Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Geruchten over kleinere iPad blijven aanhouden

010

De geruchten dat Apple op een gegeven moment met een kleinere iPad uit zal komen blijven aanhouden. Zo kunnen we bij DigiTimes lezen dat Pegatron de 10 inch iPad zou gaan maken en Foxconn de kleinere versie. En die laatste zou dan in augustus moeten uitkomen.

Bij iMore komen we nu een vergelijkbaar gerucht tegen, alleen verwachten ze daar de kleinere iPad in oktober.En we toch bezig zijn, Rene Ritchie van iMore vertelt er ook meteen bij dat de volgende generatie ook pas in oktober uit zou komen.

Voordat je deze geruchten als complete fantasie afdoet, is het misschien de moeite om te vermelden dat Daring Fireball's John Gruber eerder al eens vertelt heeft dat Apple een prototype van een 7,85 inch iPad heeft. En John Gruber heeft een uitstekende reputatie wat betreft zijn betrouwbaarheid.

Nu betekent het bestaan van een prototype natuurlijk niet dat Apple ook echt een kleinere iPad uit zal brengen, maar het zorgt er volgens mij wel voor dat deze geruchten geloofwaardiger worden.

Dit gerucht bestaat overigens al een tijd en werd voorzichtig bevestigd door diverse tablet fabrikanten op de CEbit. De consumenten elektronica beurs in Hannover afgelopen maart. Daar werd beweerd dat Apple al een grote bestelling had geplaatst voor 7'' schermen.

Reacties

11 mei 2012 Een ware MacFreak!

Ach ja ik zeg het al jaren, het is niet de vraag òf Apple een kleine iPad uitbrengt, maar wanneer. Maar ze doen er wel verdomde lang over.

11 mei 2012 Een ware MacFreak!

Zelfde als de TV van Apple, die staat ook nog steeds in backorder ^ ;)

Nee ik blijft nog steeds bij mijn standpunt dat dit er niet komt. Zeker niet in de eerste 2 jaar vanaf nu.

Laat eerst maar eens iedereen overstappen en wennen aan Retina devices.
Daarna gaan ze heel miss. eens kijken naar kleinere of beter gezegd voor Apple afwijkende formaten.

Desondanks ze niet de nummer 1 telefoon zijn is het display formaat van de iPhone wel de standaard voor mobiele (telefoons) online.

Volgens mij heeft Apple nog nooit naar andere gekeken en daar hun producten op afgestemd. Apple kijkt volgens mij meer naar designs, hoe zien de Apps eruit op verschillende formaten. Ze geloven volgens mij meer in verschillende Apps, ééntje voor de iPhone en ééntje voor de iPad. Zo werkt dat ook online in de browser.

Meer formaten = meer werk = niemand blij en een hoop rotzooi online dat er niet uitziet.
Laat eerst de consument + designers maar eens wennen aan deze producten en deze manieren van ontwikkelen.(Bewerkt door Shmoo om 15:21, 11-05-2012)

11 mei 2012 Een ware MacFreak!

Dat Apple voor een 7" naar anderen zou kijken is natuurlijk niet waar. De 7" hebben ze net als vele andere maten vanaf dag 1 in hun labs. En als Apple de tijd rijp vindt brengen ze die andere maat uit. Misschien is het wel de ideale companion voor de Apple TV. Ter vervanging van je afstandbediening dus, en dan is een klein maatje opeens zo gek nog niet. Ik zie in ieder geval meer redenen voor Apple om het wel te doen dan om het niet te doen.

Vergeet daarbij niet dat een 7,85 inch iPad een waarschijnlijk stuk goedkoper zal zijn, waardoor Apple waarschijnlijk blijvend de tablet-markt zal kunnen domineren.

Ik weet niet of de kleinere iPad er zal komen, maar wel dat het van een zakelijk oogpunt waarschijnlijk een prima optie is...

11 mei 2012 MacFreak Verslaafde

Mij lijkt het juist een onhandige maat: te groot om mee te bellen (vind ik van alles groter dan een iPhone) en te klein om echt productief mee te kunnen zijn.
In een projectgroep met tot 8 personen is op een 10" nog eens een brainstormsessie te houden of een mindmap te maken/showen voor de creatieve ideeën. Met 7-8" lijkt me dat alweer aan de kleine kant worden.

11 mei 2012 Een ware MacFreak!

Maar de kleine maat is ook geen vervanging van de 10 inch! Het zou gewoon een model erbij zijn die dankzij zijn lagere prijs en kleinere omvang een andere doelgroep aanspreekt. Zo vindt de een een spiegelreflex een perfecte maat en de ander een kleine pocketcamera, een 11" versus een 17" laptop, een Mini of een Hummer. Waarom zou er nu bij tablets uitgerekend maar 1 maat geschikt zijn, ik zie dat nog steeds niet.

Bedrijfseconomisch gezien is de strategie van Apple een meesterzet geweest om totnogtoe aan 1 maat vast te houden: efficiëntie fabricage, eenduidigheid apps, beste deals bij inkoop scherm etc. Apple heeft daarmee een gigantische voorsprong op de concurrenten kunnen opbouwen. Om die voorsprong te kunnen behouden ZOU het nu best wel eens een goed moment kunnen zijn om een kleiner model uit te brengen. Misschien is bijvoorbeeld de chinese markt wel dol op die kleinere schermen (en lagere aanschafprijs), wie zal het zeggen?

@ robertjan: Bellen? Met een iPad?

Er is wel een markt voor kleine tablets waarbij ik twee argumenten hoor: kleiner en goedkoper. En voor Apple zou het een argument kunnen zijn om een andere markt (minder kapitaalkrachtig) aan te kunnen boren.

11 mei 2012 MacFreak Verslaafde

Het was om te illustreren dat het mijns inziens een maat is waar je niet veel mee kunt. Het grootste wat redelijkerwijs draagbaar lijkt te zijn is de 10". Bij een kleiner scherm mis je het overzicht wat je met 10" wél hebt. Programma's worden minder productief en meer gericht op entertainment.

Maar ja, de 10" is juist erg handig in een trein of vliegtuig voor entertainment. Dus daarvoor hoeft geen kleinere maat te komen.
De iWork- en iLife-pakketten hebben juist geen enkel belang bij een kleiner scherm. De interface moet op de schop. Bewerken gaat minder nauwkeurig. Minder overzicht over de informatie in de documenten. En een volledig (en dus handig) keyboard is ongeveer dezelfde maat als de 10". Als bewijs zijn er vele cases incl. toetsenbord, waar de 10" perfect in past. Een 7-8" zou veel ruimte over houden en niet de optimale maat hebben als een MacBook Air.

De batterij hoeft geen issue te zijn, aangezien minder pixels ook minder energievraag betekent.

Blijft over een compactere maat, maar een 10" past al prima in een rugzakje en zelfs prima in een schoudertas. Het gewicht is ook geen issue. De huidige iPad is precies het juiste gewicht. De draagbaarheid is dus geen enkel issue.

Tenslotte is er de prijs. Welnu, er worden relatief meer iPads verkocht dan welk ander elektronica-product ter (Westerse) wereld. Het lijkt me dat de prijs daarmee ook geen probleem is. De concurrentie bewijst immers ook dat de iPads zeer scherp geprijsd zijn, m.n. de instapmodellen.

Kortom, ik zie geen enkele reden waarom Apple met een kleiner tablet zou komen. Bovendien heeft Terry Gou (aangegeven dat zij op het punt staan een tv van Apple te gaan produceren. Ik kan me niet voorstellen dat Apple 2 productaankondigingen binnen korte tijd zal doen, van deze importantie. Een 7" iPad zou de exposure van het nieuws van een iTV wel wat doen afnemen. Dat lijkt me niet de bedoeling.

12 mei 2012 MacFreak Veteraan

Ik heb al jaren een kleine iPad, hij noemt iPod Touch

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.