Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Investeerde Apple ruim 2 miljard in Sharp?

004

Op de site Asymco staat een gedegen analyse van Horace Dediu waarom Apple dit jaar maar liefst 2,3 miljard dollar meer uitgaf dan dat het bedrijf vorig jaar zelf geraamd had. En dat was een derde meer dan eerst de bedoeling was, dus zelfs voor een bedrijf met zakken zo diep als Apple is dat toch een opmerkelijk bedrag.

En hij komt tot de conclusie dat Apple dit geld waarschijnlijk in Sharp heeft geïnvesteerd, het bedrijf dat onder andere de schermen maakt voor de iPhone 5. Sharp was al eerder in financiële problemen en Hon Hai Precision Industry (het moederbedrijf van Foxconn) had toen interesse om het over te nemen maar dat ging uiteindelijk toch niet door.

Het lijkt er dan ook op dat Apple daarop besloten heeft om er voor te zorgen dat Sharp bleef bestaan en Apple van schermen kan voorzien, die 2,3 miljard is dan ook waarschijnlijk daar naartoe gegaan. De reden hiervoor lijkt voor de hand te liggen, Apple wil er zeker van zijn dat ze meer dan één toeleverancier hebben en niet helemaal afhankelijk van Samsung zijn. Gezien de hevige concurrentie tussen de bedrijven zou Apple waarschijnlijk liever nog veel minder met Samsung werken,. Maar die twee lijken, in ieder geval voorlopig, nog tot elkaar veroordeeld.

Reacties

08 november 2012 Een ware MacFreak!

De link op de voorpagina loopt mis. De ï in geïnvesteerd wordt niet verteerd. Kunnen jullie die in http://www.macfreak.nl/nieuws/24380/heeft-apple-ruim-2-miljard-in-sharp-geinvesteerd/ verbeteren, svp?

09 november 2012 Een ware MacFreak!

Wat Michel zegt!

09 november 2012 Redactielid

Kunnen jullie vertellen wat het probleem was? Want hier op de Mac zei ik niets (inmiddels de titel wel al aangepast).

09 november 2012 Een ware MacFreak!

Als je op de link klikte op de voorpagina, kreeg je een 404 error te zien. Indirect via de forumlink kon ik wel op de pagina komen. Het is nu opgelost.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.