Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Apple Pay in VS nu op plaats één, PayPal voorbij

031

Apple Pay werd voor het eerst aangekondigd op Apple's iPhone 6 event op 9 september 9 2014, sindsdien is het bezig om langzaam maar zeker steeds meer terrein te winnen.

Volgens onderzoek van Boston Retail Partners is dat in de VS inmiddels zo goed gelukt dat Apple Pay nu op plaatst één terecht is gekomen wat betreft het aantal punten waar het te gebruiken is, daarmee heeft het PayPal van de troon gestoten.

Dat komt onder andere doordat Apple Pay inmiddels in 36 procent van de winkels in de VS als betaalmiddel geaccepteerd wordt. Dat betekent dat dit aantal snel aan het groeien is, een jaar daarvoor was het nog maar 16 procent.

In de grafiek hieronder zien we alle opties in de VS onder elkaar, waarbij ook te zien is dat Apple Pay binnen een jaar al op maar liefst 58 procent kan komen en dat er nog heel wat ruimte om verder te groeien is.Elf procent van de winkels zijn trouwens helemaal niet van plan om elektronisch betalen in te voeren, dat zijn waarschijnlijk niet de winkels die op lange termijn nog zullen overleven.

Wij hebben trouwens nog wel een idee om Apple Pay verder te laten groeien: er zijn volgens ons een heleboel mensen in de Lage Landen die het helemaal niet erg zouden vinden als Apple Pay hier eindelijk zijn opwachting maakt.

Reacties

08 februari 2017 MacFreak Verslaafde

Kan je wel Apple Pay gebruiken als je in de USA op vakantie bent als Nederlander?

09 februari 2017 Een ware MacFreak!

Denk het niet, immers kan het nog niet gekoppeld worden aan een NL bank. Dus afschrijven wordrt beetje lastig dan :P

Of je moet daar even een rekening openen voor die paar weken dat je er bent...

09 februari 2017 Redactielid

Dat zou inderdaad pas kunnen als de banken bij ons daaraan meewerken.

Vind het wel jammer, m'n Apple Watch zit altijd om mijn pols, dus het zou erg makkelijk zijn bij contactloos betalen als wij (eindelijk) ook Apple Pay zouden hebben.

09 februari 2017 Een ware MacFreak!

Het kan sowieso niet direct gekoppeld worden aan je betaalrekening bij de bank. Apple Pay is hetzelfde als een creditcard betaling. Je koppelt Apple Pay aan een creditcard, of dat nu een MasterCard, Visa of de creditcard zal zijn welke je bank verstrekt als extra optie (gemak) wanneer je een rekening opent naast de gebruikelijke wereldpasjes die je krijgt.

Wanneer je dus met Apple Pay gaat betalen dan ga je dus eigenlijk gewoon elke transactie verrichten via je een creditcardbetaling. En natuurlijk zal je het dan wel zo kunnen instellen dat de creditcard saldo meteen van je betaalrekening afgeschreven mag worden maar JIJ gaat wel dokken voor die transactie niet de bank. Op een normale pin of overboeking in Nederland tussen banken zit extreem weinig provisie. Op een creditcard belasting veel meer. Vroeger zag je dat nog heel erg veel. Wanneer je ergens online met een creditcard wilde betalen dan moest je 25 cent extra betaling voor de kosten van de creditcard. Dat bedrag, daar zit de provisie van Apple in verwerkt. Apple wilt 8 of 9 cent per transactie hebben en dat is gewoon onmogelijk op standaard betaalverkeer binnen dit land.

Het is natuurlijk allemaal heel geweldig en fancy cool dit soort dingen maar uiteindelijk ga je natuurlijk wel ipv 8,- per maand ineens 14,- per maand betalen aan je bank voor servicekosten alleen omdat je deze stoere dienst wilt gebruiken. De reden dat wij deze dienst dan ook als laatste krijgen is gewoon omdat wij geen creditcard-land zijn. Wij hebben die mentaliteit niet. Wij gebruiken zo'n kaart alleen als we op vakantie gaan of wanneer we in het buitenland online iets moeten aankopen.

09 februari 2017 Gevorderd Lid

Dank shmoo voor deze extra info. Ik wist niet dat er altijd een creditcard tussen zit.

09 februari 2017 MacFreak Verslaafde

OK bedankt voor alle info hierover.

Inderdaad wel jammer dat Apple Pay nog niet in Nederland mogelijk is. Zou het net als Robert wel ontzettend makkelijk vinden.

09 februari 2017 Een ware MacFreak!

Citaat: wimmoes om 18:10, 09-02-2017
Dank shmoo voor deze extra info. Ik wist niet dat er altijd een creditcard tussen zit.


Dat is dan ook niet waar. Een debet card (dat is dus een 'gewone bankpas) kan ook gekoppeld worden in de landen waar AP actief is.
Verder is rest van het betoog ook niet hoe het daar werkelijk draait, is wat ik kan zien bij gebruikers van AP.

09 februari 2017 Een ware MacFreak!
Klopt het is allemaal lulkoek, ja.


09 februari 2017 Een ware MacFreak!

Zie je dat ze in het eerste screenshot wanneer de bekende maatschappijen genoemd worden ze praten over Karten en Der Karten.

En in het tweede gedeelte wanneer de banken genoemd worden dan spreekt men bewust van Kreditkarten om verwarring te voorkomen dat het niet de standaard bankpasjes zijn die je kunt koppelen.

09 februari 2017 MacFreak Verslaafde

ik neem aan dat flix deze cards voor ogen heeft

10 februari 2017 Een ware MacFreak!

@Shmoo

Kun je ook uitleggen waarom het alleen met creditcards en debitcards kan en niet met een pinpas?

En wat is je bron voor de 8 of 9 cent die Apple wil per transactie?

10 februari 2017 MacFreak Verslaafde

Volgens mij zit Schmoo er naast en heeft Flix gelijk.

Kijk bijvoorbeeld naar deze FAQ van RBC Bank.

Citaat:

Does it cost anything to use Apple Pay

There is no cost for Apple Pay; however, an active data plan is required. Your credit card’s Disclosures and Cardholder Agreement or your debit card’s Service Agreement for Personal Accounts will apply for purchases. RBC Bank does not charge any fees to add your debit or credit cards to Apple Pay. Based on your wireless plan and mobile carrier's offering, additional message and data charges may apply.

10 februari 2017 Een ware MacFreak!

Natuurlijk doet Apple de uitrol van Apple Pay niet voor de lol. Makkelijk en overal betalen met de spullen uit je Apple universum (Watch en iPhone) is op zich natuurlijk al een enorme pre voor Apple. Ik weet niet of Schmoo of Flix gelijke heeft ((Flix lijkt de best onderbouwde mening te hebben), maar ook zonder inkomen per transactie is dit dus wel degelijk heel lucratief voor Apple. Als er maar Watches en iPhones worden gekocht...

Just my two cents

10 februari 2017 Een ware MacFreak!

Apple zelf schrijft dat ze niets extra berekenen.

Citaat:

Are there additional fees to accept Apple Pay?

No. Apple doesn't charge any additional fees.Natuurlijk verdient Apple wel iets per transactie, maar kennelijk niet meer dan andere partijen ook berekenen.

10 februari 2017 Een ware MacFreak!

Apple rekent winkeliers en gebruikers niets voor Apple Pay

"Are there additional fees to accept Apple Pay?

No. Apple doesn't charge any additional fees."

Bron: Apple Pay no fee

Iets meer uitleg over het verdienmodel van Apple Pay kun je hier lezen

Daarin staat o.a. te lezen dat het contractueel ook niet is toegestaan om gebruikers geld in rekening te brengen voor Apple Pay. Voor banken/payment processors ligt het uiteraard anders. Maar die hebben nu ook kosten voor een transactie. En met Apple Pay wordt het alleen maar veliger voor ze. En dus goedkoper.

En voor ons wordt het ook veiliger en makkelijker natuurlijk.

10 februari 2017 Gevorderd Lid

Ik denk dat de kosten die bij de banken in rekening gebracht worden simpelweg weer doorberekend worden aan de klanten.

10 februari 2017 Een ware MacFreak!

@wimmoes, daar zit hem nou net de pijn. Banken zijn vaak de eigenaren van de payment processors. En Apple Pay ondermijnt het totale verdienmodel.

10 februari 2017 Een ware MacFreak!

@meoman

Waarom alleen creditcards? Dat heeft te maken met het betaalsysteem. Elke bankensector in de wereld heeft z'n eigen betaalsysteem. In Nederland hebben wij dat IBAN gebeuren waar alle banken zich aan houden. Ga je over de grens dan hebben alle banken weer een compleet ander systeem waar hun transacties over verlopen. Links of rechtsom alle transacties kosten geld. Niet veel maar toch iets. Wanneer jij geld overboekt naar Vodafone of Ziggo voor je abonnement dan kost jou dat een paar cent alleen heb je dat niet in de gaten omdat dit verwerkt zit in de periodieke kosten die je aan de bank moet betalen onder het motto 'service' of kosten voor gebruik bankpasjes. Meestal is dat ergens tussen de 5 en 10,- per maand afhankelijk van hoeveel toeters en bellen je op je rekening hebt.

Echter. Er is één systeem dat universeel is over de hele wereld en dat is een creditcard-betaling. Zodra jij met een creditcard moet betalen dan is die transactie in Nederland, Amerika of China precies hetzelfde en dat komt omdat de payment provider achter het systeem creditcard een en dezelfde is.
Een bank in Nederland (ING, ABN, SNS) die kunnen zich dus aanmelden bij deze payment provider en creditcards aanvragen op hun eigen naam. Je hebt dan een creditcard van de ING maar je betaling verloopt dan niet meer via het Nederlandse banksysteem maar via die internationale payment provider die achter elke creditcard zit. De kosten voor zo'n betaling liggen veel hoger dan een betaling via je betaalrekening omdat het in het systeem een internationale betaling is. En nee, je bank gaat niet zeggen Pietje, ik krijg 17 cent van je want je hebt je iPhone online in Amerika gekocht met een creditcard. Als ze dat gaan doen dan gebruik je die kaart veel minder maar wat ze wel doen is je extra belasten zodra je die kaart aanvraagt. Weer in die maandelijkse periodieke kosten die je aan de bank moet betalen om hun rekening te mogen gebruiken.

Goed vanuit Apple's oogpunt is het dus heel makkelijk. Je kunt naar elk land toestappen en je Apple Pay dienst gaan lopen integreren met alle banksystemen in de wereld. Dat zal extreem kostbaar zijn niet alleen om het te bouwen maar ook om het te onderhouden. OF ze kunnen een koppeling maken met één payment provider die wereldwijd opereert en die alle creditcard transacties afhandelt. Kortom, wanneer ze die connectie leggen kunnen mensen wereldwijd hun creditcards koppelen ongeacht of dat nu een creditcard van Visa is of die van Piet Puk Bank uit Ommen.

Dit is ook de reden waarom wij dit systeem nog niet hebben. In Nederland zijn wij geen volkje dat zich gemakkelijk voelt bij het betalen met creditcards. Wij gebruiken het vooral wanneer we op vakantie gaan, in het buitenland zijn of wanneer we online iets aankopen van een grootbedrag of over de grens en een eenvoudig transactie willen hebben. Zie je daar heb je hem weer. Dat eenvoudige. Nu vanuit de consument z'n standpunt. Wij gebruiken dus een creditcard om in het buitenland online te betalen omdat dit blijkbaar een makkelijke integratie is en jouw bank geen iDEAL heeft in Amerika. Apple doet dus precies hetzelfde maar dan ondersom vanuit hun standpunt.

En als laatste. Amerikanen en ook wel Canadezen zijn veel meer gewend om met creditcards te betalen. Zij gebruiken creditcards zoals wij bankpasjes gebruiken en iDEAL. Met hetzelfde gemak. Zij betaalde dus voorheen al jaren via deze payment provider en met creditcards dus dan is de transactie voor deze mensen ook veel natuurlijker en gewoon dan het voor ons zal zijn. Wij zien creditcards vooral als.. Oooo jee, we mogen niet rood staan want dat kost een vermogen dus wat gaan wij straks doen. Betaling via Apple Pay - met de creditcard van de bank - en meteen je betaalrekening koppelen aan die creditcard zodat je niet rood komt te staan want je zal nu geen waarschuwing meer krijgen - te weinig saldo - bij de kassa. Je zal kunnen betalen met dat Apple Pay totdat je gek wordt.

Het is een is niet slechter dan de andere maar de ene kost wel meer dan de andere omdat het een internationale payment provider is en niet de bank op de hoek van de straat die het afhandelt via hun interne betaalsysteem. De kosten zal jij natuurlijk gaan betalen alleen krijg je daar geen specificatie van maar worden die kosten verwerkt in het aanvragen/houden van zo'n creditcard, of mogelijk het rood staan op zo'n kaart.

10 februari 2017 Een ware MacFreak!

@ Schmoo: als ik het goed zie dan zijn dat héél erg veel woorden, zonder enige onderbouwing.

Maar op links die door anderen (waaronder ik) worden gegeven ga je niet in.

Uit de link die anraadts eerder gaf:

Citaat:

When you add your RBC Bank debit and credit cards to Apple Pay, the number from your plastic card(s) is replaced with a secure digital number (also called a token).Lijkt mij dan ook dat jouw hele verhaal nergens op slaat, want debit cards werken dus ook gewoon met Apple Pay.

10 februari 2017 Een ware MacFreak!

Dat komt omdat jij alleen maar wilt lezen wat je wilt lezen.

Citaat:
When you add your RBC Bank debit and credit cards to Apple Pay, the number from your plastic card(s) is replaced with a secure digital number (also called a token).Heb je ooit al eens met een API gewerkt op je iPhone of iPad? Zo'n app waar je kunt inloggen met je Google, Facebook of Twitter account. Dat is precies hetzelfde zoals dit gaat werken. Je vult dan je account gegevens in maar je wachtwoord wordt niet opgeslagen maar daar wordt een token van gemaakt zodat mocht je ooit je telefoon kwijtraken dan verlies je niet je wachtwoord maar je token. Op de site van deze dienst kun je dan heel eenvoudig je device ontkoppelen op afstand. Gewoon de connectie verbreken met het device. Daarmee verbreek je de token en ook de verbinding met je account. Kortom, al zou iemand de token + het account + het device hebben dan kunnen ze helemaal niets meer met die gegevens.

Je scant straks je kaart in de Wallet app. Daar staat je kaartnummer + verloopdatum op dus dat wordt opgepikt door de scan en ingevuld in het systeem van de app op de achtergrond. Dan als laatste stap zal je altijd eenmalig zelf je 3 cijferige verificatiecode invoeren om de transactie te voltooien en verifiëren. Waar lijkt die 3 cijferige code heel erg op? Op een wachtwoord. Je kaartnummer en vervaldatum van een creditcard zijn niet zo heel spannend. Je hoeft ze niet online te posten zodat iedereen ze kan zien maar ze zijn geen geheim. Open eens 1Password of elke andere vergelijkbare manager - kijk eens aan wat je daar ziet. Naam, soort, nummer en datum zijn gewoon zichtbaar en zou je zo over kunnen typen. De verificatiecode is afgedekt en dat heeft een reden zoals wachtwoorden ook altijd afgedekt zijn wanneer je ze invult maar mailadressen niet.


De 3 cijferige code staat meestal ook klein op de achterkant van de kaart en dat heeft natuurlijk een reden.


En ja, dat een bank een bepaalde kaart mogelijk ook een debetkaart noemt. Een creditcard waar je niet mee in het rood kunt gaan en waar je eerst geld op moet zetten om er mee te kunnen betalen of een limiet instellen. Dat is alleen maar logisch. Op dat moment wordt het namelijk een soort chipknip en dan is het een debetkaart ipv een creditkaart.

----

Het grote verschil tussen dit soort betalingen en wat jij doet met online internetbankieren is dat deze transacties altijd fixed zijn. Je hebt 3 onderdelen nodig om de transactie te voltooien, deze drie items veranderen nooit en blijven altijd hetzelfde. Nummer + datum + code = transactie voltooien. En dat is vandaag gelijk en overmorgen precies hetzelfde.
Bij een bankrekening is dat anders. Daar is het nummer + (naam binnenkort) + een variabele code die elke keer anders is vanwege een of andere generator die je van je bank krijgt om codes mee te maken. Dat zou nooit kunnen werken in Apple Pay want dat process kun je niet automatiseren of omzeilen vanwege veiligheidsredenen. En de oplettende lezer zal nu zeggen. Wacht eens even, wat als ik de app mijn pincode van het bankpasje geef? Klopt dan zou je het wel kunnen automatiseren maar dan ga je tegen ALLE afspreken die banken hebben gemaakt in STA NOOIT JE PINCODE AF. Banken zijn hier super serieus in nemen gaan nooit akkoord met ene betaalsysteem waar iemand zijn/haar pincode zou moeten afstaan. Plus je pincode staat ook niet op je pasje. En hierboven in je quote staat. "The number from your plastic card(s)". Enkelvoud trouwens dus niet numbers want je hebt er meerdere nodig als het allemaal automatisch zou kunnen met één scan.

--

Je hoeft mij natuurlijk niet te geloven. Als je echt denkt dat je binnenkort gewoon je ING bankpasje kunt scannen in je iPhone en dan lekker zwaaien met je Apple Watch of iPhone om met Apple Pay te betalen dan moet je dat zeker geloven. Ik ga je nu alleen al zeggen dat je de creditcard van de ING bank zal moeten scannen + je 3 cijferige code invullen eenmalig invullen (wordt omgezet in een token) en daarna kun je betalen met Apple Pay zoveel en makkelijk als je wilt en op de achtergrond via internetbankieren het allemaal zo instellen dat je ING-creditcard meteen het geld afboekt van je betaalrekening. Daar is verder niets mis mee, alleen ga je wel maandelijks een paar euro (niet veel) meer betalen aan ING voor servicekosten want ze gaan dat natuurlijk niet specificeren als Apple Pay betalingen want dan stop je er morgen weer mee.

Als allerlaatste:
Google Images --> Apple Pay en ga eens kijken of je één bankpasje kunt vinden tussen al die voorbeelden waar geen VISA of Mastercard logo op staat. En je mag best UK of RBS erbij gebruiken zodat je buiten Amerika gaat zoeken.
Kijk ook eens wat voor 'n logo op jouw bankpasjes staat. Waarschijnlijk Maestro.
ING Businesscard, die zal je wel meteen kunnen toevoegen want daar staat MasterCard op en dat is dus een creditcard of maakt gebruik van het betaalsysteem achter de creditcards.Goed dat was het. Anders wordt dit gewoon een welles/nietes discussie.

Laten we maar gewoon wachten op het moment. Je zult het vanzelf zien.

10 februari 2017 Gevorderd Lid

Dankjewel Shmoo voor deze uitgebreide en duidelijke uitleg. We gaan het inderdaad zien. Ik weet dat gratis niet bestaat. Het gaat er dan ook voornamelijk om of je duurder uit zal zijn of dat het nauwelijks verschil maakt. Dat zal dan afhangen van de individuele banken hier in NL.

10 februari 2017 Een ware MacFreak!

Een uitleg die toch voornamelijk uit een menig bestaat, en minder uit feiten.
Ga ze niet allemaal duiden, dan wel weerleggen, maar als je verder leest over AP (Wikipedia bv) zie je dat er continue wordt gesproken over credit én debet kaarten. En dan niet de definitie van debet kaart die Shmoo er aan hangt, maar gewoon wat het is: een bankkaart/pinkaart/Maestro kaart.
Het is maar net welke afspraken Apple met respectievelijke banken kan maken.
Het gaat niet zozeer om geld, want elk systeem voor betalingen kost links- of rechtsom geld. Het gaat natuurlijk om de macht: wie komt er als winnaar uit de bus en bepaalt hoe er over 5, 10 jaar betaald gaat worden. Daarom zijn de banken vrij terughoudend met AP.

11 februari 2017 Een ware MacFreak!

@ Schmoo: debit cards werken met Apple Pay, en die hebben helemaal geen drie-cijferige code achterop (zoals credit cards wel hebben).

En Maestro schakel je gelijk met credt cards, ondanks het feit dat dit systeem al decennia ook gebruikt wordt in het internationale betalingssyteem voor debit cards (en ja, Maestro is van MasterCard, het bedrijf dat ook credit cards verstrekt.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Maestro_(debit_card)

11 februari 2017 Een ware MacFreak!

Jongens toch.. Het is schijnbaar moeilijk om te begrijpen dat er verschillende betaalsystemen zijn en dat transacties echt niet allemaal over dezelfde verbindingen verlopen. Niet elk systeem past op elkaar en om het passend te maken zijn heel wat licenties en afspraken nodig om elkaars netwerk te mogen gebruiken.

Als jij via IBAN geld overmaakt naar iemand anders in Nederland dan verloopt deze transactie via een heel ander (intern/binnenlands) systeem dan wanneer jij met je Visa iets aankoopt ook al koop je dat bij de fietsenmaker op de hoek van de straat. iDEAL heeft zo'n verbinding met dat binnenlandse betaalverkeer omdat iDEAL ook een samenwerking van de 5 grotere Nederlandse banken is. Kun je iDEAL als onderneming in het buitenland gebruiken? Nee, want dan verliest het haar connectie met het binnenlandse systeem.
Zelfs al zou je pinnen met je Maestro card op welke hoek van de wereld dan ook en daarna met je Mastercard hetzelfde doen. Beide contracties verlopen dan via verschillenden systemen ook al zijn beide diensten van hetzelfde bedrijf en krijg jij gewoon netjes je geld uit de automaat en wordt het gewoon afgehouden van dezelfde rekening +kosten wanneer je in het buitenland bent.

Alle Apple Pay betalingen verlopen via dat Internationale betaalverkeer/systeem waar VISA en Mastercard op zitten. Punt! Daar kun je lang en breed over lullen maar het is niet anders. Kijk naar de feiten niet hoe ze het noemen.. Elke afbeelding die je online kunt vinden van mensen die hun kaart aan Apple Pay koppelen daar zie je stuk voor stuk of het Visa of het Mastercard logo op staan. Dat is feit.

Je kunt wel roepen dat je straks gewoon je bankpasje aan Apple Pay kunt koppelen maar dan zal je toch echt een Visa of Mastercard verbinding moeten hebben met dat bankpasje zoals de ING Businesscard hierboven. Staat er op dit moment alleen het Maestro logo op je bankpasje dan zal je dat pasje NOOIT aan Apple Pay kunnen koppelen.

Nog een feit!
Heb je een of andere kaart of prepaid-kaartje (geen iTunes giftcard) gekoppeld aan iTunes > kijk eens op dat pasje wat voor logo daar op staat. Precies. Een van beide logo's zal daar ook op te vinden zijn. Zelfs die 3V Cards die een tijdje in omloop waren als 'prepaid-creditcards' en aar zoveel fraude mee werd gepleegd hebben dat logo erop omdat ze gebruik maken van datzelfde betaalsysteem van Visa en Mastercard.
Zodra Apple Pay uitrolt kun je met één druk op de knop je iTunes betaalmiddel (geen iTunes giftcard saldo) ook koppelen aan Apple Pay. Staat in de uitleg van Apple.

We kunnen dus nog lang en breed lullen hierover maar er zal geen IBAN mogelijkheid zijn voor Apple Pay.
Waarom zegt het hoofd van Apple Pay gisteren in een interview dat mensen zelfs willen switchen van bank om Apple Pay te kunnen gebruiken. Als het toch gewoon op het IBAN (of elk lokaal betaalsysteem) in elk land zou functioneren dan hoef je toch niet te switchen van bank? Iedereen kan in dit land toch gewoon betalen via iDEAL dat op het Nederlands betaalverkeer aangesloten zit. Elke serieuze Nederlandse bank heeft toch iDEAL integratie. Niet elke bank geeft standaard creditcards uit en bij de ene bank is dat duurder dan bij de andere bank. Misschien is dat wel de reden van al die switchers.
En ja... ze switchen dan idd. naar een andere bank om een creditcard te kunnen gebruiken, zodat ze die aan Apple Pay kunnen koppelen. Daar heeft ze idd. gelijk in, de reden van de switch is indirect Apple Pay.
Apple heeft in de afgelopen jaren niet voor niets zoveel moeite gedaan om je creditcard te krijgen (koppelen aan AppleID) - koppel je creditcard zodat je aangekochte apps kunt delen met familie. Hint hint hint..

12 februari 2017 Gevorderd Lid

@Flix, George, ik lees hier een goede onderbouwing van de beweringen door Shmoo.

12 februari 2017 MacFreak Verslaafde

Lange verhalen, maar ik lees een hoop wetenswaardigheden, dank.

Omdat ApplePay nog niet in NL is vraag ik me nog iets anders af.
Is het niet mogelijk om via giftcards je tegoed op te hogen en daarvan
via ApplePay te betalen? Het ingeven van een creditcard is wel
noodzakelijk, maar voor apps en andere zaken kan je de creditcard
ook meteen weer weghalen uit je account. Je krijgt dan idd een soort
chipknip idee. Zet 250,- tegoed op je AppleID en je kan daarmee betalen.

Overigens was ik deze zomer in Schotland en zelfs in de meest
afgelegen berggebieden kon je in een winkeltje met je iphone betalen
via ApplePay. Heel apart om te zien.

12 februari 2017 Een ware MacFreak!

@ Viool: als je Apple Pay persé in Nederland wilt gebruiken dan kan dat al via deze omweg: https://medium.com/@basvanderploeg/apple-pay-in-nederland-ongeveer-8125408452a6#.ya678xdt9

12 februari 2017 MacFreak Verslaafde

Nou, ik sta niet te springen (iphone 4s, zonder touchID dus en IOS9)
maar interessant om te zien dat het kan. Dank je.

@Flix, hoe gaat dat dan met een pinpas? Moet je je pasnummer invullen en dan je pincode? of wat?

21 februari 2017 Onbekend Lid

Citaat: Shmoo om 15:49, 11-02-2017
Alle Apple Pay betalingen verlopen via dat Internationale betaalverkeer/systeem waar VISA en Mastercard op zitten. Punt! Daar kun je lang en breed over lullen maar het is niet anders. Kijk naar de feiten niet hoe ze het noemen.. Elke afbeelding die je online kunt vinden van mensen die hun kaart aan Apple Pay koppelen daar zie je stuk voor stuk of het Visa of het Mastercard logo op staan. Dat is feit.Klopt niet. In Canada worden 4 systemen ondersteund. Mastercard, Visa, American Express en Interac. De laatste is een Canadese variant op Maestro/V-Pay en is een Debet-systeem, soms compatible met Maestro. Dit betekent niet dat Maestro momenteel ondersteund wordt, maar wel dat Apple voor bepaalde landen ondersteuning inbouwt voor alternatieve betalingsnetwerken. Hopen dat ze dit ook willen doen voor Maestro.

bronnen:
Apple Pay Canada
Interac Wikipedia

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.