Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Nokia vs. Apple, en meteen Apple vs. Nokia

003

Gisteren maakte Nokia, in dit persbericht, bekend dat het bedrijf Apple in zowel de EU als de VS voor de rechter daagt. Het vindt dat Apple inbreuk op patenten maakt die in het bezit zijn van Nokia.

Het gaat daarbij grotendeels om patenten waar Apple tot nu toe voor betaalde, maar waarvan ze in Cupertino vinden dat Nokia er teveel voor vraagt, mede omdat het om een aantal "standard essential patents" zou gaan. Dat soort patenten moet eigenlijk iedereen die in de bedrijfstak waar de patenten betrekking op hebben kunnen gebruiken tegen een redelijke vergoeding, zonder die technieken zou je helemaal niet mee kunnen doen.

Apple vs. Nokia

Dat Apple het hier helemaal niet mee eens is zien we doordat Apple meteen een zaak tegen Acacia Research Corporation begonnen is, waarbij Apple zegt dat deze Acacia Research Corporation achter de schermen samenwerkt met Nokia om Apple zoveel mogelijk te laten betalen.

De manier van zakendoen van de Acacia Research Corporation en Nokia was al eerder de reden dat de EU heeft beloofd dat er een anti-trust zaak tegen Nokia zou worden opgestart, maar die zaak laat nog steeds op zich wachten. Nu Nokia Apple in de rechtszaal aanpakt heeft Apple niet langer meer op de EU willen wachten, en heeft het dus het heft in eigen handen genomen.

Met twee rechtszaken tegelijkertijd lijkt de kans erg groot dat dit een tijd zal kunnen gaan duren, zeker als de EU alsnog het eerder beloofde onderzoek naar Nokia gaat opstarten.

Beleggers

Beleggers lijken een hard hoofd te hebben in de aanpak van Nokia, het beursaandeel van het bedrijf daalde vandaag met vier procent. De beurskoers van Apple lijkt nauwelijks last te hebben, daarvan gaar de koers al maanden op en neer tussen iets minder dan 110 dollar en iets minder dan 120 dollar, en daar staat het nog steeds.

Reacties

22 december 2016 MacFreak Verslaafde

Ik vind zelf dat Apple toch eigenlijk ook wel wat veel vraagt voor haar produkten. Ik vrees alleen dat een rechtszaak er niet voor zal zorgen dat de nieuwe MBP een paar honderd dollar goedkoper zal worden

23 december 2016 Een ware MacFreak!

Hehe, Walter, daar zeg je me wat!

Misschien een Class Action Law Suit tegen Apple beginnen met als argument de Antitrust laws in the Ustated Knights of America,
om Apples produkten wat goedkoper te maken...

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.