Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Apple verkrijgt opmerkelijk prijsvergelijk patent

003

Apple heeft een patent toegewezen gekregen waarbij het gebruikers instaat stelt om producten te scannen waarbij men de mogelijkheid krijgt om te zien waar men de beste deal kan krijgen. Het zou hierbij gaan om een verbeterde versie van de traditionele manier van barcode scanners, die verkrijgbaar zijn in onder andere de App Store. Een van deze functies is bijvoorbeeld dat er gescreend kan worden binnen een bepaald geografisch gebied. Dat betekent dat je kan zien welke retailer er in de buurt een product aanbied dat beter geprijsd is of bepaalde extra kortingen heeft op dat moment.Dit is een enigszins controversiële toekenning, want het betreft hier een methode die vele van ons inmiddels al gebruiken tijdens het shoppen. Je kan immers in de winkel het product zien en vervolgens de barcode scannen om er achter te komen waar je het online, vaak tegen betere prijzen, kan aanschaffen.

In hoeverre dit van invloed is op de bestaande Apps die gebruik maken van dezelfde methode is onbekend. Het zou mogelijk voor Apple van belang zijn om controle te krijgen over de verkoopprijzen van haar producten om bijvoorbeeld, grijze import tegen te gaan van Apple producten.

Reacties

08 augustus 2012 Onbekend Lid

Een zeer opmerkelijke zaak. Nadat ze zich kapot hebben gevochten op patenten tegen andere telefoonfabrikanten gaan ze zich nu begeven op het vlak van de apps? Ik gebruik regelmatig de barcode scanner van prijsvergelijk maar dat mag straks niet meer?

08 augustus 2012 Nieuw Lid

@Joyce76 Ik zat hier ook aan te denken. Maar eerlijk gezegd denk ik niet dat apple zo dom is om dat op die manier door te voeren. Ik denk dat ze het voornamelijk gekocht hebben om zich in te dekken.

Enfin, leuk bericht!

08 augustus 2012 Een ware MacFreak!

Klopt ik denk dat dit een patent zal zijn die ze nodig hebben om de App Store verder uit te bouwen.

Waarschijnlijk ga je straks zoeken op bijv. een betaalde App. en aan de hand van dit patent krijg je dan straks te zien welke vergelijkbare apps dan de goedkoopste en miss. beter zijn.

Hiermee voorkomen ze claims van bedrijven als Prijsvergelijk die dan weer gaan zeuren (geld ruiken) over dat Apple miss. wel eens hun script of formule heeft gebruikt.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.