Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

3D Printer redt iPhone Dock Kickstarter project

004

Voor een ieder die zich wel eens op het hoofd krabt hoe 3D-printing zich nu in de praktijk ontwikkelt, is hier een zeer mooi voorbeeld. De Elevation Dock is een typisch succesvol Kickstarter project geweest waarbij de 'funding' velen malen hoger was dan vooraf benodigd was voor het project. Elevation Labs haalde maar liefst 1,4 miljoen dollar op, terwijl maar 75 duizend dollar nodig was, voor hun Elevation Dock.Het mooie aan de Elevation Dock is namelijk dat je je iPhone eruit kon halen zonder dat je daarbij heel je dock meeneemt. Volgens Wired is het zelfs het Dock dat Apple in eerste instantie zelf gemaakt zou moeten hebben.Maar, net als met vele andere Kickstarter projecten, is ook de Elevation Dock meerdere malen uitgesteld waardoor de levering plaats zou vinden na Apple's bekendmaking van de Lightning Connector en dat is waar het probleem ontstond, want de Elevation Dock was ontwerpen op basis van de 24-pins connector. Dit betekende dus dat dit product in één klap niet meer actueel was en dus niet zou passen met de iPhone 5.En hier is waar de 3D printer te hulp schoot. Mike Hellers, een software engineer uit Londen en 3D printing 'early adaptor' besloot om de dockhouder opnieuw te ontwerpen zodat deze zou passen met een Lightning adapter. Met zijn eigen MakerBot 3D printer testte hij het, perfectioneerde het ontwerp en zette zijn oplossing op Thingiverse en besloot zijn 3D ontwerp via een Shapeways shop te verkopen om zo 12.551 kopers van de Elevation Dock met een iPhone 5 uit de brand te helpen.

Elevation Labs meldde later op haar pagina dat een hardware aanpassing vijf weken zou gaan duren, terwijl het met een 3D printer in een paar uur geregeld was.

Reacties

08 november 2012 Een ware MacFreak!

Ik vind het altijd leuk die Kickstarter updates..Maare die Philips LED lamp van afgelopen week a 199,- daar was toch ook al iemand mee bezig op Kickstarter, hoe zit dat met die mensen zijn die nu allemaal hun geld kwijt of ?

Want ik kan me voorstellen dat Phillips dit soort kleine jongens natuurlijk heel makkelijk het zwijgen op kan leggen zonder het motto kopie, deze jongens hebben vaak niet eens het geld om een lamp te produceren laat staan een rechtszaak met Philips aan te gaan.

Of zal dat wel loslopen?08 november 2012 Een ware MacFreak!


Citaat: Shmoo om 1:40, 8-11-2012
Maare die Philips LED lamp van afgelopen week a 199,- daar was toch ook al iemand mee bezig op Kickstarter, hoe zit dat met die mensen zijn die nu allemaal hun geld kwijt of ?LIFX: The Light Bulb Reinvented
Die kunnen nog wel even vooruit.
Ze gingen voor $100,000 en het werd $1,315,020.

Er staat bij de updates op kickstarter:

Citaat: 30-10-2012
The big news is we’re about to sign on a major production partner and whilst we shouldn’t reveal exactly who this is just yet, it’s a major milestone for us and the LIFX project.

Zou die major production partner Philips zijn?

08 november 2012 Een ware MacFreak!

ik word toch wel een beetje cynisch van $1,464,706 voor een dock...
Besteden we echt anderhalf miljoen zodat je nog maar één hand ipv twee nodig hebt om je iPhone uit het dock te halen?(ps, wel vet dan weer dan het zo voordelig kan worden opgelost et een 3d printer...)

(Bewerkt door kebdarge om 10:18, 8-11-2012)

08 november 2012 Een ware MacFreak!

@kebdarge: Ik héb zo'n Elevation Dock en ik heb er echt geen 1.5 miljoen voor betaald hoor... Het is een prachtig ding waar je je iPhone (ik heb nog een ouderwetse 4S) gewoon met hoes en al in kwijt kan. En inderdaad met 1 hand weer kunt uittillen. Elke cent waard geweest!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.