Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

HandBrake is eindelijk uit de beta-fase

009

Makers van software voor de Mac in Frankrijk houden er kennelijk van om hun software jarenlang in de beta-fase te laten, terwijl het door volksstammen gebruikt wordt en er allang geen problemen meer zijn met de stabiliteit. Een voorbeeld daarvan is de uitstekende video- en muziekspeler VLC, versie 1.0 daarvan werd pas na 13 jaar bereikt.

De makers van Handbrake hebben mogelijk het voorbeeld van VLC gevolgd, want ook voor dit programma is het na 13 jaar eindelijk zover: versie 1.0 is nu officieel uitgebracht en dus beschikbaar voor iedereen.

Net zoals bij VLC lijkt het vooral een ceremonieel evenement, ook bij Handbrake was er al jaren sprake van een stabiel programma. Het is dan ook een programma dat door veel mensen op ons forum gebruikt wordt, en vaak wordt aangeraden.

Ken je handbrake nog niet, dit programma zet makkelijk en relatief snel jouw video's over naar andere formaten. Dat kan onmisbaar zijn als jij veel materiaal hebt dat niet door al Apple's devices ondersteund wordt, terwijl je alleen van dat soort devices hebt.Als je Handbrake graag zou willen uitproberen, het is te vinden op deze pagina en het programma is gratis

Voor het eerder genoemde VLC wordt op dit moment gevaagd om donaties. Wil je graag daaraan bijdragen, je vind de optie om dat te doen rechtsboven op de homepage van VLC.Reacties

27 december 2016 MacFreak Verslaafde

geef wij ook VLC op apple hoor dat is beste.

mvg os x 2

27 december 2016 MacFreak Verslaafde

Tja , ... héééél stabiel.

Naar aanleiding van dit bericht, programma nog eens geopend.
En blijkt tijd te zijn voor een update ...
Met als bericht keer op keer : Update error !

27 december 2016 Een ware MacFreak!

Bij mij crasht VLC ongeveer in driekwart van de keren dat ik het gebruik direct bij het opstarten. Handbrake daarentegen heb ik alleen maar goeie ervaringen mee.

27 december 2016 Een ware MacFreak!

VLC crasht nooit.
HandBrake crasht nooit.

Zet eens een EtreCheck rapport op het forum, Jules!

27 december 2016 Een ware MacFreak!

VLC al ik weet niet hoe lang in gebruik ; alleseter w.b. movie-formaten ; lekker in te stellen zoals het wilt. Echt dagelijks in gebruik.

Eruit klappen? Dat is zo weinig gebeurd dat ik het me niet kan herinneren

28 december 2016 Een ware MacFreak!

Met het eerdere achterblijven van HandBrake voor enkele systeem-upgrades, ben ik destijds gaan zoeken naar een andere handige video-converter die niet moeilijk hoeft te doen over te licenseren technologie zoals MP3 (voluit: "MPEG 1 Audio Layer 3") of de vele exotische codecs die Adobe in een Flash-videootje propte.

Volgens mij is dat ook de enige (juridische) reden waarom dergelijke conversie-software in de "beta" sferen blijft hangen. Misschien dat ze nu eindelijk een centje kunnen betalen aan de licenseerders, of een briefje van hen hebben gekregen dat hun tool van licenties gevrijwaard is.

Hoe dan ook, ik heb toen mijn heil gevonden bij deze tool:
Miro Video Converter
Let op, de website oogt afschuwelijk (volgens mij heeft de verantwoordelijke student er ook niet zo'n zin meer in en een domein-knopje per ongeluk in de FTP-stand laten staan). Maar de Mac-download is nog steeds intact en werkend, voor zolang het duurt...

De tool is een beetje het tegenovergestelde van HandBrake, VLC en commerciële software zoals Adobe Media Encoder, maar het doet precies wat je in 99 van de 100 gevallen wilt: een zuinig videootje voor je archief of een online-toepassing. En dat dan desgewenst in de vereiste (drie) web-bestandsformaten, en met een knop (tandwieltje) voor het instellen van afwijkende pixel-formaten (reizen, croppen, etc.) Niets meer, niets minder.

Verdere ontwikkeling van het programma schijnt naar GitHub te zijn verplaatst, maar van daar rondbanjeren word ik nooit veel wijzer of blijer...

(Bewerkt door Peter Villevoye om 10:28, 28-12-2016)

28 december 2016 MacFreak Verslaafde

VLC en Handbrake werken hier al jaren probleemloos. (yosemithe)

30 december 2016 Een ware MacFreak!

Toevallig vorige week sinds jaren Handbrake weer eens gedownload. Dit om een map met ca. 2TB aan DVD rips om te zetten naar mp4 of een ander wat gebruiksvriendelijker materiaal anno 2016. Viel me toen ook meteen op dat 't nog bèta was en 't grafisch niks veranderd was.

Maar even snel een hele map automatisch converteren is me zelfs na een flinke Google zoekactie niet gelukt. Iemand misschien een tip zo dat 't niet allemaal handwerk word?

30 december 2016 Een ware MacFreak!

@Nelis00: HandBrake adds real batch processing

Citaat:
I had not noticed it, but thanks to some comments on the HandBrakeBatch page on MacUpdate, I have found that HandBrake has finally introduced batch support, since version 0.9.8 (might be earlier, I have not checked).

This pretty much kills the need for HandBrakeBatch, but I am glad that finally HandBrake developers decided to add this feature to the Mac version (it has been available on Windows for a long time if I’m not mistaken).

This said, it is not that intuitive to add several files to the queue at the same time. Here is how to do it:

1. When you open HandBrake and it asks for a source, select the folder containing your movies;
2. From the File menu, select Add All Titles To Queue;
3. HandBrake will add all the movies in the selected folder to the queue.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.