Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Mac Tip: een Mac App Store update verbergen

010

Heb je last van de Mac App Store die je steeds blijft lastigvallen met een update terwijl je die update even niet uit wilt voeren, dan is er een simpele manier om er voor te zorgen dat je weer met rust gelaten zal worden.

De oplossing is heel simpel, klik op de banner die de update aankondigt en de Mac App Store zal openen met de update. Klik nu met je rechtermuisknop (of met Control) op de beschrijving en kies er voor om de update te verbergen en je zal niet meer lastig gevallen worden (in sommige gevallen moet je dit twee keer achter elkaar doen).Mocht je later de update toch willen installeren, dan kan je deze update terug vinden door in het menu 'Store' voor de laatste optie te kiezen, bij mij heet die 'Show All Software Updates…'

Reacties

12 februari 2013 Een ware MacFreak!

Werkt niet voor iOS App store, wie weet hier raad?

12 februari 2013 Een ware MacFreak!

Das natuurlijk een tool van niets want zo stimuleer je alleen maar dat mensen die apps stelen even op verbergen drukken en hoppa probleem verholpen van die irritanten update-melding. Want voor die mensen is die update-melding idd irritant. Ze kunnen niet updaten omdat ze het product niet hebben gekocht met hun AppleID.

Hoe kan een update je nu lastigvallen, volgens mij vallen updates je nooit lastig omdat mensen er naar snakken , het is een verbetering van de versie die je op dat moment heb draaien en ook nog eens gecontroleerd door Apple die zou toch iedereen direct willen installeren.
En dan begrijp ik best dat wanneer je op dat moment in die app aan het werk bent je niet direct wilt updaten maar dan spreek je volgens mij niet van 'lastig vallen' maar gewoon van informeren want als je al in de Mac App Store moet gaan om daar 'rechtmuisknop > hide' te doen dan kun je net zo goed op updaten drukken want dan ben je sowieso al van je werkzaamheden afgestapt.

Nee Apple moet eens serieus gaan werken aan die Mac App Store want tot op heden is het heel erg beperkt allemaal, past zo niet bij Apple. In 3 jaar tijd is het niet veel beter geworden en ik heb het idee dat we nog wel 3 jaar op deze manier blijven aanmodderen.

12 februari 2013 Redactielid

@ Schmoo: gaat het een beetje? Waar haal je in hemelsnaam vandaan dat deze tip alleen maar zou zijn voor mensen die apps stelen?

Ik heb hier een MacBook Pro in de woonkamer met accounts voor mijzelf mijn vrouw en mijn kinderen en ik ben de admin. Ik gok dat mijn vrouw en kinderen erg blij zijn met deze tip, want zij kunnen die updates waar ze steeds mee lastig worden gevallen niet uitvoeren.

Dat een handige tip ook misbruikt kan worden, tja, dan kan je waarschijnlijk nooit meer tips geven...

12 februari 2013 Een ware MacFreak!

bijv. mijn vrouw: die updates van Camera Raw krijgt, terwijl ze nooit een camera op haar mini'tje aansluit, laat staan het Raw formaat gebruikt.
Printers die je niet (meer) hebt. etc.
Need I go on?

(ps. geen gestolen apps hier hoor, ze weet niet eens hoe dat moet)

12 februari 2013 Een ware MacFreak!

Nu je het zegt peter die RAW camera updates zijn wel irritant als je ze niet nodig heb. Op die manier had ik het nog niet gezien.

12 februari 2013 Redactielid

Nu weet in ieder geval iedereen dat je Mac App Store apps ook illegaal kan installeren..! (ik wist dat nog niet eens, maar ik houd me dan ook zo min mogelijk bezig met dat soort dingen).

12 februari 2013 MacFreak Verslaafde

Klopt het dat dit alleen geldt voor updates van Apple? Ik krijg bij een rechterklik op de beschrijving namelijk niets te zien bij updates van andere apps.
edit: Het zal wel aan mijn versie liggen (1.02) want ik zie ook die optie onder het menu Store niet terug. Maar voor 10.6.8 is er geen nieuwere versie van dit programma.

12 februari 2013 MacFreak Verslaafde

Ik neem aan dat dit gaat over App Store voor MacOsX?

Ik heb wat problemen met de AppStore op mijn iPad.
Sinds mijn emigratie nu twee jaar geleden lopen updates niet helemaal lekker meer.
Ik heb nu een account in de Zweedse Store.
Maar nu kan ik bijvoorbeeld Uitzending gemist niet updaten. Verkeerde store. Deleten en opnieuw proberen te installeren werkt ook niet. Ik zou van Store moeten wisselen, en dat begrijp ik, ik ben niet meer in NL.
Maar dat doe ik dan braaf, en vervolgens krijg ik opnieuw de mededeling dat ik van Store moet wisselen. Heel vreemd allemaal.

Iemand een goede oplossing hiervoor?

12 februari 2013 Een ware MacFreak!


Citaat: atelier om 10:35, 12-02-2013
Ik neem aan dat dit gaat over App Store voor MacOsX?

:)

12 februari 2013 Een ware MacFreak!

Niemand voor een tip voor de IOS store

En NEE Schmoo het gaat niet om gestolen apps niet te willen updaten maar om irritante toevoegingen aan apps voor Ios niet te willen gebruiken en tevreden zijn met een oudere versie van de software...

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.