Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Zijn de speakers van de iPhone 8 echt 25 procent luider?

000

Bij de presentatie van de iPhone 8 modellen werd gezegd dat er nu niet alleen twee in zitten, waardoor je stereogeluid hebt, maar dat die ook 25 procent luider zouden zijn.

De website iClarified heeft die bewering nu aan de tand gevoeld. Simpelweg door bij zowel de iPhone 8 als zijn voorganger een decibelmeter te leggen terwijl er 'pink noise' afgespeeld wordt. Daarbij zien we dat de iPhone 8 inderdaad meer volume produceert, maar dat de beloofde 25 procent niet gehaald wordt.

In de eerste test is het verschil 2,2 dB, in de tweede test is dat 1,4 dB. Omdat een verhoging van 10 dB volgens ons gevoel ongeveer 2x zo luid is, komen wij in de eerste test op 22 procent, in de tweede komen we op 18 procent uit, een gemiddelde van 20 procent. Technische gezien is 3 dB trouwens een verdubbeling, het is dus ook goed mogelijk dat Apple dat heeft aangehouden.

8 Things to Love About iPhone 8

001

Apple heeft een nieuwe commercial voor de iPhone 8 en 8 Plus naar buiten gebracht. Deze commercial heeft als titel "8 Things to Love About iPhone 8", en deze titel dekt de lading prefect.

Want Apple laat in deze commercial in nog geen 40 seconden precies 8 dingen zien waarvan ze in Cupertino graag willen dat we die in onze oren knopen. Dat zijn het meest duurzame glas ooit in een smartphone, Portrait Lighting, 'draadloos' opladen, de meest krachtige en slimste chip ooit in een smartphone, 's werelds meest populaire camera is net nog beter geworden, bestand tegen water, het nieuwe Retina HD display en augmented reality, now a reality.

iPhone 8 Plus krijgt hoogste DxOMark ooit, wat zegt dat?

002

Het bedrijf DxO kennen we hier vooral door de uitstekende software die ze maken voor het verwerken van beeld: DxO OpticsPro. Maar DxO doet meer, ze maken bijvoorbeeld ook een camera die je aan je iPhone kan verbinden, de DxO One.

Daarnaast beoordelen ze bij DxO ook iedere nieuwe smartphone die uitkomt op de kwaliteit van de fotografie, en zetten ze die op een lijst, er is dus altijd een die bovenaan staat. De afgelopen maanden was dat Google's Pixel smartphone, nu noemen ze de iPhone 8 "the best smartphone camera we've ever tested".Een klein probleem daarbij is dat de testomgeving die ze bij DxO hiervoor gebruiken, de zogenaamde DxOMark, geen internationale standaard is, maar een die door het bedrijf zelf ontwikkeld is. Er is dan ook controverse over, want hoe wordt er nu precies bepaalt welke smartphone de hoogste DxOMark krijgt, wat is de meetmethode en is dit resultaat wel in een cijfer uit te drukken?Als fotograaf ben ik het helemaal met de testers van DxO eens dat aan de twee foto's hierboven niet te zien is dat die uit een smartphone komen (beiden uit een iPhone 8 Plus). Bij mij slaat de verbazing toe als ik onderstaande portretten zie. De eerste is met een iPhone 8 Plus gemaakt, de tweede met de Google Pixel en de derde met een iPhone 7 Plus.(klik op de afbeeldingen voor een grotere versie)

Dit is een erg moeilijk iets voor een sensor om goed vast te leggen, het contrast tussen het gezicht en de schaduwen zijn enorm. Daar blijken zowel de iPhone 7 als 8 Plus het veel beter te doen dan de Google Pixel. Want het vervelendste is als de lichte partijen van een foto geen doortekening meer hebben, als die eenmaal weg zijn dan kan je die ook niet meer terug halen. Dus waarom stond de Pixel eerst op nummer één?

De Pixel scoort trouwens wel wat beter bij tegenlicht, maar dat is een situatie die over het algemeen minder gebruikt zal worden dan wat je hierboven ziet. Wat mij betreft zou een camera die op nummer één staat juist goed met deze situatie om moeten weten te gaan.

Kortom: ondergetekende snapt de controverse, en vraagt zich ook af of iets wat niet voor de volle honderd procent meetbaar is wel in een cijfer uitgedrukt zou moeten worden. Wil je het zelf allemaal beoordelen? De DxOMark test van de iPhone 8 modellen (inclusief vergelijk met de iPhone 7 Plus en Google Pixel) is te vinden op deze pagina.

Conclusie

Ondertussen blijft staan dat het indrukwekkend is wat smartphones inmiddels kunnen, en dat Apple niet voor niets hoog opgeeft van het resultaat van alle inspanningen die hiervoor in Cupertino gedaan worden. De kans dat de iPhone 8 lang op nummer één zal blijven staan is trouwens niet erg groot, want binnenkort komt de iPhone X uit.

Hoe goed kan de iPhone 8 tegen krassen, buigen en vallen?

002

Bij de presentatie van de iPhone 8 modellen was één van de dingen die Apple duidelijk over het voetlicht wilde brengen het feit dat het glas van deze telefoons het sterkste is wat tot nu toe ooit in een smartphone gebruikt is. Niet voor niets, want glas aan de voor- en achterkant is niet alleen mooi, maar ook dubbel kwetsbaar.

En dan zijn we niet alleen nieuwsgierig naar wat er gebeurt als de iPhone 8 modellen op een harde ondergrond vallen, maar ook in hoeverre deze bestand zijn tegen krassen en buigen. In de eerste video hieronder zie je de resultaten van kras- en buigtesten, in de video's daaronder hoe het de iPhone 8 vergaat bij een val op een harde ondergrond.

Hoe je Bluetooth en Wi-Fi echt helemaal uit kan zetten in iOS 11

008

In iOS 11 heeft Apple een nieuw bedieningspaneel (Control Centre) ingebouwd, waardoor wij wat meer controle hebben gekregen. Want hoewel een aantal dingen vaststaan, zijn er ook dingen die we zelf kunnen toevoegen of uit kunnen zetten.

Maar er is meer aan de hand, in iOS 11 heeft Apple ook de functionaliteit van een aantal belangrijke knoppen aangepast. Want vanaf deze versie van het besturingssysteem doen de knopjes voor Bluetooth en Wi-Fi in het Bedieningspaneel niet meer hetzelfde als in de Instellingen-app

Gelukkig heeft Apple inmiddels dit support-document online gezet, waarin het allemaal keurig uitgelegd wordt. De essentie van het hele verhaal vinden we aan het eind hiervan, want daar vertelt Apple hoe we in iOS 11 Bluetooth en Wi-Fi echt helemaal uit kunnen zetten:


Wifi en Bluetooth uitschakelen

Volg deze stappen als u wifi en Bluetooth helemaal wilt uitschakelen voor alle netwerken en apparaten:

• Schakel wifi uit door naar 'Instellingen' > 'Wifi' te gaan en wifi uit te schakelen.
• Schakel Bluetooth uit door naar 'Instellingen' > 'Bluetooth' te gaan en Bluetooth uit te schakelen.

Probeer wifi en Bluetooth ingeschakeld te houden voor de beste ervaring op uw iOS-apparaat.


Maar als je alleen via de Instellingen-app Bluetooth en Wi-Fi echt helemaal uit kan zetten, wat gebeurt er dan als je dat via het Bedieningspaneel doet? Gelukkig heeft Apple daar ook de antwoorden op, die zie je allebei hieronder:


De verbinding met wifinetwerken verbreken

Open het bedieningspaneel en tik op het Wi-Fi icoon. Het symbool wordt grijs en uw apparaat verbreekt de verbinding met alle netwerken waarmee u bent verbonden.

Wanneer wifi is uitgeschakeld, wordt de functie voor automatische verbinding met wifinetwerken in de omgeving uitgeschakeld totdat:

• U wifi inschakelt in het bedieningspaneel.
• U verbinding maakt met een wifinetwerk via 'Instellingen' > 'Wifi'.
• U naar een nieuwe locatie loopt of rijdt.
• Het 5:00 uur lokale tijd is.
• U uw apparaat herstart.
De verbinding met Bluetooth-accessoires verbreken

Open het bedieningspaneel en tik op het Bluetooth icoon. Het symbool wordt grijs en uw apparaat verbreekt de verbinding met alle accessoires waarmee het is verbonden, met uitzondering van Apple Watch, Instant Hotspot, Apple Pencil en Continuïteit-functies, zoals Handoff.

Als Bluetooth is uitgeschakeld, kunt u uw iOS-apparaat niet meer verbinden met uw Bluetooth-accessoires totdat:

• U Bluetooth inschakelt in het bedieningspaneel.
• U verbinding maakt met een Bluetooth-accessoire via 'Instellingen' > 'Bluetooth'.
• Het 5:00 uur lokale tijd is.
• U uw apparaat herstart.

Vier nieuwe commercials voor de nieuwe iOS App Store

002

Tijdens de keynote van de WWDC maakte Apple duidelijk dat ze erg blij zijn met de nieuwe versie van de iOS App Store. Kennelijk hebben ze daar in Cupertino zoveel vertrouwen in dat ze ook meteen diezelfde App Store in iTunes 12.7 compleet hebben weggelaten.

Ondertussen willen ze bij Apple natuurlijk dat we allemaal weten dat de iOS App Store compleet vernieuwd is. Daarom is onderstaande commercial uitgebracht, waarin we kunnen zien hoe de nieuwe interface bijdraagt aan het beter naar voren brengen van de content en de hoe Apple daar nu nog iedere dag een ander aantal apps in het zonnetje zet.

Daarnaast heeft Apple nog drie kortere commercial naar buiten gebracht, hierin wordt steeds één item van de iOS App Store uitgelicht. Waaronder Monument Valley 2, het tweede gedeelte van de game die bij zowel critici als publiek een doorslaand succes is gebleken.

De reviews voor de nieuwe iPhone 8 en 8 Plus modellen

000

Als je meteen besteld hebt krijg je mogelijk jouw iPhone 8 of 8 Plus komende week al binnen. Want Apple begint met uitleveren vanaf 25 september, dat is maandag aanstaande.

Maar de reviewers van grote Amerikaanse publicaties krijgen altijd hun exemplaren al eerder van Apple. Zo kunnen wij vooraf van hun reviews meegenieten, en zo hopelijk een veel beter geïnformeerde keuze maken. Hieronder een aantal van die reviews, als die voorhanden was dan hebben we een video erbij gezet.


David Pierce voor Wired

If you want an awesome iPhone, this is it. I'd recommend the 8 Plus, if you can stomach the size, because the added camera power and battery life are really nice to have. But both are fantastic phones, upgrades over even last year's model. But if you want to be part of the future, save your money for now. Then go get an iPhone X and see what's really coming next.
Matthew Panzarino voor TechCrunch

Nearly every iPhone upgrade for the past several years has been driven by the camera. There have been impressive updates in hardware and feature additions, but anecdotally I cannot count the number of times people have cited the camera as the primary reason that they're interested in updating their phone.

So, how does the camera in the iPhone 8 and 8 Plus stack up?

Killer.
Nilay Patel voor The Verge

After spending a week with the 8, I can't think of a single compelling reason to upgrade from an iPhone 7. The 7 is still extremely fast, offers virtually the same design in a lighter package with a bigger battery, and will get almost every feature of the 8 with iOS 11. If you really want Qi wireless charging, you can get a slim $15 case that supports it. And if you're dying for Portrait Lighting, there are tons of photo apps in the App Store that offer similar effects. Of course, if you're upgrading from anything older than an iPhone 7, the improvements in the camera and the overall speed of the phone are going to really impress you.
Farhad Manjoo voor The New York Times

So here's my conclusion, after nearly a week testing the 8 and 8 Plus: The 8s feel like a swan song - or, to put it another way, they represent Apple's platonic ideal of that first iPhone, an ultimate refinement before eternal retirement.

Unsurprisingly, both the iPhone 8 and 8 Plus are very good phones. Most of Apple's improvements over the iPhone 7 and 7 Plus are minor, but if you have an older model, either of the 8s will feel like a solid upgrade. And if you are considering upgrading from an Android phone, there's one area where the new iPhones still rank head and shoulders above their competition - the processor, the engine that runs the entire device, where Apple is so far ahead that it almost feels unfair.
John Gruber voor Daring Fireball

No one is going to describe the iPhone 8 and 8 Plus as having a radical new design. But they do have new glass backs that are the biggest change to their finishings since this general form factor started with the iPhone 6. The displays have gained True Tone. The cameras are significantly improved, both for still images and video. (Did I mention that both the 8 and 8 Plus can shoot true 4K video at 60 frames per second when you use the new HEVC format instead of the more compatible H.264?) The iPhone 8 Plus gets the new Portrait mode lighting effects. Both phones have the amazing A11 Bionic chip. They get inductive charging.
Steve Kovacs voor Business Insider

Apple has never offered an iPhone lineup as broad as the one it's about to have. You can get an iPhone SE for as little as $349, or, come November, go all the way to the max with the $999 iPhone X. You almost can't make a bad choice; they're all really, really good phones.

The iPhone 8 models are at the more expensive end of the range. But even though they're fantastic devices, they're not as enticing as the iPhone X.

My advice is to ask yourself how much you're willing to pay. If you don't mind giving up some of the futuristic features in the iPhone X, then the iPhone 8 models will give you the same power and performance and most of the same features of iOS 11 for hundreds of dollars less.

But if the price tag doesn't scare you away, hold off on the iPhone 8 and go for the X.
Er is bij het selecteren van de reviews hierboven niet geselecteerd op positieve of negatieve inhoud, wel op kwaliteit, en dan met name het gebrek daaraan.

Een voorbeeld van dat laatste is deze review van Geoffrey A. Fowler voor The Wall Street Journal. Die ziet bijvoorbeeld geen vooruitgang bij de camera omdat het aantal pixels hetzelfde gebleven is. Maar de sensor van de iPhone 8 is groter dan van de voorgangers, en hetzelfde aantal grotere pixels geven meer verbetering dan meer kleine pixels.

Wat ons betreft dus niet de moeite van het lezen waard.

Problemen met Apple's Mail-app in iOS 11 met Outlook-accounts

003

Als je op jouw iDevice Apple Mail-app gebruikt in combinatie met Outlook.com, Office 365 of Exchange Server 2016-account, dan zal je problemen ondervinden met het versturen van mail in iOS 11, zoals Apple inmiddels ook al aangeeft in dit support-document.

Op dit moment werken Apple en Microsoft samen hard aan een oplossing. Mocht je iOS 11 al op je iDevice hebben staan, dan zijn er gelukkig ook andere opties. Je zou terug kunnen gaan naar iOS 10, maar dat is de meest rigoureuze oplossing. Microsoft zelf raadt op dit moment een erg voor de hand liggende optie aan: de Microsoft Outlook uit de App Store gebruiken.

Mocht je liever een andere app gebruiken, alle vier de gratis apps hieronder zouden (voor zover bekend) ook goed moeten werken met de Microsoft-accounts, waar de Mail-app op dit moment dus problemen mee heeft.


Spark
Polymail
Yahoo Mail
Newton Mail

De eerste ARKit-apps in de iOS App Store

006

Dat Apple gelooft dat Augmented Reality de toekomst heeft is duidelijk te merken, ook in de presentatie vorige week dinsdag zagen we weer een aantal demo's op dat gebied voorbij komen, en dat doen ze bij Apple natuurlijk niet voor niets.

Inmiddels zijn de eerste apps die met Apple's ARKit gemaakt zijn al in de iOS App Store te vinden, op dit moment voor fitness, om je huis in te richten en (in het verlengde daarvan) om je huis nauwkeurig en snel op te meten. Hieronder vind je de links naar alle drie deze apps, met een korte uitleg erbij.


Fitness AR (€ 3,49)

Explore your Strava bike rides and runs in augmented reality. A beautiful 3D terrain map, powered by Mapbox, is placed in the real world allowing you to walk around and explore your past activities in a way that wasn’t possible before.

You can jump right into the app — no account needed! With a beautiful featured gallery of rides and runs, you can explore famous cycling routes like Alpe D'Huez and Mont Ventoux, and stunning terrain like Yosemite Valley.
De tweede app is het gratis Ikea Place, die is alleen nog niet bij ons in de App Store beschikbaar, maar wel in de VS. Het lijkt dan ook alleen een kwestie van tijd dat deze app ook bij ons beschikbaar zal komen. Daarom hieronder alvast een voorproefje:
PLNAR (gratis)

The PLNAR augmented reality App makes capturing dimensions of a room easy and fun. Now, anyone can create a floor plan with just their iPhone. No need to use a clunky tape measure or bring a stranger into your house to measure. PLNAR will generate an augmented reality (AR) plan which can be exported and shared.

This app is great for flooring companies, home owners, DIYers, field sales personnel, interior designers, remodelers and insurance claim personnel. Generate your own measurements for home projects, obtain material estimates to share with contractors, measure for any home or commercial remodeling project or insurance claim.

- Generate measurements of any room or wall
- Create floor plans
- Obtain area of a room
- Obtain perimeter measurements of a room
- Combine multiple rooms into a single project
- Export project and share the dimensioning PDF report with friends, designers or contractors


Deze apps gebruiken ARKit, en je zal er dus iOS 11 voor op je iDevice moeten hebben staan. iOS 11 installeren kan op de volgende devices:


• iPhone 7 Plus
• iPhone 7
• iPhone 6s
• iPhone 6s Plus
• iPhone 6
• iPhone 6 Plus
• iPhone SE
• iPhone 5s

• iPad Pro 12.9-inch
• iPad Pro 9.7-inch
• iPad Air 2
• iPad Air
• iPad 4e generatie
• iPad Mini 4
• iPad Mini 3

• iPod Touch 6e-generatie

Nieuwe How-To-video's, speciaal voor iPad en iOS 11

000

Apple heeft de afgelopen tijd al een heleboel How-To-video's uitgebracht, vooral voor de iPhone 7 zagen we er eerder al een heleboel van voorbij komen.

Maar nu iOS 11 uit is gaat de aandacht even speciaal naar de iPad. Want hoewel iOS 11 voor de iPhone ook heel erg veel nieuws brengt, is het vooral de iPad die met iOS 11 de grootste sprong maakt. Want met bijvoorbeeld de Bestanden-app, drag-and-drop, het nieuwe Dock en de verbeteringen voor de Apple Pencil maakt iOS 11 van jouw iPad een veel beter apparaat, zonder dat je bij hoeft te betalen.

Hieronder de drie nieuwe How-To-video's die Apple nu net heeft uitgebracht, de hele serie kan je hier vinden op YouTube.