Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Stille G4 MDD voedingen worden uitgeleverd in Nederland

005

Lude Franke, van Ludesign, meldde ons dat hij inmiddels het pakket met de nieuwe voeding voor de MDD G4 heeft binnen gehad, en wil zijn upgrade ervaringingen even met ons delen;

"Vanochtend ontving ik de G4 power supply (mirrored drive doors), en deze heb ik er net ingezet. Gevolg: Ventilatoren blijven hoorbaar, maar het verschil is echt ontzettend groot. Voorheen hoorde ik geen harde schijf geratel, iets wat nu zeer duidelijk is, vooral bij het opstarten."

Verder meldt Franke;

"Enkele opmerkingen over het installeren: het loshalen van het ventilator connectortje leverde bij mij een afgebroken connector lipje op. Apple stelt zelf al in de handleiding dat dit kan gebeuren, en geen problemen geeft, maar zonde is het wel: opletten dus bij het losmaken hiervan! Daarnaast heb ik even geklungeld met het plaatsen van de nieuwe ventilator: de handleiding is niet duidelijk, maar als je let op de uitsparingen op de ventilator dan moet het lukken. Voor de rest is het allemaal prima te doen, zij het dat je wel voorzichtig en een goede gemagnetiseerde kruiskop schroevendraaier nodig hebt."

Reacties

04 april 2003 Een ware MacFreak!

Klinkt interessant, maar waar gaat dit precies over? Is dit een 'device' om G4 DP's stiller te krijgen? Waar koop je zoiets? Wat kost het? Graag meer info!
Dank
Max

04 april 2003 MacFreak Verslaafde

Dit is de kit die apple levert om de MDD PowerMac ook aangeduid als "windtunnel" powermac stiller te maken. Als je zo'n model hebt kan je voor US$ 19,95

Meer info in deze draadjes:

Apple vervangt gratis lawaai voeding G4
Licht aan het einde van de WindTUnnel !


10 april 2003 Junior Lid

Zojuist de nieuwe voeding en ventilator geinstalleerd. De meegeleverde instructies waren duidelijk. Ik ben er iets langer dan een half uur mee bezig geweest. Het verschil is inderdaad opmerkelijk. Een stuk stiller geworden.

De oude voeding en ventilator hoef je niet terug te sturen naar Apple.

(Bewerkt door jjt om 13:44, 10-04-2003)

15 april 2003 MacFreak Verslaafde

Hoi.
Wie heeft een "oude" voeding liggen en wil hem wel kwijt aan mij?

Ik heb net die van mij, van een oude G4, opgeblazen waarschijnlijk.

Dank voor de medewerking alvast.
Zou TOP zijn als ik het zo kan oplossen.

Wikje

18 april 2003 MacFreak Verslaafde

Bij mij is de nieuwe voeding + fan nu ook ingebouwd (gratis als service door MacHouse) en het resultaat is echt goooeeeddd! Het volume is nu zoals ik dat normaal vind voor een computer. Eindelijke hoeft iTunes of de radio niet meer aan ter afleiding. Al met al heeft het even geduurd maar is e.e.a. wel netjes door Apple opgelost. Als ik zie wat er allemaal in die doos zat denk ik dat m'n bijdrage van EUR 20,- (voor verzending) niet te veel is.

ps ik wil hiermee niet weer een hele discussie opstarten mbt garantie etc etc

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.