Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Gaat Apple de buitenkant van iDevices gebruiken?

002

Apple heeft door de jaren al een aantal patenten aangevraagd voor het gebruik van de rand van iDevices, maar wat we in dit nieuwe patent zien lijkt toch een stap verder.

Want hier deponeert Apple het idee om de rand van een iDevice eigenlijk als tweede scherm te gebruiken:

Citaat:

Apple intends to use the secondary display to introduce a set of new illuminated indicators that are able morph into various controls for work and play. Illuminated gaming and productivity controls could be built into the face-side of the bezel and/or selected back-side areas of iOS devices like the iPad.Apple heeft de bedoeling om dit tweede display te gebruiken om een nieuwe set verlichte indicatoren toe te voegen die kunnen gebruikt worden als diverse bedieningselementen voor zowel werk als spel. Verlichte gaming en productiviteits bediening zouden in de bovenranf of op bepaalde gedeeltes van de achterkant ingebouwd kunnen worden op iOS devices zoals de iPad.

Zoals altijd met een patent is het alleen maar een idee waar bij Apple kennelijk aan gewerkt wordt, en dat zegt nog niet dat wij het ook ooit zullen zien. Maar wij vinden het wel een interessant idee en kunnen er heel wat leuke toepassingen voor bedenken…

Reacties

08 april 2011 MacFreak Verslaafde

Da's handig, want dan kun je de home-knop in je touch screen verwerken & heb je die niet als apart onderdeel nodig. En als je je home-knop niet nodig hebt, heb je je games/films/etc. gewoon van rand tot rand zichtbaar.Groet, JB

Het is een beetje een logische doorontwikkeling van het idee achter het toetsenbord dat de Art.Lebedev Studio's ooit hebben bedacht, waarbij de toetsen verschillende iconen weer konden geven (nagelang de gebruikte applicatie):Slim..!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.