Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

De reparatieprijzen voor de MacBook Pro met Touch Bar

000

De nieuwe MacBook Pro met Touch Bar kreeg in de 'teardown' van iFixit een één voor de 'repairability'. Met andere woorden, deze laptop is beslist niet makkelijk te repareren.

Daarbij lijkt het vastzitten van de SSD op het moederbord wel wat nadelen mee te brengen, bijvoorbeeld als de SSD kapot gaat en vervangen moet worden, wat mogelijk weer een effect heeft op de restwaarde. De vijf belangrijkste nadelen kan je lezen op deze pagina.

De prijzen

Maar er is goed nieuws voor iedereen die graag wil weten waar ze aan toe zijn, deze Franstalige site heeft de belangrijkste reparatieprijzen van de MacBook Pro met Touch Bar te pakken gekregen. Ironisch genoeg doordat hun eigen MacBook Pro na twee maanden in het reparatietraject zit, want die kreeg plotseling last van veel Kernel Panics.

Voor hen vervelend, voor ons goed nieuws, want daardoor konden ze makkelijk achterhalen wat de prijzen, bij benadering, zijn voor de reparaties van dingen die bij dit model voor kunnen komen. Hieronder zie je wat Apple ongeveer voor het verhelpen van de volgende problemen rekent:

Citaat:

• Vervanging moederbord: ongeveer 500 euro

• Vervanging top case: ongeveer 700 euro

• Vervanging scherm: ongeveer 600 euro


Geen van deze prijzen zijn exact, want die variëren natuurlijk voor de verschillende modellen. Voor een 13 inch zullen de tweede en de derde prijs wat lager zijn, heb je een SSD met extra veel opslagruimte dan zal de eerste prijs hoger uitvallen. Al deze prijzen zijn voor zowel het materiaal als de montage.

Er zouden trouwens maar weinig van de nieuwe modellen die last hebben van problemen. Als er al problemen zijn, dan zou het model met het 13 inch scherm daar wat vaker door getroffen worden.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.