Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Alle connecties straks via de adapter?

011

Patently Apple heeft een interessant patent van Apple ontdekt. Hierin kunnen we zien dat Apple van plan lijkt om zoveel mogelijk connectoren uit laptops te verwijderen en die allemaal naar de stroomadapter te verhuizen. En aangezien dat keurig aansluit bij de geruchten over nieuwe MacBooks die meer op de MacBook Air gaan lijken en daarbij mogelijk Light Peak aan boord hebben, zou het best eens kunnen dat we dit binnenkort al gaan zien.Op de begeleidende afbeelding, die je hierboven kunt zien, is duidelijk te lezen dat het in een 'Fiber Optic and DC Power Cable' gaat. Met andere woorden, een stroomkabel en optische datakabel in één. En aangezien het bij Light Peak ook om een optische techniek gaat, lijkt het alsof alle puzzelstukjes keurig in elkaar passen.

Nu alleen nog kijken of Apple dit inderdaad zo op de markt gaat brengen, of dat dit alleen maar plannen zijn die nooit verder dan de tekentafel komen.

Reacties

03 december 2010 MacFreak Veteraan


- wat als je op accu werkt (trein) en je wilt even een usb stck inpluggen....
- stekker zit in het wandcontact, die zit vaak achter kasten / onder het buro, verrekte onhandig om dan iets in te pluggen....

Denk dat het beter zou zijn als de industrie 'snel' overstapt naar Bluetooth, Wifi, NFC, Wireless USB, etc etc. zo kun je ook de fysieke connector opruimen.

03 december 2010 Redactielid

Citaat: - wat als je op accu werkt (trein) en je wilt even een usb stck inpluggen....Adapter er even aanhangen, stroom komt van de MacBook.

En draadloze technieken zijn voorlopig nog bij lange na niet snel genoeg...  

03 december 2010 Een ware MacFreak!

Dit is een mooie ontwikkeling, dit maakt het gemis aan een docking station goed!

03 december 2010 Een ware MacFreak!


Citaat: hsmeets om 9:12, 3-12-2010

- wat als je op accu werkt (trein) en je wilt even een usb stck inpluggen....Zaken als de ethernet aansluiting en de display port kunnen van de laptop af, maar een enkele USB aansluiting zal wel handig (en eigenlijk onmisbaar) zijn.

03 december 2010 Een ware MacFreak!

Ik heb 'n compact fototoestel dat op zo'n manier werkt. En dat is toch verrekte onhandig, omdat je die adapter steeds weer moet meenemen. En als de plug van die adapter stuk/beschadigd gaat, kun je helemaal niks meer. In de reviews van het bewuste toestel (Fuji F10) wordt dit ook wel als "the design fault of the year" genoemd.

03 december 2010 Een ware MacFreak!

@Powerbooky: waar je niet op zit te wachten, is dat elk apparaat een docking station heeft. Wat wel handig is, is als je laptop een docking station heeft. Is die gecombineerd in je voeding, dan is dat erg handig.

03 december 2010 MacFreak Verslaafde

Het zou handig zijn als uitbreiding op je huidige poorten, maar absoluut niet als vervanging! Elke keer de adapter eraan hangen om enkel een usb in te pluggen... Nee.

03 december 2010 Een ware MacFreak!

eindelijk?

03 december 2010 Een ware MacFreak!

Dan moet je wel steeds je stroomadapter mee nemen, ook al is je batterij volledig opgeladen... stroomadapter met wat lengte kabel enzo... zie je al zitten in de trein, met MacBook, stroomadaptor niet gekoppeld aan stopcontact... belachelijk toch?

03 december 2010 Een ware MacFreak!

@DJAN: nee, natuurlijk niet!

Als je je MacBook ergens neerzet om te werken en op te laden, dan heb je mogelijk een ethernet aansluiting en een printer en nog wat bedrade dingen aangesloten.

Onderweg, op de accu, heb je niks bedraad aangesloten, hooguit een USB stick in het (nog wel aanwezige) USB slot.

Ik zie dit als vooruitgang!

04 december 2010 Een ware MacFreak!

Ja lijkt leuke ontwikkeling en onkel Steve gaat straks roepen awsome MacbookPro lighter, tinner etc. Ondertussen lopen we dan wel met zo'n klomp adapter te sjouwen die altijd mee moet.

Op zich mag die display aansluiting er wel naar verdwijnen als ik met simpele klik het via het adapter kabeltje mag doen. Dan mag daar ook wel lightpeak/FW800 aansluiting bij in. Maar denk dat er toch wel een USB liefst twee poorten moet blijven.

Die adapter moet natuurlijk wel handig en makkelijk vorm worden gegeven.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.