Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Is Apple plus de autoindustrie 'the next big thing'?

008

Sinds Steve Jobs tegen zijn biograaf Walter Isaacson zei dat hij het probleem van televisie opgelost had denken veel mensen dat Apple een televisie uit zal brengen. Maar Apple in televisies? Een markt van 30 'maar' miljard met lage winstmarges?

Of is Apple allang bezig met die markt en gebeurt het recht onder onze neus? Bij de presentatie van de recente kwartaalcijfers zei Tim Cook dat de Apple TV van een hobby gepromoveerd is naar een favoriete hobby, en inmiddels worden er van die Apple TV evenveel verkocht als Apple een paar jaar geleden Macs verkocht. Maar omdat Apple er een veel lagere winstmarge op heeft is het voor Apple een hobby.

Het lijkt er dan ook op dat Apple bezig met veel nieuwe dingen, allemaal tegelijk en we hebben het nauwelijks door. Want waarom is de Apple TV een succes? Door de koppeling met iDevices. Dus is Apple al bezig met een nieuwe markt waarbij het ook gaat om een koppeling met iDevices?

Twee dagen geleden werd bekend dat Apple's troubleshooter Eddy Cue nu in de raad van bestuur van Ferrari zit. Eddy zelf vertelde natuurlijk onmiddellijk dat hij altijd al een passie voor Ferrari's had, er sinds vijf jaar zelf een heeft en dat Ferrari bij Apple past:

Citaat:

I am pleased and proud to become a member of the board. I have personally dreamed of owning a Ferrari since I was 8 years old and have been lucky to be an owner for the past 5 years. I continue to be awed by the world-class design and engineering that only Ferrari can doMaar is het toeval dat de man die zich bezighoudt met het verbeteren van Siri gaat zitten in de raad van bestuur van een automaker terwijl Apple deze zomer Eyes Free voor Siri aankondigde?

Het lijkt er op dat Apple's al weer bezig is aan 'the next big thing'…

Reacties

09 november 2012 Een ware MacFreak!

Ik hou het erop dat Ferrari een "geliefde hobby" is van Eddy Cue, en dat hij geen nee kon zeggen toen ze hem vroegen voor de raad van bestuur.

09 november 2012 Redactielid

Als Apple iets in die geest gaat doen, dan is het zeker niet met Ferrari. Om de simpele reden dat er daar per jaar maar weinig van worden verkocht. Logischerwijs kom je langs die route uit bij Fiat (eigenaar van Ferrari), maar waarom zou Eddy Cue dan in de board van Ferrari gaat zitten en niet die van Fiat..? Ik houd het op een leuke hobby van Cue.

Apple heeft in het verleden wel eens stappen in deze richting genomen, zo is het gerucht. Er waren hele kleine signalen dat Volkswagen en Apple met elkaar in gesprek waren, maar daar is niets zichtbaars uitgekomen. Voor zover duidelijk zijn Apple en Volkswagen momenteel ook niet meer met elkaar bezig.

09 november 2012 Een ware MacFreak!

En Fiat is stevig gelieerd aan Microsoft.
http://www.fiat.nl/cgi-bin/pbrand.dll/FIAT_HOLLAND/section/section.jsp?contentOID=1074316306

In die hoek hoef je het dus ook niet te zoeken.

09 november 2012 Een ware MacFreak!

De AppleTV is een leuk ding, maar die interface blijft me hogelijk irriteren. Ik hoop dan ook dat daar een grote stap gezet zal worden want nu vind ik het maar geklungel met die afstandsbediening.

De iPad mini lijkt me trouwens een perfect navigatiescherm en boordcomputer te zijn. Die zie ik wel standaard ingebouwd gaan worden door bepaalde merken. Als dat nog gekoppeld kan worden aan andere functies van de auto ben je al een heel eind lijkt me.

09 november 2012 Een ware MacFreak!

AppleTV een succes? Zonder hack valt er hier in België weinig mee te beleven toch? OK koppeling met je iDevices, een paar kanalen een 40-tal films voor de rest enkel maar goed voor iPhoto.

09 november 2012 Redactielid

@ DJAN: Succes wordt hier in verkoopaantallen weergegeven, subjectief succes weergeven lijkt me niet te doen...

09 november 2012 Een ware MacFreak!

Tuurlijk gaat Apple voorlopig niks doen met auto's, hooguit pleiten voor de continuering van wat dockjes en andere mogelijke aansluitingen. Bovendien is de variatie aan en behoefte naar modellen en stijlen in die sector veel te gevarieerd en ook zwaarwegend (voor autorijders) om door Apple te laten terugbrengen naar 4 modellen: zwart en wit, hybride of elektrisch.

TV's zijn misschien een dichtgetimmerde en lijken financieel geen interessante markt. Maar een werkelijk slimme multi-purpose display kan natuurlijk veel meer dan die oubollige "televisie" op een kastje of aan een muur, thuis.

09 november 2012 Een ware MacFreak!

Citaat: DJAN om 13:03, 09-11-2012
AppleTV een succes? Zonder hack valt er hier in België weinig mee te beleven toch? OK koppeling met je iDevices, een paar kanalen een 40-tal films voor de rest enkel maar goed voor iPhoto.


Je bepaalt helemaal zelf ok er wat mee te beleven valt toch?

Ik kan er om te beginnen ALLES mee afspelen wat op mijn Mac staat.
Ja, ook zonder jailbreak.

Een paar kanalen? Is Internet zo erg in België?
Ik kan er ALLE Uitzending Gemist sites hier in Nederland mee bekijken bijvoorbeeld. Maar verder is het dus niet beperkt tot wat de Apple TV aanbiedt, maar stuur ik alles van mijn Mac en iDevices gewoon zo door naar de Apple TV. Films, series, muziek, games, apps, sites, etc. Veel uitgebreider kan het niet.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.