Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Sonos introduceert de Sonos Playbar

000

Sonos is een bekend merk dat we al vaak op ons forum voorbij hebben zien komen, en het staat bekend om goede kwaliteit die hand in hand gaat met mooi design en gebruiksgemak. Het leek ons dan ook interessant voor iedereen die al een Sonos-systeem heeft, of er interesse in heeft, om jullie te laten weten dat dit merk nu ook een soundbar uit gaat brengen. En die soundbar heet de SONOS PLAYBAR (sorry voor de hoofdletters, maar hij heet echt zo).En zoals we van Sonos gewend zijn ziet ook deze soundbar er prima uit.

Maar volgens Sonos is dat beslist niet het enige, de PLAYBAR werkt natuurlijk draadloos - en dus zonder subwoofer of speakerkabel - en dankzij de ingebouwde sensoren past PLAYBAR automatisch de equalizer en kanaalkeuze aan. Je kan hem dan ook plaatsen of hangen zoals je wilt, bijvoorbeeld plat op het televisiemeubel of aan een onopvallende muurbeugel.

Verder werkt PLAYBAR natuurlijk naadloos samen met andere draadloze-audioapparatuur in de Sonos-serie. Zo kan je hem ook koppelen aan de SONOS SUB voor een diep, indringend en ongekend geluid. Of je voegt een paar PLAY:3’s toe en stelt die in als draadloze-surroundspeakers voor een meeslepende 5.1-surroundgeluidservaring in je eigen thuisbioscoop.

We hebben hem nog niet zelf kunnen beluisteren, maar Sonos zelf vertelt het volgende over de speakers die er in zitten:

Citaat:

Onder de ‘motorkap’ biedt PLAYBAR negen individueel versterkte speakers: zes mid-woofers voor een diep en rijk lagefrequentiegeluid en drie tweeters voor kristalhelder detailgeluid. De geavanceerde array-luidsprekertechnologie combineert hardware en software voor een verrassend breed klankbeeld achter de fysieke soundbar en behoudt tegelijkertijd een scherp en gecentraliseerd spraakgeluid. Of je nu naar een film kijkt, een game speelt of een muzieknummer afspeelt vanuit Juke of Spotify, PLAYBAR maakt het geluid helderder in plaats van alleen harder.
Sonos komt verder nog met een nieuwe gratis software-update voor zijn draadloze HiFi-systeem. Deze Sonos-software 4.0 biedt een aantal verbeteringen aan de Sonos Controller-apps, waardoor het mogelijk is om nog sneller en eenvoudiger alle muziek ter wereld af te spelen. Sonos Favorites biedt one-touch toegang tot je favoriete muziek vanaf elke Sonos-bron, zoals de muziekbibliotheek, streamingdiensten en radiostations. Dit alles direct vanuit het muziekmenu.

Verder is de Sonos Controller voor iPhone aangepast voor het grotere scherm van de iPhone 5 en bevat de Sonos Controller voor Android een nieuwe widget die je in staat stelt om Sonos direct vanaf je Android-homescreen te bedienen. De software-update is met één druk op de knop te installeren via het Sonos-systeem en in alle app-stores.

De SONOS PLAYBAR komt uit op 5 maart 2013 en heeft een adviesprijs van € 699. Mocht het ons lukken om er eentje in handen te krijgen dan zijn we jullie natuurlijk een review schuldig.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.