Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Apple komt na Lion met OS X Mountain Lion

033

Toen Apple OS X 10.7 Lion doopte vroegen sommige mensen zich af of dit het eind van de ontwikkeling van OS X zou zijn, de leeuw is tenslotte de koning der dieren. Maar Apple kiest
wat benaming betreft dezelfde route als indertijd met Leopard, waarbij de volgende versie niet een nieuwe katachtige was, maar we van een luipaard naar een sneeuwluipaard gingen. En dit keer is de bergleeuw dus aan de beurt.

Nog niet zo heel lang geleden schreven we al een stukje over wat de volgende versie van OS X zou worden en in hoeverre daar de integratie van iOS in terug te zien zou zijn. Alsof Apple het aanvoelde dat het tijd begon te worden om daarover iets te vertellen is vandaag door Apple de eerste developers versie van OS X 10.8 Mountain Lion verspreid onder ontwikkelaars.

Apple geeft aan dat deze versie van de zomer beschikbaar zal zijn in de Mac App Store.

Als je al een voorproefje van Mountain Lion wilt hebben dan kan je op deze pagina terecht, waar je ook in een filmpje van vier en een halve minuut alle belangrijke zaken voorbij kan zien komen. Hieronder alvast een korte opsomming daarvan en het filmpje zelf:iCloud integratie

De integratie van iCloud is wel aanwezig binnen OS X Lion maar het is te merken dat deze twee apart van elkaar zijn ontwikkeld. In Mountain Lion zal iCloud meer aanwezig zijn en wordt het makkelijker om documenten up te loaden naar iCloud en te delen via iDevices. In de Set Up Assistent zal je een aantal gegevens kunnen invullen die vervolgens via iCloud overal te gebruiken zijn. Dit om te voorkomen dat je overal dezelfde gegevens in hoeft te vullen.

Messages

Als eerste zien we dat iChat wordt omgetoverd in Messages. Hiermee wordt het mogelijk om a la iMessage berichten te versturen en te ontvangen.Share Sheets

Het delen via oa. Twitter wordt flink uitgebreid door Share Sheets. Een share knop die aanwezig is in meerdere apps in Mountain Lion. Zie hieronder. Naast Twitter geeft Share Sheets ook een aantal andere opties om informatie te delen met derden.AirPlay Mirroring

De introductie van iOS 5 bracht ons Airplay Mirroring waarmee je je iPad of iPhone content via Apple TV kan stream naar een HDTV. De Mac komt nu ook in dit lijstje. Wanneer Mountain Lion een Apple TV detecteert zal er een Airplay icon verschijnen in de menubalk.

Het Nederlandstalige persbericht van Apple over Mountain Lion is als volgt:

Citaat:

Apple brengt evaluatieversie van OS X Mountain Lion voor ontwikkelaars uit, met meer dan 100 nieuwe functies

CUPERTINO, 16 februari 2012 – Apple heeft vandaag een evaluatieversie van OS X Mountain Lion voor ontwikkelaars uitgebracht. In deze negende belangrijke nieuwe versie van 's werelds meest geavanceerde besturingssysteem worden diverse populaire apps en functies van iPad ook beschikbaar op de Mac. Bovendien krijgt OS X hiermee weer een nieuwe innovatie-impuls. Met Mountain Lion zijn Messages, Notes, Reminders en Game Center voor het eerst ook beschikbaar op de Mac, net als Notification Center, Share Sheets, Twitter-integratie en AirPlay Mirroring. Mountain Lion is de eerste OS X-versie die standaard op iCloud berekend is, wat configuratieprocessen vergemakkelijkt en een soepele integratie met programma's verzekert. Nieuw is ook Gatekeeper, een revolutionaire beveiligingsfunctie die gebruikers volledige controle biedt over de installatie van programma's op hun Mac, zodat ze schadelijke software buiten de deur kunnen houden. Deze evaluatieversie van Mountain Lion is vanaf vandaag beschikbaar voor deelnemers aan het Mac Developer Program. Mac-gebruikers zullen eind deze zomer via de Mac App Store naar Mountain Lion kunnen upgraden.

"De Mac wint al 23 kwartalen achter elkaar steeds verder terrein op de pc. En met Mountain Lion heeft de Mac nóg meer te bieden", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. "We hebben het ontwikkelingstempo van 's werelds meest geavanceerde besturingssysteem voor personal computers flink opgeschroefd. Daardoor konden we de evaluatieversie van Mountain Lion voor ontwikkelaars al zeven maanden na de succesvolle release van Lion uitbrengen."

Deze evaluatieversie van Mountain Lion voor ontwikkelaars bevat het nieuwe programma Messages, dat in de plaats is gekomen van iChat. Hiermee kun je op je Mac onbeperkt sms'jes, foto's en video's sturen naar een andere Mac of een iOS-apparaat. Berichten blijft AIM, Jabber, Yahoo! Messenger en Google Talk ondersteunen. Vanaf vandaag kunnen Lion-gebruikers op www.apple.com een bètaversie van Messages downloaden. De definitieve versie zal deel uitmaken van Mountain Lion. Met Reminders en Notes kunnen gebruikers op al hun apparaten takenlijstjes maken en bijhouden. In Game Center kunnen ze nieuwe games opzoeken en vrienden met een Mac, iPhone, iPad of iPod touch uitdagen voor een multi-player livegame.

Berichten worden in Mountain Lion op een nieuwe, elegante manier gepresenteerd. Meldingen van Mail, Calendar, Messages, Reminders en over systeemupdates en programma's van derden komen centraal binnen in Notification Center. De systeembrede Share Sheets-voorziening maakt het eenvoudig om direct vanuit een programma van Apple of een andere fabrikant koppelingen, foto's en video's te delen. Twitter is standaard in Mountain Lion geïntegreerd. Dat betekent dat gebruikers zich maar eenmaal hoeven aan te melden en direct vanuit Safari, Quick Look, Photo Booth, Preview en programma's van andere fabrikanten kunnen twitteren. Ook nieuw in Mountain Lion is de synchrone weergave via AirPlay. Dit is een eenvoudige manier om via Apple TV draadloos en veilig 720p-video van een Mac naar een HD-televisie te streamen.

Meer dan 100 miljoen gebruikers hebben al een iCloud-account. In Mountain Lion is het nog eenvoudiger geworden om iCloud in te stellen en op al je apparaten documenten te benaderen. Op basis van de Apple ID van de gebruiker worden Contacten, Mail, Agenda, Berichten, FaceTime en Zoek mijn Mac automatisch ingesteld. Het nieuwe iCloud Documents zorgt ervoor dat wijzigingen op alle apparaten worden doorgevoerd, zodat documenten overal en altijd up-to-date zijn. Er is een nieuwe API beschikbaar waarmee ontwikkelaars software die op basis van documenten werkt geschikt kunnen maken voor iCloud.

Gatekeeper is een revolutionaire nieuwe beveiligingsfunctie die gebruikers laat bepalen welke software wel en niet op hun Mac gedownload en geïnstalleerd mag worden. Zo kunnen ze programma's altijd laten installeren, ongeacht de herkomst, zoals nu op een Mac gebruikelijk is. Ze kunnen echter ook een veiligere optie kiezen, namelijk dat alleen software uit de Mac App Store plus programma's van ontwikkelaars met een unieke Apple Developer ID geïnstalleerd mogen worden. Voor een optimale veiligheid kan Gatekeeper zo worden ingesteld dat alleen software uit de Mac App Store mag worden gedownload en geïnstalleerd.

Mountain Lion bevat verder functies die specifiek voor Chinese gebruikers zijn gemaakt, zoals ingrijpende verbeteringen in de Chinese invoermethode en de mogelijkheid om in Safari Baidu als zoekmachine te selecteren. Mountain Lion voorziet in een eenvoudige configuratie van Contacten, Mail en Agenda voor e-mailproviders QQ, 126 en 163. Chinese gebruikers kunnen via Share Sheets rechtstreeks video's uploaden naar de populaire videowebsites Youku en Tudou. De systeembrede ondersteuning van Sina weibo faciliteert microblogging.

Honderden nieuwe API's bieden ontwikkelaars toegang tot de nieuwe kerntechnologieën en geavanceerde functionaliteit van OS X. De Game Kit API's putten uit dezelfde voorzieningen als Game Center in iOS, zodat de ontwikkelaars multi-player games kunnen maken die geschikt zijn voor de Mac, iPhone, iPad en iPod touch. Een nieuwe grafische infrastructuur biedt ondersteuning voor OpenGL en OpenCL en bevat GLKit, die voor het eerst bij iOS 5 werd aangeboden om de ontwikkeling van OpenGL-apps eenvoudiger te maken. Het gebruik van Core Animation in Cocoa-apps is aanzienlijk vereenvoudigd en nieuwe 64-bits video-API's vervangen de oude QuickTime-API's. Dankzij de verbeterde Multi-Touch-API's kunnen ontwikkelaars de zoombeweging (tweemaal tikken) ondersteunen, evenals de systeembrede opzoekbeweging. Kernel ASLR biedt een strengere beveiliging door beter te beschermen tegen bufferoverloopaanvallen.

Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. Met de iPad heeft Apple de toekomst van mobiele media en computers een gezicht gegeven.Meer 'hands on' via onze collega's wereldwijd:

• The Loop  
• Engadget
• The Verge
• AllThingsD
• CNET
• The Wall Street Journal's interview with Tim Cook

Reacties

16 februari 2012 MacFreak Verslaafde

Er staat ook een beta versie van iMessage klaar voor op de Mac.....

16 februari 2012 Gevorderd Lid

Ff de kat uit de boom kijken, ben nu nog tevreden over Lion! en alles wat er op zit!! aantal dingen kijken mij wel aan, maar eerst wat meer info horen!

16 februari 2012 MacFreak Veteraan

Zit er goed uit alleen heb ik mijn twijfels bij een aantal punten.

Wat gebeurd er met de certificering? Kan ik hem elk jaar weer opnieuw halen?
Komt er nieuwe versie voor de server?
En konden ze deze lichte vernieuwing niet onder een 10.7.4 doen?

16 februari 2012 Een ware MacFreak!


Citaat: Patrick S om 16:44, 16-02-2012
Er staat ook een beta versie van iMessage klaar voor op de Mac.....      


Ook dat werkt alleen onder 10.7.

16 februari 2012 Een ware MacFreak!

Heb nu nog programma's die nog niet onder Lion draaien... en straks al Lion+... die mannen van de software zullen vloeken !

16 februari 2012 MacFreak Verslaafde

Zo is dat. Bijvoorbeeld Adobe-software nog niet 100% probleemloos met Lion. Straks??

http://roaringapps.com/apps:table

16 februari 2012 Redactielid

@ Dick de Roos: Wat dacht je dan? Apple is altijd een bedrijf geweest dat vooruit wilt en zich zo min mogelijk laat afremmen...

@ DJAN: Ik weet het natuurlijk nog zeker, maar de kans lijkt me groot dat programma's die onder Lion werken ook onder Mountain Lion zullen draaien (net zoals bij Leopard en Snow Leopard).

16 februari 2012 Een ware MacFreak!

Ik geloof dat ik nu maar ga afhaken wat betreft de nieuwe OS versies. Vanaf 1986 (als ik het wel heb) zit ik met veel plezier achter een Mac. Steeds meegegaan met de nieuwe systemen, maar Lion beviel me al matig (en ik las veel berichten met problemen), maar wat ik nu lees over Mountain Lion spreekt me nog minder aan. Prima voor mijn iPad, maar driekeer niks  voor mijn Mac.

Het zal de leeftijd wel wezen...

16 februari 2012 Een ware MacFreak!


Citaat: Robert om 17:57, 16-02-2012
@ Dick de Roos: Wat dacht je dan? Apple is altijd een bedrijf geweest dat vooruit wilt en zich zo min mogelijk laat afremmen...


Nou, zo oud is mijn systeem (2.8 GHz intel Core 15) en mijn OS (10.6.8) nu ook weer niet.
Apple mag wat mij betreft best vooruit gaan, maar ik hoef toch niet met iedere nieuwe release mee te lopen?
Ik kan best zonder iMessage en ook nog wel zonder iCloud.
Niet ieder programma werkt goed onder Lion.
Laat staan straks onder Mountain Lion ben ik bang.
Ik wacht de ontwikkelingen wel af.
Overigens ben ik van mening dat deze nieuwe OS-versie wel erg snel op de vorige volgt.
Het doet wat dat betreft een beetje denken aan Windows Vista en Windows 7.
Nu ik dit schrijf herinner ik me een draadje bij de buren met een dergelijke strekking.

Enfin, misschien staan we straks allemaal te juichen om BL.


Edit: quote toegevoegd

(Bewerkt door Dick de Roos om 18:15, 16-02-2012)

16 februari 2012 Redactielid

@ Dick de Roos (en in mindere mate Axhill): Ik verplicht niemand tot niets en Apple trouwens ook niet. Maar ik denk dat Apple gelijk heeft dat verreweg het grootste gedeelte van de gebruikers erg graag ziet dat iOS en OS X lekker makkelijk met elkaar communiceren.

Het enorme succes van iCloud wijst daar volgens mij ook op...

Apple is trouwens van plan om vanaf OS X 10.8/Mountain Lion jaarlijks updates uit te brengen, dus de mensen die daar geen trek in hebben zijn nu echt de klos... ;)

16 februari 2012 Gevorderd Lid

airplay mirroring voor mijn MacBook met mijn AppleTV...    

Waarom altijd negatief over nieuwe ontwikkelingen? Het is toch niet verplicht!  

16 februari 2012 MacFreak Verslaafde

Hallo MacFreaks

"Mountain Lion" betekent toch geen "bergleeuw" in het Nederlands, maar "poema"?  Fonetisch mag het dan als een broertje van Lion klinken, biologisch is het een broertje van de panter.

Leuk, die integratie met al die iOS dingen.  Maar ik hoop dat ik straks gewoon nog m'n Finder kan gebruiken en niet Launchpad moet gaan gebruiken op m'n iMac.  En dat ik apps die op de iMac lopen, gewoon naar een andere map verplaatst kunnen worden, zodat ik de spelletjes gewoon bij de spelletjes kan zetten.  Dat ik   :key_option:  :key_command: T straks ook in Mail ik gebruiken en ik daarna bij m'n favorieten terecht kom en niet bij "Pijlen" zoals nu.

groetjes

Mathy

16 februari 2012 Een ware MacFreak!

@Mathy:
Wikipedia US: "The cougar (Puma concolor), also known as puma, mountain lion, mountain cat, catamount or panther, depending on the region."
Wikipedia NL: "De poema, bergleeuw of zilverleeuw (Puma concolor) is een katachtig dier dat in geheel Midden- en Zuid-Amerika en in het westen van Noord-Amerika voorkomt."

Als de WP klopt, kan het dus wel.

16 februari 2012 Een ware MacFreak!


Citaat: Robert om 19:19, 16-02-2012


Apple is trouwens van plan om vanaf OS X 10.8/Mountain Lion jaarlijks updates uit te brengen, dus de mensen die daar geen trek in hebben zijn nu echt de klos...  ;)Het boekhoudprogramma met Isabel heeft vorige week zijn laatste update gehad om vlot te draaien onder Lion, nu nog moet ons Calculatie-Managementssoftware update krijgen voor Lion (die is trouwens nog niet beschikbaar) en de security van de on-line banking is ook pas in orde.... komt er binnen 4 maand terug eentje aan... je bent dus snel al een paar maanden zoet met iedere update van het OS.

Pas op, in ben niet tegen de voorruitgang, integendeel, mag wel veranderen, maar met die tussen update's is het niet lekker (Leopard - Snow Leopard - Lion - Moutain Lion ...)

16 februari 2012 Redactielid

@ DJAN: Maar waren al die updates ook nodig bij de overgang van Leopard naar Snow Leopard?

Ik zit me daar suf over te peinzen, maar kan me dat nu niet meer voor de geest halen...

16 februari 2012 Een ware MacFreak!

Meer iOS in OS, mooi zo. ik durf erop wedden dat alle iOS programma's de facto ook kunnen draaien onder Mountain lion. Natuurlijk zullen programma's die gebruik maken van vb de gyroscoop totaal niet functioneren. Maar het gaat om het principe. Een ontwikkelaar kan nu zijn programma optimaliseren voor iPad, iPodTouch/iPhone en de Mac.

Geweldig vooruitzicht!!

Kopen die handel

17 februari 2012 Een ware MacFreak!


Citaat: Robert om 21:15, 16-02-2012
@ DJAN: Maar waren al die updates ook nodig bij de overgang van Leopard naar Snow Leopard?

Ik zit me daar suf over te peinzen, maar kan me dat nu niet meer voor de geest halen...  De update's (van L naar SL) waren niet zo groot maar zijn wel nodig voor www.dataline.eu en www.justsoftware.be, maar naar OS Lion was dit terug een serieuze update waardoor OS Lion pas onlangs te installeren was... let op: dit kost ons vrij "weinig" gezien er een verplicht onderhoudspakket is jaarlijks te betalen en alle update's zitten steeds inbegrepen.

17 februari 2012 MacFreak Verslaafde

Alles lezende is er voor een Macgebruiker zonder iPad/iPhone/iPod (zoals ik)
weinig interessants voor een upgrade. Ik begrijp dat 'iedereen' altijd 'alles'
met elkaar moet en wil kunnen delen van elke kop koffie tot het eerste kievitsei,
maar dat heeft niet mijn prioriteit.

Volgens mij volgt Cupertino (logischerwijs) de grote zak met geld.
De meeste inkomsten komen uit de verkoop van iPhones/iPads en
deze gebruikers worden met al deze vernieuwingen verleid tot het
kopen van een Apple computer.

Zoals al eerder geschreven hier is er met de komst van de iPod
een splitsing in het Macgebruikersland ontstaan. Namelijk die tussen
de gebruikers van Apple Macintosh computers (te weten: een betrouwbaar
en gebruikersvriendelijke thuiscomputer) en de meer 'gadget'-achtige
gebruiker (een MP3/4 speler die mooier is, een telefoon waar je ook
makkelijk mee kan internetten en een tablet waar je... waar je mee...
kan, uh, je moet hem gewoon hebben, dan zie je wat je ermee kan)

En dan sluit ik me aan bij Axhill en allen die meteen vragen hebben
over programma's die weer ge-upgrade moeten worden:

Voor de meeste gebruikers is een computer iets waar je zorgeloos
en prettig je werk op moet kunnen doen. Die hoeft niet ieder jaar
opgetuigd te worden met nog meer tierelantijntjes zodat elke scheet
de iCloud ingeblazen kan worden.
Maar het zal de 'leeftijd' zijn (ik vond 42 toch niet zo oud...)

17 februari 2012 Een ware MacFreak!


Citaat: Viool om 10:02, 17-02-2012

... Voor de meeste gebruikers is een computer iets waar je zorgeloos
en prettig je werk op moet kunnen doen. Die hoeft niet ieder jaar
opgetuigd te worden met nog meer tierelantijntjes zodat elke scheet
de iCloud ingeblazen kan worden.En daar sluit ik me helemaal bij aan!
Mijn Mac werkt prima, mooie programma's (ook PPC), goed werkende randapparaten, alles draait als een zonnetje.
Geen haar op mijn hoofd die er over peinst dit op te geven voor een (inderdaad) gadget-achtige "PC".
Krijg ik hetzelfde gedonder als met mijn iPad, die sinds iOS5 om de haverklap crasht. Het lijkt zo langzamerhand wel Windows...

Nog even en ik moet zelfs virusprogramma's op mijn Mac en iPad installeren. Nooit nodig gehad de afgelopen 25 jaar.  

17 februari 2012 MacFreak Verslaafde

@Viool: helemaal mee eens! Ik gebruikte al Macs toen ze nog niet cool waren (verre van dat...) & heb meer en meer het idee dat de eye candy aan het voordringen is. In een ouwe post grapte ik nog dat ik niet kon wachten tot ik een iMac met touch screen had, maar daar ben ik toch wel stilletjes van aan het terugkomen. Een Retina Display vind ik meer dan genoeg, in dier voege...

Nou is het echt niet mijn bedoeling een Willem van der Wiel te spelen (hoewel, met zó'n Solex), maar als ik dan die 'vooruitgang' van bijvoorbeeld het Notification Center zie, geeft mij dit juist minder overzicht bij actieve applicaties met al openstaande deelvensters (zoals in Creative Suite) als het er steeds overheen growlt. Je zult het ongetwijfeld ergens kunnen uit- en aanzetten, maar ik wilde het toch even gezegd hebben. Waarvan acte!

Groet, JB

(Bewerkt door jbtroost om 10:52, 17-02-2012)

17 februari 2012 MacFreak Veteraan

zo zie je maar dat je overal mensen tegenkomt die liever behouden wat ze hebben dan vooruit kijken naar nieuwe mogelijkheden. Prima: dan laat je mountainlion gewoon aan je voorbijgaan. Ik maak me ook geen zorgen dat programma's straks niet meer werken. Volgens mij wordt dit met name een upgrade in gebruikerservaring en niet zozeer in techniek.
Het enige waar ik me zorgen om maak is dat straks de dierennaampjes op zijn. We zitten nu al bij de koning der dieren en laten we wel wezen, een poema is best snel maar heeft toch niet dezelfde allure als een leeuw...

17 februari 2012 MacFreak Verslaafde

@mrmaster: tegen de tijd dat 10.9 vervangen moet worden is er geen verschil meer tussen OS en iOS. Hoeven ze ook zich niet in bochten te wringen voor een Romeinse 11. Problem solved...

17 februari 2012 Een ware MacFreak!

En zo word je dan neergezet als een reactionaire oude lul, terwijl de insteek is een goed werkend systeem niet te ondergraven.

De "vooruitgang" van Lion en Mountain Lion is imoh vooral heel cosmetisch en gericht op een heel ander publiek dan de vroegere Apple-koper. Die wilde een degelijk computersysteem, wat hem zelden kopzorgen gaf.

Nu (alweer volgens mij) richt Apple zich op de gadgets-kopende mensen (iPod, iPhone, iPad) en moet het uiterlijk en de beleving van deze gadgets overeen komen met de computer; dat zal wel tot extra verkoop leiden (denkt Apple).

Het is toch van de zotte, dat je dadelijk bij elke update van het OS c.q. iOS maar moet afwachten welke van je randapparaten en/of software niet meer werkt?

Nogmaals: het lijkt Windows wel...

17 februari 2012 MacFreak Verslaafde


Citaat: mrmaster om 10:52, 17-02-2012
zo zie je maar dat je overal mensen tegenkomt die liever behouden wat ze hebben dan vooruit kijken naar nieuwe mogelijkheden. Prima: dan laat je mountainlion gewoon aan je voorbijgaan. ..Je hebt gelijk natuurlijk. Hoewel ik denk dat iedereen graag wil behouden wat goed werkt.
Dat betekent overigens niet dat 'de oude garde' niet vooruit wil kijken naar nieuwe mogelijkheden.
Het gaat mij (en anderen) vooral om de tierelantijnen. Ik vindt vernieuwingen prachtig,
maar het filmpje met 'features' in de openingspost doet mij verlangen naar een kladblok
met potlood voor de boodschappenbriefjes en 'plaknotities' waar je overigens ook al filmpjes
in kon plakken

@jbtroost; OSXI en iOs6 zal inderdaad denk ik alle Apple apparaten kunnen aansturen in de toekomst in de vorm van 1 besturingssysteem.

17 februari 2012 MacFreak Verslaafde

@Axhill: Als we een Like-button hadden gehad, stond er nu een onder jouw uw laatste post...

(Bewerkt door jbtroost om 11:39, 17-02-2012)

17 februari 2012 MacFreak Verslaafde


Citaat: Viool om 11:27, 17-02-2012
@jbtroost; OSXI en iOs6 zal inderdaad denk ik alle Apple apparaten kunnen aansturen in de toekomst in de vorm van 1 besturingssysteem.Ik denk dat er in de onderste la van ome Steve nog wel een mooie naam uit een van zijn vorige levens ligt, als alternatief voor het - zelfs door Siri - onuitsprekelijke iXI...

NeXT!

17 februari 2012 Een ware MacFreak!

Als ik sommige reacties lees, zouden we dus beter nog in het tijdperk van Mac anno 1984 zitten...

Nee, ik lust wel update's, maar dan enkel wanneer ze zonder problemen een verbetering zijn van het vorige OS.

Voor mij speelt tijd noch de cyclus een rol. En daarop zit Apple de laatste tijd wel te pinnen; die cyclus (misschien wel aangemoedigd door mac-freaks die niet kunnen wachten).

Momenteel wacht ik steeds een tijdje voor een update te installeren maar ... heden als je ook een iPhone en iPad hebt, lukt dat niet altijd meer. De ene kan al niet meer zonder na een update van iOS of van OSX (cfr iCal agenda, iCloud vs MobileMe, ...). Daarbij komt dan nog dat veelal zo'n update minder prettig en vlot verloopt... Tot een paar jaar terug had ik nooit problemen met update's, de laatste zijn niet altijd prettig verlopen (airport-instellingen weg, agenda en contacten dubbel, ...).

Soms zijn het maar kleine ettertjes, maar toch, liever een update dat vlekkeloos is door er 1 dag langer op te wachten.

17 februari 2012 MacFreak Verslaafde


Citaat: DJAN om 11:44, 17-02-2012
Als ik sommige reacties lees, zouden we dus beter nog in het tijdperk van Mac anno 1984 zitten...


Maar dat zitten we nu toch ook (weer)? Alleen is Apple nu zelf de Big Brother geworden waar ze in die SuperBowl commercial zo tegen ageerden. En tóch vind ik een gesloten systeem (met een naadloze hard- en software-integratie) nog steeds beter dan welk open systeem ook!

Of bedoel je dat niet?  

17 februari 2012 MacFreak Veteraan

@Axhill: het was geenszins mijn bedoeling om mensen weg te zetten als reactionaire oude lul. Ik schaar mijzelf ook onder de groep mensen die ik in mijn eerste post benoem en ik ben pas 29...

Wat ik bedoelde te zeggen: bij elke verandering die wordt gepresenteerd zijn er altijd mensen die meteen het ergste verwachten, maar deze update is volgens mij zonder problemen links te laten liggen.
En inderdaad: het lijkt erop dat apple de rol van grote boze wolf heeft overgenomen. Op den duur zal er wel weer een bedrijf opstaan dat als underdog begint met het ontwikkelen van een goedwerkend systeem voor een beperkte markt. En als dat bedrijf dan populair wordt... etc.

17 februari 2012 MacFreak Verslaafde

Het is niet waar  

Sweep, slide, move, pinch, zoom in, zoom out, ...

Zucht. Ik hoop maar dat de muis en finder niet verdwijnt in de toekomst.

17 februari 2012 MacFreak Verslaafde

Ik heb na het lezen van alle reacties voor mezelf nog steeds een dubbel gevoel bij deze rappe update.

Ik denk dat Apple als eerste richting een soort crossplatform wil gaan.
Gewoon de apps van je iPhone ook op je mac/macbook draaien, daarnaast nog maar een store voor al je apps en alles zoveel mogelijk in de cloud, daarnaast op beide os-en (een beetje) een gelijke look en feel. zodat de gebruikerservaring zo compleet en zo laag drempelig als mogelijk wordt.

Dubbel omdat ik voel dat door de druk dit als eerste te kunnen presenteren ze zichzelf wel eens voorbij zouden kunnen galopperen en in het proces vele "veteran users" zouden kunnen verliezen.......

17 februari 2012 Een ware MacFreak!


Citaat: mrmaster om 12:17, 17-02-2012
@Axhill: het was geenszins mijn bedoeling om mensen weg te zetten als reactionaire oude lul. Ik schaar mijzelf ook onder de groep mensen die ik in mijn eerste post benoem en ik ben pas 29...@mrmaster  
Sorry, ik vergat een smiley achter mijn zin te plakken, want zo zwaar bedoelde ik het niet.  

17 februari 2012 MacFreak Veteraan

Eenvoudig delen via Twitter maar niet met Facebook of Google+. Blijkbaar zijn de wonden nog niet genezen nadat Facebook connectie met Ping had stopgezet. En Google+, tja, concurrentie zeker. Lang leve Twitter!


(Bewerkt door instep om 17:13, 17-02-2012)

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.