Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Makkelijk een pincode stelen met een iPhone

009

Tegenwoordig kan je nauwelijks nog om je pincode heen, er zijn inmiddels zelfs winkels die geen cash geld meer accepteren (bijvoorbeeld het Vlaamsch Broodhuys). Maar tegelijkertijd ligt die pincode ook vaak onder vuur omdat het niet altijd even veilig zou zijn om daarmee te betalen, en inmiddels is daar een nieuwe bedreiging bij gekomen.

Want in onderstaande video kan je zien hoe kinderlijk simpel het is om met een iPhone samen met bijvoorbeeld de Flir One iemands pincode te weten te komen. Door simpelweg een infraroodfoto te nemen van de pinpad waar iemand net zijn pincode op heeft ingetoetst kan je heel makkelijk zien wat die code is, een zakkenroller hoeft er dan alleen maar voor te zorgen dat die jouw pinpas in handen krijgt.

Als je jouw pincode gebruikt bij het halen van geld 'uit de muur' is er veel minder risico, want zolang de toetsen van metaal gemaakt zijn kan je niet zien welke net aangeraakt zijn. Mocht je jezelf willen beschermen op alle andere pinautomaten dan is het een goed idee om altijd zoveel mogelijk toetsen aan te raken, dan worden ze tenminste allemaal warm.

De eerste video van een werkende iPhone 6

003

Als je interesse hebt in onderdelen van de iPhone 6 dan kan je op het net je hart ophalen. Er zijn stapels foto's en video's te vinden van de onderdelen, zowel van de binnen- als de buitenkant. Eén van de bedrijven die zich actief met al die onderdelen bezighoudt is Feld & Volk, niet voor niets, want het bedrijf maakt dure versies van zowel de iPhone als de iPad.

Inmiddels hadden ze bij Feld & Volk zoveel onderdelen binnen dat ze eigenlijk een complete iPhone in handen hadden, ze hebben dan ook gedaan wat het meest voor de hand lag: al die onderdelen gecombineerd en gekeken of die iPhone 6 het ook inderdaad doet. Hieronder het resultaat.

Eerder lekte datzelfde Feld & Volk al een aantal onderdelen van de iPhone 6 naar de pers, die onderdelen zijn hier te zien.

Op die pagina leren we onder andere dat er inderdaad een Near Field Communication (NFC) chip in zit. Leuk detail voor ons dat deze chip ook weer van het Nederlandse NXP komt, datzelfde bedrijf is ook al verantwoordelijk voor de M7 motion co-processor is de huidige iPhone 5s (en ook in de iPad Air en de iPad mini (2e generatie).

iPhone 5 Battery Replacement Program

004

Apple heeft een vervangingsprogramma voor de iPhone 5 opgestart, omdat modellen van een bepaalde serie problemen met de batterij zouden kunnen hebben. Die problemen zouden kunnen zijn dat de iPhone plotseling minder lang met één lading zou werken of vaker opgeladen zou moeten worden (red: of beide, natuurlijk).

Als je een iPhone 5 hebt die last heeft van deze symptomen, of gewoon wilt weten of jouw iPhone in de serie valt die mogelijk problemen kan krijgen , dan kan je dat op deze pagina nakijken (de pagina voor Belgische MacFreaks is hier te vinden).

Let wel op dat je iPhone verder goed moet werken, en als jouw iPhone beschadigd is dat Apple die beschadigingen zal repareren en dat je daar dan voor zal moeten betalen. Mocht je de batterij van jouw iPhone willen laten vervangen omdat die onder dit programma valt en is er iets kapot aan dan is het waarschijnlijk een beter idee om dat eerst, goedkoper, te laten repareren of het zelf te doen.

Het zinnetje dat je hiervoor waarschuwt staat trouwens ook op de eerder genoemde pagina's:


Your iPhone will be examined prior to any service to verify that it is eligible for this program and in working order.

Dit vervangingsprogramma was trouwens op 22 augustus als van start gegaan in de V.S. en China, het is pas vandaag ook actief in andere landen, waaronder Nederland en België.

Zeven tips voor betere iPhone-foto's

004

De iPhone is één van de meest gebruikte camera's ter wereld, en de kwaliteit is met iedere versie dan ook met sprongen vooruit gegaan. Zoveel, dat vanaf de iPhone 4 de concurrentie met veel compact camera's al aangegaan kon worden, en sinds de iPhone 5 en de iPhone 5s vaak het resultaat met een iPhone zelfs beter is.

Maar ook de meest doorgewinterde fotograaf kan volgens ons altijd nog wel wat goede tips gebruiken. Daarom hieronder een video met zeven van die tips, allemaal even simpel als slim bedacht.