Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Uitlezen data lukt alleen bij oudere iDevices

000

Een kleine week geleden hadden we een nieuwsbericht over het feit dat als de politie (of iemand anders) jouw smartphone en de software van XRY in handen heeft zij al je data kunnen uitlezen.

In de commentaren werd toen al opgemerkt dat in het voorbeeldfilmpje (dat inmiddels trouwens van YouTube verdwenen is) het wachtwoord 0000 was en dat dat natuurlijk wel erg eenvoudig te kraken is. Op zich is dat een waarheid als een koe, maar dat betekent nog niet dat een moeilijker of langer wachtwoord niet te kraken zouden zijn, alleen maar dat het dan langer zou duren.

Maar belangrijker is waarschijnlijk dat deze manier van kraken alleen maar werkt op oudere iDevices. Op zijn blog legt Will Strafach (beter bekend als de hacker chronic) uit dat als je een iPhone 4S, een iPad 2 of een iPad 3 hebt deze manier helemaal niet werkt.

Heb je een ouder iDevice en wil je weten hoe je een langer wachtwoord op je iPhone, je iPad of je iPod touch kunt aanmaken, dan kan je natuurlijk terecht bij deze tip van MacFreak.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.