Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Nintendo na succes Super Mario Run: 2 tot 3 games per jaar

005

Dat Nintendo's Super Mario Run een doorslaand succes is dat alle record van de App Store tot nu toe verbreekt dat kon je eerder al hier op MacFreak lezen in dit nieuwsbericht.

Dat dit naar meer smaakt voor Nintendo is nauwelijks verrassend, het bedrijf heeft dan ook plannen om hierop door te borduren: het zal voortaan twee tot drie games per jaar uit gaan brengen. Mogelijk is dit ook de reden waarom Nintendo snel na het uitkomen van Super Mario Run liet weten dat er voorlopig geen verdere uitbreidingen zullen komen voor deze game. Het team daarachter is waarschijnlijk al hard bezig met de volgende game.

Super Mario Run is op dit moment alleen beschikbaar voor iOS, er zou op dit moment bij Nintendo hard gewerkt worden aan een versie voor Android. Of toekomstige games van Nintendo ook eerst voor iOS uit zullen komen is nog niet bekend.

Dat Nintendo Apple's App Store als platform erg serieus neemt wordt ook duidelijk door versie 1.21.2 die deze week uitkwam van Pokémon GO. Want deze versie ondersteunt niet alleen iPhone en iPad, Pokémon GO verschijnt nu ook op je Apple Watch.Reacties

24 december 2016 Een ware MacFreak!

Doe mij de Nintendo spellen maar op de Apple TV (tvOS lijkt best veel op iOS)! Dat geeft het platform meteen de benodigde boost.

Op een ATV met remote of controller is de besturing geen probleem. Dat Nintendo dan minder of geen consoles meer verkoopt, wordt financieel geheel gecompenseerd door de hoge software omzet. En hardware kan ook nog steeds worden verkocht, BT controllers bijvoorbeeld, Mario Kart is toch het leukst met een stuurtje...

24 december 2016 Een ware MacFreak!

Niet voor niets op de Keynote aanwezig dus....

Een mini 'next big thing' maar wel extra omzet en winst

pmac

27 december 2016 MacFreak Verslaafde

Is het (kortstondige) succes niet het gevolg van de naam die deze serie programma's heeft vergaard in vervlogen tijden? Nintendo moet zich niet gelijk rijk rekenen.

28 december 2016 Een ware MacFreak!

Ik lees erg veel erg positieve recensies over deze game, dus alleen teren op vergane glorie lijkt me hier niet van toepassing.

29 december 2016 MacFreak Verslaafde

Speelt best leuk, ik kijk erg uit naar Animal Crossing dat volgend jaar naar iOS zou moeten komen

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.