Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

MacBook Pro Retina: nieuwe processor en lagere prijs

031

Apple heeft per direct de MacBook Pro Retina van een snellere processor voorzien en tegelijkertijd de prijs verlaagd. Om dit de communiceren heeft het bedrijf een persbericht verstuurd, dat je hieronder lezen kan:

Citaat:

CUPERTINO, 13 februari 2013 – De MacBook Pro met Retina-display van Apple is nu nog sneller dankzij nieuwe processors, en voordeliger dankzij lagere instapprijzen. De 13-inch MacBook Pro met Retina-display en 128 GB flashopslag is nu al verkrijgbaar vanaf € 1529; het model met de nieuwe 2,6-GHz processor en 256 GB flash kost slechts € 1729. De 15-inch MacBook Pro met Retina-display heeft een snellere 2,4-GHz quad-coreprocessor en het 15-inch topmodel heeft een nieuwe 2,7-GHz quad-coreprocessor en 16 GB geheugen. Apple kondigt vandaag eveneens aan dat de 13-inch MacBook Air met 256 GB flashopslag voortaan verkrijgbaar is vanaf € 1429.

Het Retina-display van de MacBook Pro is het notebookscherm met de hoogste resolutie ter wereld. Dus of je nu je mail leest, een document opstelt, een zelfgemaakt filmpje in HD bewerkt of professionele foto's retoucheert, alles komt superhelder, gedetailleerd en scherp in beeld. De geïntegreerde flashopslag is tot vier keer sneller dan traditionele schijven van notebooks en biedt een hogere betrouwbaarheid, een stand-by tijd van 30 dagen én zorgt ervoor dat je meteen aan de slag kunt zodra je de notebook inschakelt.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De vernieuwde MacBook Pro met Retina-display en MacBook Air-modellen zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via de Apple Online Store (www.apple.com/nl), de Apple Retail Store en erkende Apple resellers. Ga voor informatie over prijzen, technische specificaties en alle maatwerkopties en accessoires naar www.apple.com/nl/macbook-pro en www.apple.com/nl/macbookair.


Reacties

13 februari 2013 Een ware MacFreak!

Kijk, dat is goed nieuws! Dat zouden ze ook met de iMac moeten doen...

13 februari 2013 Redactielid

Die prijsverlaging voor de iMac komt vast ook nog wel...

13 februari 2013 Een ware MacFreak!

Doen ze ook nog iets voor de mensen die gisteren een nieuwe MacBook hebben gekocht ?

13 februari 2013 MacFreak Verslaafde

Of eergisteren? Ik maak mij weinig illusies.

13 februari 2013 Een ware MacFreak!

Kost slechts €1729 wordt er dan gezegd. Blijft een smak geld, maar goed dat het niet alleen maar opwaarts gaat.

edit typo

13 februari 2013 Een ware MacFreak!

Die prijsverlaging voor de iMac komt vast ook nog wel...

Moeten ze eerst knap leverbaar zijn willen ze prijsverlagingen doorvoeren. Laat staan cpu wijzigingen.

13 februari 2013 MacFreak Veteraan

Belangwekkend nieuws. Bedankt hiervoor. Voor wie pas een nieuwe MBPR had aangeschaft een beetje zuur, maar ook dat is niet anders dan anders. Zelf wordt ik hierdoor wellicht over een streep getrokken. Ik moet even in mijn portemonnee kijken.

13 februari 2013 MacFreak Veteraan

Als je 'm gisteren of eergisteren hebt gekocht is er niks aan de hand. Ruilen kan altijd binnen twee weken. Heb ooit ook 's een iMac model terug gebracht dat net geupdate werd na mijn aankoop. Heb je 'm 15 dagen geleden gekocht, dan is het net lullig....

13 februari 2013 Redactielid

@ viper: waarom lullig, dan heb je 'm toch ook al 15 dagen kunnen gebruiken..?

13 februari 2013 Een ware MacFreak!

@Viper: Ruilen, hoezo? Via de Apple online store enkel dan.
Toch niet in een gewone winkel?
Heb toevallig een vriend die vorige week in Antwerpen bij een Switch store een MBP retina 15 gekocht heeft.
Terugbrengen en zeggen: 'mijnheer ik wil de nieuwste' die zojuist uitgekomen gaat daar niet pakken denk ik.

13 februari 2013 Een ware MacFreak!

Alweer een eeuwigheid geleden ooit een iMac G5 gekocht. Nieuw model, net uit. Een paar weken later kwam de eerste intel eraan. Ik heb geprobeerd er niet van te balen, maar kon er niets aan doen en vond het toch een luizenstreek van Apple.

Gelukkig de G5 redelijk goed kunnen doorverkopen en daarna een tweedehands intel gekocht.

13 februari 2013 MacFreak Verslaafde

Ik ben inderdaad ook benieuwd wat de prijzen van de iMac gaan doen als de levertijden weer een tijd stabiel zijn. Om vervolgens na de prijsdaling over te gaan op de nieuwe Haswell chips.

13 februari 2013 MacFreak Veteraan

Ik ben geen jurist, maar volgens mij staat in het consumentenrecht gewoon dat je gekochte goederen binnen 2 weken mag terugbrengen, mits in goede staat.

13 februari 2013 Een ware MacFreak!

Ik heb ook een MacMini teruggebracht na de laatste update.
De " oude had ik 2 dagen in huis,toen Apple met een nieuwe kwam.
Een goede winkel zal niet moeilijk doen.
Echter is dat soms moeilijk,een " goede " winkel vinden.

13 februari 2013 MacFreak Verslaafde


Citaat: viper om 21:49, 13-02-2013
Ik ben geen jurist, maar volgens mij staat in het consumentenrecht gewoon dat je gekochte goederen binnen 2 weken mag terugbrengen, mits in goede staat.Dat zit iets anders in elkaar: Wanneer je iets via postorder of internet hebt gekocht mag je het product binnen 8 dagen zonder opgaaf van reden retourneren. De leverancier mag dan echter wel een bedrag in rekening brengen voor o.a. administratiekosten.

Heb je iets in een winkel gekocht dan geld koop is koop en zul je het met de winkelier op een akkoordje moeten gooien. Je hebt i.i.g. geen wettelijk recht om de koop ongedaan te maken.

13 februari 2013 Een ware MacFreak!

@Martin, daar zit inderdaad het verschil. Met aankopen via internet gaat die vlieger vaak op. In de Apple store alvast. Da's een voordeel en een reden om daar een Mac te kopen ook al is er een Apple dealer om de hoek.
De winkel om de hoek heeft dan weer andere voordelen. Maar een week oude MBP terugbrengen omdat er net een nieuwe beschikbaar is gaat niet lukken :-)
Nu, voor lichte upgrade van de 15 inch processor is het ook de moeite niet om te proberen.

13 februari 2013 MacFreak Veteraan

@martin93: subtiel verschil, maar ik had er nooit bij stil gestaan dat dit ruilrecht aan het online kopen was verleend. Wel goed om bij stil te staan! Wat zou het beleid van de Apple Store Amsterdam zijn? Van de Mediamarkt weet ik dat je het wel mag ruilen binnen een zekere periode. Heb daar zelfs vóór de BTW weken eens wat gekocht waarvan de verkoper mij influisterde dat er 'waarschijnlijk' binnenkort een kortingsactie aan zat te komen, maar dat ik dan nog altijd mijn geld kon terugkrijgen. Paar dagen later zag ik alle reclames op tv en ben ik teruggegaan voor 19% korting. Deden ze totaal niet moeilijk over.

14 februari 2013 Redactielid

Ik wil hier toch eens een pluim opsteken voor mijn Apple Premium Reseller Easy-M.

Ik heb dus ook een MacBook Pro 15" Retina in bestelling. Ik had de meest performante gekozen (2,7 GHz met 16GB Ram) aangezien upgraden tegenwoordig moeilijker wordt.
Bleek na de aankondiging van Apple gisteren, dat deze maar liefst 454 euro (excl BTW) goedkoper was geworden!
Ik naar mijn Apple Premium Reseller gebeld. Ze hadden het nieuws nog niet gelezen maar gingen het eens bekijken. Tegen de avond een telefoontje gekregen met de melding "Geen probleem". Een nieuwe orderbevestiging wordt gemaakt en ik mocht ook nog opteren voor de 2,8GHz (die ook nog goedkoper is dan de 2,7 GHz voor de prijsaanpassing!). Als dat geen service is

Moet er eerlijkheidshalve wel bijzeggen dat de MBP een deel was van een grotere bestelling met een iMac, Thunderbolt Display, Software, accessoires, ... Maar toch ... dank u Easy-M

14 februari 2013 Een ware MacFreak!

@ iTom, een lopende bestelling wijzigen lijkt mij niet meer dan normaal als je dit aangeeft. Kost ze hoogstens een paar muisklikken.

Je kunt lopende bestellingen ook zonder problemen annuleren.

Waren ze ook zo bereidwillend geweest als de bestelling al klaarstond om opgehaald te worden of als je de bestelling al opgehaald had?

14 februari 2013 Redactielid

Weet ik uiteraard niet.
Kan wel zeggen dat de bestelling al was gebeurd op 28/01/2013, dus het kan best zijn dat hij al onderweg was of klaar stond. Maar zoals ik al zei, dat weet ik niet.

14 februari 2013 MacFreak Verslaafde

Het is heel simpel, een fabrikant die een nieuwe lagere prijs af geeft, geeft in 9 van de 10 gevallen prijs protectie.
Dat is n.l wat de retail verlangt, omdat zij anders het schip in gaan en de kwade pier zijn.
Dus die reseller heeft gebeld en gekeken of het waar was en zo ja of er prijsprotectie op zat.

14 februari 2013 MacFreak Verslaafde

Dat is een gróót verschil met de €2800 die ik begin 2009 betaalde voor de 17”…

Ik vraag mij af in hoeverre prijsverlagingen niet leiden tot imago-schade? BMW stunt (gelukkig) ook niet met prijsverlagingen. Of Prada. Ik noem maar iets.

14 februari 2013 MacFreak Verslaafde

Volkswagen wel en Ford ook, en zoveel andere merken....

14 februari 2013 MacFreak Verslaafde

Gelukkig wel.... Ik ben nl aan een nieuw autootje toe, maar dat wordt dan geen BMW

14 februari 2013 Redactielid

Maar Arthur heeft natuurlijk wel een punt, Apple moet altijd voorzichtig zijn. De prijs niet verlagen kan je verkopen schaden als die verlaging nodig is, maar teveel verlagen kan je imago-schade berokkenen.

Maar 'gelukkig' zijn de Retina MacBooks ook na de prijsverlaging nog steeds niet echt goedkoop...

15 februari 2013 MacFreak Verslaafde

Precies.

Er zijn erg veel voorbeelden van. Neem Blackberry: van handige ‘ping’ voor managers naar assistenten (in Amerika zag je niet anders) naar pubers. Daar is toen op ingesprongen door witte parelmoeren, met strass bezette of rood-leren ontwerpen te lanceren waardoor de zakenwereld er niet meer mee geassocieerd wil worden.
Armani heeft flink geleden door het uitbrengen van een meer betaalbare lijn welke door een bepaalde doelgroep werd gedragen waardoor de mensen die het voorbeeld waren voor die doelgroep er niet meer in gezien wilden worden.
Ik hoorde laatst dat Mini baalt dat de boodschappen/bij-auto voor rijkeren of eerste auto voor ‘Gooische meiden’ nu erg in trek is bij een bepaalde doelgroep omdat deze nu tweedehands voor hen betaalbaar wordt en de eerdere afnemers daardoor geen interesse meer hebben.
En zo zijn er nog tal van voorbeelden. Mijn ego wordt er ook niet zo blij van. ;)

15 februari 2013 Redactielid

@ Arthur: Ik denk alleen niet dat bij BlackBerry het probleem alleen die bling-versies waren, het was ook simpelweg dat ze op een gegeven moment mijlenver achter liepen.

Verder zou ik van deze prijsverlaging van Apple niet een te groot punt van maken, het is niet de eerste keer dat Apple dit doet en het is nu acht nog geen goedkope gare-PC-schuiver geworden...

15 februari 2013 Een ware MacFreak!

Apple maakt premium producten en verkoopt deze tegen premium prijzen. Maar sommige prijzen (iPhone 5, iMac 2012, rMBP) waren "premium plus". Als dat weer gewoon premium wordt, dan is er niks aan de hand. Geen imagoschade, alleen de prijs / kwaliteit verhouding wordt weer hersteld.

15 februari 2013 MacFreak Verslaafde

Inderdaad Mac Frankie, Apple begon zichzelf voor een gedeelte uit de markt te prijzen, en nu het sexy imago wat minder wordt, zal je hele sterke argumenten moeten hebben die de prijs verantwoorden.
Zeker als de concurrentie in je nek hijgt en je op andere gebieden inhaalt. Technologie, Design, Prijs en Marktaandeel.

Dit is een directe actie die ze van de ene dag op de andere dag kunnen uitvoeren om marktaandeel te kopen.
Het is nog maar afwachten waar en wanneer Apple weer met een echte klapper komt, waar we hier allemaal op zitten te wachten.
Maar tot nu toe allemaal geruchten. En zoals hier al blijkt uit de comments. Ik moet nog zien hoeveel mensen b.v. een Iwatch gaan dragen.

13 maart 2013 MacFreak Verslaafde

Hoe kom ik er nu achter wat het nieuwe model is? Ik kom aanduidingen tegen als Z0ML0007Z en ME665N/A.

Voor ik naar de winkel toega wil ik toch zeker weten dat ik het nieuwste model mee krijg.

Groet,

Willy

13 maart 2013 MacFreak Verslaafde

Gevonden. Als ik in de Apple Store de MacBook Pro wil configureren, staat er in de kop ME665N/A. Dat zal dus het nieuwste model zijn.

Groet,

Willy

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.