Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Werkt Apple aan een iWatch? (Upd.)

012

Er gaan geruchten dat Apple bezig zou zijn om een horloge te maken die perfect zou samenwerken met alle iDevices, dus de naam iWatch ligt al snel voor de hand. Het begon met dit artikel op de blogs van The New York Times, de informatie zou komen van 'people familiar with the company’s explorations, who spoke on the condition that they not be named because they are not allowed to publicly discuss unreleased products'.

Apple gaf natuurlijk geen commentaar, maar speculaties zijn er inmiddels genoeg. Met name de aankondiging van Corning, de makers van het extra sterke Gorilla Glass voor de schermen van de iDevices, dat zij onder de naam Willow Glass inmiddels ook buigbaar glas maken, zorgt er voor dat de fantasie van veel mensen aan het werk is geslagen.

Hieronder kan je zien hoe dat er uit zou kunnen zien.

Bruce Tognazzini, die vroeger zelf bij Apple werkte, heeft zich er inmiddels ook mee bemoeid, op zijn blog maakt hij duidelijk dat hij het helemaal ziet zitten.

Citaat:

The iWatch will fill a gaping hole in the Apple ecosystem. It will facilitate and coordinate not only the activities of all the other computers and devices we use, but a wide array of devices to come. Like other breakthrough Apple products, its value will be underestimated at launch, then grow to have a profound impact on our lives and Apple’s fortunes.


Mooi geschreven, maar we moeten natuurlijk eerst nog zien of deze iWatch er inderdaad komt (en ik ben benieuwd hoeveel mensen nu domeinen met iWatch er in aan het registreren zijn).

Hij komt wel met een aantal interessante redenen waarom een iWatch interessant voor zowel ons als Apple zou zijn. Het zou natuurlijk perfect samen kunnen werken met de vele gezondheids-apps die al op onze iDevices te vinden zijn, het zou als afstandsbediening voor je televisie kunnen dienen, er voor zorgen dat je bepaalde dingen (bijvoorbeeld sleutels) nooit meer kwijt raakt, Apple zou veel meer data binnen kunnen krijgen om hun Kaarten-app veel sneller te verbeteren, je zou de iWatch met je thermostaat kunnen laten communiceren (zodat die weet waar je in het huis bent) en natuurlijk nog veel meer.

Kortom, we hebben geen idee of er echt een iWatch komt, maar ideeën en mogelijkheden ervoor zijn er genoeg.

Update: Bloomberg heeft er inmiddels ook een artikel over gepubliceerd en volgens dit magazine zijn er op dit moment meer dan 100 mensen bij Apple hard mee bezig. We zijn benieuwd.

Reacties

12 februari 2013 Een ware MacFreak!

Chips en mijn Pebble is net onderweg...

12 februari 2013 Een ware MacFreak!

Het is wel een kolfje naar Apple's hand. Een nieuwe productcategorie waar zij de standaard mee kunnen zetten. Geheel in sync met alle andere iDevices, groot marktpotentieel. Kortom ik zie het wel komen eigenlijk. De vraag zou eerder moeten zijn, waarom zou Apple geen iWatch maken?

Ik ben zelf geen horlogedrager en ben dat ook zeker niet van plan als de iWatch er komt. Maar misschien kan hij ook wel aan zo'n vintage kettinkje in de zak van je gilet gedragen worden.

12 februari 2013 Een ware MacFreak!

Ik ben ook geen horlogedrager terwijl ik dat vroeger wel was, de komst van een smartphone hebben mijn horloges naar de kast doen verbannen.

Ik heb ook een prototype gezien met een bandje van zwartleer dat past natuurlijk meer bij elke soort kleding.
Leuk idee dat wel maar niet voor mij.

12 februari 2013 MacFreak Verslaafde

Een Apple-product dat deze keer aan mij zal voorbijgaan.

12 februari 2013 Een ware MacFreak!

Al heb ik een Pebble, als'ie er uitziet als op de foto's hierboven, bestel ik'm meteen!

12 februari 2013 Een ware MacFreak!Deze zou ik eerder kopen , is ook heel erg modern en strak maar niet gelijk zo futuristisch alsof we in 2045 leven.

12 februari 2013 MacFreak Verslaafde

Heb nog altijd geen mail gehad met verzenddatum van de Pebble. Als de iWatch er zo gaat uitzien, zal die andere snel op Ebay staan. :-)

13 februari 2013 Een ware MacFreak!

De iPod nano kon je als horloge dragen.
Ik heb dit serieus overwogen,maar de beperkte batterij duur,dus het opladen elke 24 uur was voor mij reden om er vanaf te zien.
Als ze wat beters uitbrengen,zal ik het echter wel overwegen.


13 februari 2013 MacFreak Verslaafde

Ik gebruik de nano nog steeds als horloge. Ik wissel veel af met horloges, en de nano komt dus ook regelmatig aan de pols te hangen.

Batterijduur? Houdt 't zeker een week vol als ik alleen maar gebruik maak van 'tijdlezen'. Ik gebruik 'm voornamelijk bij het hardlopen, om (letterlijk ) muziek bij de hand te hebben, en de afstand/prestatie-meting. Dan moet ik 'm na een dag of 2, 3 weer een uurtje aan de lader hangen.

13 februari 2013 Redactielid

Die conceptfoto's gaat het niet worden volgens mij, glas aan je pols lijkt me erg pijnlijk...

13 februari 2013 MacFreak Verslaafde

Lijkt me stug dit. Reden om het niet te doen, is dat een horloge voor de meeste mensen een mode artikel is. Apple is geen mode merk (ja, iPhone, hype, mode jeugd, nee toch geen mode item). Zoals je hierboven leest zal niemand hem kopen. Ik draag horloges omdat ik ze mooi vind, en niet omdat ze praktisch zijn. Meeste mensen doen dat. Behalve de groep die voor 3 tientjes een Adidas horloge koopt of de hardloop doelgroep.

Overigens leuk ontwerp dat glas, maar waar loopt alle elektronica?

13 februari 2013 Redactielid

Ik heb een update bij het nieuwsbericht geplaatst met een linkje naar een artikel van Bloomberg over de iWatch.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.