Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Beursaandeel Apple doorbreekt weer een barrière

005

In februari 2015 steeg het aandeel van Apple op de beurs zover dat het bedrijf voor het eerst meer dan 700 miljard dollar waard was. Dat was nog niet alles, in mei van dat jaar kwam het aandeel op maar liefst 132,54 dollar per aandeel.

De afgelopen tijd is Apple's aandeel weer bezig met een stevige opmars, en inmiddels is daar een record mee gevestigd, want het aandeel staat op het moment dat dit nieuwsbericht geschreven wordt op een nieuw record: $ 135,02.Eén van de factoren die bij deze stijging geholpen heeft is het feit dat steeds meer grote beleggers weer interesse hebben in het aandeel van Apple op de beurs, en het op grote schaal inkopen. Daarbij valt vooral Berkshire Hathaway van Warren Buffett op, dat heeft in de afgelopen drie maanden het aantal aandelen dat ze in bezit hebben verviervoudigd. Daardoor heeft Berkshire Hathaway nu ruim 56 miljoen aandelen Apple in handen.

Meerdere analisten schatten de waarde van Apple al een tijd tussen de 140 en 150 dollar, het lijkt dan ook mogelijk dat de koers van dit aandeel nog verder omhoog kan gaan. Daarbij neemt de beurs al een voorschot op het succes van de opvolger van de iPhone 7 en 7 Plus, Goldman Sachs vindt daarom bijvoorbeeld dat dit aandeel op dit moment 150 euro waard is.

Reacties

15 februari 2017 Een ware MacFreak!

Ik zou wel eens een grafiek willen zien vanaf ca. 1996, toen het dieptepunt bereikt was (in mijn herinnering was dat ca. $ 13).
Rekening houdend met de diverse splitsingen natuurlijk...

15 februari 2017 MacFreak Verslaafde

go go apple.

15 februari 2017 Een ware MacFreak!

Ik ben echt onwijs blij met m'n paar aandeeltjes van Apple! Zo hard als hun koersen omhoog tieren houden maar weinig bedrijven bij. :)

16 februari 2017 MacFreak Verslaafde

@ joram: dan wel verkopen als er weer een daling inzet, en weer aankopen als er weer 10 à 20 procent af is.

Tenminste, als je er zoveel mogelijk aan wilt verdienen.

17 februari 2017 Een ware MacFreak!

Neuh, ik ben meer van buy en hold :) En de juiste dip e.d. voorspellen is toch niet/nauwelijks mogelijk... zelfs voor een professionele belegger is dat bijna niet te doen ten opzichte van de beurscomputers :) En het gaat hard zat zo ten slotte!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.