Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Apple groeit erg hard in India

000

Apple blijft een vreemd bedrijf. Eerst liet het China lang links liggen en gaf zo ruim baan voor de concurrentie om daar marktaandeel te krijgen. Daarna leek het alsof Apple wakker werd en het resultaat was dat er erg veel aandacht ging naar China en Apple sindsdien daar erg veel verkoopt.

Nu lijkt het er op dat de geschiedenis zich herhaalt in India. Ook hier koos Apple er kennelijk eerst voor om dat land weinig aandacht te geven, in heel India waren maar dertig mensen bij Apple in dienst. Maar de afgelopen zes maanden is er duidelijk wat gebeurd, en er werken nu vijf keer zoveel mensen bij Apple India en dat geeft spectaculaire resultaten.

Want in de afgelopen drie maanden stegen de verkopen van Apple-producten in India met maar liefst vierhonderd procent. Er werden vooral meer iPhones verkocht, tussen de drie en vier keer zoveel als daarvoor. Het gaat trouwens in India om stevige aantallen, zo werden er in 2012 meer dan 700 miljoen smartphones in India verkocht, in het vierde kwartaal was 29 procent van die markt voor Samsung en haalde Apple 22 procent.

Mocht je meer willen lezen over de ontwikkelingen van Apple in India, dan kan dat in dit artikel van The Times of India.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.