Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

De razendsnelle opkomst van mobiele besturingssystemen

004

Ik maakte recent in dit nieuwsbericht al het punt dat mobiele besturingssystemen op dit moment teveel buiten de statistieken gehouden worden. Hoewel de mobiele apparaten niet altijd vervangers zijn voor desktops of laptops, is dat vaak toch wel het geval of is er op zijn minst sprake van een grijs gebied.

Maar over één ding is geen enkele discussie: de opkomst van de mobiele besturingssystemen als het iOS en Android is met aantallen en een snelheid gegaan die we in geschiedenis van de computer gezien hebben.

Als je precies wilt weten hoe snel, dan zijn onderstaande filmpje en grafiek allebei zeer de moeite van het bekijken waard.


(klik op het plaatje voor een grotere versie)bron: asymco

Reacties

18 januari 2012 MacFreak Veteraan

Android is 1 maar de iPhone en iPad zijn apart, dat is toch allebei iOS?
En van android zijn dan toch ook verschillende versie's voor verschillende apparaten.

Trouwens Macintosh is de enigste die vanaf het begin slechter ging.

(Bewerkt door stel maar om 14:41, 18-01-2012)

18 januari 2012 Redactielid


Citaat: stel maar om 14:25, 18-01-2012
Macintosh is de enigste die waar vanaf het begin slechter ging.Van mij mag je slechter gaan' dan definiëren, want Apple heeft toch wel erg veel geld verdient aan de Mac. Zowel in het begin als de afgelopen ruien 10 jaar...

De opkomst is marktaandeel, maar of het goed of slecht met een platform gaat is volgens mij iets anders. Dat wordt bepaalt door de rijkdom van het aanbod van de programma's (iets waar zowel de Mac als het iOS er uit springen) en de winstgevendheid van de maker (want dat bepaalt o.a. hoe lang een platform levensvatbaar is).

18 januari 2012 MacFreak Veteraan

Ik zeg niet dat het met Apple zelf slecht ging want die had toen ook nog Apple II.

(Bewerkt door stel maar om 14:52, 18-01-2012)

18 januari 2012 Een ware MacFreak!

Het is inderdaad razendsnel gegaan allemaal en dat heeft de verhoudingen aardig op zijn kop gezet. Microsoft was altijd heer en meester en is dat nog steeds op de PC maar mobiel is het nu een kruimelspeler.

Mooie cijfers voor Apple uit de VS trouwens. qua marktaandeel heeft de iPhone in het laatste kwartaal een enorme slag teruggeslagen en is Android opeens flink teruggevallen qua groei.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.