Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Samsung Gear S eindelijk ook werkend met iDevices

000

Het woord "eindelijk" komt niet vaak voor in titels hier op MacFreak, we houden niet zo van hijgerige titels die alleen maar bedoeld zijn om zoveel mogelijk clicks te genereren. Maar in dit geval lijkt het wel gerechtvaardigd, want het gaat om iets dat al in augustus 2015 beloofd werd.

Na bijna anderhalf is het dus eindelijk zover: Samsung heeft nu ook ondersteuning voor de Samsung Gear S3 smartwatch voor iOS, en heeft meteen ook de Gear S2 en de Gear Fit2 meegenomen. Daarvoor moet je de gratis Samsung's Gear S app naar binnen halen, en dat kan via deze link.Samsung sluit aan bij veel van de makers van smartphone┬┤s op basis van Android Wear, ook hier horloges met een uiterlijk wat we van horloges gewend zijn. Samsung kiest dus voor een andere koers dan Apple met de Apple Watch. Opvallend aan Samsung's design is de keuze om de draairing op de Gear S te gebruiken voor het selecteren van apps, iets wat vaak als erg positief wordt genoemd in reviews.

De Gear S modellen van Samsung draaien trouwens niet op Android Wear, maar op Samsungs eigen besturingssysteem Tizen. Mogelijk dat het lang wachten sinds de aankondiging daar ook mee te maken had. Bij Android is er al veel voorwerk gedaan om verbinding met iDevices te maken, voor Tizen moest er mogelijk vanaf nul begonnen worden.

Reviews

Of de Gear S3 jouw keuze zal zijn wordt waarschijnlijk bepaald door je smaak, in deze review van Wareble kan je goed zien wat de voor- en de nadelen zijn volgens die site van Samsung's aanpak. Diezelfde site heeft trouwens ook een review van de Apple Watch Series 2, mogelijk interessant als je een goede afweging wilt maken.

Mocht je graag zo'n klassiek design een je pols hebben. dan is het mogelijk ook interessant om daar even de reviews van de Nixon The Mission en de Garmin Fenix 3 te lezen.

met dank aan forumlid 'theoimac', die als eerste dit nieuws op ons forum meldde

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.