht daarover kon je al lezen dat de update voor gebruikers van een 9,7-inch iPad Pro een extra risico betekende. Want bij sommige mensen liet deze update hun iPad Pro helemaal vastlopen, met een error 56, een Herstel vanuit iTunes hielp dan ook niet meer.

Inmiddels heeft Apple gereageerd, en in die reactie kunnen we lezen dat het om een erg klein aantal mensen gaat en dat als jij er daar één van bent dat je dan contact moet opnemen met Apple Support.


Apple’s comment on “Error 56” affecting a “small number” of iPad customers.Article on @iMore coming soon. pic.twitter.com/VdTkKttA9D— Rene Ritchie (@reneritchie) May 18, 2016


Dat "a small number of reports" is natuurlijk een schrale troost als jij net degene bent die dit meemaakt. Want dat betekent voor het moment waarschijnlijk dat je op een oplossing moet wachten, en dat je jouw iPad Pro tot die oplossing er is niet kan gebruiken.

Want in eerste instantie wisten ze er bij Apple Support ook geen raad mee, of dat inmiddels wel zo is, dat is nog niet bekend. Waarschijnlijk komt Apple binnenkort met een aangepaste update (iOS 9.3.2.1?), hopelijk komt die snel, of is er al voor die tijd een oplossing voor de mensen die op dit moment met een onbruikbare iPad Pro zitten.

Update: Apple heeft inmiddels de iOS 9.3.2 update voor de iPad Pro 9,7 inch helemaal teruggetrokken, dus als je die er nog niet op hebt gezet dat zal je ook geen melding meer krijgen dat die er is, en als je met Software Update zoekt zal je 9.3.2 dus ook niet vinden.

Het lijkt voor de hand te liggen dat Apple binnenkort met een nieuwe versie voor de 'kleine' iPad Pro zal komen, als dat zover is dan is dat natuurlijk op MacFreak te lezen.

Apple opent "iOS App Design and Development Accelerator" in India

000

Apple besteedt de afgelopen tijd tijd meer aandacht aan China en India, twee landen met een erg grote bevolking en die allebei economisch in opkomst zijn. Met name in India zitten veel ontwikkelaars van iOS apps, en dat heeft vast meegespeeld in Apple's beslissing om een "iOS App Design and Development Accelerator" in Bangalore te vestigen.

Dat Bangalore gekozen wordt is niet voor niets, dat is de plaats waar de meeste Indiase start-ups zitten, en dus veel ontwikkelaars die al gewend zijn om voor iOS te coderen. Want in Bangalore zijn maar liefst meer dan een miljoen mensen als ontwikkelaar actief. In deze 'Versneller' van Apple zal voor deze ontwikkelaars onder andere extra ondersteuning voor Swift gegeven worden, en iedere week zullen er een one-on-one app reviews voor ontwikkelaars zijn.

Apple's CEO Tim Cook zei het volgende over dit nieuwe initiatief:


India is home to one of the most vibrant and entrepreneurial iOS development communities in the world. With the opening of this new facility in Bengaluru, we're giving developers access to tools which will help them create innovative apps for customers around the world.


Deepinder Goyal, de CEO van Zomato deed ook een duit in het zakje:


This is a huge vote of confidence in India's developer community and a tremendous opportunity to gain world-class design and development expertise. Apple's support will help drive growth and accelerate progress among the country's vast talent pool.


En Snapdeal's mede-oprichten en CEO Kunal Bahl is ook enthousiast:


We have worked closely with Apple to transform the Snapdeal app and offer our users the best possible experience. Apple's expert guidance on the interface and user experience has helped us build an app that our consumers love. We are thrilled Apple will have a local presence which will amplify our efforts to develop more high-quality apps for our digital commerce ecosystem.


Als laatste wat R. Chandrashekhar, de president van NASSCOM zei over dit initiatief van Apple.


Apple's investment in Bengaluru through its iOS Development Accelerator will have far-reaching effects for the area's rapidly growing and highly talented developer community. The skills and training they gain through this effort will significantly improve their app design and help them reach a broader market. Initiatives like these move the country forward in our efforts to advance a growth-led and sustainable technology sector.


Wil hierover meer lezen, dat kan in dit persbericht dat Apple ter gelegenheid hiervan heeft uitgebracht.

Updates: nieuwe GarageBand voor Mac en iOS

006

Apple heeft voor zowel de Mac als iOS tegelijkertijd update voor GarageBand uitgebracht, en die is vooral voor fans van Chinese muziek. Want Apple heeft met deze update een hoop Chinese instrumenten aan GarageBand toegevoegd, zoals bijvoorbeeld de pipa, de erhu en Chinese percussie, zoals drums, woodblocks, bekkens en gongs

Maar dat is niet alles, er zijn ook maar liefst 300 Chinese muziek-loops toegevoegd, zodat je met deze nieuwe versies van GarageBand snel een Chinees klinkend nummer kan maken.

Dit is natuurlijk allemaal gedaan omdat Apple snel aan het groeien is in China, en dus het publiek daar ook mee wilt laten genieten van software waar wij al lang plezier van hebben. Maar als je zin hebt om oosterse muziek, oosters klinkende muziek of westerse muziek met oosterse instrumenten te maken, dan is deze update natuurlijk ook erg welkom.

GarageBand 10.1.2 voor de Mac

GarageBand 2.1.1 voor iOS

Hieronder zie je Apple's CEO Tim Cook, die op dit moment in het Verre Oosten is, samen met de Singaporese acteur, singer-songwriter en componist JJ Lin terwijl ze deze nieuwe versie van GarageBand voor iOS uitproberen.

Naast de nieuwe instrumenten en loops zit er trouwens nog iets in deze nieuwe versie van GarageBand, het is nu ook mogelijk om vanuit deze app direct dingen te delen op de Chinese sociale netwerken QQ en Youku. Maar de kans dat iemand hier op MacFreak daar wat aan heeft lijkt nogal klein.

De complete tekst van het persbericht dat Apple voor deze update heeft uitgebracht kan je hieronder vinden.


Apple brengt met GarageBand-update ode aan Chinese muziek

BEIJING, 17 mei 2016 - Apple kondigt vandaag een update op GarageBand aan. De app brengt met nieuwe instrumenten een ware ode aan de rijke historie van de Chinese muziek en is nu ook grotendeels in het Chinees vertaald. De enorme verzameling geluiden in GarageBand is nu uitgebreid met traditionele Chinese instrumenten: de pipa, de erhu en Chinese percussie. Tel daar de 300 door Apple gemaakte Chinese muziekloops bij op en gebruikers kunnen zich helemaal uitleven en de mooiste Chinese muziek maken, gewoon op hun iOS-device of Mac. GarageBand voor iOS bevat ook twee nieuwe Chinese sjablonen voor Live Loops en nieuwe opties voor het delen van muziek via populaire Chinese sociale netwerken zoals QQ en Youku. Gebruikers kunnen hun muzikale creaties daarmee eenvoudig aan hun vrienden en volgers laten horen.

"GarageBand is wereldwijd de meest gebruikte app om muziek mee te maken. En met deze uitbreiding voegen we er de rijke historie van de traditionele Chinese muziek aan toe", aldus Susan Prescott, vice president Product Marketing van Apple. "Met de klassieke Chinese instrumenten en nieuwe Live Loop-sjablonen die aan de GarageBand-app zijn toegevoegd, kun je nu gewoon op je iPhone, iPad of Mac muziek in Chinese stijl maken."

"Als muzikant zoek ik altijd naar manieren om mijn muziek te vernieuwen. GarageBand is een geweldige tool waarmee ik volop kan experimenteren en ter plekke nieuwe elementen aan mijn nummers kan toevoegen", aldus de bekroonde artiest JJ Lin. "De nieuwste versie van GarageBand is echt geweldig. Met de traditionele Chinese instrumenten en de gloednieuwe loops kan ik traditionele en moderne klanken combineren en zo een compleet nieuwe muziekstijl ontwikkelen."

De pipa, erhu en Chinese percussie-instrumenten in GarageBand kunnen met Multi-Touch op een iPhone of iPad worden bespeeld. Op een Mac gebruik je daarvoor ‘Muzikaal typen’ of sluit je een extern USB-keyboard aan. Bij elk instrument kun je verschillende speelstijlen kiezen. Zo kun je bij de pipa vlug tokkelen en de toonhoogte aanpassen. Bij de erhu kun je trillers, voorslagen en glissando kiezen, waarmee het ook voor een beginner heel eenvoudig wordt om overtuiging en expressie in zijn muziek te leggen. Op een iPhone kun je bij de erhu en pipa 3D Touch gebruiken om het vibrato en de intensiteit dynamisch te regelen. Bij zowel de pipa als de erhu is Autoplay mogelijk. Door een willekeurig akkoord te spelen, ontstaat een volle en rijke muzikale uitvoering. De app bevat daarnaast een verzameling Chinese percussie-instrumenten, zoals drums, woodblocks, bekkens en gongs.

Aan de Chinese muziekbibliotheek zijn ook nog eens 300 Apple loops toegevoegd, met allerlei verschillende instrumenten en stijlen, waaronder guzheng, dizi, yangqin en Peking-opera. Deze loops kunnen worden gecombineerd met Chinese instrumenten in GarageBand om zo muziek in traditionele stijl te maken of juist compleet nieuwe stijlen te bedenken. GarageBand voor iOS ondersteunt ook Live Loops, waarmee je op een nieuwe en intuïtieve manier muziek kunt maken. Om loops met instrumenten en samples toe te voegen, tik je gewoon op de cellen en kolommen in het overzichtelijke raster. Deze update bevat twee nieuwe Chinese Live Loops-rastersjablonen: een traditionele en een moderne. Deze bieden een keur aan Chinese instrumenten en percussie die allemaal via het Live Loops-raster te bespelen zijn.

Ook aan de vertaling is gewerkt: alle geluiden, loops en instrumenten in de app zijn nu vertaald in het Chinees (vereenvoudigd en traditioneel).

Prijzen en beschikbaarheid
Huidige gebruikers kunnen GarageBand 2.1.1 voor iOS en GarageBand 10.1.2 voor Mac vanaf vandaag gratis downloaden. GarageBand is ook gratis beschikbaar op alle nieuwe iOS-devices en Macs. Iedereen met een ouder, niet in aanmerking komend device kan de app voor € 4,99 kopen in de App Store en de Mac App Store. Gebruikers in Groot-China krijgen de nieuwe functies in iOS en OS X automatisch te zien zodra ze de app bijwerken. Buiten Groot-China komen de nieuwe functies in OS X ook automatisch beschikbaar. Op iOS-devices kunnen ze worden ingeschakeld via het menu met geavanceerde instellingen. Kijk voor meer informatie over GarageBand voor iOS op www.apple.com/ios/garageband. Meer informatie over GarageBand voor Mac is te vinden op www.apple.com/mac/garageband.

Update: iOS 9.3.2, goed voor iPhone SE, niet voor 9,7-inch iPad Pro

005

Apple heeft een nieuwe update voor iOS 9.3 voor ons allemaal klaarstaan, en dat is vooral goed nieuws voor iedereen die de nieuwe iPhone SE heeft. Want er waren veel mensen die problemen hadden met het bellen met de iPhone SE over Bluetooth, zoals je al eerder op MacFreak kon lezen in dit nieuwsbericht.

Voor gebruikers van een 9,7-inch is het trouwens wel opletten met deze update, want er zijn mensen waarbij deze update die iPad laten vastlopen, met een foutmelding ("error 56") en als gevolg dat ze hun iPad met iTunes moeten verbinden. De gebruikers die daar last van hebben zijn daarna pas echt de klos, want een Herstel via iTunes daarna lijk het probleem niet te verhelpen.

Volgens Apple zelf is error 56 een probleem met de hardware, maar als dat bij meerdere mensen meteen nar het installeren van deze update naar boven komt is die uitleg natuurlijk niet erg waarschijnlijk.

Hieronder de release notes van Apple bij deze iOS update:


• Fixes an issue where some Bluetooth accessories could experience audio quality issues when paired to the iPhone SE
• Fixes an issue where looking up dictionary definitions could fail
• Addresses an issue that prevented typing email addresses when using the Japanese Kana keyboard in Mail and Messages
• Fixes and issue for VoiceOver users using the Alex voice, where the device switches to a different voice to announce punctuation or spaces
• Fixes an issue that prevented MDM servers from installing Custom B2B app

met dank aan forumlid 'jtk', die dit nieuws als eerste op ons forum meldde

VLC voor iOS ondersteunt nu ook AC-3 en E-AC-3

003

Tot voor kort was het niet mogelijk voor apps als VLC om ondersteuning te bieden voor de geluidsformaten AC-3 en E-AC-3 van Dolby. Die geluidsformaten staan trouwens ook bekend als Dolby Digital Plus, en zijn vooral te vinden in bestanden die van een DVD afkomen

Dit was tot nu toe niet mogelijk omdat Dolby weigerde om daarvoor een licentie aan apps als VLC te geven, ook als bijvoorbeeld VLC het als in-app aankoop wilde aanbieden.

Er leek dus een patstelling te zijn, maar Apple is te hulp geschoten, want sinds iOS 9.3 zit daar ondersteuning in voor Dolby Digital Plus. Waarschijnlijk is er dus een deal gemaakt tussen Apple en Dolby, maar de details daarvan zijn niet bekend.

Bij die ondersteuning in iOS 9.3 zit trouwens wel een stevig voorbehoud, het werkt alleen op 64-bits iDevices. Dat betekent vanaf de iPhone 5s, de iPad Air, de iPad mini 2 en de iPod touch van de zesde generatie, en het zal dus niet werken op eerdere devices (en dus ook niet op de iPhone 5c).

Heb je zo'n device, dan zal je met VLC for Mobile vanaf versie 2.7.7 dus ook bestanden met Dolby Digital Plus kunnen afspelen.

Waarom Apple ervoor kiest om sommige functies niet beschikbaar te maken voor 32-bits devices is niet bekend. Sommigen denken dat het een beslissing is waar alleen marketing aan ten grondslag ligt, maar het zou natuurlijk ook kunnen dat Apple de oudere devices om technische redenen hiervan uitsluit.

Het is trouwens niet alleen Dolby Digital Plus dat uitgesloten wordt, ook functies als bijvoorbeeld Night Shift en het blokkeren van reclame's op het internet werken niet op 32-bits devices. Waarbij het met name bij Night Shift nogal onwaarschijnlijk lijkt dat het daarbij gaat om processorkracht.

Als laatste, omdat de ondersteuning voor Dolby Digital Plus nu in iOS is ingebouwd werkt het in iedere video-app die daarvoor is bijgewerkt, en dus werkt het ook in Apple's eigen Video-app. Want het zou toch wel vreemd zijn als Apple het niet zelf had ingebouwd, en dat is dus ook niet zo.