Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Steve Jobs wilde een iPhone zonder carrier

003

Volgens John Stanton, voormalig baas van de CTIA, (de Cellular Telecommunications & Internet Association), heeft hij samen met Steve Jobs al voor de lancering van de iPhone vergevorderde plannen gemaakt om een eigen netwerkdienst op te zetten. En die zou niet via de gelicenseerde GSM frequenties werken, maar via Wi-Fi.

Deze dienst had in de plaats moeten komen van de traditionele GSM-diensten die de telefoonbedrijven aanbieden en de visie van Jobs was dat er een landelijk werkend Wi-Fi netwerk zou kunnen komen die alle functies van de iPhone zou moeten kunnen bedienen.

Steve Jobs heeft dit plan in 2007 laten varen en heeft in plaats daarvan het traditionele telefoonmodel bij de telefoonmaatschappijen op z'n kop gezet.

bron: Computerworld

Reacties

16 november 2011 Een ware MacFreak!

iPod touch?

16 november 2011 Een ware MacFreak!


Citaat: karel apple om 14:07, 16-11-2011
Steve Jobs heeft dit plan in 2007 laten varen en heeft in plaats daarvan het traditionele telefoonmodel bij de telefoonmaatschappijen op z'n kop gezet.Wat heeft Jobs op z'n kop gezet dan? M.i. is er in dat opzicht namelijk weinig veranderd. Hij ging zelfs mee in het hele traditionele simlock verhaal. Dat vond ik een flinke tegenvaller.

16 november 2011 Redactielid

@ AppleCase: Apple was de eerste fabrikant van een mobiele telefoon die de voorwaarden voor de provider kon dicteren i.p.v. andersom.

Niet dat het Apple overal lukt, het Japanse DoCoMo bijvoorbeeld weigert de iPhone te voeren o.a. omdat ze er niet vooraf hun eigen apps op kunnen installeren...

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.