Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Interne Apple video laat filosofie achter Apple Stores zien

002

Er is een video opgedoken van ruim een jaar geleden waarin we iets kunnen zien van wat de filosofie is achter de Apple Stores en we daarbij ook beelden zien die nog niet eerder te zien waren, zoals de planning van de Covent Garden Store in Londen.

De vertellers zijn Ron Johnson, toen nog Senior Vice President Apple Retail en nu CEO bij JC Penny, en Bob Bridger, Vice President Apple Retail Development.Apple is trouwens niet gelukkig dat deze video naar buiten is gekomen en het is goed mogelijk dat onderstaande link weer van YouTube verdwijnt, maar dan zullen we de link gewoon weer aanpassen.

En mocht je meer willen weten over één van de breinen achter het concept van de Apple Stores dan is dit artikel over hoe Ron Johnson het doet als CEO van JC Penny ook zeer de moeite van het lezen waard. Want hoewel JC Penny nog steeds erg veel verlies draait, verdienen de ruim 10 procent van de winkelruimte die naar het concept van Ron Johnson is aangepast inmiddels het dubbele dan de rest.

Reacties

27 november 2012 MacFreak Veteraan

Ik vind dat de zeer gelikte video nauwelijks iets uit de doeken doet over de filosofie achter het concept van de Apple stores. Het is een onderdeel van de bekende slimme Apple maak-het-heel-bijzonder strategie. Zwierven vroeger de mensen nog door kathedralen en musea, nu hoort daar ook de Apple store bij, daar moet het heen.

27 november 2012 MacFreak Verslaafde

Hoe ze het doen, doen ze het, maar het werkt, alleen kijken van zo'n filmpje geeft het gevoel dat je er bij hoort. Mooi effect.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.