Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

De opsporingsdiensten versus iPhone en andere computers

006

Sinds iOS 8 is iOS standaard versleuteld, en hoewel het de FBI uiteindelijk lukte om de iPhone van de terroristen van San Bernardino met hulp van buitenaf te kraken, zijn de opsporingsdiensten nog steeds aan het kijken hoe ze makkelijk toegang tot iPhones kunnen krijgen.

In de VS kan de FBI na komende donderdag veel makkelijker in iPhones en computers kijken, want dan gaat daar een nieuwe wet in werking waardoor ze met één bevelschrift iedere computer van een verdachte overal in het land in mogen zien (als dat lukt natuurlijk).

Deze wet is onder ander controversieel omdat de FBI nu naar een rechter kan waarvan ze weten dat die relatief makkelijk zulke bevelschriften geeft.

In Groot Britannië gebeurt het op straat

In Groot Britannië heeft de politie een erg creatieve manier gevonden om de encryptie van Apple te omzeilen. Daar wachten ze tot een verdachte zelf zijn of haar iPhone ontgrendelt en 'overvallen' ze de verdachte zo snel mogelijk, in de hoop dat de iPhone nog ontgrendeld is.

Dat deden ze recent bij Gabriel Yew, die werd verdacht van het op grote schaal verspreiden van valse bankkaarten. Doordat ze hem konden pakken met zijn iPhone ontgrendeld hadden ze al snel vier andere die waarschijnlijk medeplichtig zijn en links naar nog eens honderd mensen die er ook mee te maken lijken te hebben.

Hieronder 'een paar' van de bankkaarten die de politie bij Gabriel Yew vond.

Mocht je wat op je kerfstok hebben en aan de andere kan van de Noordzee zijn lijkt het dus zaak om op te letten waar en wanneer je jouw iPhone ontgrendelt.