Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Er wordt gewerkt aan een nieuwe driver voor de Radeon Pro 460

002

Als je een nieuwe MacBook Pro koopt om edits van video in Adobe's Premiere Pro te maken, dan is de kans groot dat je kiest voor het model met de Radeon Pro 460 videokaart, de krachtigste optie. Alleen kan je dan van een koude kermis thuiskomen, want Premiere Pro kan last hebben van een vervelende bug omdat het nog niet lekker met de driver voor die videokaart samenwerkt.

Dat de omschrijving "niet zo best" eigenlijk een understatement is kan je zien in de video hieronder. Want misschien is het nog mogelijk om op deze manier te werken, maar prettig zal het zeker niet zijn.Op het forum van Adobe is nu te lezen dat Adobe en Apple hierover contact hebben en dat er gewerkt zou worden aan een update voor de driver van deze videokaart. Hieronder een citaat van dat draadje, het Engels is een beetje 'opgepoetst'.

Citaat:

It's more of a driver optimisation issue, Apple has been informed regarding driver optimization for several GPUs, the team is working on this and it should be sorted soon....

Drivers are made by GPU manufacturers like Nvidia, AMD or Intel and then they are optimized by the GPU and OS manufacturer for different uses, they have been informed regarding such issues, the team is working on it, but we don't have an ETA on this.


Het is te hopen dat het niet lang zal duren voordat die nieuwe drivers er zijn, want op deze manier is een goede edit maken eigenlijk niet te doen.

Reacties

10 januari 2017 Een ware MacFreak!

Dit soort bugs hadden natuurlijk al veel eerder, tijdens de beta tests, gevonden moeten worden (door zowel Apple als Adobe).

11 januari 2017 MacFreak Verslaafde

Dat dit niet het geval is geweest zegt heel veel over de ontwikkelstrategie bij zowel Apple als Adobe.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.