Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Gaat de iPhone X meer dan 1.000 euro kosten?

010

We zitten nog relatief aan het begin van het jaar, maar de geruchten over de komende modellen van de iPhone komen al in grote getale voorbij. Daarbij is er één erg hardnekkig: Apple zou naast de 7s en 7s Plus een speciaal model uitbrengen ter ere van het feit dat de iPhone dit jaar zijn 10 jarige jubileum viert.

Fast Company meldt nu dat deze "iPhone X" wel eens de duurste ooit zou kunnen gaan worden die Apple ooit heeft uitgebracht, de 'instapprijs' zou meer dan 1.000 euro kunnen gaan bedragen. Om op dit moment over de 1.000 euro te komen moet je een iPhone 7 Plus kiezen met minimaal 128 GB aan opslagruimte.

OLED scherm

Als de geruchten kloppen, en de iPhone X inderdaad een OLED scherm krijgt dat de hele voorkant beslaat, dan zijn de kosten voor Apple ook hoger. Ook de opslagruimte zal waarschijnlijk groot zijn, waarschijnlijk wordt 64 GB of 128 GB het minimum. Daarbij geholpen door het feit dat Flash geheugen voor Apple nu relatief goedkoper is, dankzij de huidige sterke dollar. Maar zelfs met dat voordeel meegerekend komt dat toch duurder uit dan de huidige opties voor opslag.

Met dat OLED scherm is ook wat aan de hand. Er zijn niet zoveel fabrikanten van dat soort schermen, en alleen Samsung maakt ze in de kwaliteit die Apple wil hebben. Dit betekent waarschijnlijk dat Apple alleen de iPhone X met een OLED scherm kan maken, de iPhone 7s en 7s Plus zouden dan de huidige LCD schermen houden. Want Samsung reserveert natuurlijk capaciteit voor de eigen Galaxy modellen.

Andere specificaties

Het uiterlijk van de iPhone X zou zo glad en ononderbroken worden als mogelijk is. Dat betekent waarschijnlijk dat de Home-knop verdwijnt, die zou vervangen worden door een Touch-vlak. Maar dat is niet alles, mogelijk verdwijnen ook de volumeknoppen en de mute-knop aan de zijkant. Die zouden dan vervangen worden door aanraakvlakjes.

De batterij zou een stuk groter worden dan de huidige modellen, je zou deze iPhone dan ook veel langer kunnen gebruiken voordat die weer opgeladen moet worden.

Het 'skelet' en de zijkanten zouden van staal zijn, bij de huidige modellen is dat aluminium, terwijl de voor- en de achterkant helemaal uit glas zouden bestaan. Een aanpak die Apple eerder heeft gebruikt, bij de iPhone 4 en 4s.

Geen eerdere lanceringsdatum

Er waren eerder geruchten dat Apple eerder zou beginnen met de productie. Dat zorgde voor speculaties dat Apple misschien dit jaar eerder met nieuwe iPhones zou komen, of een veel grotere vraag verwacht.

Volgens Fast Company is dit een misverstand. Het zou gaan om geboekte capaciteit voor de eerste testen van Apple. Daarbij worden grote aantallen geproduceerd, dat kan zelfs oplopen tot 100.000 stuks, de mensen die dat gelekt hebben wisten mogelijk niet dat dit normaal is voor Apple.

Reacties

09 februari 2017 Gevorderd Lid

Ik hoop dat er ook een model komt dat van wit goud is gemaakt en ingelegd met diamantjes. Dat past dan goed bij mijn Apple watch.

09 februari 2017 MacFreak Verslaafde

Goed zo Apple, alle ontwikkelingen in een scherm stoppen voor iphone en een fatsoenlijk scherm voor een desktop leveren, och laat dat een b merk doen als LG.
belachelijk. Apple waar ben je mee bezig.

09 februari 2017 MacFreak Verslaafde

Benieuwd hoe dat zit met de hoesjes als alle toetsen aanraakgevoelig worden. De huidige zouden niet werken. Verder maar hopen dat het niet zo'n 20th anniversary Macintosh debacle wordt

09 februari 2017 Een ware MacFreak!

@Gus: "vroeger" had Apple de beste telefoonschermen en vond "men" dat oled-gedoe maar niets. "Veel te veel verzadiging" en zo. Nu zouden de LG schermen ineens B-keus zijn en zou Samsung de beste schermen leveren?
Ach, de huidige schermen van de iPhone zijn fantastisch. Ik ben zeer tevreden met mijn iPhone 6s. Mijn Samsung Galaxy S2 was ook erg fijn (oled), in mijn ogen net zo fijn als het scherm van mijn huidige 6s.
Alles is relatief.
Wat het belangrijkst is in mijn ogen is de accuduur. Bij veel gebruik laad ik m nog wel eens op, zo tussendoor.

09 februari 2017 MacFreak Verslaafde

ja ja hier staat het bewijs
https://www.allaboutphones.nl/iphone-8-prijs/


10 februari 2017 Een ware MacFreak!

Het huidige topmodel van de iPhone 7 kost €989. Zou best eens kunnen dat het topmopdel van de 2017 iPhone dat weet te overtreffen. Kortom ik ben niet onder de indruk van de prijsgeruchten.

Als alle knoppen verdwijnen en de sim wordt een e-sim en de lightning connector vervalt (omdat we draadloos kunnen laden, syncen en backuppen) en het geluid wordt niet door een speaker gegenereerd maar door de glasplaat te laten resoneren (zoals nu bij een bepaalde televisie gebeurt) moet dat ook met de microfoon kunnen. Dan zal het met de waterdichtheid wel goed komen. En heeft Jonathan Ive eindelijk zijn doel bereikt van een 'eenvoudige' glasplaat.

10 februari 2017 MacFreak Verslaafde

Citaat: Borgmonster om 19:40, 09-02-2017
@Gus: "vroeger" had Apple de beste telefoonschermen en vond "men" dat oled-gedoe maar niets. "Veel te veel verzadiging" en zo.Dat was ook zo. Maar de techniek is ook daar hard vooruit gegaan. Inmiddels zijn er OLED schermen die wel een goede kleurweegave laten zien, waarschijnlijk één van de redenen voor Apple om daarvoor te kiezen.

Waarbij Apple het als enorm grote speler natuurlijk altijd ook nog rekening moet houden met de capaciteit, er moeten met gemak tientallen miljoenen stuks geleverd kunnen worden.

10 februari 2017 Gevorderd Lid

De capaciteit zal niet gauw een probleem zijn. Alleen geld bepaald of er nieuwe productielijnen worden opgestart.

10 februari 2017 Een ware MacFreak!

Citaat: neoman om 09:20, 10-02-2017
...en het geluid wordt niet door een speaker gegenereerd maar door de glasplaat te laten resoneren (zoals nu bij een bepaalde televisie gebeurt) moet dat ook met de microfoon kunnen...

.
Zie de Xiaomi Mi Mix. Voorlopig is Apple een beetje achter de concurrentie aan het aanhobbelen.

10 februari 2017 Junior Lid

Ik verspreid bij deze het gerucht dat er helemaal geen jubileum iPhone komt. Hoogstens in een aparte kleur met een handtekening en een strikje. Apple doet hier niet aan. De 20th anniversary Macintosh is me bekend.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.