Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Microsoft support over de iOS 6.1 Exchange bug

003

Je kon eergisteren al hier op MacFreak lezen dat er twee grote bugs leken te zitten in iOS 6.1, een 3G probleem voor de iPhone 4S en een Exchange Server probleem die bij meerdere mensen opduikt. In de update bij dat bericht kon je al lezen dat er al erg snel een 6.1.1 update voor de iPhone 4S was, maar voor het Exchange probleem is nog geen oplossing.

Microsoft heeft nu een support-document online gezet waarin de (tijdelijke) oplossingen voor dit probleem en het is geen goed nieuws voor Apple. Want de drie oplossingen die voorgesteld worden zijn het account verwijderen en weer opnieuw aanmaken zonder dat je nog kalender-items aan kan maken of bewerken op je iPhone, gebruikers met iOS 6.1 'afknijpen' (throttling) en simpelweg iOS 6.1 gebruikers blokkeren.

Onder de status vinden we trouwens wel de bevestiging dat Apple en Microsoft bezig zijn met onderzoeken wat de reden van het probleem is, kennelijk gaat het hier niet om een standaard probleem en is het natuurlijk ook vreemd dat het in een relatief kleine update opduikt waar, voor zover bekend, geen grote verandering in het Exchange protocol zijn geweest.

Reacties

13 februari 2013 MacFreak Verslaafde

Met Microsoft is het wel altijd iets.

13 februari 2013 MacFreak Veteraan

Ze zijn wel heel snel. Zojuist bericht dat de update 6.1.1 gedownload kan worden... Met volgende toegevoegde beschrijving:

iOS 6.1.1

Deze update verhelpt een probleem dat van invloed kon zijn op de werking en betrouwbaarheid van het mobiele netwerk voor de iPhone 4S.

Informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vindt u op deze webpagina:
http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=nl_NL

13 februari 2013 Redactielid

@ MacSchutschut: dit staat ook in het nieuwsbericht (hoe kort moeten we die maken, want gelezen worden ze kennelijk niet... ), maar brengt gaan oplossing voor de Exchange bug.

@ bigmac: het is nog niet bekend bij wie de 'schuld' ligt voor dit probleem, het zou zo maar eens kunnen zijn dat er 'bij Apple wel altijd iets' is...

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.