Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

MacFreak gaat door, maar hoe?

056

Op 22 november hadden we een nieuwsbericht met de titel "MacFreak gaat door als jullie dat willen!", en dat hebben we geweten. Want niet alleen hebben al veel mensen laten weten dat ze MacFreak graag met een tientje (of meer) per jaar willen steunen, maar de reacties daarbij waren vaak indrukwekkend.

Heel erg veel dank daarvoor, ook voor de complimenten die ondergetekende van sommige van jullie kreeg, dat doet de burger natuurlijk altijd veel goed.

Donaties

Voor iedereen die heeft aangegeven graag te willen doneren of dat nog wil doen: binnenkort zullen we laten weten op welke bankrekening jullie je bijdrage kunnen storten.

Er waren meerdere mensen die hebben laten weten dat ze graag meer dan 10 euro zouden willen doneren, dat is natuurlijk altijd welkom! Maar het allerbelangrijkst is dat het gaat om een donatie die jaarlijks terug blijft komt, dus hierbij het verzoek om het een jaarlijks repeterende betaling te laten zijn. Want voor de continuïteit van MacFreak is het belangrijk dat we weten dat er een financiële basis is.

Donateurschap

We zij ontzettend blij met onze donateurs, en willen daar graag wat voor terug doen. Het zal van ons nieuwe forum (wat er nog niet is) afhankelijk zijn wat er mogelijk is, maar onze gedachten gaan op dit moment naar uit om de donateurs voorrang geven bij tweedehands advertenties, vacatures en nieuwsberichten over aanbiedingen.

Of dat technisch mogelijk is weten we nog niet, maar wij denken dat dit een mooie wederdienst zou zijn voor de ondersteuning die we van onze donateurs krijgen. Meer daarover als we zover zijn dat we naar een nieuw forum kunnen overstappen.

Advertenties

Do donaties zorgen voor een fundament onder MacFreak, maar zijn op zich niet voldoende om het voort te laten bestaan. We zullen dan ook nog wel advertenties op de site houden, maar zullen nooit meer terug gaan naar de ontzettend irritante advertenties die in de afgelopen jaren op MacFreak te zien waren (en die soms zelfs een gedeelte van de voorpagina of het forum bedekten).

Hoe gaan we door?

Bij deze doorstart willen we graag weten wat het belangrijkst is voor jullie. Is dat het forum, het nieuws, of allebei evenveel? En misschien zijn er andere dingen die voor jullie erg belangrijk zijn, en waar wij misschien nog helemaal niet aan denken, die zouden we natuurlijk ook graag van jullie willen horen.

Daarom hebben we hier ook een poll over opgestart, die is hier te vinden. En bij de reactiemogelijkheid van dit draadje kan je natuurlijk ook jouw ideeën kwijt.

Forumkeuze

Bij het verder gaan hebben we ook een nieuw forum nodig, want het huidige is hard aan vervanging toe. Ben je een specialist op dat gebied, dan horen we graag de voors- en tegens van de verschillende opties in dit draadje.
Reacties

05 december 2016 MacFreak Verslaafde

Naast forum en nieuws vind ik ook de rubrieken te koop en gevraagd een belangrijk onderdeel van MF.

05 december 2016 Een ware MacFreak!

Dit ziet er goed uit, weer zo'n kolom met nieuws. Macfreak leeft weer.
Mooi Sinterklaaskadootje.

05 december 2016 Een ware MacFreak!

Moet ik wachten op MacFreak's mail, of kan ik meteen een (jaarlijkse) donatie storten? Wat is voor jou het gemakkelijkst?

05 december 2016 MacFreak Verslaafde

Citaat: Citaat: bacon om 12:26, 3-12-2016
Moet ik wachten op MacFreak's mail, of kan ik meteen een (jaarlijkse) donatie storten? Wat is voor jou het gemakkelijkst?Ik neem aan 'wachten'

Citaat: Citaat: Robert om 11:48, 3-12-2016
Donaties
Voor iedereen die heeft aangegeven graag te willen doneren of dat nog wil doen: binnenkort zullen we laten weten op welke bankrekening jullie je bijdrage kunnen storten.


05 december 2016 Een ware MacFreak!

Degenen die meer willen doneren kunnen dat altijd nog met een tweetrapsraket doen: jaarlijks het tientje, eenmalig x €.

Ik ben benieuwd wanneer de verschillende goede ideeën aan bod komen en hoe/of de 'eenmanszaak' getransformeerd wordt tot een kerngroep van waardevolle inputleverende leden die de kar gaan trekken.
Ben benieuwd hoe en of dit tot uitdrukking komt in het nieuwe forum

We wachten wel op een antwoord

pmac

05 december 2016 MacFreak Verslaafde

Ben blij dat jullie weer zijn begonnen!!
Dank je en veel succes gewenst

05 december 2016 Een ware MacFreak!

Geen idee hoeveel de advertenties per jaar opleveren, maar als je aangeeft wat MF op jaarbasis aan inkomsten versus uitgaven nodig heeft, kunnen donateurs daar desgewenst rekening mee houden. En denk ook aan kleine betalingen wanneer iemand goed geholpen is en dat dmv een kleine donatie -sms of anderszins- wil tonen. Peter/Sundance

05 december 2016 Een ware MacFreak!

Mooi, op zich vind ik het nieuws niet de eerste vereiste. Dat valt ook elders te vinden.

Het forumgedeelte met hulp, vraag en aanbod vind ik een grote meerwaarde hebben omdat er anders dan elders over het algemeen op een vraag deskundig antwoord wordt gegeven.

Maar dat valt of staat met het aantal bezoekers aan het forum. Ik heb gemerkt dat de afgelopen jaren antwoorden op vragen die minder standaard waren afnam.

05 december 2016 Een ware MacFreak!

Kijk, dat is het betere nieuws! :)

Ik hecht persoonlijk meer waarde aan het forum, omdat er al genoeg sites zijn die qua nieuws behoorlijk wat mensen op de redactie hebben zitten (zoals Macworld, Appleinsider, Macrumors. 9to5Mac e.d.). Goede Nederlandse Mac fora zijn er daarentegen toch wat minder vind ik, en MacFreak heeft altijd behoorlijk objectief en vriendelijk gereageerd op vragen van anderen!

05 december 2016 Een ware MacFreak!

Het leuke aan de meer ervaren MF-ers is dat ze andere vaak Engelstalige sites al hebben gelezen voordat het hier verschijnt. Vaak plaatst Robert ook iets op het nieuws dat door anderen is aangedragen.

Als je al meerdere sites (bijvoorbeeld hier via RSS) hebt binnengekregen kun je natuurlijk ook beter het nieuws van commentaar voorzien. En daar hebben de minder ervaren leden natuurlijk ook wat aan.

Verder blijft de vraagbaak-functie natuurlijk de schatkamer van MF

pmac

05 december 2016 Redactielid

@ WaltervandeMeer: daar heb je natuurlijk helemaal gelijk in, vind ik ook belangrijk.

Waarschijnlijk vergat ik die te melden omdat ze voor mij een onderdeel van het forum zijn, maar ik begrijp dat ze niet zo ervaren worden (vooral sinds een aantal jaar geleden de mogelijkheid om te reageren daar uit is gezet).

@ PSYCHOMAC: dat is wat mij betreft hier ook altijd de insteek geweest voor het nieuws op MacFreak.

Als je het nieuws heet van de naald in het Nederlands wilt hebben wordt je waarschijnlijk beter bediend door iCulture. Ben je op zoek naar een uitstekend forum dan zal je toch nog altijd hier moeten zijn, en ik probeer alle het 'hijgerige' nieuws achterweg te laten, en het belangrijke nieuws met een interessante invalshoek te brengen.

En natuurlijk altijd op een MacFreak-manier...

05 december 2016 Redactielid

Het 'forumspook' sloeg weer toe, waardoor het gelijkname draadje (met dezelfde reacties) dat op zaterdag geplaatst werd niet meer bereikbaar is.

Daarom is dit draadje hier nu opnieuw geplaatst, inclusief de reacties.

Wat nog maar eens laat zien dat MacFreak echt snel over zal moeten naar een nieuw forum.

05 december 2016 MacFreak Verslaafde

Mooi! Ik wacht wel af. Komt er ook een mogelijkheid tot het doen van een betaling via Paypal of zoiets? vind ik namelijk wel wat veiliger....

06 december 2016 MacFreak Verslaafde

Is het te doen/realistisch dat je als donateur toch ook de advertenties kunt "afkopen"? Ik heb geen idee om welke bedragen het dan zou moeten gaan, maar bijv. 10,- per jaar voor het standaarddonateurschap en als extra optie, voor bijv. nog eens 10,- per jaar, ook geen advertenties? Dan krijg je wellicht (toch) nog geld binnen van donateurs die een adblocker zouden willen blijven gebruiken. Lees: er dus zo'n grote hekel hebben dat ze daar waarschijnlijk wel wat extra's voor willen betalen...

06 december 2016 Een ware MacFreak!

Subtiele advertenties, simpele jpeg banners, daar heb ik geen problemen mee. Alleen Flash advertenties die je hele scherm (en CPU) kapen, die wil ik niet. En die komen ook niet meer! Ik heb, na het opnieuw installeren van mijn iMac, geen Flash geïnstalleerd, en heb tot nu toe (na bijna 2 weken) nog geen klachten van huisgenoten gekregen.

06 december 2016 Redactielid

@ arnoudk en MacFrankie: dat soort advertenties komen niet meer terug, dat was de doodsteek voor MacFreak. Die stonden op de site toen ik nog geen mede-eigenaar was, en ik heb er toen ook al heel erg vaak over geklaagd. Nu ik (gelukkig) wel wat in de melk te brokkelen heb gaat dat gewoon niet meer gebeuren.

We denken aan speciale dingen voor donateurs, en dan vooral aan eerdere toegang tot artikelen over aanbiedingen, de advertenties hier op MacFreak en de vacatures.

Advertenties die er wel zullen zijn, zijn bijvoorbeeld kleine advertenties bovenaan en onderaan de pagina's op het forum, ik weet nog niet zeker of we het ons kunnen permitteren om die te verwijderen.

Daarnaast is het de bedoeling om de banner op de voorpagina weer te gaan gebruiken (net onder de lijst van forumberichten en boven de poll) en zullen we waarschijnlijk wat vaker gesponsord nieuws gaan krijgen. Maar in dat laatste geval zal dat aangegeven worden, als je geen interesse hebt kan je dat dus overslaan.

Bij de zoektocht naar nieuwe forumsoftware wordt dan ook vooral gekeken naar de mogelijkheden om donateurs aan apart 'pakket' aan te kunnen bieden.

06 december 2016 MacFreak Veteraan

Het forum is voor mij het allerbelangrijkste.
Maar er moet natuurlijk ook iets zijn om nieuwe bezoekers te lokken, of over de drempel te helpen. #continuiteit
Is dat het nieuws? Of is dat iets anders?

Misschien is het leuk om dat bij aanmeldingen na te vragen: hoe bent u op MacFreak gekomen?
Zelf heb ik wel aan mond op mond reclame gedaan, maar dat is natuurlijk heel ouderwets. (Vergeef me de uitdrukking!)
Ik zou zo twittervolger worden trouwens en dan nog wat meer reclame maken door te retweeten enzo. Maar twitter is een tijdvreter. Het is maar een ideetje. Van het ene ideetje komt soms het andere ideetje.

(Ja, de vraag en aanbod daar kijk ik ook altijd naar, vaker nog dan naar het nieuws, maar dat kan een persoonlijke tik zijn. Want ik heb nog nooit iets gekocht of aangeboden via MacFreak. Hi hi.)

07 december 2016 Een ware MacFreak!

Waarom niet op de MacFreak site gewoon weer alle advertenties plaatsen die relevant zijn. Daar krijg je inkomsten door.
Plaats dan een opvallend venster (indien nodig) met een mededeling als:

“We zien dat je een ad-blocker gebruikt, daarmee ontberen we inkomsten, die we nodig hebben om de site te laten voortbestaan. Zou je daarom geen donateur willen worden? Kost slecht €10 per jaar!”

En dit venster dan laten terugkomen op elke pagina die bezocht wordt (ik weet niet of dat technisch makkelijk kan).

Wil je geen advertenties en deze mededeling zien, dan word je donateur, dat lijkt mij een plezierig voordeel!
Als donateur zit ik eerlijk gezegd niet te wachten op bevoordeling bij vacatures, advertenties, aanbiedingen e.d.

Extra inkomsten zou je misschien kunnen realiseren uit een webshop (maar ja, de zoveelste?) en geef je de donateur een korting bij aankopen?

07 december 2016 Redactielid

@ Axhill: terug gaan naar de advertenties die we eerst hadden wil ik beslist niet meer, want dat betekende ook advertenties die van alles bedekten, en dat vond ik echt niks.

Ik zou wel graag horen waarom het wat eerder laten zien van advertenties, vacatures en aanbiedingen aan donateurs slecht zou zijn. Lijkt mij behoorlijk logisch, die dragen toch bij aan de site?

Niet betalende leden krijgen gewoon nog alle discussies en nieuws te zien, betalende leden krijgen bonus-content.

08 december 2016 Een ware MacFreak!

-persoonlijk-

Ik zou het Mac in MacFreak veel meer loskoppelen van Apple en het fan gehalte richting dit bedrijf.

Wat je de laatste jaren heel erg veel ziet gebeuren is dat mensen, vooral de oude tak van de sport niet meteen een hekel krijgen aan Apple maar ze hebben niet meer de liefde of het fan gehalte voor het bedrijf dat ze er vroeger voor hadden. Ze herkennen zich stuk voor stuk niet meer echt in het bedrijf. Kortom, je kunt dan wel elke dag 5 berichtjes plaatsen over hoe goed Apple is en hoe geweldig ze dit of dat doen maar uiteindelijk worden dit soort reactie-gedeeltes alleen maar schreeuw-festijnen (al er überhaupt nog wordt gereageerd) tussen voor en tegenstanders. Dit zorgt er voor dat je extreem vaak moet ingrijpen of dat mensen lelijke dingen tegen elkaar gaan roepen en wat niet allemaal.
Dit soort dingen zorgt er ook voor dat mensen wegblijven of niet eens meer de moeite nemen om serieus iets te lezen. Laat staan een vraag te stellen omtrent wat er geschreven wordt.

Ik zou MacFreak veel meer gaan inrichten in de richting van The Verge of zoiets. Maak er een soort community van voor mensen met een Mac ipv mensen die jeuk en rode vlekken in hun nek krijgen wanneer ze een Windows computer zien. Er zijn zoveel categorieën van beroepen waar Macs veel gebruikt worden. Denk aan, fotografen, de grafische kwasten, video en audio mensen, web en app developers, marketing en ga zo maar door. Ik zou mij als site juist daar veel meer op richten en ja dan kun je natuurlijk ook nog links en rechts de Apple events in de gaten houden en er verslag van doen omdat daar nieuwe producten getoond worden waar elke doelgroep hierboven interesse in heeft maar stop met het "record winst blablabla" of "meer iPhones verkocht dan Samsung" of 23 verhaaltjes alleen al over geruchten over een mogelijke nieuwe iPhone X, zo vermoeiend allemaal dat soort ongein. Daar zit echt niemand meer op te wachten en nog veel erger, er valt geen * aan te verdienen omdat je er geen passend reclame bij gevonden krijgt. Je moet het dan al hebben van je volume en aantal vertoningen en die heb je niet meer want anders vraag je niet om donaties.

Maak een app review gedeelte, misschien wil MacMiep wel een soort van samenwerking aangaan om periodiek een workflow tip te geven.

Zorg dat je in elke categorie een of twee mensen krijgt die weten waar ze het over hebben in hun vakgebied en laat hun daarover schrijven/bloggen. Aan de voorkant kunnen mensen die dan ingelogd zijn zelf filteren wat ze wel en niet interessant vinden qua nieuws. Iemand die fotograaf is wilt bijv. de categorie Fotografie, Apple, app reviews, MacMiep Tips en Marketing volgen omdat hij ook een eigen bedrijf heeft en wel iets wilt leren hoe je online jezelf verkoopt. Ik noem maar iets.

Veel meer je aandacht richten op wat mensen met die Mac doen.

Dit is ook voor reclame en samenwerkingen veel interessanter. Wanneer jij nu naar Google-ads gaat en je vult in dat je een Apple fan based site bent dan heb je amper controle over de reclames en inkomsten. Als er Bob de Bouwer is die fancy schroevendraaiers maakt die in zijn ogen lijken op alles wat Apple ontwerpt en hij denkt dat hij zich met Apple moet associëren omdat hij al die termen gebruikt dan staan die schroevendraaier als reclame hier op de site terwijl de mensen hier zoiets hebben WTF is dat nou weer van reclame.
Grafisch: je kunt verdienen aan de verkoop van vectors en al dat soort template gedoe.
Web: je kunt verdienen aan templates/thema's, hosting en wat niet allemaal.
Fotografie: CoolBlue, ik noem maar iets.

Reclame en mogelijkheden worden veel gerichter en interessanter dan 'everything Apple related'

08 december 2016 Redactielid

@ Schmoo: bedankt voor de suggesties, daar zitten een aantal bij waar we wel wat mee kunnen.

Je opening ben ik het alleen niet mee eens. Mocht je het hebben over de aanvang van bijvoorbeeld dit nieuwsbericht dan is het misschien de moeite om je te bedenken dat er daar niet meer dan feiten worden opgeschreven.

Er wordt in veel media gedaan alsof Tim Cook niet succesvol is, en de artikelen waarin de nieuwe MacBook Pro en de Apple Watch als 'dead in the water' worden opgeschreven zijn niet te tellen.

Terwijl het tegendeel waar is, Apple doet het gewoon nog steeds heel erg goed op heel erg veel fronten, en daarvoor is, en blijft, dan ook ruimte op MacFreak.

Tegelijkertijd zal MacFreak nooit een verzameling van blinde fanboys zijn, daarvoor hoef je alleen maar de discussies op het forum en het nieuws heir goed te volgen.

08 december 2016 Redactielid

Nog even goed nieuws melden dat hiermee te maken heeft: een forumlid met erg veel kennis heeft me gemaild dat hij graag een helpende hand wilt bieden.

Dit is natuurlijk héél erg welkom, en ik hoop dat dit gaat betekenen dat de migratie naar het nieuwe forum in komende maanden plaats zal kunnen gaan vinden. Maar dat is op dit moment nog koffiedik kijken, er moet natuurlijk eerst goed geïnventariseerd worden wat er mogelijk is.

08 december 2016 Een ware MacFreak!

Spannend allemaal! Ik ben echt onwijs benieuwd hoe het er allemaal uit gaat zien en gaat werken... 't zal in ieder geval een gigantische vooruitgang betekenen voor 't forum denk ik :)

09 december 2016 Een ware MacFreak!

Voor mij is het nieuws interessant. Goed om bij te blijven.
Maar ik ben vrij insolvent, dus nieuwe aankopen zijn non-sequitur.
Soms een kwelling.

Het forum daarentegen is intrigerend: goede service vragen zijn een ware kluif waar ik zelf veel bij leer.

Verdorie, ik ben zowat uitgeweken van bij de Zuiderburen omdat zowat niemand nog interessante service vragen stelde.

Een tientje per jaar is daarom niet teveel gevraagd; vroeger spendeerde ik dat aan de videotheek.

En zoveel is dat niet voor een verslaving, wél?
En een MacFreak verslaving schaadt je gezondheid niet, toch?


09 december 2016 Een ware MacFreak!

@Robert, ik doelde helemaal niet op dat specifieke bericht maar gewoon in het algemeen. Als je NU.nl bekijkt of welke andere nieuwssite dan ook waar je elke dag je nieuws ophaalt dan zie je dat soort berichten ook voorbij komen.

Qua donaties zou ik het meer variabel indelen en vooral ook houden. Als jij keer op keer gaat hameren op 10,- per jaar dan wordt dit mogelijk ervaren als een abonnement ook al heet het doneren. Vergeet niet dat iemand die nu doneert en mogelijk over 8 maanden iets minder op MacFreak zal zijn ineens een mailtje krijgt na 12 maanden met ...hallo daar, het is weer zo ver. Wil je 10,- doneren... Dat komt allemaal heel raar over.

Zou je het op een profielpagina indelen dat mensen een keuze hebben. Klik je op doneren dan zie je bijv. zoiets.


Standaard 10,- maar als je iets meer of minder wilt geven kan dat ook. Er zijn misschien ook mensen die nu op dit moment wel 20,- willen geven maar niet elk jaar 10,- want dat voelt als een verplichting. Het gedeelte per jaar kan als vastzitten aan iets ervaren worden.

09 december 2016 Redactielid

@ Schmoo: ik zie een wereld van verschil tussen de berichten op nu.nl over Apple en hier, maar dat is misschien persoonlijk.

Je idee over interactief doneren vind ik prima, maar het probleem is natuurlijk dat we donaties onder andere nodig hebben om Macfreak in de lucht te houden en klaar te maken voor de toekomst.

In de tussentijd willen we zo weinig mogelijk doen aan de huidige site, dus dat soort dingen gaan we pas over een tijdje zien.

09 december 2016 MacFreak Verslaafde

Komt de vraag om 10 euro te doneren dan niet jaarlijks terug? Zo had ik dat wel begrepen.

11 december 2016 Een ware MacFreak!

Hoe ik het zie
- Meer invloed op de reclame, kies zelf indien mogelijk afhankelijk van wat de inkomsten zijn van de jaarlijkse donaties
- 3 luiken op de voorpagina:
> Nieuws (zoals nu links)
> Forum (zoals vroeger, waar het duidelijk gescheiden was van het nieuws, nu zit het forum in de nieuws draadjes en krijgt het te weinig aandacht.
> nieuw te koop (eventueel acties van winkels die hun oude meuk kwijt willen), gevraagd, tweedehands. Bij de mobiele versie zet je die drie luiken onder elkaar
- Op de voorpagina moet best ook duidelijk een knop staan om te doneren, niet als banner, maar gewoon altijd aanwezig.

13 december 2016 Nieuw Lid

Ik ben een Mac gebruiker die lijd aan Mac-digibetisme. Een enkele keer heb ik het forum bestookt met een vraag en daarop een duidelijk antwoord gekregen. De antwoorden getuigden van kennis en hulpvaardigheid.
Mijn indruk van het forum is zeer positief; het is voor mij enige instituut waar ik terecht kan met mijn Mac-vragen.
Enkele manden geleden heb ik meegekregen dat Macfraek dreigde ten onder te gaan. Nu blijkt er veel enthousiaste te bestaan om door te gaan. Een goed idee en chapeau!
Een jaarlijkse donatie is geen enkel probleem en waar praat je over als er wordt gedacht aan een minimum donatie van € 10,00 per jaar?? Wat doe je tegenwoordig nog voor een tientje!!!
Ik meld mij aan als donateur en zie verdere info hieromtrent wel tegemoet.

Het lijkt mij wel gewenst om inzicht te krijgen van de kosten voor onderandere het in de lucht houden van de site.
Ook lijkt het mij logisch dat, als er gebruik gemaakt wordt van gelden van donateurs, er jaarlijks een soort verantwoording moet plaats vinden evenals controle van de administratie.
Dit is niet alleen gewenst voor de donateurs maar zeker ook ter bescherming van de voor de site
verantwoordelijke(n).
Ik wens jullie veel succes!

14 december 2016 Een ware MacFreak!
14 december 2016 Een ware MacFreak!

Interessant, zeker ontopic hier!

15 december 2016 Redactielid

Citaat: Peucra om 23:12, 13-12-2016
Ik meld mij aan als donateur en zie verdere info hieromtrent wel tegemoet.


Als je je als donateur wilt aanmelden, dan graag een mailtje sturen naar info@macfreak.nl waarin je dat aangeeft.

15 december 2016 Een ware MacFreak!

de mail inmiddels binnen gehad met iban :}

15 december 2016 Een ware MacFreak!

Hier idem dito

pmac

15 december 2016 Een ware MacFreak!

Ik heb ook een mail ontvangen!

15 december 2016 Een ware MacFreak!

Mail ontvangen/donatie verstuurd.

15 december 2016 MacFreak Verslaafde

2 mails verstuurd, nul reactie ...

16 december 2016 Een ware MacFreak!

Heintje,
Dat e-mailadres was om je aan te melden voor donatie, niet voor vragen.
Stuur een persoonlijk bericht naar Robert, dan krijg je absoluut een reactie op je bericht/vraag.

16 december 2016 Redactielid

Citaat: Heintje om 23:00, 15-12-2016
2 mails verstuurd, nul reactie ...


Ik heb het net even nagekeken, je hebt ons inderdaad twee mails gestuurd, en natuurlijk dank daarvoor!

Maar jouw mailadres zit wel degelijk in onze mailing, en je zou dus (net zoals de anderen hier) onze mail binnen moeten hebben gekregen.

Misschien is onze mail in jouw spam-mailbox terecht gekomen?

16 december 2016 MacFreak Verslaafde

Ik heb het e-mailbericht donatie ook al ontvangen
Ben nu nog in het Verre Oosten, zal 26 januari 2017 mijn bijdrage overmaken

16 december 2016 MacFreak Verslaafde

Storting gedaan. Misschien de BIC even vermelden voor mensen uit België.

17 december 2016 Een ware MacFreak!

Mail ontvangen net netjes betaald.

17 december 2016 MacFreak Verslaafde

Mail ontvangen, betaald.

18 december 2016 MacFreak Verslaafde

Heb de email op de 15e ontvangen (bleek te zijn gemarkeerd als reclame) en inmiddels mijn plicht gedaan ...

19 december 2016 Een ware MacFreak!

Afgelopen zondag mijn betalingsrondje gedaan... Een jaarlijkse overboeking geregeld van € 10 en daarnaast wat extra's voor de beginfase. Mooi gebruikersnaam er bij gezet.

Zou wel mooi zijn als we ergens zien hoeveel er binnen komt en hoeveel er nog moet; hoeveel gewone donaties en hoeveel extra.

pmac

24 december 2016 Een ware MacFreak!

Even af van het betalingsrondje in dit draadje. We krijgen binnenkort de inkomsten op MF zelf te zien. Hopelijk komt er (structureel] genoeg binnen.

In een ander draadje over inkomsten voor MF via software verkopen zijn een aantal zaken aan bod gekomen.

Daarop wil ik hier verder gaan.

Eerder schreeft ik in dit draadje:

Citaat: "Ik ben benieuwd wanneer de verschillende goede ideeën aan bod komen en hoe/of de 'eenmanszaak' getransformeerd wordt tot een kerngroep van waardevolle inputleverende leden die de kar mede gaan trekken.
Ben benieuwd hoe en of dit tot uitdrukking komt in het nieuwe forum"In dat andere draadje schreef ik:

Citaat: Archieftoegang: mwah lijkt me niet zo zinvol;
Een Forum voor 'members' lijkt me interessant,
MacFreak support lijkt me nuttig en leuk; clubjes van mensen die samen iets aanpakken; tips naar de redactie etc.

Een combinatie van Forum en Support zou geweldig zijn

.

Laat ik het hier uitleggen....

We hebben hier het PM-systeem ("Bericht knop") en in het Forum ook een rubriek " MacFreak: Moderator Forum
Deze rubriek is bedoeld voor moderators ".

Daarnaast is een koppeling van drie grote activiteiten:

  1. De nieuwsrubriek (meer een met alle respect "eenmanszaak'}
  2. De schatkamer van MF: de helpdesk
  3. De rubriek Aangeboden/Gevraagd

  4. Een ondergesneeuwd kindje MacFreak CaféWat ik zou willen voorstellen is het volgende:

  1. Maar een rubriek voor 'donateurs' (die wellicht onderling dingen willen bespreken, waarin de zittende 'raad van bestuur' dingen uitlegt, ideeën voor nieuwe investeringsrondjes etc.etc.
  2. Maak een rubriek van "afdelingen" . Bijvoorbeeld : afd. "Nieuws", afd. "Video", afd Tutorial, afd. Review . In die 'afdelingen' (vindt maar een beter woord: clubjes mag ook) kunnen clubjes van mensen zich bezig houden met speciale zaken. Het clubje 'helpdesk' houdt zich bijvoorbeeld bezig met vragen als:
  • worden nieuwelingen wel goed ontvangen en wat kunnen we doen om ze terug te laten komen
  • hoeveel nieuwe hulpvragen worden uiteindelijk niet beantwoord
  • Hoe kunnen we bijvoorbeeld makkelijk zien welke opgelost zijn en welke niet
  • zou als een vorm van service mensen uit dit knopje ook 'opgelost' in een draadje mogen zetten?Het clubje tutorial (helpdesk) kan bijvoorbeeld

  • op eenvoudige manier standaard stap voor stap handleidingen in jip en janneke taal uitleggen hoe je bepaalde standaard problemen oplost (Veilige Opstart, Leegmaken voor verkoop, etc.etc.
  • hoe maak je een andere gebruiker aan en test je zo waar de oplossing van een probleem gevonden zou kunnen worden
  • Boni heeft een tijd lang mogelijke oplossingen voor standaardproblemen gehad


Het clubje video doet dan weer andere zaken of dezelfde maar dan via een (Youtube) video kanaal

Als die leden van die clubjes makkelijk met elkaar aan een product kunnen werken en daar samen aan kunnen werken en dus wel onderling moeten communiceren kan dat makkelijk door een combinatie van een forumrubriek 'actieve ondersteuners' toe te voegen aan het forum. Die 'ondersteuners' hoeven natuurlijk niet samen te vallen met de rubriek 'donateurs' . Hoewel het een en ander kunnen samenvallen, hoeft dit natuurlijk niet altijd het geval te zijn. Je kunt goed de gedachte 'MF is de moeite waard' ondersteunen door actieve inzet voor een bepaald onderdeel, en toch geen geld doneren aan MF. Wat mij betreft zijn ze allebei welkom. De een kan het een makkelijker dan het andere.

De bedoeling is wat mij betreft meer dragers en actievelingen voor de MF gedachte ; meer actievelingen achter de schermen betekent natuurlijk niet twee fora naast elkaar. Wellicht is het ook meer het stroomlijnen van alle energie die de mensen er nu insteken.

Als we bijvoorbeeld eens starten met een rubriek toe te voegen zoiets als 'Ideeënbus". Dan kunnen we wellicht van daaruit verder.

En wat mij betreft mag 'MF café' best op de voorpagina. Nieuwelingen komen er blijkbaar ook. En stellen zich daar voor. Wat ik er zie dat het best veel gezocht wordt, maar relatief weinig gereageerd. Voorstel: maak er een wat meer zichtbare knop voor op de hoofdpagina en zorg er voor dat je de hele rubriek via email kunt volgen en niet elk apart draadje.

Genoeg voer om over na te denken? Welke clubjes zouden een waardevolle bijdrage zijn voor MF ?

pmac

24 december 2016 Een ware MacFreak!

The Mac Observer heeft bijvoorbeeld een eigen Facebook-groep (http://www.macgeekgab.com/facebook)

24 december 2016 Een ware MacFreak!

Het hele "members only" gebeuren: ik geloof er niet in. Laat MacFreak vooral compleet "open voor iedereen" blijven. (2 cts)

24 december 2016 Een ware MacFreak!

Ik schaar me achter Pieterr, je moet niet Macfreak gaan splitsen in een publiek gedeelte en een members only gedeelte. Groot gevaar dat het publiek gedeelte doodbloedt want voor de goodies moet je member zijn en dan haken mensen vanzelf af. Blijft over een select groepje met het members only stuk. Hoelang men daar dan geld in wil blijven pompen is de vraag.

25 december 2016 Een ware MacFreak!

Ik vind MacFreak al jaren een erg prettig forum met zeer behulpzame leden.
Dat is voor mij de drijfveer om MacFreak financieel te steunen.
Het verkrijgen van speciale privileges heeft voor mij geen toegevoegde waarde.

25 december 2016 Gevorderd Lid

Ik schaar me achter de drie bovenstaande meningen. Heb gedoneerd maar niet vanuit de insteek dat ik nu een speciale behandeling mag genieten. Vind het gewoon een heel prettig forum waar ik vragen kan stellen. Of mijn kleine hoeveelheid in kennis wat kan verbreden op Mac gebied.

25 december 2016 Redactielid

De vraag of de donateurs het op prijs stellen om wat privileges te krijgen wordt binnenkort naar hen allemaal gestuurd, dat beslissen we nite op eigen houtje.

Als dat gebeurt (met nadruk op "als"), dan zal het alleen een beetje voorrang zijn bij de vacatures, tweedehands aangeboden en aanbiedingen. Met andere woorden, alleen bij de dingen die de donateurs mogelijk wat terug kunnen geven.

Want we zijn het er niet alleen helemaal mee eens dat MacFreak een open forum moet blijven, we denken zelfs dat het essentie is!

27 december 2016 Redactielid

Nog even een update wat betreft de migratie van het huidige naar een nieuw forum.

Op dit moment wordt goed gekeken wat er mogelijk is, en het nieuws lijkt goed te zijn. Het was bij ons bekend dat Robert van Mölken (onze vorige admin) scripts voor migratie had geschreven, het goede nieuws is dat die veel completer zijn dan wij tot nu toe wisten.

Dat betekent mogelijk dat we meer kunnen overzetten dan alleen de gebruikers, misschien lukt het om zelfs het hele forum naar een nieuw forum over te zetten. Mogelijk zal dat dan in stappen gaan, we zullen op backups eerst gaan testen hoe goed een en ander echt werkt.

De kerstboodschap lijkt dus een erg positieve, de komende tijd zullen we gaan kijken hoe snel dit alles kan gebeuren, we hopen natuurlijk zo snel mogelijk.

27 december 2016 Een ware MacFreak!

Dat is goed nieuws, de kracht van deze site is dat het forum een enorme kennisbank is.

27 december 2016 Een ware MacFreak!

Inderdaad goed nieuws!

28 december 2016 Een ware MacFreak!

Afgelopen maand beetje te druk gehad met werk, maar nu weer even de sociale zaken afstruinen. En wat blijkt ? MacFreak heeft de herfst goed doorstaan !

Er moet wel flink gesnoeid worden, begrijp ik. En er moeten dringend wat nieuwe bollen en stekken de grond in, om de komende maanden de hoop op een nieuwe bloeiende tuin te kunnen laten groeien.

Ben benieuwd hoe de migratie zich gaat voltrekken.
Uiteraard doneer ik graag.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.